Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cinematograful Sebastian Papaiani a fost condus pe ultimul drum. Prefectura a fost informată că va fi închis cinematograful dar nu suflat niciun cuvânt

Publicat

in

La nici două luni de moartea maestrului Sebastian Papani a venit rândul şi cinematografului din Piteşti care îi purta numele,  să moară. Nu aşa a fost destinul ci aşa a decis un grup de oameni cocoţaţi,după nu se ştie ce criterii, la conducerea unei regii al cărui obiect de activitate a dispărut, căci RADEF nu mai are nici ce şi nici unde distribui nimic. Prin tot felul de aranjamente, care mai de care mai dubioase, cei care conduc de ceva timp destinele cinematografelor din România, aşezaţi confortabili pe un patrimoiu de sute de milioane de euro, au adus în faliment toată reţeaua. Şi pare a fi un grup organizat după nişte reguli obscure  căci toţi din conducerea RADEF au atârnat de ei acuzaţii de fraudă. Au fost vândute toate celelalte cinematografe din Piteşti şi cu măcar o parte din acei bani, RADEF ar fi putut întreţine, în condiţii mai mult decât decente , ba chiar ar fi putut dezvolta încât să devină un excelent competitor pe piaţa cinematografelor din Piteşti şi cinematograful Sebastian Papani. Nu s-a întaâmplat aşa. Din miliardele de lei încasate de RADEF pe seama cinematografelor Lumina sau Dacia, fostul de acum cinema Sebastian Papaiani nu s-a ales cu nimic. Şi nu e de mirare din moment ce, atunci când administratorului cinematografului, Gheorghe Curelea, oraganizase un altar ca ultim omagiu adus maestrului Papaiani, conducerea RADEF turba de furie că nu poate face expoziţie de chiloţi lângă altarul maestrului. Şi ar fi facut-o şi pe asta dacă  domnul Curelea nu i-ar fi întrebat stupefiat “voi aţi inebunit definitiv?”.

sebastian-papaiani

Preşedintele sindicatului RADEF, Maria Bikfalvi spune, şi Gheorghe Curelea confirmă, că a trimis communicate de presă în legătură cu decizia conducerii RADEF de a închide cinema Sebastian Papaiani şi Prefecturii Argeş, în încercarea de a stopa acţiunea criminală a celor care conduc RADEF. Am putea suspecta Prefectura Argeş de complicitate din moment ce nu a suflat un cuvânt despre acest lucru. Cert este că toate cinematografele vândute de un grup de oameni, într-un mod cel puţin dubios, au reprezentat un patrimoniu a cărui evaluare nu cunoaştem cu exactitate căci RADEF a avut grijă să nu fie prea transparent cu banii publici şi în felul acesta au un răspuns şi cei care trăiesc cu impresia că cinema Sebastian Papaiani a murit exclusiv din cauza lipsei clienţilor, idée total eronată căci pe o piaţa activă şi competitivă, fără investiţii în infrastructură şi fără achiziţionarea filmelor comerciale, orice cinematograf este condus cu bună ştiinţă spre ultimul drum. Nu lipsa spectatorilor e cauza ci conducerea RADEF care a făcut tot ce a putut să alunge şi ultimul iubitor de film din cinema Sebastian Papaiani. Vom reveni cu detalii şi amănunte despre ceea ce s-a întâmplat cu patrimoniul RADEF, cu informaţii despre felul în care autorităţile locale s-au folosit de notorietatea maestrului Papaiani şi niciunul nu a venit  la altarul improvizat în memoria actorului , pentru a aprinde o lumânare la decesul acestuia.

Ca o ultimă informaţie vă spunem că, la numai 4 zile de la momentul în care a primit numele actorului piteştean, a fost semnat un contract de către RADEF prin care se parafa actul care decidea  că aici va funcţiona un club de noapte iar proprietar ar urma să fie acelaşi personaj care deţine şi cinema Dacia, acolo unde un funcionează în prezent un cult religios.

Cinema Sebastian Papaini a fost condus astă seară, pe ultimul drum, de cei care mai iubesc incă acest oraş , istoria lui şi vechea lui strălucire. Printre ei s-a aflat şi un craiovean care a asistat şi la decesul unor cinematografe din Craiova.

 

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Rezultate ‘încurajatoare’! Pacienții cu forme ușoare de COVID-19 ar putea dobândi imunitate

Publicat

in

De

”O amplă majoritate” a pacienţilor afectaţi de o formă minoră de COVID-19 dezvoltă anticorpi, care i-ar putea apoi imuniza ”timp de mai multe săptămâni” împotriva acestei boli, potrivit unui studiu realizat de Institutul Pasteur şi Spitalul Universitar din Strasbourg, informează AFP.

Aceste rezultate sunt ”încurajatoare” în măsura în care până în prezent nu se cunosc suficiente informaţii în ceea ce priveşte mecanismele imunitare împotriva noului coronavirus în special la persoanele afectate de forme uşoare ale bolii, scrie agerpres.ro.

”Ştiam că persoanele care suferă forme severe ale bolii dezvoltă anticorpi în primele 15 zile de la debutul simptomelor. Ştim acum că acest lucru este adevărat şi pentru cei care fac forme minore, chiar dacă nivelurile de anticorpi sunt probabil mai slabe”, a explicat într-un comunicat unul dintre autorii studiului, Arnaud Fontanet, responsabil în cadrul departamentului de Sănătate globală al Institutului Pasteur.

”Studiul nostru demonstrează că nivelurile de anticorpi sunt, în cele mai multe dintre cazuri, compatibile cu o protecţie împotriva unei noi infectări cu SRAS-CoV-2, cel puţin până la 40 de zile după debutul simptomelor”, a adăugat Olivier Schwartz, conducătorul departamentului Virusuri şi imunitate din cadrul Institutului Pasteur.

Potrivit lui, ”obiectivul este în momentul de faţă evaluarea pe termen lung a persistenţei răspunsului anticorpilor şi a capacităţii acestuia de neutralizare” a virusului.

Studiul, ale cărui rezultate au fost publicate sămbătă şi care au fost date marţi publicităţii de Institutul Pasteur, a fost realizat pe 160 de pacienţi membri ai personalului medical din două unităţi ale unor spitale universitare din Strasbourg. Toţi participanţii au prezentat forme minore de COVID-19.

Testele serologice (care vizează detectarea ulterioară a semnelor unei infecţii din trecut) au arătat că marea majoritate a acestor persoane (153 sau 159 din 160 în funcţie de tipul testului) a dezvoltat anticorpi în primele 15 zile care au urmat infectării.

Un alt test a fost utilizat pentru a determina dacă aceşti anticorpi au totuşi capacitatea de a neutraliza virusul.

Rezultatul: 28 de zile de la debutul simptomelor, 98% dintre pacienţi dezvoltaseră astfel de ”anticorpi neutralizanţi”.

”Aceste rezultate sunt în acelaşi timp o veste bună pentru viitoarele strategii în domeniul vaccinurilor”, a subliniat Samira Fafi-Kremer, şefa serviciului de virologie al Spitalului Universitar din Strasbourg şi autoare principală a studiului.

Vezi și:Document. Fluturașul de salariu care provoacă un cutremur între Poliția Locală și Poliția Română

Lovitură zguduitoare! Cum a pierdut CFR o mulțime de bani europeni. DNA intră pe fir. Nume grele din PSD sunt vizate într-un raport

Cozmin Gușă, profeția care ar putea răsturna total scena politică! Candidatură-bombă pentru Marcel Vela

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Moțiunea simplă împotriva lui Marcel Vela, adoptată de Senat

Publicat

in

De

Moţiunea simplă intitulată „Democraţia românească în derivă. Cu Vela ruptă, în timp de pandemie”, depusă de parlamentarii social-democraţi împotriva ministrului de Interne, Marcel Vela, a fost adoptată de Senat.

Senatorii au dat 65 „pentru”

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Câmpulung

Mioveni

În Trend