Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Chinezii de la Semcorp investesc 180 de milioane de euro în Ungaria

Publicat

in

Compania Semcorp, cu sediul în Shanghai, lideră mondială în producţia de folii separatoare necesare pentru acumulatoarele automobilelor electrice, îşi va deschide în Ungaria prima uzină din afara Chinei, valoarea investiţiei fiind de 65,5 miliarde de forinţi (182,4 milioane euro), a anunţat Péter Szijjártó, ministrul ungar al Afacerilor Externe şi al Comerţului Exterior, într-un mesaj video, potrivit agenţiei de ştiri MTI.

Noua fabrică de folii separatoare va fi construită la Debreţin, investiţia va crea 440 de locuri de muncă, iar Guvernul Ungariei va asigura un sprijin nerambursabil de 13 miliarde de forinţi (36,2 milioane euro).

Uzina va începe activitatea pe un teren de 19 hectare, pe care va fi ridicată o clădire cu suprafaţa totală de 100 000 mp.

Potrivit lui Szijjártó, concurenţa a fost mare şi pentru această investiţie.

“A trebuit să concurăm cu trei alte ţări din Europa pentru ca investiţia să ajungă în Ungaria şi să fie înfiinţate noi locuri de muncă pentru maghiari”, a menţionat el.

Noua uzină Semcorp de la Debreţin va răspunde nevoilor pieţei europene, deoarece în perioada următoare industria auto se va transforma şi ea în mod deosebit, accentul mutându-se tot mai mult pe maşinile electrice, a afirmat ministrul.

Datorită acestei investiţii, valoarea totală a investiţiilor chinezeşti în Ungaria se va ridica la peste 5 miliarde de dolari, iar efectivul forţei de muncă angajate în Ungaria de către companiile chineze depăşeşte cifra de 15.000.

“În plus, există puţine ţări în privinţa cărora putem spune că în primele 8 luni ale anului au reuşit să crească în relaţia cu Ungaria volumul schimburilor comerciale în pofida pandemiei şi a recesiunii economice, iar China se află printre aceste ţări, a precizat oficialul, adăugând că valoarea schimburilor comerciale bilaterale cu China a crescut cu 18% în condiţiile în care exportul ungar spre China a urcat cu 11,5%.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

ȘOCANT Fetiță de un an, în comă după ce a fost găsită cu capul într-o găleată cu apă

Publicat

in

De

O fetiță de 1 an și 1 lună din județul Vaslui s-a aflat în comă profundă, după ce a fost găsită cu capul într-o găleată cu apă. Copila este transferată la Iași, anunță Mediafax.

Ambulanța Vaslui a fost chemată, vineri seara, la Zorleni, pentru fetița de 1 an și 1 lună găsită de familie cu capul într-o găleată cu apă.

Familia a primit indicații de resuscitare prin telefon, iar la caz a fost trimisă o ambulanță din Bârlad.

Conform SAJ Vaslui, ambulanța a ajuns la caz în câteva minute. „Medicul de pe ambulanță a găsit copilul în stare foarte gravă, în comă profundă, instabil hemodinamic și respirator. După stabilizare, copilul a fost transportat în regim de urgență la Spitalul Bârlad. În acest moment a fost trimis de la Vaslui o ambulanță de terapie intensivă mobilă pentru transferul copilului la Spitalul de copii Sf. Maria Iași”, transmite SAJ Vaslui.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Fost președinte de stat care va face pușcărie pentru ultraj la adresa justiţiei

Publicat

in

De

Curtea Constituţională sud-africană a respins vineri extrem de dur o cerere a fostului preşedinte, Jacob Zuma, de a reveni asupra unei hotărâri prin care l-a condamnat la 15 luni de închisoare cu privire la un ultraj la adresa justiţiei, relatează AFP.

Această confirmare a condamnării lui Jacob Zuma nu pune în discuţie eliberarea condiţionată a acestuia, din motive medicale, la începutul lui septembrie, scrie news.ro.

”Cererea în anulare este respinsă”, a anunţat judecătoarea Sisi Khampepe, care a citit hotărârea celei mai înalte jurisdicţii din ţară, în care se cataloghează drept ”păcăleli procedurale” încercarea fostului şef de stat şi a avocaţilor acestuia de a obţine anularea condamnării.

”Majoritatea (judecătorilor Curţii) respinge în mod categoric orice idee potrivit căreia reclamanţii pot fi autorizaţi să masacreze după cum poftesc o procedură judicară care, în toate privinţele, s-a desfăşurat în cel mai mare grad de regularitate”, a continuat Khampepe.

Încarcerat în iulie cu privire la faptul că a refuzat cu încăpăţânare să se prezinte în faţa membrilor unei comisii de anchetă privind corupţia de stat, în timpul preşedinţiei sale (2009-2018), Jacob Zuma, în vârstă de 79 de ani, a fost eliberat condiţionat din motive medicale de la începutul lui septembrie.

Spitalizat în august, în afara închisorii în care a început să-şi ispăşească pedeapsa, el a fost supus unei operaţii al cărei motiv nu a fost dezvăluit.

PROCES DE CORUPŢIE DE LA 21 SEPTEMBRIE

În paralel, o realuare a unui proces împotriva lui Zuma cu privire la corupţie a fost amânată la 21 şi 22 septembrie, în aşteptarea unor noi concluzii cu privire la starea sănătăţii acestuia.

În acest dosar – vechi de 20 de ani -, fostul preşedinte este acuzat de faptul că a primit mită de la gigantul francez în domeniul armamentului Thalès, inclupat la rândul său cu privire la corupţie şi spălare de bani. El este vizat de 16 capete de acuzare de fraudă, corupţie şi şantaj.

Încarcerarea lui Zuma a declanţat un val fără precedent de violenţe şi jafuri în Africa de Sud, soldate cu peste 350 de morţi.

Actualul preşedinte, Cyril Ramaphosa, a denunţat o tentativă orchestrată de destabilizare a ţării.

În urma acestor revolte, 12 suspecţi au fost arestaţi, iar impactul economic al distrugerilor urmează să fie prezentat în mod oficial în trimestrul următor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend