Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CJ Arges da replica celor care au acuzat institutia si pe presedintele Tecau

Avatar

Publicat

in

In urma numeroaselor articole de presa, declaratii ale politcienilor si parintilor, Consiliul Judetean Arges a remis, in urma cu scurt timp, un comunicat de presa prin care face cunoscute atributiile si competentele acestei institutii. Fara alte comentarii, redam in continuare comunicatul de presa.

“În contextul situației apărute la nivelul județului în urma căreia mai mulți copii au fost diagnosticați cu o afecțiune severă, care a dus din păcate la decesul a doi sugari, dorim să facem o serie de precizări, privind atribuțiile Consiliului Județean Argeș în acest caz.

Consiliul Județean Argeș este autoritatea administrației publice pentru coordonarea activității consiliilor comunale și orășenești în vederea realizării serviciilor publice de interes județean. Ca autoritate deliberative a administrației publice locale printre atribuțiile principale nu se regăsesc  implicarea activă în actul medical ori în derularea unor anchete în domeniul sănătății, acestea căzând în competența instituțiilor cărora unitățile spitalicești se subordonează pe linia ministerelor de resort.

Singurele atribuții ale Consiliului Județean, pe acest palier, se regăsesc doar la nivelul asigurării condițiilor materiale și financiare necesare în vederea bunei funcționări, aprobarea organigramei și statului de funcții, numărul de personal, etc.

Direcția de Sănătate Publică nu este în subordinea Consiliului Județean Argeș, fiind instituție deconcentrată, în subordinea Ministerului Sănătății și a Instituției Prefectului.

În acest sens, considerăm că afirmațiile și atacurile lansate eronat în spațiul public, în ultimele zile, la adresa instituției Consiliului Județean Argeș și a conducerii au fost făcute în lipsa cunoașterii unor informații de bază privind atribuțiile și competențele Consiliului Județean.

Cu părere de rău și indignare constatăm că în umbra unor tragedii și pe seama suferinței care s-a abătut asupra unor familii din județ, anumiți lideri politici își croiesc platforme electorale, speculând acest episod trist în interes propriu. Aceiași oameni care în 2011 puneau lacătul pe aproape 70 de spitale, dintre care 4 doar în județul Argeș. Aceleași persoane care au elaborat și aprobat discutabila lege a descentralizării sistemului medical, acum o blamează vânzând populației demagogie ieftină în loc să prezinte soluții concrete.

Ținem să precizăm că încă de la apariția primelor informații confirmate, privind infectarea unor copii cu o bacterie periculoasă, conducerile Spialului de Pediatrie Pitești și Spitalului Județean de Urgențe Argeș au fost convocate în ședință operativă alături de alți reprezentanți cu atribuții în asigurarea actului medical la nivelul județului, pentru a se lua primele decizii și măsuri privind depistarea cauzei care a dus la îmbolnăvirea copiilor și inițierea unui plan de lucru. De asemenea, Consiliul Județean Argeș a ținut și ține în permanență legătura cu toți factorii implicați, atât de la nivelul județului (DSP, Prefectură), cât și de la nivel central (Ministerul Sănătății, ISGU) pentru a monitoriza situația, dar și pentru a oferi sprijinul necesar prin mijlocele disponibile.

Consiliul Județean Argeș este alături de familiile ai căror copii sunt în suferință în aceste momente și le asigură de tot sprijinul necesar pentru a beneficia cu încredere de cele mai bune condiții medicale în unitățile de sănătate administrate de de C.J. la nivelul județului.” – Consiliul Judetean Arges.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

UN ARGEȘEAN A VÂNDUT UN PORSCHE CARE NU-I APARȚINEA – A fost reținut pentru camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals

Avatar

Publicat

in

De

În ziua de 18 ianuarie a.c., poliţiştii Biroului de Investigaţii Criminale Piteşti au continuat cercetările într-un dosar penal privind sâvârşirea infracţiunilor de camătă, abuz de încredere, înşelăciune şi uz de fals, şi au reţinut un bărbat de 38 de ani, din Piteşti.
Din cercetări s-a stabilit că în perioada ianuarie – februarie 2020, bărbatul ar fi intrat în posesia unui autoturism, aparţinând unei persoane din Merișani, iar ulterior, pretinzând că este proprietarul din acte, ar fi înstrăinat autovehiculul unei alte persoane din București.
Pentru sâvârşirea faptei, bărbatul ar fi indus în eroare cumpărătorul cu privire la faptul că el este proprietarul autoturismului, folosind în scopul comercializării un contract de înstrăinare-dobândire a unui mijloc de transport întocmit în fals, respectiv având ștampila și semnătura organului fiscal de la locul de domiciliu al proprietarului, falsificate.
În cursul lunii noiembrie 2020, autoturismul a fost identificat în municipiul București și ridicat, aflându-se în custodia poliției.
Pentru administrarea probatoriului, în ziua de 18 ianuarie a.c., polițiștii din cadrul Biroului Investigații Criminale Pitești, cu sprijinul polițiștilor din cadrul Serviciului pentru Acțiuni Speciale și Serviciului Criminalistic Argeș, au efectuat o percheziție domiciliară în municipiul Pitești, la locuința celui în cauză, ocazie cu care au fost identificate și ridicate mai multe înscrisuri cu valoare probatorie, dar și un autoturism, în vederea instituirii măsurii sechestrului asigurator.
După administrarea probatoriului, bărbatul a fost reţinut pentru 24 de ore, pe bază de ordonanţă, urmând ca în cursul zilei de astăzi să fie prezentat Parchetului de pe lângă Judecătoria Piteşti, cu propunere de luare a unei măsuri preventive.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

30 DE CAZURI NOI DE COVID-19

Roxana BURCEA

Publicat

in

Prefectura Argeș ne informează că, potrivit datelor furnizate de Direcția de Sănătate Publică, astăzi la nivelul județului Arges s-au inregistrat 30 de cazuri noi de covid-19

-persoane aflate în carantină instituționalizată: 0;
-persoane ieșite din carantină instituționalizată: 1.500;
-persoane aflate în izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 1.523, dintre care 650 în carantină la domiciliu și 873 în izolare;
-persoane ieșite din izolare/carantină (anchetă epidemiologică): 38.687;
-persoane internate în spital: 217 (ieri 239);
-persoane internate la ATI: 31 (ieri 26);
-persoane vindecate: 18.339 (ieri 18.213);
-persoane diagnosticate pozitiv: 19.804 (ieri 19.774);
-cazuri nou confirmate, în ultimele 24 de ore: 30 (ieri 18);
-număr teste RT-PCR efectuate în spitalele publice: 81.121 (354 în ultimele 24 de ore)
-număr de persoane vaccinate împotriva COVID-19: 5220 (891 în ultimele 24 de ore);
-persoane decedate de la începutul pandemiei: 592 (ieri 592).

Datele despre incidența pe localități, prezentate sub forma unei hărți interactive, sau prin grafice, precum și multe alte informații utile, despre situația epidemiologică și despre măsurile de prevenire a răspândirii virusului SARS-CoV-2, sunt disponibile accesând site-ul: https://www.covidarges.ro/

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend