Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

China a trimis 39 de avioane de război și 3 nave în apropierea Taiwanului

Publicat

in

D. Popa • HotNews.ro

Armata chineză a trimis în ultimele 24 de ore 39 de avioane și trei nave către Taiwan într-o demonstrație de forță menită a impresiona, a anunțat joi Ministerul Apărării din Taiwan, scrie AP.

Taiwanul îşi prezintă cel mai avansat avion de luptă, F-16VFoto: Sam Yeh / AFP / Profimedia

Hărțuirea militară de către China a Taiwanului s-a intensificat în ultimii ani, iar Armata de Eliberare a Poporului a Partidului Comunist a trimis în zonă avioane sau nave aproape zilnic.

Între 6 a.m. miercuri și 6 a.m. joi, 30 dintre avioanele chineze au traversat linia mediană a strâmtorii Taiwan, o graniță neoficială, cândva acceptată tacit de ambele părți, potrivit Ministerului Apărării Naționale din Taiwan.

Acele avioane au zburat spre sud-vestul insulei și apoi pe orizontală până în partea de sud-est înainte de a se întoarce, conform unei hărți de zbor transmise de Taiwan. Printre avioane se aflau 21 de avioane de luptă J-16, 4 bombardiere H-6 precum și două alte avioane de război.

Taiwan a spus că monitorizează îndeaproape mișcările chinezilor, atât cele aeriene cât și pe cele navale.

Armata Chinei a organizat exerciții militare de amploare în august, ca răspuns la vizita în Taiwan a președintelui Camerei SUA, Nancy Pelosi.

Beijingul consideră că vizitele reprezentanților guvernelor străine pe insulă sunt o recunoaștere de facto a independenței insulei și reprezintă o provocare la adresa suveranității Chinei.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Directorul JPMorgan declară că ordinea mondială este perturbată de tensiunile dintre SUA și China

Publicat

in

Tensiunile dintre Statele Unite şi China perturbă ordinea internaţională, făcând-o mai complexă pentru mediile de afaceri decât în timpul Războiului Rece, afirmă Jamie Dimon, preşedintele şi directorul general al grupului financiar multinaţional JPMorgan, potrivit cotidianului Financial Times, citat de Mediafax.

Datele privind producţia relevă că relansarea economică a Chinei, a doua economie ca mărime din lume, stagnează. „Starea de incertitudine” privind politicile Beijingului va afecta încrederea investitorilor, a declarat Jamie Dimon.

Citeste mai mult

NATIONAL

Sprayul nazal cu ketamină ar putea ajuta la tratarea migrenelor cronice (studiu)

Publicat

in

Sprayul nazal cu ketamină ar putea fi eficient în tratarea migrenelor cronice, potrivit unui nou studiu, publicat în revista „Regional Anesthesia & Pain Medicine”, oamenii de ştiinţă avertizând în acelaşi timp împotriva utilizării în exces a acestui tratament, relatează UPI, potrivit Agerpres.

Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend