Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

China a publicat o listă neagră cu 88 de vedete care au încălcat “standardele morale” ale țării

Publicat

in

China a publicat o listă de 88 de vedete pe care le-a trecut pe lista neagră din cauza comportamentului „ilegal și lipsit de etică” al acestora, relatează Insider.

Asociația Chineză a Artelor Spectacolului a anunțat pe 23 noiembrie că interzice reprezentațiile a 88 de interpreți, afirmând că aceștia au încălcat standardele morale ale țării.

Aceasta este a noua listă de acest gen publicată de asociația care a început să treacă celebrități pe liste negre din cauza comportamentului lor începând cu 2018.

Trecerea pe lista neagră le interzice în mod specific acestor persoane să acceseze sau să apară inclusiv pe platforme de livestreaming, un mijloc popular pentru artiștii și interpreții din China să ajungă la un public mai larg.

Asociația chineză a afirmat în notificarea emisă că scopul listei este de a „întări autodisciplina” în industria divertismentului și să prevină „artiștii ilegali și lipsiți de etică să se mute pe alte platforme pentru a-și relansa carierele”.

„Tuturor platformelor audio și video din mediul online și companiilor nu le este permis să ofere niciun fel de servicii de transmisiune live acestor indivizi”, mai afirmă asociația în notificarea sa.

Lista neagră a celebrităților din China

Printre cei incluși pe listă se numără Kris Wu, un fost cântăreț K-pop care a fost arestat în luna iulie la Beijing după ce a fost acuzat de viol. Wu, un fost membru al trupei K-pop sud-coreene EXO, nu a mai fost văzut de atunci.

Pe listă se mai află și doi actori care au fost urmăriți de zeci de milioane de chinezi pe platformele social media înainte de a cădea în dizgrația autorităților de la Beijing.

Zheng Shuang este o actriță care a declanșat o controversă uriașă pe platformele de socializare după ce a fost acuzată de evaziune fiscală și abandonarea copiilor ei surogat în Statele Unite.

Zhang Zhehan este un actor și cântăreț căruia Beijingul i-a șters toate conturile de pe platformele social media după ce a fost fotografiat vizitând altarul Yasukuni din Japonia, imaginile viralizându-se în China.

Vizitele la acest altar dedicat japonezilor decedați în războaie sunt privite în China ca o ofensă din cauza crimelor comise de Japonia în țară în timpul celui de-al Doilea Război Mondial.

Tot mai multe interdicții pentru tinerii chinezi

Aceasta este a doua interdicție impusă săptămâna aceasta asupra industriei divertismentului din China.

Autoritățile le-au interzis celebrităților să își etaleze bogăția pe platformele social media, afirmând că ele ar trebui să se conformeze „valorilor socialiste” ale țării.

În luna august ministerul chinez al comerțului a prezentat un proiect de lege care vizează să le dea indicații influencerilor de pe platformele social media despre cum să se îmbrace și să vorbească despre cumpărături.

În aceeași lună autoritățile de la Beijing au interzis cântecele karaoke care „amenință securitatea națională” a țării.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

Twitter a suspendat un cont care publica anticipat răspunsurile corecte la jocul de cuvinte ‘Wordle’

Publicat

in

De

Reţeaua de socializare Twitter a suspendat miercuri un cont robotizat care îi insulta pe participanţii la jocul de cuvinte “Wordle”, devenit un veritabil fenomen mondial, şi dezvăluia anticipat răspunsurile corecte – aşteptate pentru ziua următoare – la întrebările propuse în fiecare zi de acest joc de societate, informează AFP.

“Wordle”, un joc de cuvinte online care propune o singură “enigmă” pe zi, a cucerit milioane de utilizatori. Însă contul @wordlinator părea hotărât să strice plăcerea celor care îşi afişau pe Twitter scorurile obţinute la jocul “Wordle”, potrivit Agerpres.

Contul a fost “suspendat pentru că a încălcat regulamentele Twitter în privinţa profilurilor autorizate şi pentru că a publicat ‘menţiuni’ (mesaje conţinând nume de utilizatori) nedorite”, a explicat un purtător de cuvânt al reţelei de socializare.

Contul robotizat răspundea automat unor utilizatori care îşi publicau pe Twitter scorurile obţinute la acest joc de cuvinte, folosind mesaje de tipul următor: “Ştii ceva? Nu ne pasă de escapadele tale lingvistice mediocre! Ca să nu te mai chinuieşti degeaba, cuvântul de mâine este: XXXXX”.

Twitter a anunţat că nu tolerează situaţiile în care instrumentele platformei sale sunt folosite pentru a-i deranja pe ceilalţi utilizatori.

Regulamentele platformei precizează că menţiunile, răspunsurile şi mesajele directe nesolicitate, agresive şi trimise în bloc pot să îi determine pe administratorii reţelei de socializare să suspende sau să închidă conturile vizate.

Jocul “Wordle” constă în găsirea unui cuvânt secret compus din cinci litere din şase încercări şi se bazează pe un principiu care se aseamănă cu cele aflate la baza jocului de societate “Mastermind” şi a jocului televizat “Motus”, difuzat în trecut de France Televisions.

Deşi este disponibil doar pe web (nu şi sub forma unei aplicaţii mobile), “Wordle” a fost adoptat foarte repede şi pe scară largă de utilizatorii de internet, mai ales datorită funcţiei sale ce permite partajarea scorurilor pe reţelele de socializare, fără să dezvăluie răspunsul zilnic corect.

Este foarte probabil ca persoana care administra contul @wordlinator să fi descoperit cuvintele câştigătoare consultând pur şi simplu codul informatic al platformei Twitter.

“Însă ce fel de persoană bolnavă şi perversă poate să îi deteste atât de mult pe oamenii care se distrează într-o manieră inocentă încât să pirateze jocul ‘Wordle’?”, s-a întrebat marţi o utilizatoare a reţelei de socializare Twitter.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Hoții au spart o biserică crezând că dau lovitura, dar s-au trezit cu o sumă infimă

Publicat

in

De

Spargere la o biserică ortodoxă din Cristur, județul Hunedoara. Biserica a fost spartă, iar hoții au găsit 50 de lei.

Poliția Deva a fost sesizată joi de către preotul Bisericii ortodoxe din Cristur cu privire la faptul că în perioada 26 – 27 ianuarie 2022, persoane încă neidentificate au forțat ușa lăcașului de cult și au furat o sumă de bani din cutia milei și încasările.

Poliția Hunedoara precizează că este vorba despre aproximativ 50 de lei, din vânzările de obiecte de cult.

Polițiștii au întocmit dosar penal pentru furt calificat și îi caută pe hoți.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend