Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Claudiu Năsui, despre eliminarea ‘mafiei’ abonată la banii publici: ‘Nu le reușește și cu USR, noi am pus o piedică’

Publicat

in

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat că există o mafie – ”grupuri de oameni care iau bani de la statul român sau au un privilegiu de la statul român pe care l-au primit de ani de zile și s-au înrădăcinat. Au dat bani în dreapta și în stânga, n-au absolut nicio problemă, ei nu sunt de vreo culoare politică sau de alta, ei sunt prieteni cu toată lumea dacă trebuie”. 

El a vorbit, printre altele, despre încotro merge economia României în următoarea perioadă și despre șansele ca țara noastră să aibă un mediu antreprenorial relativ sănătos, dar și despre accesarea fondurilor europene și reducerea birocrației.

Întrebat dacă se simte remaniabil, ministrul a declarat că nu se teme de acest lucru.

„Întotdeauna, filmul acela se poate repeta (demiterea lui Vlad Voiculescu, n. red.), dar consider că în tot ce fac am un mare aliat, iar acela se numește «transparență». Pun foarte multe lucruri pe Facebook, pe site-ul Ministerului, am făcut niște lucruri care nu s-au mai făcut până acum în istoria Ministerului și a statului român”, a spus Claudiu Năsui.

Claudiu Năsui: Remanierea lui Vlad Voiculescu nu ar fi trebuit să se întâmple

Referitor la remanierea lui Vlad Voiculescu din Guvern, Claudiu Năsui spune că atât el, cât și USR-PLUS, consideră că aceasta a fost o greșeală și că acest lucru nu ar fi trebuit să se întâmple.

El a mai spus că există o mafie care își dorește ca oamenii care vor ca lucrurile să meargă înspre bine să dispară din administrația publică și atrage atenția că această mafie este înrădăcinată în tot statul român.

„Să tai finanțările mafiilor acestora, noi le denumim așa, sunt grupuri de oameni care iau bani de la statul român sau au un privilegiu de la statul român pe care l-au primit de ani de zile și s-au înrădăcinat. Au dat bani în dreapta și în stânga, n-au absolut nicio problemă, ei nu sunt de vreo culoare politică sau de alta, ei sunt prieteni cu toată lumea dacă trebuie. Nu le reușește și cu USR, noi am pus o piedică. Am speranța că nu doar la noi, că sunt și în alte partide oameni care refuză să fie în cârdășie cu aceste structuri și care își doresc autentic reforme”, a spus ministrul Claudiu Năsui.

El spune că unul dintre primele lucruri pe care le-a făcut în Ministerul Economiei a fost platforma de transparență a contractelor, care include toate contractele cu statul de peste 5.000 de euro. El adaugă că și toate măsurile de sprijin și de ajutor în economie, numele de firme care au beneficiat de acestea, sunt extrem de transparente în acest moment.

Potrivit lui Năsui, cei din USR și-au testat limitele în Parlament în legislatura anterioară și încearcă „reforma de pe toate părțile”. El și-a exprimat și încrederea că lucrurile se pot schimba, conform Gândul.ro.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

PROFESIONIȘTII LUI PEȘTE – Firma lui Adi Lazăr plantează un stâlp în stradă, cu acordul Primăriei – CARE E ȘMECHERIA

Publicat

in

De

Așa ceva… numai la firma unui fost subprefect poți vedea ! E vorba de firma lui Adrian Lazăr, fost subprefect fără mari realizari dar cu o firmă superacreditată si superautorizată, cică în materie de rețele electrice. Așa de autorizată este încât, prin lucrarea pe care o execută în prezent pe strada Cuza Vodă din Curtea de Argeș, ar trebui ca ANRE să le mai verifice o dată competențele și profesionalismul, mai ales că sunt și extrem de prețoși când vine vorba de contracte pe bani publici.

Fără a intra în termeni tehnici de specialitate, imaginile de mai jos vorbesc de la sine: un stâlp montat cu ani în urmă de adevărații profesioniști este mutat acum de “profesionista” firmă lui Adi Lazar efectiv în stradă, aceeași strada care era deja ingustă iar circulatia se desfășoară cu mari probleme. Aceasta lucare are acordul Primăriei din Curtea de Argeș, pentru că ea plătește lucrarea din banii argeșenilor. Care argeșeni, la momentul sosirii echipe PROFIT în zonă, s-au arătat extrem de revoltați vazând că, braț la braț cu primăria, firma lui Adrian Lazăr mută stâlpii după poftele unora care au încălcat norme elementare de urbanism atunci cand și-au construit sau extins casele în zonă. Printre cei care au sesizat profesionalismul firmei lui Adrian Lazăr și al primăriei care are ca rezultat plantarea unui stâlp de curent chiar in strada după ce l-au mutat din zona unde se afla initial, se numără și consilierul local Dan Petrescu. Acesta locuiește la câțiva metri de zona unde stîlpii se mută după pofta unora prin intermediul “profesioniștilor” lui Adi Lazăr. ” E bătaie de joc ce se întâmplă acolo, o sfidare a unor reguli făcută de Primărie în parterneriat cu firma fostului subprefect. Și asta pe banii noștri, și asta spre disconfortul cetățenilor doar pentru că interesele unora sunt date in vileag dacă stâlpii de electricitate ar fi montati unde au fost și până acum , și nu în stradă, așa cum vrea domnul Lazăr și domnul primar”, ne-a declarat Dan Petrescu.

În ceea ce ne privește, după ce am vazut minunea cu ochii noștri, am solicitat cateva păreri avizate si de la 2 oameni de afaceri cu firme de specialitate acreditate de ANRE dar care nu prea au contracte cu statul- asa cum are cea a lui Adian Lazăr. Raspunsul lor a fost unul care spune multe: o firma cu adevarat acreditata de ANRE nu ar fi executat lucrarea așa cum apare în poze si ar fi avut datoria sa informeze beneficiarul – adică primăria in acest caz – despre probleme, fie ele incluse intr-un anume proiect, și ar fi cerut să fie remediate în acord cu normativele tehnice și nu cu interesele unora.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Căderea Guvernului PNL-USR-PLUS-UDMR ar putea porni din interiorul Coaliției. Paul Stănescu: ‘Nu toți parlamentarii coaliției majoritare sunt la ordinele lui Orban și Barna’

Publicat

in

De

Secretarul general al PSD, Paul Stănescu, a declarat că moțiunea de cenzură contra Guvernului Cîțu „provoacă deja frisoane” în tabăra puterii.

„Moţiunea de cenzură anunţată de PSD provoacă deja frisoane în tabăra puterii, fiindcă guvernarea este măcinată de scandaluri zilnice. Nu toţi parlamentarii coaliţiei majoritare sunt la ordinele lui Orban şi Barna. Nu toţi sunt atât de cinici încât să privească în ochii celor care i-au votat şi să-i anunţe că le-au tăiat toate veniturile. Moţiunea de cenzură va avea o susţinere publică importantă. Sondajele ne arată că românii au din ce în ce mai puţină încredere în acest guvern. România are nevoie de o altă guvernare, care să reflecte cu adevărat preferinţele cetăţenilor. Nu cred că există vreun motiv serios pentru ca Florin Cîţu să mai fie susţinut în funcţia de premier. Pentru ce l-ar mai vrea românii în continuare? Să-şi bată joc în continuare de copii şi pensionari? Să amâne la nesfârşit creşterea alocaţiilor, a pensiilor, a salariilor? Să îngroape definitiv campania naţională de vaccinare? Să ascundă morţii din pandemie, furturile şi interesele clientelei?”, a spus Stănescu.

El a adăugat că singurul obiectiv pe care îl are Florin Cîţu acum este „să-şi cumpere preşedinţia PNL” cu banii din buget şi din PNRR.

„Liberalii şi useriştii nu au avut oricum dreptul moral să guverneze, trebuie opriţi acum! Moţiunea de cenzură are potenţialul de a scăpa ţara de molima Dreptei abătute asupra României, cu voie de la Cotroceni. Vă imaginaţi cât de penibili au ajuns liberalii? Gaşca lui Cîţu îl acuză pe Ludovic Orban, şi nu pe nedrept, că a pierdut alegerile parlamentare. În tot acest timp, Cîţu încă mai este premier. Să nu excludem ca parlamentarii lui Orban să-i facă, totuşi, o surpriză. Mai ales că veştile pe care le tot aduce acesta din economie sunt efectiv fantastic de proaste: preţurile explodează, inflaţia scufundă puterea de cumpărare a românilor, încep disponibilizări masive la stat. De aceea, Cîţu trebuie trimis urgent acasă – acesta este primul pas pentru un adevărat Plan de Redresare a ţării”, a afirmat Paul Stănescu, informează agerpres.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend