Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cinematograful Sebastian Papaiani a fost condus pe ultimul drum. Prefectura a fost informată că va fi închis cinematograful dar nu suflat niciun cuvânt

Publicat

in

La nici două luni de moartea maestrului Sebastian Papani a venit rândul şi cinematografului din Piteşti care îi purta numele,  să moară. Nu aşa a fost destinul ci aşa a decis un grup de oameni cocoţaţi,după nu se ştie ce criterii, la conducerea unei regii al cărui obiect de activitate a dispărut, căci RADEF nu mai are nici ce şi nici unde distribui nimic. Prin tot felul de aranjamente, care mai de care mai dubioase, cei care conduc de ceva timp destinele cinematografelor din România, aşezaţi confortabili pe un patrimoiu de sute de milioane de euro, au adus în faliment toată reţeaua. Şi pare a fi un grup organizat după nişte reguli obscure  căci toţi din conducerea RADEF au atârnat de ei acuzaţii de fraudă. Au fost vândute toate celelalte cinematografe din Piteşti şi cu măcar o parte din acei bani, RADEF ar fi putut întreţine, în condiţii mai mult decât decente , ba chiar ar fi putut dezvolta încât să devină un excelent competitor pe piaţa cinematografelor din Piteşti şi cinematograful Sebastian Papani. Nu s-a întaâmplat aşa. Din miliardele de lei încasate de RADEF pe seama cinematografelor Lumina sau Dacia, fostul de acum cinema Sebastian Papaiani nu s-a ales cu nimic. Şi nu e de mirare din moment ce, atunci când administratorului cinematografului, Gheorghe Curelea, oraganizase un altar ca ultim omagiu adus maestrului Papaiani, conducerea RADEF turba de furie că nu poate face expoziţie de chiloţi lângă altarul maestrului. Şi ar fi facut-o şi pe asta dacă  domnul Curelea nu i-ar fi întrebat stupefiat “voi aţi inebunit definitiv?”.

sebastian-papaiani

Preşedintele sindicatului RADEF, Maria Bikfalvi spune, şi Gheorghe Curelea confirmă, că a trimis communicate de presă în legătură cu decizia conducerii RADEF de a închide cinema Sebastian Papaiani şi Prefecturii Argeş, în încercarea de a stopa acţiunea criminală a celor care conduc RADEF. Am putea suspecta Prefectura Argeş de complicitate din moment ce nu a suflat un cuvânt despre acest lucru. Cert este că toate cinematografele vândute de un grup de oameni, într-un mod cel puţin dubios, au reprezentat un patrimoniu a cărui evaluare nu cunoaştem cu exactitate căci RADEF a avut grijă să nu fie prea transparent cu banii publici şi în felul acesta au un răspuns şi cei care trăiesc cu impresia că cinema Sebastian Papaiani a murit exclusiv din cauza lipsei clienţilor, idée total eronată căci pe o piaţa activă şi competitivă, fără investiţii în infrastructură şi fără achiziţionarea filmelor comerciale, orice cinematograf este condus cu bună ştiinţă spre ultimul drum. Nu lipsa spectatorilor e cauza ci conducerea RADEF care a făcut tot ce a putut să alunge şi ultimul iubitor de film din cinema Sebastian Papaiani. Vom reveni cu detalii şi amănunte despre ceea ce s-a întâmplat cu patrimoniul RADEF, cu informaţii despre felul în care autorităţile locale s-au folosit de notorietatea maestrului Papaiani şi niciunul nu a venit  la altarul improvizat în memoria actorului , pentru a aprinde o lumânare la decesul acestuia.

Ca o ultimă informaţie vă spunem că, la numai 4 zile de la momentul în care a primit numele actorului piteştean, a fost semnat un contract de către RADEF prin care se parafa actul care decidea  că aici va funcţiona un club de noapte iar proprietar ar urma să fie acelaşi personaj care deţine şi cinema Dacia, acolo unde un funcionează în prezent un cult religios.

Cinema Sebastian Papaini a fost condus astă seară, pe ultimul drum, de cei care mai iubesc incă acest oraş , istoria lui şi vechea lui strălucire. Printre ei s-a aflat şi un craiovean care a asistat şi la decesul unor cinematografe din Craiova.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Florin Cîțu atrage atenția: ‘Încă nu am depășit pandemia, chiar dacă rezultatele sunt bune în acest moment’

Publicat

in

De

Premierul Florin Cîţu a declarat sâmbătă, la Sibiu, că nu este îngrijorat de ritmul actual în care se desfăşoară în ţară campania de vaccinare anti-COVID, adăugând că are încredere că, în perioada următoare, se va ajunge la cifrele fixate ca obiectiv.

„Nu mă îngrijorează. (…) Aţi văzut în iarnă, când m-a îngrijorat ceva, am cerut imediat mai multe paturi la ATI. Sunt foarte atent la aceşti indicatori”, a afirmat prim-ministrul, răspunzând unei întrebări din partea presei.

El a adăugat că modul în care populaţia reacţionează acum la pandemia de COVID-19 indică faptul că a avut succes campania de vaccinare.

„Campania de vaccinare trebuie văzută prin prisma a ceea ce se întâmplă astăzi în România cu pandemia. Şi vedem că avem un număr mai mic de persoane care sunt testate pozitiv, avem număr mai mic de persoane la ATI şi aşa mai departe. Deci, toţi indicatori arată că această campanie de vaccinare a dat rezultate. Ea poate fi accelerată sau ritmul se reduce în funcţie de ceea ce se întâmplă cu pandemia. (…) Eu cred că, dacă ne uităm la cum reacţionează populaţia, vedem că această campanie are succes. Am încredere că vom ajunge şi la celelalte cifre în perioada următoare”, a spus Florin Cîţu.

Premierul a menţionat că sâmbătă, la Sibiu, va avea o întâlnire şi cu reprezentanţi ai cultelor, cu care va discuta despre impulsionarea vaccinării în mediul rural, zonă în care trebuie făcut mai mult de către autorităţi. El a remarcat faptul că judeţul Sibiu este pe locul trei la nivel naţional în clasamentul referitor la vaccinarea anti-COVID şi a adresat felicitări pentru aceasta ministrului Muncii, Raluca Turcan, lider al organizaţiei judeţene PNL Sibiu, precum şi preşedintelui Consiliului Judeţean, Daniela Cîmpean, şi primarului municipiului Sibiu, Astrid Fodor, alături de care a susţinut o conferinţă de presă.

„Încă nu am depăşit pandemia, chiar dacă rezultatele sunt bune în acest moment”, a arătat premierul, care a mai remarcat că sâmbătă în judeţul Sibiu a fost raportată o singură persoană nou infectată cu COVID-19.

Întrebat ulterior de un jurnalist ce mesaj le va transmite reprezentanţilor cultelor cu privire la vaccinare, premierul Cîţu a răspuns că le va spune ceea ce aşteaptă de la fiecare român, anume să susţină această campanie de vaccinare.

„Campania nu este a Guvernului, este a tuturor (românilor n.red.). Este singura soluţie de a ieşi din pandemie mai repede şi de a ieşi în siguranţă din pandemie, de a ne asigura că nu vom avea şi alte valuri, patru, cinci, şase, şapte. Deci trebuie să ne vaccinăm pentru a putea elimina aceste riscuri. Mesajul este foarte simplu”, a mai spus premierul Florin Cîţu, informează agerpres.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Carmen Avram, despre PNRR: ‘Este un plan făcut de amatori. Fie nu au știut ce să pună, fie nu au vrut’

Publicat

in

De

Europarlamentarul Carmen Avram, a declarat că una dintre cele mai mari probleme a planului trimis de România este nejustificarea și supraestimarea costurilor. Ea susține că, ”planul, făcut, de amatori, are cele mai rușinoase observații din UE”.

„Cea mai mare problemă este că documentul este un plan făcut de amatori. Fie nu au știut ce să pună, fie nu au vrut. Planul acesta este conceput de CE pentru a ajuta statele membre să se refacă după criza Covid-19”.

„M-am uitat pe răspunsurile Comisiei. Este absolut rușinos”

„De ce ai vrea să umfli prețurile pentru proiectele pe care le trimiți la Bruxelles? De ce trimiți un proiect care nu explică cum s-au făcut calculele?

Spre exemplu, nu se explică cum s-a ajuns la suma de 100 de milioane de euro.Cum să trimiți un proiect la Bruxelles, un copy-paste, când trebuia trimis un proiect conectat la realitățile din prezent, pentru ca suma totală să fie aprobată?”

Carmen Avram spune aceste observații nu sunt normale, iar de regulă, observațiile se fac la detalii.

„Am văzut alte observații, în cazul altor state membre. Nu se referă la justificarea costurilor supraestimate. Vor fi ajutați să își refacă programele. Problema este atunci când ceri ajutorul din afara țării, demonstrezi că ești incapabil să-l faci de unul singur. Domnul Ghinea ar trebui să își dea demisia astăzi!”, a declarat Carmen Avram, vineri seară, pentru GÂNDUL.RO.

Europarlamentarul a comentat afirmațiile ministrului Ghinea, potrivit cărora  „tabele cu multe pagini de solicitare de clarificare au fost trimise către toate statele membre”.

Carmen Avram spune că niciun stat membru nu a primit observații atât de rușinoase. Europarlamentarul mai spune că meritul aprobării PNRR nu va fi al Guvernului României, ci al Comsiei, care va face tot ce e posibil că planul să fie finalizat până în toamnă.

„Ghinea și Guvernul vor fi ajutați să facă lucrurile cum trebuie”

„Comisia Europeană nu își va permite să lase în urmă un stat. Dacă acest proiect va fi aprobat în toamnă, va fi foarte târziu. Noi trebuie să luăm banii acum! Acest proiect ar trebui adoptat, pentru că Executivul european are tot interesul să nu existe decalaje între state. Acest domn Ghinea și Guvernul vor fi ajutați să facă lucrurile cum trebuie. S-a făcut de rușine de patru ori în Europa. Au trimis planul de trei ori.

„Nu s-a întâmplat în niciun stat din Europa ca planul să aibă observații atât de rușinoase, cum are România”

Domnul Ghinea, orice s-ar întâmpla și indiferent de pariurile făcute, ar trebui să știe că dacă planul va fi gata, nu va fi meritul lui, ci meritul Comisiei Europene care, de 18 luni face tot ce poate să țină Europa unită și să evite declalajele.

De ce spune Ghinea că planul va fi gata până în toamnă? Comisia are tot interesul ca planul să fie gata până în toamnă!”

Carmen Avram spune că interesul Grupului Partidului Popular European (Grupul PPE) este să rămână la guvernare, de aceea nu vor lăsa guvernele, care fac parte din același grup politic, să dea greș.

„Când un guvern face parte din cel mai mare grup politic din PE, din care fac parte Angela Merkel, președinta Comsiei Europene și alți comisari puternici, nu cred că vor da o armă opoziției, ci vor ajuta ca acești oameni să rămână la guvernare. Nu vor fi lăsați să dea greș”.

Deadline, în toamnă

„Despre ce deadline vorbim? Comisia a primit deja planurile altor state membre, este încântată de acestea, banii vor ajunge în câteva săptămâni. Noi vorbim despre un plan care va fi gata în toamnă, apoi va mai dura o luna să fie evaluat. Primii bani ar putea ajunge în România la începutul anului viitor. Dacă planul este întors din drum, nu vom primi niciun ban în 2021.

Agricultură, fără alocări

”Suntem singura țară din UE care nu are trecută un capitol destinat agriculturii, în PNRR. Din punctul meu de vedere, cei care au lucrat la acest plan sunt niște amatori, inclusiv la Ministerul Agriculturii. Sunt niște oameni care au îngenunchiat agricultura, într-un moment în care se putea salva. Fermierilor nu li se spune adevărul. Dacă oamenilor nu li se spune că în viitor va trebui să renunțe la substanțele pe care le folosesc în prezent, cu ce vor putea să le înlocuiască? Acestor oameni nu li se spune ce urmează.

Atât în ceea ce privește Legea europeană a climei, cât și Acordul pe noua Politică Agricolă Comună (PAC), nimeni din această țară nu este informat ca să înțeleagă câte schimbări vor urma în România. Acest PNRR era imperativ să fie făcut, având la bază aceste probleme privind digitalizarea și agricultura, pe baza cărrora să construim, nu să inventăm calcule. Agricultura și digitalizarea vor produce schimbări mari în UE. Noi vom rămâne la coada Europei”.

„Alte țări au trimis sume de trei ori mai mici”

„Problema este că banii nu vor rămâne în România, ci la companii angajate din afara țării. Noi nu vom beneficia de acest ajutor.

Spania are guvernanți care nu se gândesc cum să își ajute prietenii. Fermierii din Spania produc foarte mulți bani pentru țara lor. Spania nu își permite să piardă bani de la fermieri. Când are la dispoziție zeci de miliarde de euro,  consultă fermierii în ceea ce privește nevoile acestora.

Investițiile trebuiau să fie făcute în ajutarea minerilor, după închiderea minelor. Trebuia gândită o reformă în acea zona și reorientarea angajaților care vor rămâne pe drumuri. România viitorului trebuia să fie o Românie digitalizată, o Românie cu emisii scăzute de dioxid de carbon, cu locuri de muncă în domenii care nu poluează, astfel încât țara să prospere.

Acest plan este generos în ceea ce privește bicicletele, mai puțin generos în ceea ce privește această reformă.

Agricultura este pe butuci din cauza faptului că acest guvern nu le-a dat banii fermierilor care li se cuveneau. Se putea face un plan care să transforme agricultura într-una organică, nu pentru că se cere, ci pentru că România are acest potențial. Agricultura organică poate hrăni populația, s-ar fi putut crea nișe în Europa pentru producția din România.

Asta îndeamnă să ai o viziune. Proiectul acesta nu are nicio viziune. Proiectul este făcut pentru prieteni”, spune europarlamentarul, informează gândul.ro

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend