Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Clotilde Armand: Am găsit modalitatea legală prin care protocolul semnat cu Romprest este valid și fără votul consilierilor PSD și PNL

Publicat

in

Primarul sectorului 1, Clotilde Armand, anunță pe Facebook că a găsit o cale de a pune în aplicare protocolul semnat cu Romprest și fără să fie nevoie de votul consilierilor PSD și PNL. ”Îi informez pe consilierii USL Sector 1 că am primit astăzi o nouă adresă de la Compania Romprest prin care este recunoscută legalitatea actului”, scrie Clotilde.
  • Îi informez pe consilierii USL Sector 1 că am primit astăzi o nouă adresă de la Compania Romprest prin care este recunoscută legalitatea actului prin care economisim milioane de lei cu salubrizarea, prin care compania de salubrizare îți asumă să nu mai șantajeze Primăria Sectorului 1.
  • Așadar, am o veste proastă pentru grupul USL Sector 1: Ghinion! Am găsit modalitatea legală prin care protocolul semnat este valid și fără votul consilierilor USL Sector 1. Timp de 10 luni de zile am fost acuzată că doar provoc scandal și că nu fac nimic în privința gunoaielor. Iată cine a făcut cu adevărat scandal și cine a vrut să șantajeze primarul.

”Azi am venit în fața Consiliului Local cu o propunere concretă, agreată de operatorul de salubritate: cheltuieli mai mici, străzi curate și fără gunoi în Sectorul 1. PNL a refuzat această propunere și a făcut front comun cu PSD. Prin acest șantaj al consilierilor PNL și PSD ar fi existat din nou riscul ca de mâine străzile să fie din nou pline de gunoaie. Tupeu infinit după ce tot PNL & Co ne-au pus în cârcă cel mai scump contract de salubrizare din România pe o durată de 25 de ani.”, a scris primarul sectorului 1 pe Facebook.

Protocolul semnat în 27 august de către primarul Sectorului 1, Clotilde Armand, și Romprest, compania de salubrizare cu care a fost în război deschis în ultimele luni, nu a fost votat de consilierii PNL în ședința de miercuri a Consiliului Local, iar proiectul nu a trecut de Consiliul Local. Consilierii PSD s-au abținut de la vot. Clotilde Armand spune că “iresponsabilitatea conducerii PNL Sector 1 trebuie să fie discutată în coaliție” și îi cere liderului PNL București “să dea explicații bucureștenilor pentru modul în care filiala sabotează partenerii de guvernare și cetățenii”.

Replica PNL

În replică, PNL Sector 1 susține că amendamentele consilierilor liberali la proiectul de hotărâre privind salubrizarea din sector au fost respinse, în bloc, de USR-PLUS şi PSD.

“Amendamentele aveau rostul de a pune în legalitate proiectul de HCL, asigurând respectarea legii şi a HCGMB 345/2020 privind regulamentul salubrizării la nivelul Bucureştiului.

Dacă de la PSD-işti nu aveam nicio aşteptare, după cum au administrat sectorul ani de zile, nu înţelegem poziţia partenerilor de la USR-PLUS. După cum nu înţelegem cum cineva a putut fi de acord cu un protocol care lasă zone întregi din sectorul 1, cu trafic intens, cu zero treceri pentru curăţenie.

Înţelegem că operatorul e bucuros să nu asigure curăţenia, cu binecuvântarea primarului, dar de ce face primarul Sectorului 1 asta?! Rămâne întrebarea: de ce ANEXA cu frecvenţele a fost ascunsă publicului? Inclusiv consilierii locali PNL au primit abia azi, cu doua ore înainte de şedinţa convocată ieri, anexa cu pricina. Cine se teme de transparenţă?”, acuză PNL Sector 1.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Formula 1: Motivul pentru care Fernando Alonso a decis să-și scoată la licitație casca pe care o va purta în MP al SUA

Publicat

in

De

Fernando Alonso, pilotul echipei Alpine, a decis să-și scoată la licitație casca pe care o va purta în acest weekend în Marele Premiu de Formula 1 al Statelor Unite. Motivul este strângerea de bani pentru victimele erupției recente a vulcanului Cumbre Vieja din Spania.

Pe spatele căştii sunt desenate vulcanul care aruncă lavă, o inimă şi numele insulelor Canare în zona inferioară.

La începutul lunii noiembrie, casca va fi scoasă la licitaţie iar banii vor fi oferiţi celor care au avut de suferit în urma erupţiei vulcanului.

”Suntem extrem de ataşaţi de această insulă din Spania, este o destinaţie turistică iar fosta mea soţie era din insulele Canare. Tot ce s-a întâmplat acolo, cu vulcanul care erupe şi lava distrugând case şi pământuri, m-a făcut să port această cască”, a explicat Fernando Alonso, de două ori campion mondial.

Vulcanul Cumbre Vieja a început să erupă pe 19 septembrie şi continuă să expulzeze lavă.

Deşi erupţia nu a provocat victime, lava a devastat 763 de hectare de pământ şi a distrus 1.956 de clădiri, între care sute de case, potrivit ultimelor cifre oferite de guvernul spaniol. În total, aproape 7.000 de persoane au fost evacuate din cauza erupţiei pe insula cu aproape 85.000 de locuitori, conform Agerpres.

MP al Statelor Unite a început vineri cu sesiunile de antrenamente. Competiția va continua sâmbătă cu sesiunile de calificare, iar duminică, de la ora 22:00, se va desfășura cursa.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

PNL to come up with gov’t list Monday evening or Tuesday, also negotiate with USR

Publicat

in

De

National chairman of the National Liberal Party (PNL) Florin Citu said on Friday, after a meeting with Hungarian Democratic Union of Romania (UDMR) national leader Kelemen Hunor that discussions on a governing agenda started, and on Monday a list of the government members will be completed, and a vote on it may follow on Thursday, agerpres reports.

Citu said that the prime minister-designate is responsible for negotiating to mount a parliamentary majority in order for the government to clear Parliament, mentioning that he does not have a pact with the Social Democratic Party (PSD) and that he will discuss parliamentary support with the Save Romanian Union (USR).
“We have started talks on a government agenda; we have not discussed or negotiated new ministries. Today it was just a discussion about the government agenda. (…) I think the schedule goes like this: tomorrow the government agenda, after that we talk about portfolios, and that will be simple because we have six portfolios there, all important; after that, on Monday evening or Tuesday, we come up before Parliament: realistically speaking, I think that on Wednesday there will be committee hearings and a vote on Thursday. Let everyone be realistic and understand that,” said Citu.

Asked if PNL is willing to give up important ministries, Citu said: “We have six ministries there, we will see. Let’s get there; first we do the government agenda tomorrow; rest assured that there will be a government agenda that meets the needs and emergencies facing Romania today: healthcare, and energy. We have a discussion on portfolios and names in the coming days, and you will see them, it is not that much until Monday.”

The PNL leader said, when asked if he will negotiate with PSD, that “negotiations and the majority is the responsibility of the prime minister, who will negotiate with lawmakers to mount a majority for the vote.”

“For support in Parliament, I think we will also discuss with USR,” added Citu.

He said that PNL does not make any pact with PSD.

“No pact is made [with PSD]. We will go before the Romanian Parliament. There is no pact with PSD, we will go to Parliament and USR has a chance to vote on this government. To be very clear: we are here today because USR voted a PSD motion,” added Citu.

Citu and Prime Minister-designate Nicolae Ciuca had a meeting with UDMR leader Kelemen Hunor on Friday, at the PNL headquarters, to discuss putting together a government.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend