Conecteaza-te cu noi

Reteta Saptamanii

Ciorbita de perisoare. Cele mai delicioase retete de ciorbe de perisoare

Publicat

in

Intotdeauna mi-a placut ciorbita de perisoare si am savurat-o ori de cate ori am avut ocazia. Pana cand a trebuit sa incep si eu sa fac ciorba de perisoare. E drept ca e cam migaloasa si trebuie sa potrivesti toate ingredientele pentru ca perisoarele sa nu fie nici prea mici, nici prea mari, nici prea sfaramicioase, nici prea tari.

Si cum nimeni nu se naste invatat, a trebuit sa caut cele mai bune retete pentru ciorbita de perisoare.

Am aici secretele pentru cea mai delicioasa ciorba de perisoare de la gospodine desavarsite.

Sa gatiti cu spor si pofta buna!

Ciorbita de perisoare din pasare acrita cu corcoduse # Reteta 1

Ingrediente Ciorba de perisoare din pasare acrita cu corcoduse

cca 1 kg carne de pasare de curte (piept dezosat), doua maini de corcoduse verzi, un ardei galben, un ardei rosu, 2-3 rosii coapte, 2 cartofi, o ceapa uscata sau o legatura de ceapa verde, un morcov, o legatura patrunjel cu radacina, o bucatica de telina, o mana de pastai de fasole verde, doua linguri de orez cu bob rotund, 3-4 oua, sare, marar verde, cateva fire de leustean verde, cca 2-2,5 l apa, doua linguri de ulei

Mod de preparare Ciorba de perisoare din pasare acrita cu corcoduse

1. Carnea de pasare se da prin masina de tocat, impreuna cu jumatate de ceapa, apoi se amesteca bine cu un praf de sare, mararul tocat fin, 2 oua si o lingura de orez prefiert (eu am dat in cateva clocote orezul cu un praf de sare, atat cat sa se inmoaie). Din acest amestec facem perisoare de marimea unei nuci, cu palmele umezite in apa rece.

2. Se curata zarzavatul, se spala apoi se taie jumatate din ceapa ramasa, ardeiul se taie cubulete, la fel si morcovul, telina si radacina patrunjelului se dau prin razatoare, rosiile se oparesc si se curata de pielita, apoi se taie cubulete, cartofii curatati de coaja si spalati se taie si ei in cubulete, pastaile de fasole se curata indepertandu-se capetele pastailor, apoi se rupe in jumatati, fiecare pastaie.

Intr-o oala se pune la fiert apa cu un praf de sare si uleiul. Cand incepe sa clocoteasca se adauga tot zarzavatul taiat, fara rosii si cartofi. Se acopera cu un capac si se lasa la fiert cca 20-30 minute.
Intre timp se spala corcodusele curatate de codite, se varsa intr-o craticioara si se acopera cu apa, apoi se fierb cam 15 minute, dupa care se scot intr-o strecuratoare si se paseaza bine, cu o lingura de lemn, indepartandu-se pielita si samburii. Pasta obtinuta se amesteca cu zeama acra ramasa de la fiertul corcoduselor.

3. Dupa cele 20 de minute de fiert zarzavatul, se adauga si rosiile si cartofii si se mai lasa sa fiarba 10 minute, dupa care se acreste dupa gust cu fiertura de corcoduse, se potriveste de sare apoi se adauga restul de orez prefiert ramas si perisoarele. Se lasa sa fiarba la foc domol cam 15-20 de minute.
Se opreste focul si se presara deasupra patrunjel si leustean verde tocat fin (eu am tocat si cateva fire de marar), apoi se drega ciorba cu 2 oua batute spuma cu un pic de acreala de corcoduse. Se serveste fierbinte!
Pofta buna!

Ciorbita de perisoare a lui Radu Anton Roman # Reteta 2

Perisoare:

250 g carne vitel sau manzat

30 g orez

30 g faina

1-2 albusuri ou mare

piper,

marar

1 lingurita ceapa tocata

Zeama: 1 kg oase vitel

1 l bors

1 rosie

1 ceapa

1 ardei gras

1-2 galbenusuri

100 ml smantana

sare 2 l apa

albitura: 1 morcov, 1 pastarnac, 1 telina mica

leustean

Mod preparare Ciorba de perisoare a lui Radu Anton Roman

Se curata ceapa si albitura, se rad marunt. Se pun la fiert o jumatate de ora impreuna cu rosia si ardeiul tocate, oasele sparte si o lingurita de sare. Se toaca carnea. Se spala orezul, se scurge. Se amesteca bine carnea cu lingurita de ceapa rasa, orezul, faina, albusul, piper dupa gust, o lingurita de sare, marar. Se scot oasele din zeama.

Se ia din amestec cu lingurita, se rotunjeste un pic – udati-va mana cu putina apa rece – si se pune in ciorba clocotind . Se lasa sa mai fiarba, incet, acoperit, inca o jumate de ora cu perisoarele inauntru . Se adauga borsul, sa fiarba 2-3 minute. Se potriveste de sare. Se aromeaza cu leustean tocat, se drege cu smantana batuta cu galbenus.

Sa aveti pofta!

Ciorbita de perisoare fara orez # Reteta 3

Iuliana22 a trimis o reteta delicioasa de Ciorba de perisoare fara orez.

Ingrediente Ciorbita de perisoare fara orez

1 os (porc sau vita) optional
500g carne tocata (porc/vita sau amestec)
Ceapa, morcov, telina, ardei, dovlecel (sau orice legume va plac)
1 ou
Bulion sau suc de rosii

Mod de preparare Ciorba de perisoare fara orez

Punem osul la fiert intr-o cratita mare.
intre timp curatam, spalam si tocatam legumele. Pregatim perisoarele: intr-un bol punem carnea, oul, jumatate de ceapa tocata marunt, o lingura bulion, sare si 2 linguri de supa. Amestecam bine si dam forma perisoarelor.

Strecuram supa si o punem din nou pe foc cu legumele. Cand sunt gata adaugam bulionul si perisoarele (acestea sunt facute cand se vor ridica la suprafata).

Condimentam ciorba cu sare, piper si cimbru,daca o preferati mai acra adaugati bors, lamaie sau sare de lamaie. Mai lasam 5 minute si apoi opriti focul. Presaram leustean sau patrunjel. Pofta buna!
(Cand formati perisoarele inmuiati mainile in otet. Carnea de pe os poate fi scoasa si adaugata in ciorba)

Pofta buna!

Ciorbita de perisoare de porc # Reteta 4

Ingrediente Ciorbita de perisoare de porc

2 morcovi

1 buc telina mica

1 ceapa mica

500 g carne de porc tocata

200 ml smantana

200 ml zeama de varza

2 linguri orez

1 ou

Mod de preparare Ciorba de perisoare de porc

Carnea tocata se amesteca cu  un ou si cu orezul. Se amesteca bine si rezulta perisoarele. Se pune intr-o oala la fiert apa. Se modeleaza perisoarele si se pun la fiert in apa de pe foc. Legumele se curata se spala bine, se toaca marunt si se pun la fiert in oala alaturi. Se adauga sare si piper dupa gust si zeama de varza. Se adauga leustean tocat marunt. Serviti cu placere.

Pofta buna!

Ciorbita de perisoare # Reteta 5

Ciorba de perisoare

Ingrediente Ciorbita de perisoare

perisoare:
1 kg carne tocata (amestec porc si vita)
2 oua
1/2 legatura patrunjel tocata
50 gr orez
sare
1 ceapa potrivita ca marime
piper

Pentru ciorba:
1 morocov
1 telina
1 pastarnac
1 ceapa
1 cutie rosii taiate cubulete
1 cartof mediu
sare
patrunjel verde
2 linguri pasta de tomate
1 ou
dupa gustul si preferinta fiecaruia: bors, zeama de varza, otet, zeama de lamaie

Mod de preparare Ciorba de perisoare

Curatam si spalam toate legumele pentru ciorba. Cartoful se taie cubulete potrivite ca marime. Morcovul, telina, ceapa si pastarnacul se dau pe razatoarea cu ochiuri mari, dar la fel de bine se pot taia si cubulete. Aici depinde de gustul fiecaruia dintre noi. Intr-o oala mai mare punem circa 5 litri de apa, legumele, rosiile taiate cubulete si lasam sa fiarba pana cand legumele sunt aproape patrunse.

Intre timp pregatim carnea pentru perisoare. Intr-un castron punem carnea tocata. Adaugam orezul spalat bine, ceapa curatata si data pe razatoarea cu ochiuri mari, ouale, patrunjelul tocat marunt, sare si piper dupa gust. Omogenizam bine compozitia si lasam deoparte circa 5 minute. Cu mana umeda formam bilute rotunde ,pe care le lasam deoparte pana cand legumele sunt aproape fierte. Cand legumele sunt aproape fierte, adaugam perisoarele.

Lasam sa mai dea in cateva clocote, pana cand carnea si orezul sunt fierte. Adaugam apoi pasta de tomate si borsul pe care l-am fiert in prealabil. Daca mai este nevoie se mai adauga sare dupa gust. Oprim focul si adaugam patrunjelul deasupra. Optional ciorba de perisoare se poate servi cu smantana si ardei iute.

Ciorba de perisoare cu bors # Reteta 6

Ingrediente Ciorba de perisoare cu bors

  • 1 kg carne tocata
  • 100 g orez
  • 2 oua
  • 200 g smantana
  • 1 morcov
  • 1 ceapa
  • 2 ardei gogosar
  • 10 g faina
  • sare
  • bors
  • patrunjel verde.

Mod de preparare Ciorba de perisoare cu bors

Se curata ceapa, morcovul si ardeiul si se toaca, se pun apoi la fiert intr-o oala cu apa. Orezul se spala si se undeste putin. Se amesteca apoi orezul, carnea tocata, un ou, putina sare si faina, se amesteca bine si se formeaza bilute mici ca o nuca. Dupa ce legumele au fiert putin, se pun si perisoarele la fiert. Cand acestea au fiert se adauga borsul si se mai da un clocot dupa care se ia oala de pe foc. Se amesteca apoi intr-un bol smantana si un ou si se pune peste ciorba.Se presara patrunjel verde la final.
Pofta buna!

Ciorba de perisoare cu carne curcan # Reteta 7

ciorba de perisoare cu carne de curcan - sfatulparintilor.ro - pixabay_com - meatball-2456234__340

Ingrediente Ciorba de perisoare cu carne curcan

  • 1/4 kg carne tocata curcan,
  • o manuta faina,
  • 1 ou,
  • legume proaspete sau de la borcan,
  • 1 ceapa potrivita,
  • 1 canita bors acru,
  • verdeata si smantana;
  • sare si piper dupa gust

Mod de preparare Ciorba de perisoare cu carne curcan

Se amesteca carnea tocata cu oul, faina, sare si piper;

Se face o compozitie omogena.

Intr-o oala de ciorba punem o lingurita de ulei si 1 ceapa si 2-3 linguri de zarzavat de la borcan(in cazul meu);

Adaugam apa pana sus si lasam sa dea in clocot;

Cand zarzavatul e aproape fiert, formam mici bile din carnea tocata si le dam drumul in oala;

Lasam sa fiarba pana se ridica deasupra perisoarele, adaugam borsul acru fiert separat, sarea si piperul si patrunjelul verde tocat.

Servim fierbinte cu o lingura de smantana adaugata in farfurie!

Pofta buna!

Ciorba de perisoare din piept de pui # Reteta 8

Pentru o cina in familie, ciorbita de perisoare din piept de pui poate fi alegerea gustoasa si sanatoasa. Pofta buna!

Ingrediente Ciorba de perisoare din piept de pui

  • carne tocata din piept de pui750g,
  • morcov – 3 buc.,
  • ardei1buc.,
  • bors500ml,
  • ceapa2buc,
  • orez300g,
  • rosie – o bucata,
  • bulion – 100 g,
  • sare,
  • telina100g,
  • patrunjel,
  • ardei iute
  • smantana pentru servire

Mod de preparare Ciorba de perisoare din piept de pui

Ceapa se curata, se spala, se taie si se pune la calit intr-o oala mare. Peste ea se adauga morcovul si telina rasa, ardeiul, rosia si se continua calirea inca 15 min. la foc mic. Se adauga apa cat cuprinde oala. Intre timp, pana da in in clocot se fac perisoarele din carnea tocata, orez (100 g) si sare. Cand lichidul incepe sa dea in clocot se reduce focul la mic si se adauga rand pe rand perisoarele. Se continua fierberea inca 1 ora. Cand perisoarele sunt fierte se adauga orezul (200 g), bulionul, borsul si patrunjelul. Se lasa inca 15 minute la foc.mic. Se serveste cu ardei iuti si smantana.

Pofta buna!

Ciorba de perisoare de peste # Reteta 9

Ingrediente Ciorba de perisoare de peste

  • 200 g peste fara oase * macrou
  • 1 oua
  • 2 catei de usturoi
  • 2 linguri de orez pentru perisoare
  • 50 g orez
  • 2 morcovi
  • 1 ceapa
  • 1 ardei
  • 1 legatura de patrunjel si una de leustean
  • 2 linguri de bulion
  • bors
  • Mirodeniisare, piper, menta

Mod de preparare Ciorba de perisoare de peste

Legumele se pun la fiert si cand sunt aproape gata se da focul mic si se adauga perisoare mici (preparate din peste fiert dat prin masina de tocat, oul, orezul si patrunjelul, sare dupa gust si usturoi). Mai tarziu se pune bulionul si borsul. Se serveste cu leustean tocat mic pe deasupra.
Pofta buna!

Ciorba de perisoare # Reteta 10

Ingrediente Ciorba de perisoare

  • 200 g carne amestec (porc+vita) tocata;
  • 1 ceapa;
  • 1 morcov;
  • 1 pastarnac;
  • 2 rosii;
  • 1/2 ardel kapia rosu;
  • patrunjel;
  • 1 canita orez;
  • 1 ou;
  • 1 lingurita faina alba;

Mod de preparare Ciorba de perisoare

Pentru inceput vom curata legumele si le vom taiat marunt,dupa care intr-o oala vom pune 2-3 linguri de ulei si vom scalda legumele:ceapa,morcovul,pastarnacul,ardelul kapia si patrunjelul in ulei pana devin sticloase.
Turnam apa calduta peste legume si lasam la fiert circa 20 minute,timp in care ne ocupam de perisoare.
Pentru acestea vom amesteca carnea tocata cu ceapa tocata marunt,orezul,oul,faina,patrunjel verde tocat.Amestecam bine,condimentand cu sare si piper si incepem sa formam perisoare, cat mai mici, ajutandu-ne de un bol cu apa rece.

Adaugam rosiile blenduite in oala cu legumele.

Dupa 2-3 clocote adaugam cu grija perisoarele formate , avand grija sa reducem din intensitatea focului. Potrivim de sare, piper si punem 1 cana bors proaspat.

Cand ciorba este gata presaram patrunjel verde si o servim dreasa cu smantana dupa preferinta.
Pofta buna!

Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean # Reteta 11

Ingrediente Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean

-1kg.carne slaba de porc,
-1 morcov,
-1 radacina de pastarnac,
-1 ceapa,
-2 ardei capia rosii,
-1 cub maggi de legume-1 cub maggi cu gust de gaina,
-1 cutie cuburi maggi de bors,
-3 rosii,
-2 linguri orez,
-2 -3 linguri de ulei,
-1 legatura leustean verde,
-5 oua.

Mod de preparare Ciorba de perisoare cu carne de porc si leustean

– Punem intr-un vas carnea tocata de porc si peste ea adaugam un cub maggi de legume, ouale, orezul si le omogenizam foarte bine.
– Intr-o oala punem apa la fiert si cand apa fierbe, dam focul la mic si adaugam perisoarele, le lasam sa fiarba la foc mic si curatam din cand in cand spuma ce apare deasupra supei.
– Curatam legumele le tocam marunt, undim mai intai ceapa, apoi adaugam legumele tocate marunut si le undim pret de cateva minute apoi le adaugam in oala peste perisoare. Adaugam un cub maggi cu gust de legume pentru un plus de savoare si lasam sa fiarba totul la foc potrivit. Cand totul este fiert adaugam cuburile de bors maggi dupa gust si preferinta,in jur de 1 cub la litru de ciorba,adaugam sare si lasam sa traga doua ,trei clocote,apoi oprim focul.Adaugam peste ciorba leustean tocat marunt si ardei iuti. Cine doreste poate adauga smantana.

Pofta buna!

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Cum ne pregătim cămara toamna aceasta? Iată 9 idei inedite de murături, dulcețuri și compoturi!

Publicat

in

De

Odată cu sosirea toamnei, toate gospodinele își pregătesc cămara pentru iarna. Fie că preferi murăturile, fie că poftești mai mult la dulcețurile numai bune sau compoturile care te duc cu gândul la bunica, încearcă următoarele idei și cu siguranță toată familia va fi încântată de aceste gusturi.

Atunci când grădina vă este ticsită de legume și fructe variate, dar nu știți ce să mai faceți cu ele, vă oferim câteva ponturi bune pentru a vă ajuta să folosiți la capacitate maximă tot ceea ce aveți în grădină. Chiar și dacă locuiți în oraș și vă doriți să încercați noutățile în materie de dulcețuri, compoturi sau murături, vă puteți umple traista cu bunătăți din Piața Lidl. Inspirați-vă din oferta de produse disponibile în Lidl catalog online și vedeți ce puteți găsi proaspăt săptămâna aceasta, la prețuri foarte bune. Roșii românești, ardei, struguri albi pentru un compot dulce sau dovleac pentru o plăcintă gustoasă, toate vă așteaptă alături de o varietate de legume și fructe de o calitate superioară.

Dar ce ne facem atunci când am epuizat toate ideile și rețetele tradiționale și dorim să ne avântăm către noi rețete? Iată în continuare câteva legume și fructe care cu siguranță îți vor face cu ochiul și gustul lor nu te va dezamăgi!

Murături

Noi românii suntem mari gurmanzi în general, însă atunci când vine vorba de un grătar, o tochitură sau tocăniță gustoasă, știm că de pe masă nu pot lipsi murăturile. Acestea pot completa cu succes fie un platou de mic dejun, fie o masă de prânz, dar și o cină îmbelșugată. 

  • Sfeclă

Pentru un plus de prospețime într-o salată sau lângă o carne mai grea, puteți alege să desfaceți borcanul de murături cu sfeclă. Dacă nu ați încercat niciodată până acum, preparați de probă o cantitate mai mică până vă veți convinge că merită un loc special pe raftul din cămară. Știm că este o alegere mai atipică și că mai degrabă acest tip de murătură o putem comanda prin restaurante, dar tot mai multă lume încearcă sfecla în numeroase feluri: tartă cu sfeclă, dulceață sau compot. 

  • Usturoi

Deși ne este la îndemână tuturor, rareori auzim persoane care au decis să mureze usturoiul. Acesta face furori în rețetele marilor bucătării din vestul Europei și chiar și la noi bucătăriile cu specific italienesc îl folosesc în preparatele lor. Dacă vrei să îți uimești musafirii, alege câteva căpățâni de usturoi foarte bune și pune-le la murat. Îl poți folosi ulterior în tot felul de combinații, mai ales dacă îl prepari alături de mirodeniile potrivite. Nu trebuie să puneți cantități mari, ca la alte tipuri de murături, câteva borcane vă pot fi de ajuns peste iarnă. 

  • Țelina

Tuturor ne plac murăturile care sunt puțin crocante și au un gust echilibrat dulce-acrișor. În plus, dacă suntem fan sendvișuri, burgeri homemade și salate, țelina murată este ajutorul nostru de nădejde când dorim să le dăm un plus de savoare pentru a mânca mai cu poftă. Chiar dacă nu decideți să puneți borcane întregi cu țelină, puteți să o includeți lângă castraveți, morcovi sau gogoșari murați, ori în borcanul cu murături asortate.

Dulcețuri

De altfel, dulcețurile și gemurile de felurile culori sunt nelipsite din cămările româncelor. Astăzi, având acces la din ce în ce mai multe alimente și mirodenii de pe continente diferite, ne permitem să explorăm cât mai multe rețete, să fim cât mai inventivi și să ne bcuurăm de diversitatea de gusturi.

  • Ceapă

Deși nu este printre rețetele clasice ale românilor, dulceața de ceapă are numeroase întrebuințări, mai ales dacă îți place să gătești cărnuri care necesită combinații de gusturi irezistibile. Aici puteți găsi rețeta de dulceață de ceapă și puteți decide cum se combină aceasta cel mai bine: cu fripturi, grătar, orez, legume la grill sau simplă pe pâine.

  • Ardei iute

Dulceața de ardei iute, dule-acrișoară, iute, dar parfumată și fructată, ocupă un loc special în categoria savorilor inedite care îți lasă gura apă. Este suficient să guști o singură dată și te vei îndrăgosti de ea! Nu este intens comercializată și tocmai de aceea vă sfătuim să vă lasați deoparte puțin ardei iute și să preparați această minunăție. Merge bine lângă foarte multe rețete și sunt gurmanzi care o preferă pur și simplu pe pâine, pentru a o savura în toată splendoarea ei. Aceasta poate fi pregătită și alături de alte fructe, de aceea gustul va putea fi echilibrat dacă nu doriți să fie excesiv de iute.

  • Banane

Piețele și supermarketurile sunt înțesate de banane, dar de câte ori v-ați gândit să faceți dulceață de banane? Nu stați pe gânduri și următoarea dată când aveți drum în piață, luați câteva kilograme de banane și apucați-vă de treabă! Aceasta va fi prima dulceață ale căror borcane se vor termina, deoarece este greu să nu gustați pe furiș câte o linguriță sau să nu o folosiți ca umplutură la prăjituri. Nu este un aliment pretențios, iar timpul de preparare este scurt, poftă bună!

Compoturi

Compoturile ne duc cu gândul la rețetele de odinioară ale bunicii și la iernile în care sorbeam pe furiș zeama dulceagă a vreunuia: de prune, de vișine sau cireșe, numai bune atunci când vrei să îți potolești pofta de dulce cu ceva natural și făcut în casă.

  • Dovlecel

De foarte multe ori ne întrebăm ce să mai facem din dovleceii rămași în grădină, așa că dacă nu ați pregătit până acum un compot de dovlecei, puteți căuta rețeta potrivită și veți fi încântați de rezultat. Trebuie să știți că nu durează mult și nici nu este foarte pretențios, puteți pune doar câteva borcane pentru a vă convinge de savoarea sa. Puteți găsi o rețetă simplă și rapidă aici.

  • Nuci verzi

Cât încă nucile sunt verzi, profitați și faceți un compot absolut delicios! Dacă ați încercat dulceața de nuci și ați fost surprinși de gustul său, de ce să nu încercați și compotul de nuci verzi? Aceasta era o rețetă pe care bunicile noastre o pregăteau, însă cu timpul rețetele lor tradiționale s-au rezumat la câteva rețete clasice pe care toată lumea le prepară acum. Imaginați-vă savoarea nucii alături de scorțișoară, lămâie și cuișoare, cum sună? Procesul este puțin mai îndelungat, însă efortul nu este foarte mare, cu răbdare și grijă veți obține un compot de nuci verzi excelent! 

  • Gutui

Ne-am obișnuit cu mirosul de dulceață de gutui încă de când ne petreceam vacanțele de vară la casa bunicilor, însă compotul de gutui este mai puțin popular, deși gustul său este dulce și fresh în același timp. Pe lângă proprietățile sale minunate, gutuia este la îndemâna celor care locuiesc la țară și de multe ori este considerat un fruct puțin atractiv. Însă odată ce veți savura compotul de gutui, veți fi cuceriți pe loc și nu va exista toamnă în care să nu vă puneți la loc de cinste câteva borcane de compot.

Dacă ideile noastre vă fac cu ochiul și ați dori să vă apucați de preparat, nu mai stați pe gânduri și faceți-vă stoc de borcane, pregătiți rafturile din cămara dumneavoastră și asigurați-vă că aveți ajutoare de nădejde prin preajmă. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alimentația pe timp de caniculă. Ce trebuie să includă meniul nostru?

Publicat

in

Meniurile de mâncare pe timp de vară, dar mai ales pe vreme de caniculă contează foarte mult, deoarece în funcție de ceea ce include un meniu, sistemul imunitar poate funcționa mai ușor sau mai greu. Temperaturile ridicate ne dau tuturor bătăi de cap, dar o alimentație sănătoasă ne protejează sănătatea și ne poate ajuta să trecem cu bine peste această perioadă dogoritoare.

Încă de săptămâna trecută canicula și-a făcut prezența în țara noastră, iar razele soarelui sunt atât de puternice și arzătoare încât e nevoie să ne hidratăm chiar și de două ori mai mult decât până acum. Este foarte important să fim atenți la alimentele pe care le consumăm, deoarece o alimentație bogată în antioxidanți oferă organismului o stare de revigorare.

În alimentația noastră este necesar să adaugăm cât mai multe fructe și legume zemoase precum roșiile (conțin 94% apă), castraveți (96% apă), căpșuni și pepene (92% apă), măr (84% apă) și caise (86% apă), potrivit haihuin2.com.

Pe lângă aceste alimente sunt și altele care nu sunt recomandate să fie consumate în această perioadă iar acestea sunt: pâinea, cerealele, cartofii și orezul.

De asemenea, recomandarea specialiștilor este să consumăm alimente cât mai naturale și ușoare precum iaurturile naturale, ouă fierte, brânza proaspătă, carnea de pui, peștele, ciorbele, supele și să încercăm pe cât posibil să eliminăm din alimentația noastră mezelurile și conservele din comerț.

Totodată, nu uitați să vă hidratați ori de câte ori simțiți că este nevoie. Este normal ca în această perioadă să fie nevoie să vă hidratați mai mult. Consumați apă plată și cât mai puține sucuri.

Foto: Business Magazine

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend