Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Claudiu Năsui DESFIINȚEAZĂ măsurile pentru sprijinirea IMM-urilor în pandemie: NU au fost finanțate, e ușor să promiți bani

Publicat

in

Ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a anunţat joi că la minister sunt căutaţi bani pentru a onora promisiunile făcute, pentru a fi plătite datoriile pe care statul le-a făcut, precizând că este mai uşor să promiţi bani, dar e mai greu să îi dai.

Claudiu Năsui a declarat joi, în cadrul videoconferinţei News.ro – 
IMM-urile, oxigen pentru România că principala problemă a măsurilor de sprijin cu granturi pentru IMM este că nu au fost finanţate adecvat.

“Ieri în şedinţa de Guvern a fost aprobată o OUG prin care schimbăm sau aducem înapoi nişte bani pe Măsura 2, reuşim să finanţăm mai mult această Măsură. Principala problemă a măsurilor acestora de sprijin cu granturi a IMM-urilor a fost faptul că nu erau finanţate, nu au fost finanţate adecvat de aceea şi Start-up Nation, încă plătim pentru Start-up Nation 2018. Avem în plată, am reuşit să obţinem un buget de 630 de milioane de lei, în total ar fi trebuit vreo 800, dar deja este bine, din banii aceştia am plătit ceva peste 300 de milioane de lei”, a afirmat Năsui, comform News.ro.

El a menţionat că la minister sunt plătite datoriile pe care statul le-a făcut.

“Practic, plătim din urmă, plătim datoriile pe care statul le-a făcut, le-a promis, a promis bani, este foarte uşor să promiţi bani, e mai greu să îi dai, să îi găseşti. E ceea ce ne luptăm în Ministerul Economiei. Căutăm bani pentru a onora promisiunile trecute. Ceea ce nu vom face este să facem la rândul nostru promisiuni fără acoperire, asta ar fi un lucru rău mai ales pentru economie şi este un lucru neetic şi imoral”, a transmis ministrul Economiei.

Finanţarea, digitalizarea şi internaţionalizarea IMM-urilor sunt teme abordate la videoconferinţa “IMM-urile, oxigen pentru România” – ediţia a II-a.

La evenimentul organizat de Agenţia de presă News.ro, Team Innovation Media şi Agentia de PR şi comunicare Plurivox vor mai lua cuvântul Cătălin Creţu – Director General Visa pentru România, Croaţia, Malta şi Slovenia, Daniela Marin – Principal Manager, European Bank for Reconstruction and Development, advice for small business, Marius Ghenea – Managing Partner al Fondului de Investiţii Catalyst România, Antoaneta Curteanu – Vicepreşedinte Executiv Divizia Retail, UniCredit Bank, Ionuţ Ţaţa – Founder & CEO Iceberg, Leader Antreprenoriat Coaliţia pentru Dezvoltarea României, Claudiu Vrînceanu – Program Director, ScaleOut (RBL), Bogdan Speteanu – – Director Executiv, Produse Corporate, BCR şi Dumitru Nancu – Director General, FNGCIMM.

Parteneri ai evenimentului sunt Visa, Alpha Bank, BCR şi UniCredit Bank.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Simona Halep S-A MĂRITAT în secret: Când a avut loc evenimentul și unde s-a desfășurat petrecerea

Publicat

in

De

Simona Halep s-a căsătorit vineri în cea mai mare discreţie cu iubitul său, Toni Iuruc, cei doi primindu-şi oaspeţii în casa lor de la Izvorani, anunță România Tv.

Cununia civilă a fost organizată exact în ziua în care a avut loc ceremonia de deschidere a Jocurilor Olimpice de la Tokyo, la care Simona Halep a anunțat că nu poate participa din cauza accidentării suferite la gamba stângă în timpul turnelui de la Roma, accidentare din cauza căreia s-a retras şi la ultimele două turnee de Grand Slam, de la Roland Garros și Wimbledon.

Simona Halep şi Toni Iuruc au dat ca punct de întâlnire pentru invitați restaurantul Studio 80, din Băneasa. Acolo, norocoșii aleși să fie prezenți la nunta anului au fost așteptați de mire, potrivit CanCan.ro. O parte a invitaților au venit cu mașinile personale, iar restul au folosit mai multe van-uri puse la dispoziție de miri.

După ce a venit toată lumea, Toni a plecat cu alaiul spre casa cuplului din Izvorani, amplasată chiar lângă Comitetul Olimpic. Odată ajunși la casa lui Halep și Iuruc, invitații au fost primiți chiar de Simona, iar petrecerea a început în jurul orei 19:30.

Pe 11 iunie, Simona Halep a confirmat că s-a logodit cu Toni Iuruc, partenerul ei de viață din ultimii doi ani. Halep a fost întrebată despre inelul de logodnă în cadrul unei conferințe de presă, iar jucătoarea de tenis nu și-a putut ascunde entuziasmul. „E foarte frumos, îl port cu mândrie și cu plăcere. A fost un moment deosebit, în trecut ziceam că va fi un moment banal, dar nu, impactul a fost mare. Am fost emoționată, mă bucur tare mult să îl am pe Toni alături de mine”, spunea Halep, la vremea respectivă.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ȘOCANT Bărbat găsit mort într-o cutie de metal, în centrul Capitalei

Publicat

in

De

Un bărbat în vârstă de aproximativ 50 de ani a fost găsit mort într-o cutie de metal, sâmbătă dimineață, în centrul capitalei, anunță România TV.

Anchetatorii sunt la fața locului și încearcă să afle ce s-a întâmplat, mai ales că în zona respectivă sunt multe camere de supraveghere.

Trupul va fi dus la INML pentru efectuarea necropsiei.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend