Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

China și OMS, considerate RESPONSABILE de AMPLOAREA pandemiei: un grup de experți explică MECANISMUL prin care virusul a fost lăsat să se extindă

Avatar

Publicat

in

Un grup independent de experţi a declarat luni că oficialii chinezi ar fi putut aplica măsuri de sănătate publică mai ferme în ianuarie pentru a reduce focarul iniţial de COVID-19 şi a criticat Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) pentru că nu a declarat starea de urgenţă internaţională până pe 30 ianuarie, relatează Reuters, conform Agerpres.

Citește și: Gheorghe Falcă intră la RUPERE în plin SCANDAL din PNL: Ludovic Orban NU trebuie să demisioneze

Grupul de experţi, care analizează modul de gestionare la nivel global a pandemiei de COVID-19 şi este condus de fostul premier al Noii Zeelande, Helen Clark, şi de fostul preşedinte liberian, Ellen Johnson Sirleaf, a cerut reforme agenţiei Naţiunilor Unite, cu sediul la Geneva.

Raportul lor preliminar a fost publicat la câteva ore după ce Mike Ryan, directorul Programului pentru urgenţe sanitare al OMS, a declarat că decesele la nivel global asociate COVID-19 urmează să depăşească “foarte curând” pragul de 100.000 săptămânal.

“Ceea ce este clar pentru grup este că măsurile de sănătate publică ar fi putut fi aplicate mai ferm de către autorităţile sanitare locale şi naţionale din China în ianuarie”, se arată în raport, referindu-se la apariţia focarului iniţial de COVID-19 în oraşul central Wuhan, diin provincia Hubei.

Pe măsură ce au apărut dovezi ale transmiterii de la om la om, “în prea multe ţări, acest semnal a fost ignorat”, se mai spune în document.

Mai exact, raportul pune sub semnul întrebării motivul pentru care Comitetul OMS pentru situaţii de urgenţă nu s-a întrunit decât în a treia săptămână din ianuarie şi nu a declarat starea de urgenţă internaţională până la a doua sa reuniune pe 30 ianuarie.

“Deşi termenul de pandemie nu este nici folosit, nici definit în Regulamentul Sanitar Internaţional (2005), utilizarea sa serveşte pentru a atrage atenţia asupra gravităţii unui eveniment de sănătate. Până la 11 martie, OMS nu a folosit termenul”, se mai spune în raport.

Grupul de experţi a solicitat o “resetare globală” şi a precizat că va face recomandări într-un raport final adresat miniştrilor Sănătăţii din cele 194 de state membre ale OMS, în luna mai.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

VIDEO România are, oficial, doar 200 de cazuri de infectare cu tulpina britanică a SARS-CoV-2, spune Adriana Pistol

Avatar

Publicat

in

De

Directorul Centrului Naţional de Supraveghere şi Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP, Adriana Pistol, anunţă că analizele de laborator realizate la nivel naţional până marţi arată că 200 dintre pacienţii diagnosticaţi cu COVID-19 au fost infectaţi cu tulpina din Marea Britanie, care este mult mai contagioasă.

“Până astăzi avem înregistrate în ţara noastră 200 de astfel de tulpini”, a declarat Adriana Pistol marţi, într-o conferinţă de presă, răspunzând unei întrebări.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

De asemenea, întrebată dacă au mai fost depistaţi copii printre pacienţii la care s-a izolat tulpina din Marea Britanie, Pistol a răspuns:”Nu ştiu să mai fie alţi copii la acest moment”.

Pistol a afirmat că persoanele care se vaccinează pot solicita eliberarea pe e-mail a certificatului de vaccinare, printr-o solicitare adresată centrului de vaccinare.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze

Autorităţile au anunţat că miercuri va fi atins pragul de un milion de persoane vaccinate împotriva COVID-19 la nivel naţional.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Florin Cîțu i-a pus noi secretari de stat ministrului cu cei mai mulți bani

Avatar

Publicat

in

De

Noi secretari de stat au fost numiţi în funcţie de premierul Florin Cîţu la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei.

Astfel, au fost numiţi secretari de stat la Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice şi Administraţiei Neculai Tănase, Marin Ţole şi Claudiu-Vasile Răcuci.

Citește și: Daniel Ghiță, atacat dur: ‘Când nu doarme, face circ! Dovada clară’

Totodată, au fost eliberaţi din funcţia de secretar de stat la MDLPA Augustin-Cătălin Iapă şi Florin Nicolae Creţ.

Deciziile au fost publicate marţi în Monitorul Oficial.

Citește și: Tragedie peste tragedie în România: Tată și fică, găsiți carbonizați în casa mistuită de foc. Mama fetiței a reușit să se salveze .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend