Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cinci din cele mai fascinante orașe fantomă din lume

Publicat

in

​​Înfloritoare pe vremuri, acum părăsite, localitățile fantomă sunt doar atracții turistice. Încărcate de istorie, de multe ori tragică, aceste orașe în ruină rămân mărturie peste timp.

Oradour-Sur-GlaneFoto: Arterra/Philippe Clement / imageBROKER / Profimedia

Oradour-sur-Glane, Franța

Localitatea Oradour-sur-Glane din Franța a fost distrusă pe 10 iunie 1944 când 642 de locuitori ai săi, incluzând femei și copii, au fost masacrați de trupele germane Waffen SS.

Foto: Arterra/Philippe Clement / imageBROKER / Profimedia

Wharram Percy, Marea Britanie

Wharram Percy a fost ocupat continuu timp de aproximativ 600 de ani. Fondată probabil în secolul al IX-lea sau al X-lea, localitatea a înflorit între secolele al XII-lea și începutul secolului al XIV-lea, când în sat locuiau membri ai familiei nobile Percy. Dar la începutul secolului al XVI-lea era aproape pustiu, ca urmare a abandonului treptat și a evacuărilor forțate.

Foto: CM Dixon / Heritage Images / Profimedia

Belchite, Spania

Belchite, un oraș fantomă la sud de Zaragoza, în nord-estul Spaniei este un memorial al războiului civil. El a fost distrus în 1937.

Foto: Dyd Fotografos/action press / Shutterstock Editorial / Profimedia

Craco, Italia

Situat în sudul Italiei, locația orașului Craco și arhitectura sa spectaculoasă îl fac unul dintre cele mai captivante orașe abandonate din lume. Locuitorii au început să plece după mai multe alunecări de teren cauzate de lucrările de canalizare și apă în anii 1960. Craco a rămas complet pustiu în urma cutremurului din Irpinia din 1980.

Foto: Jam Press/Boys with Drones / SplashNews.com / Splash / Profimedia

Bodie, California

Este probabil cel mai renumit dintre orașele care s-au dezvoltat rapid în Vestul Sălbatic, sfârșitul secolului al XIX-lea. Populația lui Bodie a crescut de la o mână de căutători de aur la aproape 10.000 de oameni la sfârșitul anilor 1870. Avea 65 de localuri, o bancă Wells Fargo și chiar un cartier chinezesc. Strălucirea Bodie a dispărut la începutul secolului al XX-lea, pe măsură ce alte orașes-au dezvoltat. Populația sa era de doar 120 de persoane în 1920.

Foto: Ron Reznick / AP / Profimedia

Surse: CNN, English Heritage, Turismo de Aragon.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Incendiu la mansarda unei clădiri pe Calea Dorobanți / Trafic restricționat în zonă

Publicat

in

UPDATE 08.55 – ISUBIF anunță că se actionează la exterior pe toate laturile clădirii, respectiv la interior în mansardă. Totodată, se acționează pentru îndepărtarea învelitorii din tabla pentru a realiza accesul la structura acoperișului.

content-image

Citeste mai mult

NATIONAL

FOTO Incendiu major, luni dimineață, pe Calea Dorobanti din București

Publicat

in

Numeroase echipaje de pompieri intervin luni dimineață la un incendiu de pe Calea Dorobanți din București, la fața locului fiind o degajare mare de fun.

Incendiu Calea DorobanțiFoto: Hotnews

Traficul rutier este restricţionat pe Calea Dorobanţi, între şoseaua Ştefan cel Mare şi bulevardul Dacia.

„Având în vedere intervenţia pompierilor la un incendiu situat pe Calea Dorobanţi, Brigada Rutieră recomandă participanţilor la trafic să evite zona, să respecte semnalele, indicaţiile şi dispoziţiile poliţiştilor rutieri şi să circule cu prudenţă”, informează Biroul de presă al Brigăzii Rutiere.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend