Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Claudiu Belont si Magda Catone joaca o super piesa de teatru la Curtea de Arges

Publicat

in

Pentru ca in ultima perioada locuitorii municipiului Curtea de Arges s-au dovedit a fi mari consumatori de teatru de calitate, saptamana viitoare, mai exact pe 13 decembrie, o alta piesa cunocuta va avea loc pe scena Centrului de Cultura si Arte “George Topirceanu”.

Un bărbat şi mai multe femei, de Leonid Zorin cu: Magda Catone şi Claudiu Bleonţ
Povestea a început în urmă cu aproximativ treizeci de ani, când Magda şi Claudiu s-au cunoscut pe un şantier din Bucureşti, ajutând la construirea unui nou bloc din Militari, clădire care va fi mărturie a unei lungi şi frumoase prietenii. S-au reîntâlnit la facultatea de teatru, amândoi debutând la Teatrul de Comedie în anii de studenţie. După absolvire, s-au îndreptat spre Teatrul din Petroşani, teatru în care s-a născut pentru prima oară un spectacol ce dăinuie şi astăzi, ca mărturie vie a legăturii dintre ei – Un bărbat şi mai multe femei. Piesa abordează, într-o manieră comică, eternul conflict dintre bărbat şi femeie, bazat pe lupta pentru supremaţie în relaţiile de cuplu. Care sunt şansele unui bărbat timid în faţa uneia sau mai multor femei, care, prin diverse forme de abordare, reuşesc să-şi atingă scopul?

Piesa va fi jucata  miercuri, 13 decembrie, incepand cu orele 19.30 iar pretul unui bilet este de 20 de lei.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Se strânge lațul în jurul lui Raed Arafat? Sorin Grindeanu: ‘Nu e suficient un singur om’

Publicat

in

De

Secretarul de Stat Raed Arafat ar putea pierde din atribuțiile care i-au fost desemnate pentru gestionarea pandemiei de COVID-19. O parte dintre acestea ar urma să fie preluate de ministrul Sănătății. Vicepremierul Sorin Grindeanu a explicat la Interviurile Digi24.ro că și Rafila este „un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății”.

Încă de la audierile din Parlament, înainte de învestirea Guvernului Ciucă, Alexandru Rafila a dat de înțeles că Raed Arafat nu se va mai ocupa de gestionarea măsurilor anti-pandemice. Acesta a spus că deși DSU „și-a făcut bine treaba”, măsurile sanitare ar trebui luate și asumate de Ministerul Sănătății și nu de altă instituție.

„DSU şi-a făcut foarte bine treaba în România şi domnul doctor Arafat este un foarte bun profesionist. Dar politica de sănătate şi sănătate publică o face Ministerul Sănătăţii. Măsurile de sănătate publică trebuie luate și asumate de Ministerul Sănătăţii. Nu se poate ca aceste măsuri cu impact pe sănătatea publică să fie aprobate de o altă structură, iar Ministerul Sănătății să răspundă”, a spus Alexandru Rafila.

Acesta vorbea de o discuţie la nivelul Guvernului, „încât acest mecanism să fie schimbat”.

Pe fondul acestor discuții, vineri, în ședința de Guvern, a avut loc un moment tensionat, în care Raed Arafat a propus testarea tuturor celor care vin în țară începând de duminică, însă propunerea sa a fost respinsă.

Ministrul Sănătății, Alexandru Rafila, și ministrul Transporturilor, Sorin Grindeanu, s-au opus acestei propuneri. Argumentul a fost legat de pericolul blocării vămilor exact în perioada de sărbători când se întorc în țară românii din Diaspora. Arafat a primit sarcină să revină cu un alt proiect de gestionare a pandemiei în perioada vacanței de iarnă, susțin sursele citate.

Invitat la Interviurile Digi24.ro, vicepremierul Sorin Grindeanu a declarat că ședința nu a fost una tensionată și că „s-au prezentat argumente pro și contra urmând să se elaboreze o nouă hotărâre cu implicarea mai mare a Ministerului Sănătății.”

Grindeanu a spus că „va fi o implicare puțin mai mare a ministrului Sănătății. Să vedem dacă lucrurile pot fi gestionate mai bine.”. Vicepremierul PSD este de părere că „nu e suficient un singur om, care a făcut foarte multe lucruri bune în România, dar și implicarea ministrului Rafila este foarte bună. Este un specialist, un om respectat în domeniul Sănătății”.

„Eu am mai spus aceste lucruri. Nimeni nu știa cine erau specialiștii din acel comitet tehnico-științific și nimeni nu explica. Asta e un mare minus care trebuie îndreptat. Lucrurile trebuie explicate mai bine, nu să trântim diverse hotărâri care bulversează populația. Aceste tipuri de hotărâri trebuie să fie argumentate”, a mai declarat Grindeanu.

Potrivit unor surse politice, în perioada următoare atribuțiile șefului DSU vor fi rediscutate la nivelul guvernului, conform digi24.ro

Citește și:

Alexandru Rafila: ‘Nu am avut niciun fel de dispută cu Raed Arafat. Degeaba luăm soluții care nu pot fi aplicate’

Raed Arafat arată cu degetul către INSP: A trimis către DSU și către Ministerul Sănătății, ca intrarea pe teritoriul național să se facă doar prin prezentarea unui rezultat negativ la un test efectuat cu maxim 48 de ore înainte

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

ACTUAL

Românii au dat ‘iama’ la televizoare! Tanczos Barna: ‘Nu cred că putem transforma Programul „Rabla pentru electrocasnice” în program de cumpărare de televizoare’

Publicat

in

De

Programul „Rabla pentru electrocasnice” trebuie să vizeze echipamentele sau electrocasnicele de mare consum şi nu cred îl putem transforma în program de cumpărare de televizoare, a declarat, vineri, ministrul Mediului, Apelor şi Pădurilor, Barna Tanczos.

„Din câte am înţeles de la colegii mei, au fost câteva sincope în minutele în care sistemul a fost pus la încercare de avalanşa de cereri. Pentru noi, partea pozitivă este că voucherele pe bugetul alocat au fost generate şi sunt aproape 34.000 de cetăţeni care le pot valorifica în următoarele 15 zile. Colegii mei de la AFM caută soluţia pentru a creşte capacitate sistemului. Nu a existat până acum o cerere atât de mare pentru vouchere, nici la etapa din primăvară, nici acum o săptămână când au fost puse la dispoziţie voucherele pentru frigidere şi maşini de spălat.

Se pare că pentru televizoare cererea este imensă. Cred că este nevoie de o reanalizare a programului. Acest program trebuie să vizeze echipamentele sau electrocasnicele de mare consum, acele frigidere, maşini de spălat, maşini de uscat rufe care, într-adevăr, pot aduce un beneficiu fiecărui cetăţean prin reducerea consumului. Nu cred că putem transforma Programul „Rabla pentru electrocasnice” în program de cumpărare de televizoare”, a afirmat Tanczos, la Digi24.

Întrebat cum se poate rezolva problema comercializării voucherelor pe Internet, în condiţiile în care acestea sunt nominale, ministrul Mediului a precizat niciun magazin nu are voie să preia tichetul valoric de la o altă persoană decât cea care a făcut rezervarea, iar orice nelegalitate poate fi semnalată fie la Administraţia Fondului pentru Mediu (AFM), fie la Corpul de Control al Ministerului Mediului.

„Voucherele nu pot fi înstrăinate şi nu pot fi valorificate decât nominal şi personal de către persoana care a făcut rezervarea şi a obţinut acest voucher. Am cerut în mod expres colegilor mei de la AFM să pornească acele controale şi să anunţe organele de anchetă în legătură cu toate anunţurile pe care le văd pe site-urile de mică publicitate, astfel încât fiecare persoană care încearcă să exploateze în mod nelegal acest program să primească pedeapsa. În ghidul programului se prevede foarte clar că niciun magazin nu are voie să preia voucherul de la o altă persoană decât cea care a făcut rezervarea şi trebuie să verifice de fiecare dată cartea de identitate a persoanei care vine acolo cu voucherul. La mine nu au ajuns informaţii despre magazine care nu au respectat legea. Dacă există asemenea situaţii, trebuie să fie sesizat AFM sau Corpul de control al Ministerului Mediului”, a subliniat oficialul.

Conform Ministerului Mediului, bugetul alocat pentru cea de-a doua etapă a programului Rabla pentru Electrocasnice – sesiunea de iarnă, s-a epuizat în primele opt minute de la debut, fiind generate 33.877 de vouchere.

În această etapă, din totalul voucherelor emise, 19.183 au fost pentru televizoare, 9.592 pentru laptopuri şi 5.102 pentru tablete.

Pe de altă parte, ministerul de resort a precizat că unii utilizatori au avut probleme de accesare a platformei dedicată programului „Rabla pentru electrocasnice” şi că aşteaptă din partea Serviciului de Telecomunicaţii Speciale (STS) explicaţiile tehnice. „Funcţionarea este garantată la 75.000 utilizatori/minut”, au afirmat reprezentanţii MMAP.

Ediţia de iarnă a programului „Rabla pentru Electrocasnice” va mai avea o singură etapă, programată în perioada 10 – 16 decembrie, în care se pot genera vouchere în valoare de 400 de lei pentru aparate de aer condiţionat, inclusiv aparate de aer condiţionat portabile cu eficienţă energetică la răcire cel puţin A++, respectiv pentru uscătoare de rufe cu eficienţă energetică cel puţin A++, dar şi vouchere de 200 de lei pentru aspiratoare cu un consum de energie mai mic de 43 kWh/an.

Bugetul alocat pentru ediţia de sărbători a programului este de 34 de milioane de lei, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend