Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cine sunt cei doi medici marginalizați care au creat mitul Ivermectinei ca “leac miraculos” pentru COVID-19

Publicat

in

Ivermectina este un medicament minunat, câștigător al Premiului Nobel, care este ieftin și disponibil în întreaga lume. Versiunea orală – derivată inițial dintr-o grămadă de murdărie japoneză în anii 1970 – a eradicat aproape infecțiile care altfel ar fi putut provoca orbire și ar fi desfigurat membrele și organele genitale ale oamenilor. Formulată ca o loțiune, ivermectina este suficient de sigură pentru a fi administrată ca tratament fără prescripție medicală pentru păduchii de cap la copii, scrie Insider.

Pe lângă tratamentul împotriva paraziților la animale, ivermectina a fost folosită mulți ani și în pastile și creme pentru uz uman, în tratamentul împotriva scabiei, a păduchilor sau a altor boli tropicale. A fost privit ca un medicament minune, iar inventatorii lui, William C. Campbell și Satoshi Omura, au primit premiul Nobel în medicină în 2015, pentru capacitatea medicamentului de a trata boli multiple.

Dar ivermectina nu este un remediu miraculos pentru COVID-19 și nu există niciun motiv să credem că ar putea sau ar trebui tratată vreodată ca atare.

Cu toate acestea, doi bărbați vor să credeți că ivermectina ar putea fi tot ceea ce avem nevoie pentru a trata sau chiar pentru a preveni orice caz de COVID-19: Dr. Pierre Kory, fost specialist în îngrijiri critice la centrul medical al Universității din Wisconsin și Dr. Paul Marik, șeful îngrijirilor critice la Eastern Virginia Medical School.

Împreună, Kory și Marik conduc Front Line COVID-19 Critical Care Alliance, o organizație nonprofit fondată de medici marginalizați și foști profesioniști din mass-media care a condus o campanie din ce în ce mai concertată, bazată pe informații științifice răstălmăcite, pentru a promova ivermectina ca un remediu pentru COVID -19.

„Ivermectina este efectiv un„ medicament miraculos ”împotriva COVID-19”, a declarat Kory membrilor comisiei de securitate internă a Senatului în decembrie anul trecut, spunând că datele arată „o eficacitate profundă” a medicamentului „în toate etapele bolii”.

El a concluzionat că dacă toată lumea ar avea acces la antiparazitare, „pandemia se va termina, economia se poate redeschide, interacțiunile sociale și activitatea se pot relua și viața se poate normaliza”.

Nu este adevarat. Dar Kory și Marik, prin intermediul FLCCC, au determinat milioane de oameni (inclusiv gazda podcast-ului Joe Rogan și mulți dintre adepții săi) să creadă că datele din întreaga lume susțin tratamentul COVID-19 cu ivermectină.

Unele dintre ele provin din studii care citează date despre care s-a constatat că nu există. În alte cazuri, aceștia culeg informații sau trag concluzii despre rolul ivermectinei în a pune capăt bolilor într-un mod care face ca ivermectina să pară mai eficientă împotriva COVID-19 decât este.

Adevărul acestei pandemii este că nu există un tratament unic și sigur pentru pacienții cu COVID-19.

Prin sugerarea existenței unei alternative miraculoase profilactice la vaccinuri, Kory, Marik și FLCCC oferă oamenilor speranțe false care poate avea consecințe grave.

Pierre Kory -un medic respectat cândva, al cărui spital a respins ideile sale de tratament pentru COVID-19

Kory, președintele FLCCC, este un medic bine cunoscut în lumea îngrijirilor critice, cu aproape două decenii de experiență. Și-a început cariera în New York, unde a jucat un rol esențial în pionieratul utilizării ultrasunetelor în domeniul său.

Mai târziu, a petrecut mai mult de cinci ani lucrând ca specialist în îngrijiri critice și plămâni la spitalul Universității din Wisconsin.

„Îmi place entuziasmul tinerilor medici”, a declarat el pentru Universitatea Sf. George, într-un profil din martie 2020. „Sunt ca„ Dr. House ”, urmat de un grup mare de rațe.”

Doar o lună mai târziu, s-a născut FLCCC. A început cu un apel Zoom pe 5 aprilie între Marik, Kory, alți șase medici și doi foști jurnaliști, Joyce Kamen și Betsy Ashton, care au devenit biroul de presă al FLCCC. Grupul a decis să se numească Front Line COVID-19 Critical Care Consortium.

Până la 15 aprilie, FLCCC a elaborat comunicate de presă care susțineau vitamina C, steroizi, heparină și hidroxiclorochină pentru tratamentul COVID-19, iar până în mai, spune FLCCC, își trimitea protocoalele de tratament către Jared Kushner la Casa Albă.

Relația lui Kory cu universitatea sa începea să se distrugă, acesta devenind din ce în ce mai.

„Unul dintre motivele pentru care am părăsit vechea mea instituție este pentru că nu m-au lăsat să acționez ca un doctor, nu m-au lăsat să folosesc steroizi și nu m-au lăsat să pledez pentru diluanți de sânge”, a declarat acesta recent .

Universitatea din Wisconsin a declarat pentru Insider: „Oferim multe opțiuni aprobate de tratament COVID-19 și am făcut parte din numeroase studii clinice atât pentru tratamente, cât și pentru vaccinuri”. Aceste opțiuni de tratament nu includ ivermectina.

Kory a părăsit Universitatea din Wisconsin în vara anului 2020 (UW a refuzat să comenteze de ce), apoi a petrecut câteva luni lucrând pentru Aurora Health Care din Milwaukee (și Aurora a refuzat să comenteze această poveste).

Protocoalele pe care Kory și ceilalți medici ai FLCCC le-au elaborat numesc acum ivermectina drept „nucleul” pentru tratamentul oricărui caz COVID-19.

“Aș spune că suntem probabil cei mai importanți experți în utilizarea ivermectinei în COVID din lume”, i-a spus Kory lui Rogan în iunie.

„Nu există bani de făcut” în vânzarea ivermectinei, a promis el. Dar FLCCC solicită donații de la adepții săi prin intermediul site-ului său web și are un magazin online extins plin de tricouri, cani și pachete de ivermectină.

Alte site-uri vând rețete pentru ivermectină, unele site-uri percepând 90 USD pe consultație.

Kory recomandă o doză săptămânală de ivermectină pentru a preveni infecția cu COVID-19.

„Se zugrăvește ca un salvator, ceea ce implică apoi faptul că orice alt medic nu este un salvator”, a spus dr. Graham Walker, medic de urgență din San Francisco care a tratat cazurile COVID-19 și a fost un contestatar vocal al dezinformării solosirii ivermectinei.

Paul E. Marik- un medic ostracizat după tratamentele sale pentru sepsisul bacterian

Marik, originar din Africa de Sud, este celălalt doctor care se îndreaptă spre FLCCC. Este mai puțin vocal în podcast-uri și pe social media decât Kory. Dar el și Kory par să fi fost de acord asupra unui tratament nedovedit care să susțină medicamente ieftine, disponibile pe scară largă, ca soluții miraculoase pentru boli complexe.

Marik a prezentat așa-numitul protocol Marik într-o ediție din 2017 a revistei Chest. La acea vreme, alți medici erau sceptici față de ideea sa că o combinație simplă de hidrocortizon steroizi, vitamina C și vitamina B1 (tiamină) ar putea pune capăt sepsisului, ceea ce se întâmplă adesea la adulții mai în vârstă sau imunocompromiși.

Protocolul Marik a fost considerat inutil după un mare studiu global controlat în 2020. Nu funcționează. Dar Marik a fost atât de vocal în a-l promova, încât mulți pacienți și medici din întreaga lume l-au încercat înainte de a fi dezmembrat în mod corespunzător.

Kory și-a început propriul studiu clinic al protocolului Marik la Universitatea din Wisconsin în 2019, o „revizuire retrospectivă a graficelor” dar nu a publicat niciodată rezultate.

“Bineînțeles că nu funcționează”, a spus Walker, medicul de urgență. „Toți medicii pe care i-am cunoscut au fost de genul:„ Ah, asta nu are nici un sens – cum scade tiamina și vitamina C mortalitatea? ”

De asemenea, Marik a fost mustrat de Consiliul de Medicină din Virginia pentru că a prescris medicamente persoanelor care nu erau pacienții săi.

Când Insider a contactat Școala de Medicină din Virginia de Est pentru a solicita un interviu cu Marik despre recomandările sale de ivermectină la FLCCC, un purtător de cuvânt a spus „Dr. Marik nu vorbește în această privință ca reprezentant al EVMS și, prin urmare, nu vă putem ajuta cu această solicitare. “

Marik și Kory au început să discute despre modalități de a trata COVID-19 la începutul anului 2020, înainte ca FLCCC să existe. În acel moment, mulți medici erau disperați să descopere orice ar putea ajuta la salvarea pacienților.

De la ”Ivermectina, o punte către vaccinuri”, la medicamentul panaceu

Marik a susținut protocolul său de sepsis eșuat ca un posibil tratament pentru COVID-19 încă din ianuarie 2020, potrivit site-ului web al FLCCC. Ulterior a devenit coloana vertebrală a primelor iterații FLCCC de tratament COVID-19.

În octombrie 2020, ivermectina a devenit parte a recomandărilor grupului.

FLCCC a descris inițial ivermectina ca pe o „punte” către vaccinări.

Dar, pe măsură ce timpul a trecut, ceea ce a început ca un loc pentru care medicii să discute despre cum să trateze un virus slab înțeles s-a transformat într-un fel de mașinăriei de PR.

Ai risc crescut de complicații COVID-19? Luați ivermectină săptămânal, spune Kory.

Locuiești cu cineva care a contractat COVID-19? Luați și ivermectină.

Aveți de-a face cu COVID-19 pe distanțe lungi? Ivermectina este răspunsul tău.

„Aceasta este frumusețea acestei povești”, le spune Kory adepților săi pe Odysee, o alternativă mai puțin cenzurată la YouTube. (integral pe Insider)

  • Citește și un amplu material POLITICO în care prezintă traiectoria ivermectinei de la marea speranță în tratarea COVID într-un medicament controversat, care încă are nevoie de studii serioase pentru a fi autorizat.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

NATIONAL

Mastercard va anunţa în curând că orice bancă sau comerciant din reţeaua sa va putea oferi servicii cripto

Publicat

in

De

Mastercard va anunţa în curând că orice bancă sau comerciant din reţeaua sa va putea oferi servicii cripto, care vor include portofele bitcoin, carduri de debit şi de credit cu recompense în criptomonede şi care vor permite cheltuirea de active digitale şi programe de loialitate în care punctele de loialitate ale hotelurilor şi companiilor aeriene vor putea fi convertite în bitcoin, relatează CNBC preluat de news.ro

Pentru a face acest lucru, reţeaua de plăţi se asociază cu Bakkt, o firmă de criptomonede separată recent de Intercontinental Exchange, care va oferi servicii de custode pentru cei care se vor înscrie în program, au declarat directorii a două firme.

”Vrem să oferim tuturor partenerilor noştri capacitatea de a adăuga mai uşor servicii cripto la orice fac ei. Partenerii noştri, fie ei bănci, fintech-uri sau comercianţi, pot oferi clienţilor lor posibilitatea de a cumpăra, vinde şi deţine criptomonede printr-o integrare cu platforma Baktt”, a declarat Sherri Haymond, vicepreşedinte executiv pentru parteneriate digitale la Mastercard, într-un interviu.

Anunţul ar putea duce la o extindere semnificativă a modului în care americanii obişnuiţi câştigă şi cheltuie bitcoin şi alte criptomonede.

Mastercard gestionează una dintre reţelele globale de plăţi dominante, alături de Visa, şi are relaţii cu peste 20.000 de instituţii financiare din întreaga lume.

Potrivit companiei, există 2,8 miliarde de carduri Mastercard în uz.

Interesul pentru Bitcoin a rămas ridicat, deoarece criptomoneda iniţială a crescut anul acesta, atingând în această lună un preţ record peste 60.000 de dolari pe unitate.

Autorităţile de reglementare din SUA au permis fondurilor de investiţii să ofere ETF-uri bitcoin pentru prima dată în această lună, în timp ce marii investitori instituţionali precum gigantul de obligaţiuni Pimco au spus că iau în considerare tranzacţionarea cripto.

Acest interes i-a determinat pe clienţii Mastercard să ceară ajutorul reţelei în furnizarea de servicii cripto, potrivit Haymond. În acest fel, băncile pot păstra clienţii pe propriile platforme, în loc să vadă dolarii migrând către platformele de tranzacţionare cripto, a spus ea.

Acţiunile Bakkt, care a început să fie tranzacţionată public săptămâna trecută, au crescut cu peste 70% în urma informaţiei.

Mastercard şi Bakkt urmau să-şi anunţe parteneriatul luni seara, la conferinţa anuală Money20/20 din Las Vegas.

Pe lângă furnizarea de criptomonede şi carduri de credit pentru bănci, parteneriatul înseamnă că chiar şi comercianţii şi restaurantele vor putea începe să ofere recompense în bitcoin în loc de puncte tradiţionale, potrivit CEO-ului Bakkt, Gavin Michael. Punctele existente vor putea fi convertite în cripto la ratele stabilite de companiile participante, oferind clienţilor posibilitatea de a câştiga un randament, a spus el.

Reducem barierele de intrare, permiţând oamenilor să ia ceva, cum ar fi punctele de recompensă, şi să le schimbe în cripto”, a spus Michael într-un interviu.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

Bornă istorică pentru Tesla – A depășit o valoare de piață de 1.000 de miliarde de dolari

Publicat

in

De

Producătorul auto Tesla a depășit o valoare de piață de 1.000 de miliarde de dolari, devenind astfel a cincea firmă de acest tip care atinge această bornă, scrie BBC.

Acțiunile producătorului de automobile electrice au urcat luni cu 12,6% după ce a încheiat un acord pentru vânzarea a 100.000 de vehicule către firma de închirieri auto Hertz.

Tesla este de ceva timp cel mai valoros producător auto din lume, dar mărci precum Ford și GM produc mai multe mașini.

Anterior, doar Apple, Microsoft, Amazon și Alphabet, proprietarul Google, au atins o evaluare de 1 mld. dolari.

Timp de ani de zile, Tesla s-a luptat să își sporească producția de mașini, ceea ce i-a determinat pe unii investitori să speculeze că va da faliment.

Dar anul trecut, compania, condusă de miliardarul Elon Musk, și-a îmbunătățit activitatea și a devenit profitabilă pentru prima dată, ceea ce a determinat acțiunile sale să crească susținut.

Contractul cu Hertz este cea mai mare comandă de închiriere de mașini electrice din istorie și este considerat un nou vot de încredere.

Mașinile Tesla au o autonomie de aproximativ 320 de kilometri la o încărcare, dar există o lipsă de infrastructură de încărcare în SUA – un lucru pe care administrația Biden speră să îl schimbe.

“Vehiculele electrice sunt acum mainstream și abia acum am început să vedem creșterea cererii și a interesului la nivel global”, a declarat șeful interimar al Hertz, Mark Fields.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend