Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cîțu dă de pământ cu democrația pentru a-și numi cel mai bun prieten Ministru/ OPINIE

Publicat

in

Premierul Florin Cîțu a luat, de când este în funcție, foarte multe decizii politice. Decizii pentru țară nu prea a luat pentru că a fost mult prea preocupat cu jocul pentru funcția de președinte al PNL. A început totul cu ignorarea partidului care l-a trimis pe tronul de Prim-ministru al României. Cunoaștem modul în care biroul politic național (BPN) al PNL a decis să distribuie funcțiile de demnitari pe baza unui algoritm aprobat în cadrul BPN. Florin Cîțu a ignorat în mare parte deciziile partidului considerându-se mare vătaf peste țară. Nu de puține ori acesta a afirmat că nu partidul l-a trimis acolo sau că el nu are nicio datorie față de partid. Deși pluripartidismul reprezintă un aspect fundamental al unei democrații

A urmat decizia categorică de a-l remania pe ministrul sănătății Vlad Voiculescu fără să poarte nicio discuție cu partenerii din coaliție. Din nou, Prim-ministrul Cîțu consideră că este în acea funcție supremul țării și că poate face orice oricând. Partenerii din coaliție au sărit ca arși, însă și de această dată el lider maximo a rămas în funcție. Acest aspect i-au alimentat și mai mult tendințele dictatoriale, permițându-i să afirme arogant, de la tribuna parlamentului că „alegerile din PNL au fost tranșate”. Această atitudine care nu are de a face nici o secundă cu ce am învățat noi despre democrație scoate în evidență faptul că Florin Cîțu face un joc mult mai complex a cărui finalitate se vrea a fi preluarea puterii în PNL.

Șirul evenimentelor continuă astăzi cu remanierea ministrului finanțelor Alexandru Nazare. Vestea a venit pe nepusă masă, imediat după ce gașca Cîțu a pierdut alegerile în cadrul filialei sectorului 3. Sună a răzbunare? Probabil. Istoria din spatele deciziei este una mult mai complexă. Rezumatul poveștii este unul foarte scurt și anume acela că Nazare nu mai asculta de Cîțu. Pe motivul că nu are performanțe remarcabile (comparabil cu ce a făcut Cîțu pe vremea cât a fost ministru de finanțe, putem spune că Nazare este un geniu al finanțelor, dar asta este altă poveste!) Prim-ministrul îi cere demisia. Nazare refuză, moment care produce remanierea. Încă un moment în care Cîțu nu consultă niciun organism al partidului.

Frumusețea remanierii lui Nazare nu este aceea că va fi înlocuit de vreo eminență cenușie care să revoluționeze sistemul. Umblă vorba prin târg că Florin Cîțu vrea să arunce în acel fotoliu un prieten foarte bun, recunoscut pentru faptul că a fost prin PSD și mai mult pentru afacerile prospere pe care el și mama lui le au cu complexul energetic Oltenia. Afaceri de zeci de milioane pe cârca statului român care îi permit confortul unor mese în locații scumpe și mașini de lux. Da, ați ghici, este vorba de prietenul său bun Dan Vâlceanu, deputatul de Gorj.

Modul acesta de a executa oameni din subordine și de a nu respecta nicio clipă direcția partidului din care faci parte este contrar democrațiilor funcționale. Acest mod de a conduce va arunca, mai devreme sau mai târziu, România în haos.

Șmecheria individuală și egoul alimentat din bula atipică de Facebook fac din Florin Cîțu un populist. Ce îl va opri într-o bună zi să zică că nimeni din România nu mai are nevoie de pensii sau alocații? Ce îl va putea opri să zică gata, statul român nu mai oferă niciun ajutor social, scapă cine poate? Deciziile radicale prin care își promovează exclusiv interesul personal ne spun că nimic.

Florin Cîțu nu înțelege regulile jocului și crede că poate face orice atâta timp cât este la putere. Iar lupta din alegerile interne în PNL relevă exact acest lucru!

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Un medic ATI plusează după decizia Colegiului Medicilor: ‘Când un medic spune că vaccinarea nu e soluția, trebuie își piardă calitatea de medic’

Publicat

in

De

Nu ai cum să fii medic și să contești vaccinarea ca parte a actului medical, având în vedere că această vaccinare a fost aprobată de toate forurile internaționale de reglementare, a subliniat Radu Țincu, medic primar ATI la Spitalul Floreasca din Capitală, duminică seară, pe B1 TV, la „Dosar de politician” cu Silviu Mănăstire.

Referitor la neîncrederea pe care o manifestă o anumită parte a populației față de vaccinare, Radu Țincu a afirmat: „Vedeți, este rezultatul a 30 de ani de după Revoluție de politici sanitare care n-au pus accentul pe informarea și educarea sanitară a populației. Populația a fost lăsată liberă, fără niciun fel de programe preventive care să înceapă încă din școli, în care copiii să fie deprinși cu toată această politică a prevenției, a vaccinării. Oamenii n-au fost cuprinși în programe de evaluare periodică. În alte țări, dacă nu îți efectuezi examenele periodice la medicul de familie sau medicul specialist, îți pierzi calitatea de asigurat. Toate aceste lucruri timp de 30 de ani au fost neglijate printr-o politică sanitară deficitară și sigur că în ultimii ani au apărut aceste voci mult mai efervescente care au contestat vaccinarea și iată că au prins destul de multă priză la public”.

„În ceea ce privește ceea ce se întâmplă acum în pandemie, un medic care contestă vaccinarea se află în proprie contradicție cu profesia de medic. Nu ai cum să fii medic și să contești vaccinarea ca parte a actului medical, având în vedere că această vaccinare a fost aprobată de toate forurile internaționale de reglementare, pornind de la Organizația Mondială a Sănătății, Agenția Europeană a Medicamentului, iar în Statele Unite – FDA și CDC. În momentul în care tu, medic din România, spui că vaccinarea nu este soluția, în opoziție cu toate aceste instituții internaționale științifice, îți pierzi în primul rând credibilitatea și cred că trebuie să îți pierzi și calitatea de medic”, a adăugat Radu Țincu.

Medicul spune că că nu ar trebuie să mai avem „niciun dubiu asupra siguranței administrării acestor vaccinuri”.

„Astăzi, când noi discutăm, s-a vaccinat 47% din populația lumii, s-au administrat peste 6 miliarde de doze și se administrează în fiecare zi 20 de milioane de doze. Nu s-a întâmplat nimic cu nimeni. În acest context, vaccinul așa cum s-a spus inițial că are nevoie de o perioadă de doi ani, iată că am ajuns aproape la sfârșitul perioadei de doi ani în care vaccinul a fost evaluat și pentru efectele post-vaccinare, deci din această perspectivă cred că nu mai avem niciun dubiu asupra siguranței administrării acestor vaccinuri”, a mai afirmat Radu Țincu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Sărbătorile zilei de 18 octombrie

Publicat

in

De

Sărbătorile zilei de 18 octombrie

Ortodoxe
Sf. Ap. şi Evanghelist Luca; Sf. Mc. Marin cel Bătrân

Greco-catolice
Sf. ap. şi ev. Luca

Romano-catolice
Sf. Luca, ev.

Sfântul Apostol şi Evanghelist Luca este pomenit în calendarul creştin ortodox la 18 octombrie.

Sfântul Evanghelist Luca, martor al propovăduirii Domnului şi al patimilor Lui, era din Antiohia Siriei, de profesie medic. A avut parte de o educaţie deosebită, cunoştea bine limba greacă şi avea cunoştinţe în domeniul artelor plastice, fiind cel dintâi care a zugrăvit o icoană a Maicii Domnului, purtând în braţe pe Pruncul cel mai înainte de veci, pe Iisus Hristos.

Sfântul Luca a pictat pe lemn şi chipurile sfinţilor Apostoli Petru şi Pavel, punând astfel temei tradiţiei zugrăvirii sfintelor icoane în Biserică.

Este autorul a două dintre cărţile Noului Testament: Evanghelia care îi poartă numele şi cartea Faptele Sfinţilor Apostolilor.

Sfântul Evanghelist Luca a fost unul din cei şaptezeci de apostoli, despre care chiar el pomeneşte în Evanghelia sa: “A arătat Domnul şi pe mulţi alţii şaptezeci şi i-a trimis, câte doi, înaintea feţii Sale, în toată cetatea şi locul”. În această rânduială apostolească, pregătea, prin propovăduirea sa, calea Fiului Lui Dumnezeu, încredinţând mulţimile că Mesia, Care era aşteptat, a venit în lume.

Înviind Hristos, pe când Sfântul Apostol Luca şi Sfântul Apostol Cleopa mergeau în Emaus şi vorbeau între ei cu jale despre pătimirile iubitului lor învăţător, li S-a arătat şi apropiindu-se de dânşii, le-a zis: “Ce sunt cuvintele acestea pe care le schimbaţi unul cu altul în drumul vostru? Iar ei s-au oprit, cuprinşi de întristare” (Luca 24; 17). Şi a fost atunci călător Sfântul Apostol Luca împreună cu Acela Care a zis pentru Sine: “Eu sunt Calea, Adevărul şi Viaţa” (Ioan, 14; 6).

Sfântul Luca făcea parte din comunitatea creştinilor din Ierusalim în momentul convertirii lui Saul, cel care avea să devină Sfântul Apostol Pavel, şi i-a devenit, în scurtă vreme, însoţitor în călătoriile misionare şi pe perioada detenţiei romane a acestuia.

Întâlnirea Sfântului Evanghelist Luca cu Sfântul Apostol Pavel a avut loc la Troa (Fap. 20; 5-6), după cele trei luni petrecute de Sfântul Pavel în Grecia.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend