Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cişmelele prezente în toată lumea civilizată, în oraşul regal sunt considerate neigienice

Avatar

Publicat

in

cismea1Nu mai e nici o noutate faptul ca la Curtea de Arges, oras turistic şi chiar… regal, nu există cismele de apă. Nu există pentru că nimeni nu se ocupă să le monteze. Nimeni nu le montează pentru că ar fi vandalizate sau pentru motivul incredibil că… este destulă apă în magazine pentru cei cărora li se face sete pe stradă.

Cei care fac însă astfel de declaraţii din diferitele funcţii de conducere bine plătite din banul public, ar trebui să ştie că nu toată lumea are bani pentru a cumpăra apă din magazin. Ar mai trebui să ştie că în orice oraş civilizat din această lume există cişmele cu apă şi nicăieri nu s-a pus problema igienei acestora, aşa cum se pune la Curtea de Argeş.

Publicitate

Dacă anul trecut primarul Diaconu spunea, mai în glumă, mai în serios că cişmelele oricum nu sunt igienice, iar şeful SPGC, Ioan Ghiţă se plângea de faptul că dacă acestea vor fi montate vor exista destui oameni care să le vandalizeze, nici pentru această vară nu s-a găsit o soluţie. Sau nu s-a căutat.

În timp ce pentru autorităţile locale cişmelele nu sunt o prioritate, turiştii aflaţi în această perioadă în oraşul regal rămân uimiţi de lipsa lor. “Păi la Mioveni sunt dozatoare de apă la fiecare colţ de stradă iar aici la voi chiar să nu ai de unde să bei o gură de apă… Aşa ceva mi se pare imposibil. Poti bea apă doar din curtea Mânăstirii şi de la Fântana lui Manole. În rest, leşini pe stradă, mori de sete…”, a declarat un turist venit din Hunedoara.

cismea piataO singură cişmea – În piaţa centrală

Şi totuşi, în municipiul Curtea de Argeş există o cişmea funcţională. Cea din piaţa centrală, care a fost pusă în funcţiune imediat cum a venit vara şi care, culmea, nu a fost nici vandalizată şi nici nu a provocat boli celor care au folosit-o. De buna sa funcţionare s-a ocupat directorul Serviciului Public Pieţe Târguri şi Oboare, Marin Florea, care a reuşit, prin această investiţie minoră, să îşi atragă multe aprecieri din partea comercianţilor dar şi a argeşenilor care trec prin zonă.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Popa Dinică, noul primar la Corbeni

Avatar

Publicat

in

De

PSD a mai repurtat o victorie, la Corbeni! Candidatul social-democrat, fostul preot Nicolae Dinică, a câștigat fotoliul de primar al comunei, în faţa edilului liberal, Remo Mateescu si a fostului viceprimar PSD, Petre Nedelea.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Panțurescu a câștigat Primăria Curtea de Argeș

Avatar

Publicat

in

De

La Curtea de Argeș, conform datelor partiale oficiale, Constantin Panturescu, candidatul PSD, a castigat alegerile si un nou mandat de primar. Acesta l-a invins pe candidatul PNL – Cristian Mitrofan.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend