Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cine sunt cele trei femei din Guvernul Republicii Moldova care ocupă fucții de ministru

Publicat

in

Candidata la funcția de premier, Natalia Gavrilița, a prezentat ieri, 3 august, structura noului Guvern, în care la conducerea a trei ministere se vor afla femei, transmite știri.md

Ministerul Afacerilor Interne: Ana Revenco

Ana Revenco este consiliera președintelui Republicii Moldova în domeniul apărării și securității naționale și secretar al Consiliului Suprem de Securitate.

În perioada 2012-2015 a fost șefa Centrului pentru Combaterea Traficului de Persoane al Inspectoratului General de Poliție al MAI, iar în 2013–2015, a fost responsabilă din partea IGP pentru organizarea implementării planului de acțiuni privind liberalizarea regimului de vize cu Uniunea Europeană.

Ana Revenco este licențiată în relații economice internaționale, deține un masterat în administrarea organizațiilor non-profit. A fost decorată cu distincția „Meritul Civic” de președintele Nicolae Timofti.

Ministerul Sănătății: Ala Nemerenco

Ala Nemerenco este medic de profesie și în prezent consilieră a președintelui Republicii Moldova în domeniul sănătății. În 2019, a fost ministra Sănătății, Muncii și Protecției Sociale, în guvernul condus de Maia Sandu.

A activat în cadrul Oficiului de țară al OMS, a fost consultantă a OMS și altor organizații internaționale în Balcani și Asia Centrală, și consilieră personală a ministrului Sănătății din România.

Ala Nemerenco a elaborat ghidurile pe gripa aviară și situații pandemice pentru autoritățile locale. În 2015-2019, a fost consilieră municipală, președinta Comisiei protecție socială, ocrotirea sănătății, educație, cultură și mass-media în Consiliul Municipal Chișinău. În 2010, a fost decorată cu Ordinul „Gloria Muncii”.

Ministerul Mediului: Iuliana Cantaragiu

Iuliana Cantaragiu este vicepreședinte al PAS, fost secretar de stat în cadrul Ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale și Mediului în Guvernul Maia Sandu.

Iuliana Cantaragiu este expertă în domeniul protecției mediului și economiei circulare, cu o experiență de peste 20 de ani în sectorul asociativ.

A lucrat cu proiecte de protecție a mediului, implementate cu sprijinul Băncii Mondiale, Comisiei Europene, Agenției de Dezvoltare a Germaniei și PNUD, a făcut parte din Consiliul Național al ONG-urilor, Platforma Societății Civile RM-UE.

Premierul desemnat, Natalia Gavrilița, a depus ieri, 3 august, la secretariatul Parlamentului dosarul noului Guvern.

Biroul Permanent al Parlamentului s-a întrunit ieri, 3 august, pentru a decide convocarea ședinței plenare a Legislativului pentru vineri, 6 august. Agenda ședinței include proiectul privind acordarea votului de încredere Programului de activitate și echipei guvernamentale conduse de Natalia Gavrilița.

În context, unii deputați BECS s-au arătat nemulțumiți de separarea unor ministere.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Iga Swiatek , calificată în semifinalele turneului WTA de la Ostrava

Publicat

in

De

Jucătoarea poloneză de tenis Iga Swiatek, favorită 1, s-a calificat vineri în semifinalele turneului WTA de la Ostrava (Cehia), dotat cu premii de 565.530 de dolari, după ce a învins-o pe kazaha Elena Rîbakina, cap de serie 7, cu 7-6 (5), 6-2.

Swiatek o va înfrunta în semifinale pe grecoaica Maria Sakkari, cap de serie 4, care a eliminat-o pe cehoaica Tereza Martincova cu 7-5, 6-3.

În celelalte partide, cehoaica Petra Kvitova, favorită 2, a dispus de elveţianca Jil Teichmann cu 6-4, 6-4, iar estonianca Anett Kontaveit a învins-o pe campioana olimpică Belinda Bencic (Elveţia), cap de serie 3, cu 6-4, 6-3, informează Agerpres.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Iohannis și Orban, cu mâna la inimă, în timpul imnului: Florin Cîțu a refuzat

Publicat

in

De

Ce înseamnă echipa câştigătoare? Pe cine au învins? CTP îi răspunde lui Dan Motreanu: ‘A învins partidul, pentru că atât Cîțu, cât și Orban s-au bătut cu PNL-ul. Amândoi au luptat împotriva propriului partid, cu rezultate remarcabile’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend