Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Claudiu Târziu trage semnalul de alarmă: ‘Acest PNRR este un ajutor de înmormântare și, totodată, este ultima mare privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc’

Publicat

in

Copreședintele AUR, senatorul Claudiu Târziu, trage un puternic semnal de alarmă cu privire la Planul Național de Redresare și Reziliență (PNRR): ”este un ajutor de înmormântare şi ultima privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc”.

„Reformele despre care domnul premier vorbeşte sunt de genul celor pe care un alt guvern de aceeaşi extracţie le-a făcut în 2008, cu consecinţe nefaste asupra românilor. Nu sunt reforme, sunt acţiuni împotriva poporului român. Acest PNRR este un ajutor de înmormântare şi, totodată, este ultima mare privatizare a tot ceea ce a mai rămas românesc”, a susţinut Târziu.

El a mai precizat că AUR a cerut ca acest plan să fie dezbătut în mod real şi votat în Parlament, însă Guvernul i-a tratat cu refuz, în condiţiile în care PNRR obligă românii să suporte „costuri şi măsuri importante”.

„Ne aflăm astăzi, aici, cu o promisiune că ni se va prezenta PNRR, nu a fost prezentat (…). Noi, AUR, am cerut cu fermitate de la bun început că acest plan care angajează mai multe guverne şi care, mai ales obligă românii să suporte costuri importante şi măsuri importante, care le vor afecta viaţa, acest plan să fie dezbătut în mod real în Parlament şi votat. Nu ni s-a dat această posibilitate, Guvernul crede că le ştie pe toate şi, în consecinţă, ne tratează cu refuz. Ne aflăm astăzi aici pentru că presiunea opoziţiei a fost importantă şi a fost făcută printr-o condiţionare. Dacă onor Guvernul nu avea nevoie de votul nostru pentru a trece mărirea cotizaţiei către UE, nu ne aflam astăzi aici”, a spus liderul AUR, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rectificarea bugetară, un subiect greu de discuții la nivelul Coaliției PNL-USR-PLUS-UDMR. Anca Dragu: ‘Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni’

Publicat

in

De

Președintele Senatului, Anca Dragu (USR-PLUS), a anunțat că rectificarea bugetară ar putea avea loc cel mai rapid în următoarele două săptămâni.

„Rectificarea bugetară a fost discutată în linii foarte mari la nivelul coaliţiei. Discuţiile continuă la nivelul Guvernului. Din câte ştiu eu, ministerele au trimis cam toate execuţia bugetară. Sper ca această rectificare să aibă loc într-un orizont de una-două săptămâni. Am văzut draftul acestei rectificări şi pot să vă spun că avem investiţii record. Este pentru prima dată când de la Ministerul Transporturilor nu se taie bani, ci se alocă şi noi sperăm ca Guvernul să găsească chiar mai mult de 300 de milioane cât apare acum în acest proiect de rectificare”, a afirmat Dragu, la Senat.

Potrivit acesteia, pe partea de investiţii lucrurile stau „foarte bine” în ceea ce priveşte execuţia bugetară.

„Dacă ne uităm, avem pe primul trimestru o creştere investiţiilor, în general, şi publice şi private, de 11,7% faşă de anul trecut. Asta înseamnă că creşterea economică semnificativă pentru România se bazează foarte mult pe investiţii. (…) Noi sperăm să se găsească ceva fonduri suplimentare (pentru Ministerul Transporturilor). Sumele cerute au fost de peste 2 miliarde. Deci undeva în jurul acestei sume, cred că ar fi fezabil. Dar, daţi-mi voie acum să vorbesc şi ca fost ministru de Finanţe, nevoile sunt foarte mari şi întotdeauna ai şi nişte constrângeri bugetare”, a adăugat Anca Dragu, conform agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Au fost comandate dosare la DNA pentru unii lideri ai PNL? Klaus Iohannis: ‘Dacă aș avea semnale că există așa ceva, aș fi intervenit demult’

Publicat

in

De

Președintele Klaus Iohannis a declarat că nu împărtășește ideea de dosare la comandă pentru unii lideri ai PNL ”Dacă aş avea semnale că există aşa ceva, aş fi intervenit demult”.

„Pun astfel de declaraţii pe tema ascuţirii luptei de tip campanie electorală. Dacă aş avea semnale că există aşa ceva (dosare la comandă – n.r.) aş fi intervenit demult. Lupta este o luptă internă pentru voturi în PNL şi o competiţie politică întotdeauna face pe cei implicaţi să caute explicaţii senzaţionale. Şi cam aşa putem să interpretăm, mai mult nu e”, a spus şeful statului.

Întrebat cum vede acuzaţiile unor lideri ai PNL, Iohannis a afirmat că le priveşte ca „pe o campanie politică cu anumite accente mai stridente”.

„Dar, în esenţă, aşa se desfăşoară o campanie electorală – cu acuzaţii la adresa competitorilor, cu acuzaţii diverse la adresa celeilalte echipe. Trebuie să privim lucrurile destul de relaxat şi natural. Guvernarea nu a suferit din motiv de campanie PNL. Se vede că ţara merge bine înainte, economia creşte, pandemia este sub control, zonele naturale sunt protejate. Dar, evident, cei care sunt în campanie – şi este o poziţie extrem de importantă pentru care se luptă – au exact comportamentul de politician în campania electorală”, a susţinut preşedintele, conform agerpres.ro.

Vezi și:

Klaus Iohannis, în vizită la Parcul Natural Comana: ‘Un motiv în plus pentru a le trata cu prioritate şi proteja’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend