Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Clipe de coşmar pentru o familie. A fost atacată în toiul nopţii de 4 bărbați cu cagule

Publicat

in

Patru bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani au fost reținuți după ce au atacat, în toiul nopţii, 3 persoane, într-o locuință din Timiș, anunță Mediafax.

Polițiștii din Timișoara au reținut, în noaptea de vineri spre sâmbătă, 4 bărbați bănuiți de tâlhărie calificată.

Cu o noapte în urmă, persoane necunoscute cu cagule pe față au intrat într-o locuință din Timișoara, au bătut 3 persoane și au furat 3 telefoane mobile, un card bancar, o brățară de aur și 2 chei auto.

S-a reușit la scurt timp identificarea și prinderea a 4 persoane bănuite de comiterea faptei, respectiv 4 bărbați cu vârste cuprinse între 30 și 44 de ani.

Prejudiciul a fost recuperat în proporție de 90%, potrivit IPJ Timiș.

Cei 4 bărbați au fost introduși în Centrul de Reținere și Arestare Preventivă din cadrul IPJ Timiș,urmând a fi propuși magistraților pentru dispunerea unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

VIDEO – Marcel Ciolacu, la Congresul UDMR: A rezistat PSD-ul cu plăcuța suedeză, nu văd o problemă cu plăcuțele bilingve

Publicat

in

De

Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că a fost întrebat de către un cetățean de etnie maghiară dacă ar fi de acord cu plăcuțele auto bilingve. Ciolacu i-ar răspuns că a rezistat ”PSD-ul cu plăcuța suedeză”, deci nu vede un motiv pentru a se opune plăcuțelor bilingve.

”Încă am privilegiul de a mă adresa în limba română. Indiferent de limba în care vorbim astăzi, cel mai important este că toți suntem români și toți suntem creștini.

În drum spre Congresul UDMR am oprit într-o benzinărie și un domn de acolo m-a întrebat ce părere am despre plăcuțele de înmatriculare bilingve. Am rămas puțin surprins, dar a rezistat PSD-ul cu plăcuța suedeză, nu văd de ce ar fi o problemă cu plăcuțele bilingve.”, a spus Marcel Ciolacu.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Două spectacole gratuite pe scena Teatrului de vară din Parcul Rozelor din Timișoara, aduse de Opera Naţională Română

Publicat

in

De

Opera Naţională Română din Timişoara (ONRT) aduce două spectacole gratuite pe scena Teatrului de vară din Parcul Rozelor din municipiu, în cadrul Festivalului “Bega Bulevard”, care se va desfăşura în perioada 17-19 septembrie, conform agerpres.

Festivalul, la care este aşteptat publicul de toate vârstele, debutează vineri după-amiaza, cu vernisarea a două expoziţii de pictură, “Început de toamnă” (Asociaţia “Romul Ladea”) şi “Peisaj timişorean” (Pavel Torony), în Parcul Alpinet de pe faleza centrală a Canalului Bega. Va urma parada ambarcaţiunilor, muzică de promenadă cu Fanfara Pro Amicitia, formaţia Big Band, blues cu formaţii din Ungaria, Serbia şi România.
Potrivit organizatorilor, nu vor lipsi spectacolele pentru cei mici – proiecţii cinematografice.

Cel mai aşteptat moment al festivalului este “Cursa răţuştelor”, eveniment organizat în parteneriat cu Rotaract, care va avea loc duminică. Fondurile adunate din vânzarea răţuştelor vor fi donate Liceul Teoretic Special Iris (pentru nevăzători).

Parcul Rozelor va deveni atracţia timişorenilor, unde ONRT va prezenta, sâmbătă, musicalul în trei acte “My Fair Lady”, de Frederick Loewe, după piesa “Pygmalion” de George Bernard Shaw. Sub conducerea dirijorală a invitatei Mihaela Silvia Roşca vor culege aplauze Cristina Vlaicu (Eliza Doolittle), Octavian Vlaicu (Henry Higgins), Marius Goşa (Alfred Doolittle), George Proca (Colonel Pickering), Remus Alăzăroaie (Freddy Eynsford-Hill), invitata Liliana Mihăilescu (Doamna Pearce), Gabriela Toader (Doamna Higgins), Nicoleta Colceiar (Doamna Eynsford-Hill), Nina Zaharescu (Doamna Hopkins), Cosmin Borlovan (Jamie), Leonard Ivan (Harry), Mihai Prelipcian (Karpathy), Dan Spanache (Cârciumarul), Silvia Antemia (o florăreasă), Mircea Dan Petcu (Majordomul), Carmen Cojocaru (Regina). Regia artistică este semnată de Marina Emandi Tiron; concert maeştri, Ovidiu Rusu şi Corina Murgu; maestru de cor, Laura Mare; coregrafia, Liana Iancu. Sunt alături Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române Timişoara.

Festivalul “Bega Bulevard” se încheie cu cel de-al doilea spectacol prezentat de ONRT, duminică seara, opereta în trei acte “Văduva Veselă” de Franz Lehar. Conducerea muzicală îi aparţine invitatului Ciprian Teodoraşcu, regia artistică, decorurile şi costumele sunt semnate de Mario de Carlo, concert maeştri sunt Ovidiu Rusu, Corina Murgu şi Laura Mare. În distribuţie, Camil Mara (Mirko Zeta), Crina Vezentan (Valencienne), Bogdan Zahariea (Danilo), Narcisa Brumar (Hanna Glavari), Cristian Bălăşescu (Camille de Rosillon), Mircea Dan Petcu (Vicontele Cascada), Dan Patacă (Raoul de St. Brioche), Mugurel Chirilă (Bogdanovici), Nicoleta Colceiar (Silviana), Ciprian Roman (Kromov), Nina Zaharescu (Olga), Marius Zaharia (Pritschitsch), Diana Matei (Prascovia), Dan Spanache (Niegus). Soliştii baletului: Manuela Ardelean şi Alin Radu. Acompaniază Corul, orchestra şi ansamblul de balet ale Operei Naţionale Române din Timişoara.

Festivalul a fost gândit în urmă cu mai bine de 10 ani, de administraţia locală, pentru a pune în evidenţă Canalul Bega din toate punctele de vedere – estetic, urbanistic, ecologic şi concentrează pe parcursul desfăşurării activităţi culturale şi de divertisment. Acesta a devenit chiar unul dintre elementele centrale ale conceptului pe baza căruia a fost promovată candidatura Timişoarei la titlul de Capitală Culturală Europeană 2021, respectiv, “Canalul Culturilor”, transmiţând mesajul legăturii dintre oameni, aspiraţii, valori şi idei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend