Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cioloș, despre miliardele din Fondul de Dezvoltare promise de Dragnea: Banii sunt pentru PSD și firmele căpușă

Publicat

in

Preşedintele PLUS, Dacian Cioloş, a declarat joi, la Carei, că Fondul de Dezvoltare şi Investiţii pentru proiecte destinate comunităţilor, anunţat de către liderul PSD, Liviu Dragnea, nu va aduce bunăstare românilor, ci sunt bani „pentru partid, pentru firmele căpuşă”.

„Liviu Dragnea începe să ne spună din nou cum o să arunce în stânga şi în dreapta cu bani pe diferite proiecte, însă românii cred că încep să înţeleagă că acei bani nu sunt pentru ei, acei bani sunt pentru partid, pentru firmele căpuşă, acei bani sunt pentru comisioane şi ei trebuie să ajungă la oamenii de partid, aşa cum ne-au obişnuit oamenii ăştia deja de câteva decenii. Pentru că în paralel cu aceste promisiuni că o să se arunce cu bani pe diferite proiecte în stânga şi în dreapta, ministrul de finanţe PSD, Teodorovici, împrumută România cu miliarde de euro şi cu dobânzi foarte ridicate de pe pieţele externe. Deci noi luăm bani de pe pieţele externe ca să putem finanţa aceste promisiuni electorale care nu aduc bunăstare pentru români”, a declarat Cioloş, într-o conferinţă de presă, potrivit Agerpres.

El a mai precizat că în ciuda faptului că s-au cheltuit foarte mulţi bani pe proiect din judeţul Teleorman, acesta este unul dintre cele mai sărace din România.

„Liviu Dragnea ne spune că foloseşte experienţa pe care a avut-o în judeţul Teleorman cu programul acela naţional de dezvoltare locală ca să finanţeze şi să susţină bunăstarea pentru români, doar că după ce s-au cheltuit miliarde de euro cu acel program naţional de dezvoltare locală şi foarte mulţi bani inclusiv în judeţul Teleorman, Liviu Dragnea cu experienţa pe care o are în judeţul Teleorman ne arată că de fapt în ciuda banilor care s-au cheltuit pe aceste proiecte, judeţul Teleorman este în continuare unul dintre cele mai sărace din România, dar banii s-au cheltuit. Şi atunci nu putem decât să tragem concluzia firească că acei bani nu sunt pentru bunăstarea românilor şi sunt pentru comisioane şi firme căpuşă care sunt conectate la partid”, a mai spus Cioloş.

În plină campanie pentru alegerile europarlamentare, liderul PSD Liviu Dragnea le promite primarilor 10 miliarde de euro din noul Fond de Dezvoltare și Investiții pentru drumuri, canalizare, rețele de electricitate sau locuințe sociale. Dragnea a scris, joi, pe Facebook, că, începând de astăzi, primarii trebuie să depună documente la București pentru a accesa fondurile.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Uniunea Europeană acuză Marea Britanie că face paşi înapoi de la angajamentele pe care şi le-a asumat şi ameninţă cu un `no deal`

Publicat

in

De

Negociatorul-şef UE al Brexitului Michel Barnier a acuzat duminică Marea Britanie de faptul că a făcut paţi în urmă faţă de angajamentele pe care şi le-a asumat şi a ameninţat că nu se va încheia un acord în cazul în care acest lucru continuă, relatează DPA preluată de news.ro

Vezi și: Rareș Bogdan, despre fotografia cu Orban și miniștrii la Guvern: No comment!

Londra ”a făcut un pas înapoi – doi paşi înapoi, trei paşi înapoi – de la angajamentele pe care şi le-a asumat iniţial”, a declarat Barnier pentru The Sunday Times, înaintea celei de a patra runde de negocieri cu priviren la viitoarea relaţie după Brexit, programată săptămâna viitoare.

În cazul în care Guvernul lui Boris Johnson nu dă curs angajamentelor din Declaraţia Politică pe care a adoptat-o împreună cu Uniunea Europeană (UE) în toamnă – ca punct de pornire a negocierilor cu privire la viitoarea lor relaţie -, nu va exista niciun acord, a avertizat Barnier.

Negociatorul-şef UE al Brexitului sublinia săptămâna trecută că următoarea rundă de negocieri este crucială în vederea încheierii unui acord comercial cu Marea Britanie.

Precedentele trei runde de negocieri s-au încheiat fără rezultate tangibile.

Marea Britanie a ieşit din UE la 31 ianuarie, iar în prezent se află într-o perioadă de tranziţie, până la sfârşitul anului, în care regatul continuă să facă parte din piaţa internă europeană şi Uniunea Vamală.

Această perioadă de tranziţie poate fi prelungită cu doi ani, iar o decizie pe această temă urmează să fie luată la summitul UE din iunie.

Însă premierul britanic Boris Johnson respinge aprig această opţiune.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Americanii au trimis 2 milioane de doze de hidroxiclorochină în Brazilia (Casa Albă)

Publicat

in

De

Statele Unite au trimis în Brazilia două milioane de doze de hidroxiclorochină, a cărei utilizare pentru tratamentul COVID-19 este controversată, a anunţat duminică după-amiază Casa Albă, notează AFP preluat de agerpres.

„Popoarele american şi brazilian sunt solidare în lupta împotriva coronavirusului. Ca dovadă a acestei solidarităţi, anunţăm că guvernul american a trimis poporului brazilian două milioane de doze de hidroxiclorochină”, a informat executivul american într-un comunicat.

Hidroxiclorochina „va fi utilizată preventiv pentru a ajuta la apărarea infirmierelor, medicilor şi profesioniştilor din domeniul sănătăţii împotriva coronavirusului. De asemenea, va fi utilizată ca tratament pentru a îngriji brazilienii infectaţi”, a adăugat documentul.

Preşedintele american, Donald Trump, care îşi afişează legătura apropiată cu şeful statului brazilian, Jair Bolsonaro, a creat o surpriză în urmă cu câteva zile anunţând că ia hidroxiclorochină cu caracter preventiv împotriva coronavirusului, în pofida recomandărilor autorităţilor sanitare americane.

Hidroxiclorochina este un medicament derivat din clorochina folosită la tratarea malariei.

Însă, un studiu publicat recent în prestigioasa revistă medicală The Lancet şi efectuat pe 96.000 de pacienţi, relevă că atât clorochina cât şi hidroxiclorochina nu şi-au dovedit eficacitatea împotriva COVID-19 în cazul bolnavilor spitalizaţi şi, în plus, această moleculă creşte riscul de aritmie cardiacă şi de deces.

La 26 mai, Organizaţia Mondială a Sănătăţii a suspendat testele cu hidroxiclorochină la pacienţii bolnavi de COVID-19, decizia fiind luată ca urmare a unor preocupări privind eficacitatea acestui medicament în combaterea noului coronavirus.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend