Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ciclistului Sonny Colbrelli i s-a implantat un defibrilator / Italianul este campion european en-titre

Publicat

in

Ciclistului Sonny Colbrelli i s-a implantat un defibrilator, a anunţat sâmbătă echipa sa, Bahrain-Victorious. În timpul Turului Cataloniei, care a avut loc luna trecută, italianul a fost victima unui stop cardio-respirator, scrie AFP.

Sonny ColbrelliFoto: Facebook – CONI

„Pe baza rezultatelor examinării sale clinice, în acord cu personalul medical al echipei sale, lui Sonny Colbrelli i s-a montat un defibrilator subcutanat (DSC)”, a informat Bahrain-Victorious într-un comunicat.

Campion european en-titre, câştigător al ultimei curse Paris-Roubaix, italianul şi-a pierdut cunoştinţa după terminarea celei de-a doua etape a Turului Cataloniei, pe 21 martie.

Resuscitat de urgenţă, el a fost mai întâi transportat la Spitalul Universitar din Gerona (Spania), înainte de a fi repatriat pe 26 martie şi internat la Clinica de Cardiologie a Universităţii din Padova.

„La Padova, ciclistul a fost supus unui examen clinic, genetic şi imagistic complet pentru a identifica cauza aritmiei care a dus la stopul său cardiac şi pentru a determina cel mai potrivit tratament.

Decizia de a-i implanta acest dispozitiv de salvare a fost luată în consultare cu Colbrelli, care a primit un DSC. Acest dispozitiv face posibilă corectarea ritmului cardiac dacă este necesar în cazuri extreme”, a declarat profesorul Domenico Corrado, care a coordonat procedeul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ciprian Ciucu fuge de Primăria Capitalei: Trebuie să fii inconștient să îți dorești un mandat

Publicat

in

De

Preşedintele PNL Bucureşti, Ciprian Ciucu, edil al Sectorului 6, afirmă că ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Capitalei şi „trebuie să fii inconştient” să-ţi doreşti un mandat de primar general în condiţiile în care „urmează să cadă oraşul pe noi”. „Eu, care sunt extrem de conştient de ce se întamplă în Primăria Generală, pentru că am fost consilier general – acum sunt preşedinte PNL Bucureşti şi mă preocupă permanent ce se întâmplă la nivel de Primăria Generală – trebuie să fii inconştient ca să îţi doreşti un mandat ca primar general. Dacă nu ştii ce-i colo şi nu stii că urmează să cadă oraşul pe noi, da, vrei să fii primar general. Îţi pui această patalama în frunte, că sunt primar general. Dar dacă ştii câţi bani se duc pe termie şi ce probleme sunt acolo pe investiţii, dacă te uiţi pe zona de risc seismic, pot să merg cu această listă la nesfarsit, şi ştii cât de mari sunt problemele acolo, doar să fii inconştient ţi-ai dori să fii primar general”, a declarat Ciucu, sâmbătă, la Digi 24, scrie News.ro.

El a precizat că, în asemenea condiţii, ar fi foarte greu de convins să candideze la Primăria Municipiului Bucureşti. „Să mă duc primar general, eu sau oricine altcineva, trebuie să meargă cu ceva prestabilit înainte (…) În condiţiile acestea eu aş fi foarte-foarte greu de convins să candidez la Primăria Municipiului Bucureşti”, a adăugat Ciprian Ciucu.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO O filipineză câștigă concursul pentru transsexuali din Thailanda

Publicat

in

De

Filipineza Fuschia Anne Ravena a fost încoronată sâmbătă Miss International Queen 2022 în cadrul unui concurs din Thailanda, prezentat ca fiind cel mai mare și mai popular concurs de frumusețe transgen din lume, informează Mediafax.

Proprietară de afaceri în vârstă de 27 de ani, filipineza a învins alte 22 de concurente. Locul al doilea și al treilea au revenit unor concurente din Columbia și, respectiv, Franța.

„Primul meu mesaj pentru toată lumea este să răspândească dragostea, pacea și unitatea, pentru că acesta este cel mai important lucru”, a declarat Ravena, care a purtat o rochie de seară strălucitoare, argintie, conform Reuters.

Concursul, care a fost întrerupt timp de aproape doi ani din cauza pandemiei, a fost reluat în orașul balnear thailandez Pattaya, în timpul lunii mândriei, pentru a celebra, de asemenea, egalitatea de gen, a declarat Alisa Phanthusak, directorul general al Miss Tiffany Show, organizatorul.

Concursul, care reunește persoane transsexuale din întreaga lume, a fost lansat în urmă cu peste un deceniu pentru a ajuta femeile transsexuale să se simtă mai bine acceptate de societate.

Thailanda are una dintre cele mai deschise și vizibile comunități de lesbiene, gay, bisexuali și transsexuali (LGBT) din Asia, dar activiștii spun că legile și instituțiile thailandeze nu au reflectat încă schimbarea atitudinilor sociale și că încă discriminează persoanele LGBT+ și cuplurile de același sex.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend