Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Chitara spartă în noaptea când s-a destrămat grupul Oasis a fost vândută cu 385.500 de euro la licitaţie, la Paris

Publicat

in

Chitara Gibson a lui Noel Gallagher, spartă într-o seară din 2009, într-o perioadă în care grupul britanic Oasis făcea implozie, şi-a găsit marţi un cumpărător, care a plătit pentru ea 385.500 de euro, în cadrul unei licitaţii organizate la Paris, informează AFP.

Chitara de un roşu sângeriu a fost spartă în culisele festivalului parizian Rock en Seine în 2009 de către Noel Gallagher.

Conflictul „exista de ceva vreme între cei doi fraţi, însă, în acea seară, a explodat în vestiare, o chitară a lui Noel a fost spartă şi a urmat destrămarea grupului”, a declarat recent pentru AFP Jonathan Berg, cofondator al Artpeges, galeria responsabilă de vânzare, referindu-se la disputa dintre Noel şi Liam Gallagher.

Mulţimea care aştepta concertul vedetelor brit-pop a aflat atunci, cu uimire, printr-un mesaj transmis în timpul festivalului, despre destrămarea lor, potrivit Agerpres.ro.

Chitara, restaurată în 2011, a fost prezentată cu carcasa sa originală şi cu o notă de la fostul proprietar: „Pace, dragoste şi banane”.

Cu o valoare estimată la 150.000 euro, chitara a fost adjudecată în schimbul sumei de 300.000 de euro, plus taxe de 85.500 de euro.

Arthur Perault, cofondator al Artpeges, a declarat că este „destul de mulţumit” de această vânzare.

Printre celelalte obiecte emblematice scoase la licitaţie s-a numărat un costum din piele şi lanţuri purtat de Martin Gore, liderul grupului britanic Depeche Mode, adjudecat pentru 15.528 de euro, cu taxe incluse.

Un vinil de 45 rotaţii pe minut al lui Johnny Hallyday, cu autograf de la Jimi Hendrix în 1966, când acesta nu cunoscuse încă celebritatea, semnat de asemenea de cântăreţul francez, a fost vândut cu 10.352 de euro.

În total, 85 de loturi au fost scoase marţi la licitaţie de Hôtel Drouot, printre acestea amplificatoare din anii 60, serigrafii ale albumelor Pink Floyd şi fotografii cu vedete rock.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Ioana Mihăilă a demisionat din USR și pleacă alături de Dacian Cioloș

Publicat

in

De

Fostul ministru al Sănătății, Ioana Mihăilă, a demisionat din USR și i se alătură lui Dacian Cioloș în partidul REPER.

”Dr. Ioana Mihăilă, medic primar endocrinolog și Ministră a Sănătății în 2021, se alătură REPER.

“Mă alătur REPER cu speranța că vom reuși să construim împreună o platformă în care politicile de sănătate să poată fi dezbătute, în care profesioniștii din domenii diferite să poată să contribuie pentru alinierea serviciilor medicale românești la aceleași standarde de calitate cu cele europene”, a declarat Ioana Mihăilă.

Bun venit, Ioana!”, anunță cei de la REPER.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Ciolacu anunță sprijinul Comisiei Europene pentru planul PSD: ‘A spus chiar că este total incorect ce s-a trecut în PNRR’ (Video)

Publicat

in

De

Marcel Ciolacu anunță că PSD are sprijinul comisarului european pentru muncă în demersul de renegociere a Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), în vederea eliminării plafonului de 9,4% din PIB pentru pensii.

„Categoric (poate fi renegociat PNRR, n.r.). Am avut o discuție cu comisarul Schmit (comisar european pentru locuri de muncă și drepturi socialem n.r.). A detaliat discuțiile avute cu domnul ministru Budăi. Domnul comisar ne susține în acest demers. A spus chiar că este total incorect ce s-a trecut în PNRR, lucru pe care noi l-am spus de la început. Domnul comisar a spus foarte clar că este exclus să condamni o țară să aibă un plafon la pensii pe următorii 50 de ani. Lucru pe care noi l-am spus din prima zi în care a fost făcut acest PNRR de guvernarea de dreapta”, a declarat Ciolacu, luni dimineață.

PSD vrea să renegocieze PNRR deoarece, spune ministrul Muncii, Marius Budăi, prin plafonul de 9,4% din PIB agreat de Comisia Europeană pentru cheltuielile cu plata pensiilor, vârstnicii României „sunt condamnați la sărăcie”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend