Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cinematograful Sebastian Papaiani a fost condus pe ultimul drum. Prefectura a fost informată că va fi închis cinematograful dar nu suflat niciun cuvânt

Avatar

Publicat

in

La nici două luni de moartea maestrului Sebastian Papani a venit rândul şi cinematografului din Piteşti care îi purta numele,  să moară. Nu aşa a fost destinul ci aşa a decis un grup de oameni cocoţaţi,după nu se ştie ce criterii, la conducerea unei regii al cărui obiect de activitate a dispărut, căci RADEF nu mai are nici ce şi nici unde distribui nimic. Prin tot felul de aranjamente, care mai de care mai dubioase, cei care conduc de ceva timp destinele cinematografelor din România, aşezaţi confortabili pe un patrimoiu de sute de milioane de euro, au adus în faliment toată reţeaua. Şi pare a fi un grup organizat după nişte reguli obscure  căci toţi din conducerea RADEF au atârnat de ei acuzaţii de fraudă. Au fost vândute toate celelalte cinematografe din Piteşti şi cu măcar o parte din acei bani, RADEF ar fi putut întreţine, în condiţii mai mult decât decente , ba chiar ar fi putut dezvolta încât să devină un excelent competitor pe piaţa cinematografelor din Piteşti şi cinematograful Sebastian Papani. Nu s-a întaâmplat aşa. Din miliardele de lei încasate de RADEF pe seama cinematografelor Lumina sau Dacia, fostul de acum cinema Sebastian Papaiani nu s-a ales cu nimic. Şi nu e de mirare din moment ce, atunci când administratorului cinematografului, Gheorghe Curelea, oraganizase un altar ca ultim omagiu adus maestrului Papaiani, conducerea RADEF turba de furie că nu poate face expoziţie de chiloţi lângă altarul maestrului. Şi ar fi facut-o şi pe asta dacă  domnul Curelea nu i-ar fi întrebat stupefiat “voi aţi inebunit definitiv?”.

sebastian-papaiani

Preşedintele sindicatului RADEF, Maria Bikfalvi spune, şi Gheorghe Curelea confirmă, că a trimis communicate de presă în legătură cu decizia conducerii RADEF de a închide cinema Sebastian Papaiani şi Prefecturii Argeş, în încercarea de a stopa acţiunea criminală a celor care conduc RADEF. Am putea suspecta Prefectura Argeş de complicitate din moment ce nu a suflat un cuvânt despre acest lucru. Cert este că toate cinematografele vândute de un grup de oameni, într-un mod cel puţin dubios, au reprezentat un patrimoniu a cărui evaluare nu cunoaştem cu exactitate căci RADEF a avut grijă să nu fie prea transparent cu banii publici şi în felul acesta au un răspuns şi cei care trăiesc cu impresia că cinema Sebastian Papaiani a murit exclusiv din cauza lipsei clienţilor, idée total eronată căci pe o piaţa activă şi competitivă, fără investiţii în infrastructură şi fără achiziţionarea filmelor comerciale, orice cinematograf este condus cu bună ştiinţă spre ultimul drum. Nu lipsa spectatorilor e cauza ci conducerea RADEF care a făcut tot ce a putut să alunge şi ultimul iubitor de film din cinema Sebastian Papaiani. Vom reveni cu detalii şi amănunte despre ceea ce s-a întâmplat cu patrimoniul RADEF, cu informaţii despre felul în care autorităţile locale s-au folosit de notorietatea maestrului Papaiani şi niciunul nu a venit  la altarul improvizat în memoria actorului , pentru a aprinde o lumânare la decesul acestuia.

Publicitate

Ca o ultimă informaţie vă spunem că, la numai 4 zile de la momentul în care a primit numele actorului piteştean, a fost semnat un contract de către RADEF prin care se parafa actul care decidea  că aici va funcţiona un club de noapte iar proprietar ar urma să fie acelaşi personaj care deţine şi cinema Dacia, acolo unde un funcionează în prezent un cult religios.

Cinema Sebastian Papaini a fost condus astă seară, pe ultimul drum, de cei care mai iubesc incă acest oraş , istoria lui şi vechea lui strălucire. Printre ei s-a aflat şi un craiovean care a asistat şi la decesul unor cinematografe din Craiova.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Avertisment dur pentru Guvernul Orban: ‘Va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute’

Avatar

Publicat

in

De

Sindicaliștii din Învățământ pun tunurile pe Guvernul Ludovic Orban, după ce Executivul, prin ministrul Florin Cîțu, a propus să nu mai fie acordate majorările salariale din septembrie.

În replică, Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția membrilor Guvernului României, în mod special, ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, că intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020, va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute.

Publicitate

Comunicatul integral al FSLI

FSLI: Guvernul României  va da o grea lovitură cadrelor didactice, dacă nu se vor majora salariile acestora  începând cu data de 1 septembrie 2020  

Educația nu este “cârciuma” sistemului bugetar! 

Federația Sindicatelor Libere din Învățământ atrage atenția membrilor Guvernului României, în mod special, ministrului Finanțelor Publice, Florin Cîțu, că intenția de a nu se acorda majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020, va fi o greșeală enormă, iar consecințele pot fi neplăcute. Anunțul este surprinzător, având în vedere că înalți demnitari din Guvernul României au afirmat că în Legea bugetului de stat pentru anul 2020, sunt cuprinse sumele necesare pentru această majorare.   

Cu două săptămâni înainte de începerea anului școlar 2020-2021, Guvernul României propune prin OUG privind rectificarea bugetară, să nu mai fie acordate majorările salariale prevăzute de lege, măsură care reprezintă o grea lovitură pentru cadrele didactice.  Conform legislației în vigoare, personalul didactic ar fi trebuit să primească, de la 1 septembrie 2020 o creștere salarială medie de 14%, care ar fi însemnat o suplimentare a venitului net cu aproximativ 300 de lei. Chiar și această majorare salarială nu ar fi adus nivelul salariilor la cel îndreptățit, având în vedere importanța muncii prestate, asta pentru că Legea nr.153/2017 poziționează personalul didactic mult prea jos în grila de salarizare.  

FSLI își exprimă indignarea față de decizia Guvernului de a amâna această creștere salarială, în condițiile în care nu s-a vorbit nicio clipă despre imposibilitatea de a fi acordată. Ba mai mult de atât, înalți oficiali au anunțat că această creștere este prevăzută în legea bugetului de stat. 

Considerăm că este o mare greșeală și o dovadă de lipsă de respect față de colegii noștri, mai ales în condițiile în care cu toții au depus o muncă fără precedent pentru a asigura tuturor elevilor șanse egale la educație, în condițiile speciale, provocate de noul Coronavirus.  

Amintim că pe durata semestrului al II-lea al anului școlar trecut, efortul fizic și intelectual al cadrelor didactice a fost foarte mare, în condițiile în care școala s-a făcut online, efort care va crește în anul școlar viitor. De asemenea, atragem atenția că personalul din învățământ va fi supus unui risc major de contaminare cu COVID 19, ținând cont că școala se va face față în față cu elevii.   

Nemulțumirea angajaților din educație este foarte mare, având în vedere și faptul că au fost găsite fonduri pentru majorările salariale acordate altor categorii de salariați. Prin urmare, cerem Guvernului să renunțe la această decizie de a nu acorda majorarea salarială, întrucât semnalele pe care le primim din rândul colegilor noștri arată faptul că este foarte posibil ca deschiderea noului an școlar să fie pusă sub semnul întrebării, dacă nu vor fi acordate creșterile salariale anunțate. 

Guvernanții uită că atunci când au făcut apel la angajații din sistemul de educație să se implice în noul context generat de COVID-19, toți angajații au fost solidari și s-au implicat astfel încât elevii să nu aibă de suferit, să fie încheiată situația școlară a fiecărui elev și să fie susținute examenele naționale. Chiar dacă ne-am temut pentru noi și pentru familiile noastre, pentru elevi și pentru familiile lor, nu am lăsat garda jos și ne-am implicat în toate activitățile solicitate de Ministerul Educației Naționale. Acum, când e rândul cadrelor didactice să își primească drepturile, sunt pur și simplu lăsate în așteptare, pentru că înaintea lor sunt alții care contează sau pentru că altele sunt prioritățile bugetare. Nu e doar o încălcare a legii, ci o lipsă de asumare și o lipsă de respect și apreciere față de o categorie întreagă de oameni care sunt devotați față de profesia pe care o au. Cadrele didactice așteaptă această majorare nu pentru a o cheltui la cârciumă, dacă ar fi să facem o paralelă cu declarația premierului Ludovic Orban, ci pentru a se apropia de un trai normal, la care au dreptul. Cred cu tărie că aceasta situație este încă o dovadă a desconsiderării unui sector de activitate întreg. Guvernul Orban trebuie să găsească soluții să acorde majorarea salarială începând cu data de 1 septembrie 2020!”, a declarat Simion Hancescu, președinte FSLI.     

Vezi și

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite particule infectate. Ce țară interzice fumatul pe terase și străzile aglomerate

Avatar

Publicat

in

De

Provincia spaniolă Galicia a interzis fumatul pe străzi și pe terasele cafenelelor, dacă nu este posibilă menținerea unei distanțe de siguranță de cel puțin doi metri între oameni.

Această măsură, fără precedent în Spania, își propune să reducă transmiterea noului coronavirus. Purtarea unei măști nu poate fi ignorată „pentru a fuma țigări sau țigarete electronice (…) pe drumurile publice sau în aer liber, inclusiv terase, cu excepția cazului în care este posibilă menținerea permanentă a unei distanțe minime de doi metri între oameni”, se arată în buletinul oficial al acestei regiuni din nord-vestul Spaniei.

Măsuri stricte de prevenție

Societatea Spaniolă de Epidemiologie a recomandat interzicerea fumatului în aer liber la sfârșitul lunii iulie, deoarece „fumătorii care sunt infectați și asimptomatici pot emite particule infectate, iar fumul le transportă și pun în pericol restul populației”.

Publicitate

Galicia are 30 de cazuri la 100.000 de locuitori, comparativ cu 97 de cazuri / 100.000 de locuitori în restul Spaniei, nu este nici pe departe cea mai afectată provincie, dar a luat și alte măsuri preventive, cum ar fi restricționarea numărului de clienți din magazine, interzicerea adunărilor mai mari de zece persoane sau restricții asupra vieții de noapte, conform smartradio.ro.

În afară de Insulele Canare, măștile sunt obligatorii în toată Spania, care este una dintre țările cele mai afectate de pandemie cu 28.579 de decese.

Citește și:

E haos în spitale! A revenit criza de echipamente medicale. Mărturia unui medic: ‘Din bandaje, cârpe ne facem echipament!’

EXCLUSIV Cu ce se ocupă Richard Rinu, arestat pentru uciderea lui Emi Pian – Afaceri cu Ciprian Pian

EXCLUSIV Am deslușit misterul! Cine sunt Ciprian Napi și Richard Rinu, ultimul fiind arestat pentru uciderea lui Emi Pian

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend