Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Charles Leclerc, învingător în Australia – Dezastru pentru Max Verstappen și locul 4 pentru Lewis Hamilton

Publicat

in

​Plecat din pole-position, Charles Leclerc (Ferrari) a reușit să câștige Marele Premiu de Formula 1 al Australiei, cursă care a avut loc duminică pe circuitul Albert Park din Melbourne. Podiumul a fost completat de Sergio Perez (RedBull) și George Russell (Mercedes).

Charles LeclercFoto: Formula 1 / Twitter

Lewis Hamilton (septuplu campion mondial) a terminat pe poziția a patra.

Max Verstappen (campionul mondial en-titre) a fost nevoit să abandoneze în turul 39 (se afla pe locul al doilea), după ce un mic incendiu a izbucnit în partea din spate a monopostului RedBull. Olandezul a fost nevoit să se retragă și în prima cursă a sezonului, la Sakhir (Bahrain).

De știut:

  • La Malbourne Park s-a înregistrat o audienţă de aproape 420.000 de spectatori în acest weekend, un record atât în Formula 1, cât şi în sportul australian.

Calendarul sezonului 2022 din Formula 1

20 martie – Bahrain: Învingător Charles Leclerc

27 martie – Arabia Saudită: Învingător Max Verstappen

10 aprilie – Marele Premiu al Australiei: Învingător Charles Leclerc

24 aprilie – Marele Premiu al regiunii Emilia Romagna, Imola (Italia)

8 mai – Marele Premiu de la Miami (SUA)

22 mai – Marele Premiu al Spaniei, Barcelona

29 mai – Marele Premiu al principatului Monaco

12 iunie – Marele Premiu al Azerbaidjanului, Baku

19 iunie – Marele Premiu al Canadei, Montreal

3 iulie – Marele Premiu al Marii Britanii, Silverstone

10 iulie – Marele Premiu al Austriei, Spielberg

24 iulie – Marele Premiu al Franţei, Le Castellet

31 iulie – Marele Premiu al Ungariei, Budapesta

28 august – Marele Premiu al Belgiei, Spa-Francorchamps

4 septembrie – Marele Premiu al Olandei, Zandvoort

11 septembrie – Marele Premiu al Italiei, Monza

25 septembrie – vacant (a fost Marele Premiu al Rusiei)

2 octombrie – Marele Premiu al statului Singapore

9 octombrie – Marele Premiu al Japoniei, Suzuka

23 octombrie – Marele Premiu al Statelor Unite, Austin

30 octombrie – Marele Premiu al Mexicului, Ciudad de Mexico

13 noiembrie – Marele Premiu al Braziliei, Sao Paulo

20 noiembrie – Marele Premiu de la Abu Dhabi, Yas Marina.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

NATO: Turcia nu a cerut „concesii” din partea SUA pentru ridicarea blocadei

Publicat

in

De

Un oficial de rang înalt de la Casa Albă a declarat marți că Turcia nu a făcut „nicio cerere specială de concesii din partea americanilor” pentru a renunța la opoziția sa față de aderarea Finlandei și Suediei la NATO, potrivit AFP.

Acordul la care au ajuns la Madrid Turcia, Finlanda și Suedia privind extinderea alianței militare va da „un impuls puternic” unității occidentale, a declarat oficialul american de rang înalt, care nu a dorit să fie identificat, într-un interviu acordat jurnaliștilor.

  • știrea se actualizează

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

BEI sprijină protejarea litoralului Mării Negre de eroziune şi inundaţii

Publicat

in

De

Banca Europeană de Investiţii a anunţat, în cadrul conferinţei ONU privind oceanele, o cofinanţare de 97 de milioane de euro pentru a sprijini rezilienţa litoralului românesc al Mării Negre la eroziune şi inundaţii, se arată într-un comunicat al BEI.

Această nouă investiţie este alocată în cadrul Programului structural de împrumuturi „Cofinanţare România-UE pentru Mediu în perioada de programare 2014-2020”.

Litoralul românesc al Mării Negre este supus eroziunii datorită orientării, geomorfologiei, prezenţei structurilor artificiale, precum şi condiţiilor hidrodinamice locale. Acest lucru duce la pierderea terenurilor, a proprietăţilor şi a sistemelor naturale protejate.

Proiectul cofinanţat de BEI, alături de Uniunea Europeană, include investiţii pentru construcţia şi reabilitarea structurilor de coastă, pentru a proteja peste 30 de kilometri din linia de coastă şi 17.200 de hectare de zone umede, cum ar fi diguri de colmataj, diguri, bariere, facilităţi de coastă, precum şi măsuri pentru protecţia stâncilor, potrivit Agerpres.ro.

Împrumutul BEI va contribui, de asemenea, la construcţia de recife artificiale şi alte biostructuri pentru habitatele marine şi protecţia plajelor. În cele din urmă, va sprijini punerea în aplicare a unui program integrat de monitorizare a litoralului, pentru a sprijini întreţinerea plajelor şi protecţia biodiversităţii. Aproximativ 383.000 de locuitori care trăiesc în zonele protejate de coastă ar urma să beneficieze de proiect.

„Eroziunea litorală pune vieţi în pericol şi provoacă pagube socio-economice. Trebuie să facem tot ce putem pentru a proteja ţărmurile mării şi a păstra habitatele naturale pe care le oferă. Aceasta face parte din Strategia BEI „Blue Sustainable Ocean”, prin care intenţionăm să îmbunătăţim sănătatea oceanelor, să construim medii de coastă mai puternice şi să stimulăm activitatea economică durabilă albastră cu o creditare de 2,5 miliarde de euro până în 2023″, a afirmat Ricardo Mourinho Felix, vicepreşedinte BEI, care supervizează economia albastră.

La rândul său, Christian Kettel Thomsen, vicepreşedintele BEI care supervizează activităţile din România, a adăugat: „Protejarea litoralului Mării Negre este esenţială pentru România, economia sa, populaţia sa şi fauna sălbatică de coastă. Proiectul va contribui la păstrarea calităţii plajelor, care atrag peste 1,3 milioane de vizitatori în fiecare an. Eroziunea de coastă cu care se confruntă ţara este exacerbată de schimbările climatice. Sunt foarte încântat să lucrez mână în mână cu Guvernul României şi cu Uniunea Europeană pentru a rezolva această problemă şi a intensifica colaborarea de lungă durată a BEI cu România, pentru a creşte rezistenţa la climă a coastei Mării Negre”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend