Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Circa 800 de blocuri din București rămân fără apă caldă din cauza unor avarii

Publicat

in

Circa 800 de blocuri din Sectoarele 1 și 6 din Capitală rămân fără apă caldă din cauza unor avarii. Pentru o parte, lucrările se finalizează azi, dar majoritatea vor avea apă caldă abia sâmbătă, anunță compania Termoenergetica.

Potrivit unui comunicat transmis de Termoenergetica, avariile s-au produs pe:

1. Conducta Magistralei DN 800, porțiunea cuprinsă între Calea Floreasca și Nicolae Caramfil. Furnizarea apei calde pentru un număr 177 de blocuri din sectorul 1 va fi sistată până joi, 16 septembrie 2021, ora 21.00;

2. Conducta DN 500, porțiunea cuprinsă între Calea Giulești, Șoseaua Orhideea, Calea Crângași și Șoseaua Constructorilor. Furnizarea apei calde pentru un număr 267 de blocuri și Complexul Studențesc Regie din Sectorul 6 va fi sistată până sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 14.00;

3. Conducta DN 800 pe Bulevardul Geniului (între Șoseaua Cotroceni și Bulevardul Drumul Taberei). Furnizarea apei calde pentru un număr 347 de blocuri din sectorul 1 și 6 va fi sistată până sâmbătă, 18 septembrie 2021, ora 24.00.

”Precizăm că furnizarea apei calde pentru consumatorii din Sectorul 1 va fi oprită, având în vedere amplasarea acestora în cadrul rețelei, precum și faptul că CET Grivița nu a reluat furnizarea agentului termic după finalizarea perioadei de revizie. Lucrările sunt esențiale pentru pregătirea sistemului de termoficare și pentru funcționarea acestuia în condiții de siguranță în sezonul viitor de încălzire. Dispeceratele Companiei Municipale Termoenergetica București și echipele de intervenție lucrează în regim permanent pentru soluționarea problemelor apărute în teren. Clienții au la dispoziție informații prin mesajele preînregistrate la numărul de telefon 031.9442 sau alte detalii la 0800.820.002”, a transmis Termoenergetica.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

La Caransebeș va fi sfințit monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta

Publicat

in

De

Părintele Episcop Lucian va sfinți luni, la Caransebeș, monumentul funerar al Arhiereului Filaret Musta din cimitirul istoric al Bisericii „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul”.

Evenimentul este organizat cu prilejul centenarului primirii arhieriei de către arhiereul Filaret Musta (1839-1930).

în contextul Anului comemorativ [2021], noi cinstim în primul rând personalitățile care s-au remarcat în viața Episcopiei Caransebeșului”, a declarat părintele arhimandrit Casian Rușeț, consilier cultural al Episcopiei Caransebeșului, informează Basilica.ro.

„Îi cinstim și prin faptul că le recondiționăm monumentele, care rămân niște borne fundamentale ale identificării lor în prezent, dar și în viitor”, a adăugat părintele consilier.

Arhiereul Filaret Musta a fost profesor de teologie, director al Institutului de Teologie din Caransebeș, și vicarul episcopal al Patriarhului Miron Cristea pe vremea când primul patriarh al României era Episcop al Caransebeșului.

A fost senator în primul Parlament al României Mari, deoarece Constituția din 1923 le conferea statut de senator de drept ierarhilor ortodocși, liderilor cultelor religioase recunoscute de stat și Președintelui Academiei.

Ierarhul a trecut la cele veşnice în 14 octombrie 1930, la vârsta de 91 de ani, şi a fost înmormântat în cimitirul „Sfântul Ioan” din Caransebeş.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Coșmarul României în plină criză COVID: O nouă zi fără niciun pat liber la ATI

Publicat

in

De

Nici sâmbătă în spitalele din România nu mai este liber niciun pat la terapie intensivă. România a doborât sâmbătă încă un record negativ, cu 1.737 pacienţi COVID la ATI.

Conform datelor existente în aplicația alerte.ms, la nivel național există 1613 de paturi de ATI destinate pacienților COVID-19. În București sunt avizate de DSP 336 paturi de ATI pentru pacienții de COVID-19.

De asemenea, la nivel național există o rezervă operațională de 168 paturi ATI destinate pacienților de COVID-19. Aceste paturi sunt activate, în dinamică, acolo unde numărul pacienților ATI depășește capacitatea secțiilor principale.

1.739 paturi ATI sunt ocupate la nivelul întregii țări.

La nivel național, la acest moment, nu sunt paturi ATI libere, altele decât cele rezervate special pentru persoane cu anumite condiții medicale care sunt și confirmate cu SARS-COV-2.

„Se lucrează în continuare pentru operaționalizarea și asigurarea personalului medical necesar pentru alte paturi ATI care vor fi disponibile în zilele următoare. Menționăm faptul că în procesul de operaționalizare a unor noi paturi ATI se pune accent pe cele destinate persoanelor care prezintă anumite condiții medicale și care sunt și confirmate cu SARS-COV-2 pentru că în aceste cazuri respectivii pacienți prezintă afecțiuni grave ce pot constitui comorbidități și sunt expuși unui risc mult mai mare”, transmite Grupul de Comunicare Strategică.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend