Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Clasamentul WTA: Locurile pe care le ocupă Simona Halep și Sorana Cîrstea înainte de Roland Garros

Publicat

in

​Simona Halep a urcat două locuri față de ultimul clasament WTA dat publicității, fosta lideră mondială aflându-se acum pe 19. Sorana Cîrstea a înregistrat o coborâre de un loc: se află pe 27.

Simona HalepFoto: OSCAR DEL POZO / AFP / Profimedia

Sportive din România în TOP 200 WTA

Cu 2126 de puncte acumulate, Halep se află pe locul 19, o urcare de două poziții față de precedentul clasament WTA dat publicității.

Sorana Cîrstea a coborât un loc, iar acum se găsește pe 27, cu 1670 de puncte adunate.

Gabriela Ruse a urcat cinci locuri, ea fiind acum pe 52 – cel mai bun loc ocupat în carieră (NCH).

19 Simona Halep 2126 puncte (+două locuri)

27 Sorana Cîrstea 1670 (-1)

52 Elena-Gabriela Ruse 1116 (+5)

62 Irina-Camelia Begu 1004 (+1)

69 Jaqueline Cristian 931 (+1)

91 Ana Bogdan 716 (+4)

114 Irina Bara 574 (-9)

118 Mihaela Buzărnescu 552 (+6)

151 Gabriela Lee 432 (-1)

152 Alexandra Cadanţu-Ignatik 431 (-1)

Iga Swiatek, fără rival – Modificări în TOP 10 WTA

Iga Swiatek și-a apărat titlul cucerit la Roma în urmă cu un an de zile, poloneza arătând la Foro Italico o formă incredibilă. Iga este mare favorită înainte de startul Roland Garros, Grand Slam pe care l-a câștigat în 2020.

Swiatek are acum 7061 de puncte, iar podiumul clasamentului WTA este completat de Barbora Krejcikova (4911 puncte) și Paula Badosa (4770).

1 Iga Swiatek (Polonia) 7061 de puncte

2 Barbora Krejcikova (Cehia) 4911

3 Paula Badosa (Spania) 4770

4 Maria Sakkari (Grecia) 4726

5 Anett Kontaveit (Estonia) 4446

6 Ons Jabeur (Tunisia) 4380 (+1)

7 Aryna Sabalenka (Belarus) 3966 (+1)

8 Karolina Pliskova (Cehia) 3568 (-2)

9 Danielle Collins (SUA) 3315

10 Garbine Muguruza (Spania) 3031

Turneul Campioanelor – Halep, în staționare pe locul 9

Așa cum era de așteptat, Iga Swiatek a adunat cele mai multe puncte în acest an, poloneza având deja 5290. Este urmată de Ons Jabeur (2510) și Paula Badosa (1877).

1 Iga Swiatek 5290 puncte

2 Ons Jabeur 2510

3 Paula Badosa 1877

4 Maria Sakkari 1866 (+1)

5 Jessica Pegula 1802 (-1)

6 Danielle Collins 1686

7 Anett Kontaveit 1486

8 Madison Keys 1383

9 Simona Halep 1371

10 Belinda Bencic 1321

……………………

23 Sorana Cîrstea 747 (-3)

41 Irina Begu 477 (-2)

51 Gabriela Ruse 386 (+12)

54 Emma Răducanu 368 (-5)

55 Bianca Andreescu 365 (+35)

72 Jaqueline Cristian 262 (-2) etc.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor Moscovei: Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state

Publicat

in

De

Ucraina este alături de Republica Moldova pe fondul amenințărilor venite din partea Moscovei, a declarat ministrul de externe Dmytro Kuleba, citat de The Guardian.

„Suntem alături de poporul și guvernul Moldovei prietene pe fondul amenințărilor reînnoite venite de la Moscova. Tot ce i-a mai rămas Rusiei este să scuipe amenințări la adresa altor state, după decenii de politici eșuate bazate pe agresiune, coerciție și lipsă de respect. Acest lucru nu face decât să arate slăbiciunea Rusiei”, a scris Dmytro Kuleba pe Twitter.

Declarația vine după ce Kremlinul a anunțat vineri că speră ca relațiile dintre Ucraina și Republica Moldova cu Moscova să nu se deterioreze și mai mult după ce acestea au fost acceptate ca și candidați la aderarea în Uniunea Europeană.

Purtătorul de cuvânt al președintelui Vladimir Putin, Dmitri Peskov, a declarat că decizia blocului a fost „bineînțeles, o chestiune internă europeană”, a relatat Moscow Times. „Este foarte important pentru noi ca toate aceste procese să nu ne aducă mai multe probleme și mai multe probleme în relațiile țărilor menționate cu noi”, a spus el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

După industria auto, și cea a avioanelor e luată în colimator de lupta anti noxe: Comisia Europeană anunță o nouă alianță

Publicat

in

De

Comisia Europeană lansează oficial Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero, invitând membrii comunităţii aviatice să îşi unească forţele în vederea pregătirii pentru apariţia aeronavelor cu emisii zero, se arată într-un comunicat al Executivului comunitar. Alianţa pentru Aviaţia cu Emisii Zero urmăreşte să pregătească ecosistemul aviatic pentru punerea în funcţiune a aeronavelor cu hidrogen şi a celor electrice, pentru a se asigura că transportul aerian contribuie la obiectivul de neutralitate climatică al Europei pentru 2050. Aceasta va reuni reprezentanţi ai producătorilor de aeronave, ai companiilor aeriene, ai aeroporturilor, companiilor energetice şi furnizorilor de combustibil, ai agenţiilor de standardizare şi certificare, ai grupurilor de interese şi ai autorităţilor de reglementare în materie de pasageri şi mediu.

Aceştia vor colabora pentru a identifica toate barierele din calea intrării în serviciul comercial a acestor aeronave, pentru a stabili recomandări şi o foaie de parcurs, pentru a promova proiectele de investiţii şi pentru a crea sinergii şi dinamică în rândul membrilor. În special, membrii vor analiza aspecte precum cerinţele în materie de combustibil şi infrastructură aeroportuară ale aeronavelor cu hidrogen şi electrice, standardizarea şi certificarea, precum şi implicaţiile pentru operatori (companiile aeriene) şi managementul traficului aerian.

În următoarele două decenii, se preconizează introducerea pe piaţă a mai mult de 44.000 de aeronave noi. Volumul de piaţă potenţial pentru aeronavele cu emisii zero a fost estimat la 26.000 până în 2050, cu o valoare totală de 5 mii de miliarde de euro.

Alianţa îşi va îndeplini în final angajamentul de a alinia sectorul la ambiţiile, obiectivele şi politicile conexe ale UE în materie de climă. Dimensiunea internaţională a sectorului este, de asemenea, un element major, deoarece combaterea schimbărilor climatice reprezintă un efort global.

„Odată cu apariţia aeronavelor cu emisii zero, Europa va scrie următorul capitol al aviaţiei. Neutralitatea climatică este paşaportul pentru creştere, iar Alianţa pentru aviaţia cu emisii zero va ajuta industria aeronautică europeană să pună bazele unei aviaţii competitive şi curate”, a declarat Margrethe Vestager, vicepreşedintele executiv pentru era digitală.

Entităţile private şi publice din comunitatea aeronautică care s-au angajat să sprijine punerea în funcţiune a aeronavelor cu emisii zero sunt invitate să se alăture Alianţei pentru aviaţia cu emisii zero prin intermediul formularului online.

O primă reuniune a adunării generale va avea loc în toamna acestui an.

Industria aeronautică europeană şi alţi actori europeni din sectorul aviaţiei şi-au asumat angajamentul de a asigura că transportul aerian din Europa îndeplineşte obiectivele climatice ale Europei pentru 2050. Comisia sprijină acest obiectiv prin acţiuni concrete, cum ar fi programul pentru o aviaţie curată din cadrul programului Orizont Europa, mecanismele de stabilire a preţului carbonului (de exemplu, EU ETS) şi Fondul pentru inovare. Aceste iniţiative sprijină dezvoltarea de aeronave cu emisii zero, bazate pe tehnologii de propulsie noi (de exemplu, electrice sau pe bază de hidrogen). Astfel de aeronave durabile din punctul de vedere al mediului au un potenţial de piaţă imens şi pot contribui semnificativ la competitivitatea viitoare a industriei de profil în toate segmentele de piaţă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend