Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ciocniri violente la Bagdad – Cel puțin 39 de persoane au fost rănite

Publicat

in

Forţele irakiene de securitate s-au ciocnit duminică cu demonstranţii anti-guvernamentali, la Bagdad, fiind răniţi cel puţin 39 de oameni, majoritatea poliţişti, de proiectile lansate de ambele părţi, potrivit oficialilor în domeniul securităţii, citaţi de Reuters, notează news.ro.

Surse din poliţie au declarat că forţele de securitate au tras cu recipiente cu gaze lacrimogene, care au rănit cel puţin şapte oameni.

Un purtător de cuvânt al armatei a spus separat că cel puţin 32 de membri ai forţelor de securitate au fost răniţi de grenadele de mână aruncate de un grup care s-a infiltrat printre protestatari paşnici.

Politicienii şi-au exprimat îngrijorarea că protestele paşnice ar putea fi deturnate de demonstranţi violenţi, care ar putea declanşa o spirală a violenţelor, aşa cum s-a întâmplat anul trecut.

Demonstraţiile de duminică au marcat un an de la protestele legat de corupţie şi sărăcia pe scară largă din Irak, ţară bogată în zăcăminte petroliere. Peste 500 de oameni au murit în tulburările de atunci.

La începutul acestui an, protestele au scăzut în intensitate, din cauza ameninţărilor, a crimelor, a răpirii activiştilor, precum şi a restricţiilor impuse de autorităţi pentru combaterea pandemiei de Covid-19.

Duminică, numărul demonstranţilor a fost de ordinul sutelor, nu al miilor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

FOTO O adolescentă a murit, după o tentativă de suicid: Ce ar sta în spatele gestului

Publicat

in

De

Poliţiştii gălăţeni au deschis un dosar penal în cazul unei adolescente de 17 ani din localitatea Braniştea care a avut, duminică, o tentativă de suicid urmată de deces luni, la spital, informează Inspectoratul de Poliţie Judeţean (IPJ) Galaţi.

Potrivit sursei citate, o femeie din Braniştea a sunat la 112 pentru a anunţa că fiica sa, de 17 ani, a încercat se sinucidă. La faţa locului a ajuns o ambulanţă, care a transportat-o la Spitalul de Copii din Galaţi.

Fata a mărturisit echipajului de pe ambulanţă că a luat mai multe antiinflamatoare. Era în stare stabilă. După acordarea primului ajutor, a fost dusă la Spitalul de Copii din Galaţi pentru îngrijiri medicale suplimentare‘, a declarat purtătorul de cuvânt al Ambulanţei Galaţi, Mihai Polinschi.

Tentativa de suicid a fost anunţată şi poliţiştilor de către reprezentanţii spitalului, relatează Agerpres.ro.

În data de 25 iulie, Secţia 1 Poliţie Rurală a fost sesizată prin apel la 112, de către Spitalul de Urgenţă pentru Copii “Sfântul Ioan” Galaţi, cu privire la faptul că o minoră în vârstă de 17 ani, din comuna Braniştea, judeţul Galaţi, a fost internată în spital, întrucât aceasta ar fi avut o tentativă de suicid prin ingerarea voluntară de medicamente în cursul dimineţii. Poliţiştii care s-au deplasat la faţa locului nu au putut discuta cu minora pentru a putea stabili motivul pentru care aceasta a recurs la acest gest, însă, întrucât prezenta mai multe echimoze pe membrele inferioare, pe gât şi pe corp, s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de lovire sau alte violenţe“, a informat IPJ Galaţi.

Luni, minora a decedat la unitatea spitalicească unde era internată.

S-a dispus transportarea cadavrului la Serviciul de Medicină Legală Galaţi pentru efectuarea necropsiei şi stabilirea cauzelor decesului. În dosarul penal întocmit iniţial a fost schimbată încadrarea faptei din lovire sau alte violenţe în ucidere din culpă, urmând a se stabili cu exactitate împrejurările care au dus la decesul minorei“, a precizat IPJ Galaţi.

Părinţii spun ca fata a fost acum câteva zile bătută şi violată

Tânăra ar fi avut o relaţie cu un bărbat însurat care o determina să se prostitueze. Ca să rupă legătura cu el, părinţii i-au interzis să îl vadă, i-au luat telefonul. Cinci bărbaţi au venit apoi la uşa părinţilor să îi ameninţe cu bătaia, după seara în care fata a venit bătută şi posibil drogată. Faţă de părinţi fata nu a vrut sa recunoască şi le spunea că îl iubeşte pe bărbat. Părinţii spun ca fata a fost acum câteva zile bătută şi violată. Disperată că părinţii nu o mai lasă să ţină legătura cu bărbatul, a luat pastile şi a doua zi a murit la spital. Chiar dacă pare sinucidere, rudele cu greu pot să creadă asta pentru că tânăra era foarte băută şi drogată, informează monitoruldegalati.ro.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

ÎNFIORĂTOR Abuzuri sexuale în casele de copii din Londra: Totul se întâmplă de zeci de ani, conform unui raport

Publicat

in

De

Angajaţi ai administraţiilor locale din Marea Britanie “au pus copii vulnerabili în calea” prădătorilor sexuali, care s-au infiltrat în case de copii şi printre asistenţii maternali, cu “consecinţe devastatoare pe termen lung pentru victime”, relevă un raport citat marţi de dpa.

Angajaţi ai consiliului local din Lambeth (sudul Londrei) “i-au tratat pe copii ca şi cum ar fi fost lipsiţi de valoare” şi au dat dovadă de “o insensibilitate drastică faţă de copiii vulnerabili de care erau plătiţi să aibă grijă”, au stabilit autorii Anchetei independente asupra abuzurilor sexuale împotriva copiilor (IICSA).

Comisia notează că a colectat mărturii privind violuri, abuzuri sexuale şi atacuri indecente asupra copiilor, dar că în urma plângerilor venite din partea a 705 foşti rezidenţi din trei astfel de facilităţi un singur înalt responsabil al acestora a fost sancţionat.

Plângerile formulate la vremea respectivă de copii nu erau de regulă luate în considerare. Potrivit raportului, numărul celor abuzaţi este mai mare în realitate, iar poliţia metropolitană londoneză trebuie să ia în considerare lansarea unei anchete penale în cazul unui băiat care a murit la o casă de copii în 1977, după ce se plânsese că este abuzat de un responsabil de rang înalt al instituţiei.

Unul din coordonatorii IICSA, John O’Brien, a apreciat că noul raport este cel mai grav din cele 15 realizate de comisia sa până acum.

Lidera consiliului din Lambeth, Claire Holland, a asigurat într-un comunicat că acesta “regretă profund” experienţele victimelor, admiţând că “a eşuat să le asigure protecţia, cu consecinţe profunde”.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend