Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

CJPC Timiș: Amenzi şi suspendarea temporară a activităţii la mai multe unităţi comerciale alimentare din Complexul Studenţesc

Publicat

in

Comisarii Comisariatului Judeţean pentru Protecţia Consumatorilor (CJPC) Timiş au aplicat 13 amenzi contravenţionale în valoare totală de 160.000 de lei la unităţi de alimentaţie publică din Complexul Studenţesc din Timişoara, pentru neregulile constatate, iar cinci unităţi au fost închise temporar, până la remedierea deficienţelor depistate.

Şeful adjunct al CJPC Timiş, Mihai Gubandru, a declarat miercuri seara că au fost aplicate şi cinci avertismente cu oprire definitivă de la comercializare a produselor alimentare neconforme.

„Abaterile s-au referit la comercializarea unor produse alimentare cu data limită de consum depăşită, comercializarea unor produse de patiserie care prezentau pe suprafaţă insecte, comercializarea unor produse de brutărie-patiserie cu informare incompletă privind menţiunea produse din produse congelate, cu ambalaj deteriorat, utilizarea unor vitrine de expunere la comercializare a produselor de panificaţie-patiserie insalubre, utilizarea unor cuptoare neigienizate corespunzător şi a unor tăvi arse, existenţa unor insecte vii în spaţiul de preparare şi coacere”, a explicat Gubandru, informează Agerpres.

Au mai fost constatate condiţii de păstrare a produselor alimentare necorespunzătoare din punct de vedere igienico-sanitar, utilizarea unor vitrine frigorifice neigienizate corespunzător, strat de praf, mâzgă, cu scurgeri de lichide şi rugină şi a unor lăzi frigorifice cu acumulări masive, excesive de gheaţă, praf, impurităţi. De asemenea, comisarii au găsit blocul alimentar (bucătărie) neigienizat corespunzător, strat gros de grăsime arsă, prezenţa muştelor pe alimentele în curs de preparare, existenţa pavimentului neigienizat şi a unor rafturi murdare, în zona de comercializare, nerespectarea regimului de temperatură de păstrare a produselor alimentare recomandat de producători.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Autoritățile americane, în alertă! Defecţiune la cea mai mare conductă de petrol dintre Canada şi SUA

Publicat

in

De

O defecţiune la cea mai mare conductă de petrol către Statele Unite din Canada ar putea afecta stocurile unui centru cheie de depozitare din SUA şi ar putea reduce livrările de ţiţei la două centre de rafinare a petrolului, au declarat vineri analişti şi comercianţi, transmite Reuters, potrivit News.ro.

Conducta Keystone a TC Energy transportă aproximativ 600.000 de barili de ţiţei canadian pe zi (bpd) către Statele Unite. A fost închisă miercuri seara, după ce printr-o spărtură s-au vărsat peste 14.000 de barili de petrol într-un pârâu din Kansas, devenind cea mai mare scurgere de ţiţei din Statele Unite din aproape un deceniu.

”Întrebarea principală continuă să fie durata potenţialei întreruperi… cu cât durata este mai lungă, în cele din urmă, desigur, înseamnă stocuri potenţial mai strânse în Cushing sau de tiţei greu pe Coasta Golfului”, a spus Michael Tran, director general la RBC Pieţele de capital.

Conducta merge direct la centrul de stocare din Cushing, Oklahoma, care este în prezent plin în proporţie de aproximativ o treime, cu rezerve de aproape 24 de milioane de barili.

Dacă întreruperea furnizării petrolului durează mai mult de 10 zile, ar putea împinge stocurile de la Cushing aproape de minimul operaţional de 20 de milioane de barili, a declarat AJ O’Donnell, director la firma de cercetare East Daley Capital.

Volumele din trimestrul al patrulea vor fi ”afectate în mod semnificativ”, deoarece Keystone probabil va funcţiona la o presiune considerabil mai scăzută cel puţin pentru o perioadă de timp, odată ce va reporni, a declarat Harshit Gupta, Arc Independent Research.

Alte conducte dintre Canada şi Statele Unite funcţionează la capacitate sau aproape de capacitate, estimează East Daley şi firma de analiză a datelor Wood Mackenzie.

Între timp, o închidere îndelungată a conductei ar putea duce la blocarea ţiţeiului canadian în Alberta şi la scăderea preţurilor, deşi reacţia pieţei de vineri a fost redusă.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Diana Șoșoacă a explodat după eșecul Schengen: Românii au mers în genunchi și au cerșit umili un drept

Publicat

in

De

Senatoarea Diana Șoșoacă a izbucnit după ce România a fost respinsă în procesul care ar fi trebuit să îi asigure aderarea la Schengen de la 1 ianuarie 2023. Diana Șoșoacă spune că atitudinea politicienilor din România a fost una umilă.

„Am luat atitudine împotriva incapacității reprezentanților noștri de a negocia, de a purta discuții în calitate de reprezentanîi români ai unei țări suverane. Toată atitudinea noastră, a acestor reprezentanți, a fost de umilință, de a te duce în genunchi și a cerși un drept. Schengenul nu e altceva decât un drept al națiunilor europene, care noua și vecinilor noștri bulgari ne este refuzat nonstop.

Vă rog să observați atitudinea politicienilor români, ale partidelor care conduc astăzi România și se află în Parlamentul României care, cu multe luni înainte, au cedat Austriei, Olandei tot felul de facilități prin votarea Legii Offshore, Legi Justiției. O încercare total ineficientă schimbarea Constituției prin drepturi mai multe pentru străini decât pentru noi”, a precizat Diana Șoșoacă, la Realitatea PLUS.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend