Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

China: Doi înalți responsabili ai Partidului Comunist, demiși din cauza focarului Covid-19 din Xi'an

Publicat

in

Doi înalţi responsabili ai Partidului Comunist au fost destituiţi duminică de autorităţile oraşului chinez Xi’an (nord), unde numărul de cazuri de coronavirus este în scădere după 12 zile de lockdown, potrivit cifrelor oficiale publicate luni, informează AFP.

Duminică seara, autorităţile locale au anunţat că doi înalţi responsabili ai Partidului Comunist din districtul Yanta au fost demişi din funcţia lor în vederea „întăririi activităţii de prevenţie şi de control asupra epidemiei” în regiune, potrivit mass-media oficiale locale.

Luna trecută, mai multe zeci de înalţi funcţionari au fost deja sancţionaţi pentru „rigoare insuficientă în prevenţia şi controlul epidemiei”.

Luni, Xi’an a anunţat 90 de cazuri de coronavirus, comparativ cu 122 cu o zi înainte, ceea ce a majorat la 1.600 numărul de contaminări din acest oraş, începând din 9 decembrie.

„Am lansat un atac general”, a declarat Liu Guozhong, responsabil al provinciei, adăugând că este necesar ca societatea să se debaraseze cât mai repede de coronavirus. Xi’an, celebru pentru armata sa de teracotă, este noul centru al pandemiei în China, ceea ce a determinat autorităţile să impună un lockdown pentru cei 13 milioane de locuitori ai oraşului şi să întreprindă ample operaţiuni de depistare.

China urmează o strategie de „zero COVID”, cu restricţii foarte severe la frontiere şi lockdown-uri ţintite imediat ce apar cazurile, însă această abordare nu împiedică apariţia de focare locale. Locuitori din Xi’an au povestit în ultimele zile că se confruntă cu dificultăţi în a găsi produse alimentare, chiar dacă autorităţile chineze insistă asupra faptului că ele fac tot posibilul pentru a garanta aprovizionarea.

Cu o lună înainte de Jocurile Olimpice de Iarnă de la Beijing, China a înregistrat în ultimele zile cel mai mare număr de contaminări din martie 2020, chiar dacă numărul de cazuri rămâne scăzut în comparaţie cu alte ţări ale lumii. (Agerpres)

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Procurorii și ofițerii SIS din Republica Moldova au descins la Igor Dodon, vizat în dosarul ‘săcoșă’

Publicat

in

De

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al R.Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Știre în curs de actualizare!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OMS nu a descoperit mutaţii ale variolei maimuţei

Publicat

in

De

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu deţine dovezi potrivit cărora virusul variolei maimuţei ar fi suferit mutaţii, a spus luni un cadru executiv al agenţiei sanitare a ONU, adăugând că această boală infecţioasă endemică în vestul şi centrul Africii nu prezintă tendinţa de a se modifica, informează Reuters.

Rosamund Lewis, directoarea secretariatului anti-variolă, parte din programul de urgenţe al OMS, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că mutaţiile sunt de obicei mai puţine în cazul acestui virus, iar secvenţierea genomică a cazurilor va ajuta la înţelegerea informată a focarului actual.

Cele peste 100 de cazuri suspecte şi confirmate din focarul recent depistat în Europa şi America de Nord nu au fost severe, a precizat şefa unităţii OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19, Maria van Kerkhove.

”Este o situaţie care poate fi ţinută sub control”, a spus ea.

Focarele sunt atipice, potrivit OMS, întrucât apar în ţări unde virusul nu circulă de obicei. Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă originea cazurilor şi dacă virusul a suferit vreo modificare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend