Conecteaza-te cu noi

SOCIAL

Cine îl mai crede! Astăzi, în Argeș, Ponta a spus ca autostrada Pitești Sibiu e prinsă în master plan

Avatar

Publicat

in

1Aflat astăzi in vizită in judetul Arges, premierul României si candidat la presedintia tarii, social democratul Victor Ponta, a declarat ca autostrada Pitesti Sibiu va fi construita, si mai, mult, ca este deja cuprinsa in master plan. Afirmatiile au fost facute la Mi0veni unde Ponta, alaturi de vicepremierul Dragnea și cîțiva ministrii si reprezentati ai autoritatilor locale a vizitat uzina Dacia.

A urmat o vizita la Spitalul Municipal Curtea de Argeș unde în această perioadă se împlinesc 30 de ani de la darea in folosinta a unitatii sanitare. Ponta alături de ministrul sănătății Nicolae Bănicioiu s-a arata incantat de lucrarile de modernizare ale acestuia facute in ultima perioada si a promis ca in scurt timp va aloca fonduri pentru alte investitii foarte necesare, cum ar fi schimbarea acoperisului.

Sute de oameni il așteptau la Mânăstire

2Conform programului, delegatia s-a indreptat spre Mânăstirea Curtea de Argeș unde a fost tinuta o slujbă religioasă in memoria lui Carol I, urmata de depunerea de coroane de flori la mormintele regale. Nu a lipsit nici vizita la santierul necropolei regale, constructie pentru care de curand Guvernul a alocat o suma importanta de bani.

In curtea manastirii, sute de argeseni l-au asteptat pe Victor Ponta aplaudandu-l inca de la intrare. Premierul s-a aratat incantat insa mai mult de copii decat de sustinatori, pe tot parcursul vizitei facand numeroase fotografii cu micutii pe care i-a intalnit atat in fata spitalului cat si in curtea manastirii.

Cat de multe stia Ponta despre Curtea de Arges si in cat timp va uita de aceasta vizita, ramane de vazut, cert este insa ca intr-una din declaratiile de presa l-a aminit pe primarul Pitestiului ca fiind edil sef in urbea basarabilor.

3De asemenea ziua in care acesta si-a efectuat vizita nu a avut nici o legatura cu evenimentele la care a participat. 30 de ani de la darea in folosinta a spitalului se implinesc pe data de 26 octombrie, iar comemorarea lui Carol I, a fost pe data de 10.

Comenteaza cu profilul de FB

Redactor sef editie print, redactor coordonator editie online. Jurnalist cu peste 10 ani experienta in presa scrisa, autor a nenumarate reportaje si anchete jurnalistice. Colaborari cu publicatii nationale si agentii de presa. Contact e-mail: malina.petrescu@ziarulprofit.ro

ACTUAL

Sorin Grindeanu: ‘Pandemia a dezvăluit eşecul guvernării Orban. Lipsa acţiunilor a paralizat întregul sistem şcolar’

Avatar

Publicat

in

De

Prim-vicepreşedintele PSD Sorin Grindeanu a declarat că educaţia a fost cea mai lovită de eşecul guvernării Orban în perioada pandemiei, iar accesul la educaţie este singura şansă pentru dezvotarea ţării.  

„Pandemia a dezvăluit eşecul guvernării Orban, în toate aspectele vieţii noastre, însă educaţia a fost cea mai lovită. Lipsa acţiunilor a paralizat întregul sistem şcolar. A lăsat ce mai săraci copii în afara sistemului online. Au greşit enorm, iar costurile le va plăti întreaga societate. SPD are o abordare diferită. Accesul la educaţie e singura şansă ca ţara noastră să se dezvolte.

Educaţia îi poate oferi oricărui copil şansa de a concura şi de a câştiga, într-o societate bazată pe egalitatea de şanse”, a afirmat Sorin Grindeanu într-o conferinţă de presă susţinută joi la sediul PSD.

Acesta a vorbit şi despre o parte din măsurile incluse în programul de guvernare al PSD, în domeniul educaţiei.

„Introducerea orelor de educaţie sanitară, educaţie financiară, educaţia privind drepturile şi valorile muncii sunt absolut necesare. Dezvoltarea şi adaptarea la cerinţele actuale existente pe piaţa muncii a învăţământului dual, realizarea unor partneriate între unităţile de învăţământ şi antreprenori. Nu putem să nu vedem ironia din deciziile actualei guvernări. Aceleaşi săli de clasă care sunt goale astăzi din cauza eşecului Guvernului sunt aceleaşi săli de clasă pe care acelaşi Guvern insistă că sunt sigure pentru alegeri. Singura preocupare a găştii care conduce astăzi e organizarea alegerilor în 6 decembrie”, a mai precizat Grindeanu, informează news.ro

Citește și:

Ludovic Orban face aceeași mutare ca Viorica Dăncilă! Numire identică făcută de actualul șef al Guvernului

Casa Națională de Pensii Publice vine cu noi informații! Când încetează plata pensiei

FOTO Una dintre cele mai mari companii din România scoate la vânzare mai multe terenuri în București și în marile orașe din țară

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Prefectul Soare a decis: restricții suplimentare în Tigveni, Mărăcineni și Priboieni! Medicii școlari, detașați la DSP

Avatar

Publicat

in

De

Comitetul Județean pentru Situații de Urgență, condus de prefectul Emanuel Soare, a adoptat ieri Hotărârea nr53/28.10.2020. Astfel, de azi au fost impuse restricții suplimentare în trei comune din județul Argeș (Mărăcineni, Priboieni și Tigveni), unde incidența cumulată a cazurilor din ultimele 14 zile a fost mai mare de 1,5 şi mai mică de 3/1.000 de locuitori.

S-a hotarât și ca medicii și asistenții medicali școlari care deservesc unitățile de învățământ al căror scenariu de funcționare impune participarea tuturor preșcolarilor și elevilor la cursuri online (scenariu 3) vor fi detașați, în această perioadă, la Direcția de Sănătate Publică Argeș, unde vor suplimenta personalul implicat în desfășurarea anchetelor epidemiologice.

Restricțiile suplimentare din cele trei comune, decise în conformitate cu prevederilor H.G. nr.856/2020 privind prelungirea stării de alertă pe teritoriul României, sunt următoarele:

  • Se permite activitatea cu publicul a operatorilor economici care desfăşoară activităţi de preparare, comercializare şi consum al produselor alimentare şi/sau băuturilor alcoolice şi nealcoolice, de tipul restaurantelor şi cafenelelor, în interiorul clădirilor, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni din județul Argeș;
    -Se permite activitatea restaurantelor şi a cafenelelor din interiorul hotelurilor, pensiunilor sau altor unităţi de cazare, în intervalul orar 6,00 – 23,00, fără a depăşi 30% din capacitatea maximă a spaţiului, în localitățile Mărăcineni, Priboieni și Tigveni;
    -Activitatea cu publicul a operatorilor economici licențiați în domeniul jocurilor de noroc se suspendă în comunele Mărăcineni, Priboieni și Tigveni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend