Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

CJ Argeș cere scuze cetățenilor din 8 comune pentru starea Drumului Județean 503

Publicat

in

În urma numeroaselor sesizări ale cetățenilor din Comuna Oarja precum și a articolelor din presa județeană scrisă și online cu privire la starea drumului județean DJ 503, Consiliul Județean Argeș face următoarele precizări:

“Modernizare DJ 503 Limita județului Dâmbovița – Slobozia – Rociu – Oarja”, în lungime de 42,034 km este unul dintre cele mai importante proiecte ale Consiliului Județean Argeș, cu finanțare europeană.

Contractul pentru finanțarea acestui drum a fost încheiat în luna mai 2019, valoarea totală fiind de  99.818.008,40 lei, inclusiv TVA.

În luna iunie 2020, în urma licitației, a fost încheiat contractul de proiectare şi execuție lucrări cu firma câștigătoare, Asocierea S.C. GENERAL TRUST ARGEȘ S.R.L. (LIDER DE ASOCIERE), S.C. DEVELOPMENT FUTURE SOLUTION S.R.L. (ASOCIAT 1), S.C. ALPENSIDE S.R.L. (ASOCIAT 2), S.C. WFA IMPEX S.R.L. (ASOCIAT 3), S.C. H.V.I.D. CONSULTING GROUP S.R.L. (ASOCIAT 4 – PROIECTANT), în valoare de 91.229.068,44 lei, inclusiv TVA.

Numai că, odată cu începerea elaborării Proiectului tehnic de execuție, de către SC H.V.I.D. CONSULTING GROUP SRL (proiectant), s-au identificat suprapuneri/necorelări între limitele cadastrale și ampriza drumului proiectat, respectiv suprapuneri ale proprietăților private peste limitele cadastrale ale drumului județean. Altfel spus, s-au descoperit sute de suprapuneri peste limitele exterioare ale drumului, ale unor parcele cadastrale aparținând unor persoane fizice sau juridice.  

Drept urmare, în paralel cu elaborarea proiectului tehnic, a fost necesară și s-a început procedura de actualizare a documentațiilor tehnice cadastrale şi a cărților funciare existente, aferente şi adiacente drumului DJ 503, pe teritoriile comunelor Slobozia, Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja şi Căteasca, de către Serviciul Patrimoniu al Direcției Tehnice din cadrul Consiliului Județean Argeș.

Până la această oră, a fost actualizată cartea funciară de pe teritoriul  comunei Slobozia, drept urmare primul tronson care va intra în execuție va fi tronsonul de pe raza acestei localități. Se estimează că lucrările vor începe în luna septembrie 2021, în urma predării- primirii amplasamentului între administratorul drumului (R.A.J.D. Argeș R.A.), autoritatea contractantă (U.A.T. Județul Argeș) și executant.

Începerea execuției pentru tronsoanele următoare ce parcurg comunele Mozăceni, Negraşi, Teiu, Rociu, Suseni, Oarja şi Căteasca, se va face pe măsura realizării proiectului tehnic de execuție în urma actualizării cadastrului şi a cărților funciare.

Elaborarea, verificarea si avizarea proiectului tehnic se face de către specialiști atestați. Conform Legii 10/1995 privind calitatea în construcții, aceștia purtând întreaga responsabilitate în ceea ce privește realizarea unei documentații tehnice în conformitate cu normele tehnice în vigoare ce garantează execuția lucrărilor în condiții de calitate.

Durata de execuție a lucrărilor este de 24 luni.

Ne cerem scuze cetățenilor din cele 8 (opt) localități care își doresc ca lucrările de modernizare a acestui drum să înceapă cât mai repede și îi asigurăm că instituția Consiliului Județean Argeș depune toate eforturile pentru soluționarea cât mai rapidă a problemelor apărute independente de voința noastră.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Miron Mitrea, despre noile măsuri anti-Covid: ‘Sunt blânde restricțiile. Trebuiau să fie mai aspre. Spitalele nu mai fac față, nici cimitirele, nici crematoriile’

Publicat

in

De

Analistul politic Miron Mitrea, fost ministru al Transporturilor, a declarat că măsurile restrictive anti-COVID-19 ar fi trebuit luate mai din timp și să fie mult mai dure.

”Sunt blânde restricțiile. Trebuiau să fie mai aspre. Trebuie să iei măsuri la timp și suficiente.

Mi se pare ciudat că noi știm care e situația și am hotărât să luăm măsuri abia acum. A venit Iohannis și a zis că se vor aplica de luni. Eu o tâmpenie de genul ăsta nu am mai văzut. E o prostie cât casa. Dacă iei măsuri peste o săptămână… transmiterea are loc acum.

Cât de nepriceput, cât de amator să fii în guvernarea unei țări să anunți niște restricții înainte de a le lua.

Noi avem foarte multe măsuri care nu se pun în practică. Spitalele nu mai fac față, nici cimitirele, nici crematoriile”, a spus Miron Mitrea.

Referitor la campania de vaccinare, acesta a spus: „În Franța a fost simplu, cu mesaje directe, fără politicieni, s-au vaccinat aproape 70%. Noi avem abia 30% cu mesaje precum cel cu doamna Frusinica. Lipsa de profesionalism este cel mai grav lucru în conducerea unei țări. S-au pierdut foarte mulți bani și vieți”.

„Președintele Klaus Iohannis m-a surprins în ultimii doi ani cu lipsa de profesionalism. Eu sunt foarte supărat pe președintele țării pentru modul în care a fost administrată pandemia. Văd că vor să dea vina pe Arafat, pe Gheorghiță. Nu, ei sunt niște executanți. Nu poate să spună că nu are nicio vină, că suntem un popor de proști. Nu îl putem scuti pe Klaus Iohannis de responsabilitatea majoră pe care o are. Și-a pierdut încrederea în fața poporului român și avem o situație dramatică la infectări și morți”, mai consideră Miron Mitrea la Realitatea PLUS.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Dan Vîlceanu dă asigurări că România nu va deveni dictatură militară cu Nicolae Ciucă premier : ‘E civil. Este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern’

Publicat

in

De

Secretarul general al PNL, Dan Vîlceanu, a precizat că nu se pune problema ca România să ajungă la dictatură militară cu Nicolae Ciucă în funcția de premier.

Domnul Nicolae Ciucă e civil, e fost militar, e în rezervă şi e general. Ceea ce vreau să subliniez prin acest lucru, că a fost general, este faptul că este un om care are capacitatea intelectuală să conducă un guvern. Am văzut tot felul de exprimări, în perioada asta, cu dictatură militară. Doamne ferește! Este un om pe care îl cunosc foarte bine, cu care am făcut echipă şi cu care vrem să facem echipă în continuare şi o să vedeţi că comportamentul PNL, în ceea ce-l priveşte pe Nicolae Ciucă, nu este comportamentul pe care l-aţi văzut la PNL când a venit Florin Cîţu premier„, a declarat Dan Vîlceanu.

El a explicat că, la acel moment, Ludovic Orban a încercat prin toate mijloacele să îl „blocheze” pe Florin Cîțu. 

Atunci, Ludovic Orban a încercat prin toate mijloacele posibile să îl blocheze. Era un fel de Dragnea. De la Palatul Parlamentului îşi crease tot felul de mecanisme astfel încât să genereze o imagine în partid. Acum e o altă conducere. Realizăm responsabilitatea pe care o avem şi nu vrem să ne batem joc de încrederea pe care ne-au dat-o românii„, a mai afirmat Vîlceanu, conform news.ro.

Vezi și:

Dan Vîlceanu, despre posibilitatea refacerii USL: ‘Vom avea guvern minoritar. Asta înseamnă că PSD, dacă votează, recunoaște situația dramatică prin care trece România’

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend