Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cine mai anchetează moartea bebeluşilor din Argeş care au murit anul trecut din cauza bacteriei E-coli?

Avatar

Publicat

in

Piteşti, Câmpulung Muscel, Topoloveni, Ţiţeşti, Negraşi, Poiana Lacului, Mărăcineni …a trecut mai bine de un an din momentul declănsării a ceea ce va rămâne în istoria neagră a judeţului Argeş sub denumirea de „criza bebeluşilor infestaţi cu bacteri E-coli” iar cauza acestor îmbolnăviri a rămas pentru autorităţile din România o necunoscută. Şi aşa va rămâne pe veci, căci dacă luăm în calcul raspunsul de azi al celor care aveau obligaţia de serviciu şi morală să analizeze aceste cazuri, nu rezultă decât un singur lucru – povestea este moartă şi îngropată. Îngropată lângă cei trei copii  a căror viaţa a fost sacrificată pe altarul incompetenţei dar mai ales al năpăsării generale. Căci e bine să nu uităm că în urmă cu an, în Argeş, copiii mureau fără ca cineva să fie capabil să descopere sursa îmbolnăvirilor.

La un an de la debutul „crizei bebeluşilor din Argeş” familiile acestora încă fac eforturi disperate să treacă peste această tragedie. Nimeni nu a mai luat legătura cu ei, nimeni nu i-a întrebat dacă, după o asemenea traumă emoţinală, au nevoie de suport psihologic, nimeni nu le-a mai oferit nici măcar şansa ca pe viitor să ştie de ce să-şi ferească eventualii  copii.  Nimeni nu ştie de ce copiii lor nu mai sunt. Oamenii  par resemnaţi. Par  a nu mai aştepta nimic de la nişte autorităţi care atunci, în acele momente dramatice,  au făcut mai degrabă campanii  de imagine pentru propriul interes folosindu-se de o tragedie umană,  căci ar fi bine să nu uităm că în plină criză a bebeluşilor premierul de atunci al României, Dacian Cioloş a venit la Piteşti spunând că vrea să verifice Spitalul de Pediatrie dar mai mult timp a alocat numirii în funcţie a prefectului.

Dar lista autorităţilor care au tratat această tragedie cu superficialitate este lungă şi în final nimeni nu a răspuns pentru ceea ce s-a întamplat chiar dacă unele rapoarte ministeriale dar şi raportul Avocatului Poporului arătau cu degetul Direcţia de Sănătate Publică.

A trecut un an de la începutul unui care a pus Argeşul pe harta neagră a lumii iar familiile bebeluşilor care în prezent nu mai sunt printre noi, ar vrea, dacă ar putea , să-şi şteargă din memorie acele zile.

Domnul Diaconu, bunicul feţiţei din Poiana Lacului îşi aminteşte că atunci când a primit vestea a fost atât de tulburat încât a mers toată noaptea haotic pe străzi. Omul are diabet şi multe alte afecţiuni asociate acestei maladii dar spune că nu a mai simţit nimic-nici frigul, nici teama ca i s-ar putea întâmpla ceva. Dacă cineva i-ar fi tăiat un deget nu ar fi simţit nimic, atât de mare era durerea pe care o resimţea ca urmare a pierderii nepoatei.

O altă bunică, aceaiaşi dramă. Nu ar mai vrea să mai vorbească despre asta şi nici nu mai vrea să dea declaraţii dar la aducerea aminte a făcut-o să pălească.” Era primul şi singurul meu nepot. Era  priimul şi singurul copil al copiilor mei. Era un copil atat de vesel şi de frumos încât fiecare zi alături de el era o sărbătoare. O parte din sufletul nostru a murit odată cu el. La fel şi zâmbetul.” O lacrimă i se scurge pe obraz şi femeia se întoarce la casa de marcat din magazinul în care lucrează. De mai bine de un an nu a mai zâmbit. Pur şi simplu nu a mai putut.

Aceasta  este doar o mică parte din dramele unor familii care au fost la un pas să-şi piardă copiii şi cineva spunea că durerea pierderii propriului copil este atât de mare încât nu poate fi comparată cu nimic. Din acest motiv nici nu a fost găsit un cuvânt care să definească părintele al cărui copil nu mai există. Există orfani şi există văduvi dar nu există un cuvânt care să fie atribuit părinţilor ai căror copii, mor în mod nefiresc, înaintea lor.

A trecut mai bine de un an de la tragedia care a lovit Argeşului şi autorităţile au uitat probabil dosarul printr-un sertar . Parchetul de pe lângă Tribunalul Argeş ne-a răspuns oficial că dosarul penal pe care l-au deschis anul trecut şi despre care se vorbea atunci ca despre un mare triumf, este încă în lucru. Nu pot fi date  informaţii despre felul cum au evoluat cercetările căci dosarul e în lucru. Nici când vor fi finalizate cercetările nimeni nu ştie.

De la Direcţia de Sănătate Publică am primit deasemenea un răspuns oficial cu privire la cercetările efectuate asupra acestui caz-„Raportul Final se realizează la nivelul Ministerului Sănătăţii. Până în momentul de faţă concluziile finale au fost prezentate în raportul Corpului de Control al primului Ministru şi în raportul Avocatului Poporului”. Cu alte cuvinte, a trecut mai bine de un an de la acel episod dramatic şi nimeni nu ştie care a fost sursa îmbolnăvirilor în aşa fel încât, pe viitor, oamneii să se poate feri . Oricând, un nou episod similar ar putea izbunci oriunde în ţară, inclusiv în Argeş iar autorităţile vor fi tot la fel de nepregătite.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Marcel Ciolacu: Când ai de gând să prezinți public bugetul României?! Dacă nu aduce austeritatea, de ce îl țineți ascuns?

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD, Marcel Ciolacu, susține că noul premier al României va fi de la PSD și acuză PSD că pregătește măsuri de austeritate, motiv pentru care vrea să țină ascuns bugetul pe 2020.

„Să rămână scris! Orban, 24 octombrie 2020: “Premierul e desemnat de partidul care câștigă alegerile.”

Așa este! Iar premierul va fi de la PSD!

În schimb, PNL va rămâne cu traseiștii, impostorii și penalii, Ludovic!

Și, totuși… când ai de gând să prezinți public bugetul României?! Dacă nu aduce #austeritatea, de ce îl țineți ascuns?!

#noulPSD #votezicasatesalvezi #masuripentruoameni”, scrie Ciolacu pe Facebook.

Vezi și:Vești importante! Iată cum puteți intra în posesia acestui tip de pensie

Studiu cutremurător! Ce categorie de pacienți riscă fie afectați pentru o perioadă lungă de timp de COVID-19

EXCLUSIV Ascensiune pe bază de familie în Guvernul Orban! În doar câteva luni, de la firmele mamei, a ajuns la Ministerul Muncii, candidat la Primărie, iar acum la Camera Deputaților!

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Mega-veste! Cu cet va crește valoarea tichetului de masă

Avatar

Publicat

in

De

Începând cu luna octombrie, valoarea tichetului de masă crește, nu însă și cea a tichetului de creșă. Noile valori sunt valabile pentru semesrul al doilea al anului 2020 și apar în două acte normative publicate în Monitorul Oficial.

Astfel, prin Ordinul Ministerului Muncii 1.452/2020, valoarea tichetului de masă se majorează cu UN LEU, de la 20 la 20,01 lei, în timp ce e Ordinul Ministerului Muncii 1.352/2020 precizează că valoarea tichetului de creșă rămâne la 470 de lei.

Ultima dată, valoarea ambelor tipuri de tichete a crescut în aprilie 2020 – cel pentru masă de la 15,18 la 20 de lei, iar cel pentru creșă de la 460 la 470 de lei.

Potrivit Legii 165/2018, tichetele de masă sunt bilete de valoare pe care angajatorul le poate acorda lunar salariaților, ca alocație de hrană. Acestea se folosesc numai pentru achitarea mesei sau pentru achiziționarea de produse alimentare. Valoarea de 20,01 lei este una maximă, astfel că tichetele pot avea orice valoare sub acest prag.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend