Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Certificatul verde poate arunca Europa în aer – Muncitorii din porturile italiene amenință cu blocarea comerțului pe continent

Publicat

in

Un purtător de cuvânt al docherilor din Trieste a declarat miercuri că activitatea din majoritatea porturilor italiene va fi oprită vineri, dacă guvernul va continua planul de a face pașaportul verde obligatoriu pentru toate locurile de muncă, transmite agenția italiană ANSA.

Au existat temeri cu privire la întreruperea lanțurilor de aprovizionare în ultimele zile din cauza noii obligații, în special în ceea ce privește Trieste, unde un procent ridicat de lucrători portuari nu ar fi vaccinați pentru COVID-19.

„Singura variantă posibilă pentru noi este să fie eliminat Green Pass”, a declarat pentru Huffington Post Stefano Puzzer, un purtător de cuvânt al lucrătorilor portului din Trieste.

„Blocada de vineri (la Trieste) este confirmată și astăzi vor exista surprize pentru că nu se va opri doar cu Trieste. Nici cu Genova nu se va opri, aproape toate porturile din Italia se vor opri. Vom avea confirmare în seara asta”, a mai declarat Puzzer.

Green Pass, care arată că o persoană este vaccinată pentru COVID-19, a trecut prin boală sau are un test negativ, va fi obligatoriu pentru toate locurile de muncă italiene începând de vineri.

Ministerul de interne părea să încerce să dezamorseze situația marți, printr-o scrisoare în care se spunea că angajatorii de la facilități cheie, cum ar fi porturile, ar putea primi teste gratuite pentru a permite celor care se opun vaccinării să obțină Green Pass.

Acest lucru a provocat controverse, ministrul muncii, Andrea Orlando, a declarat că testele COVID nu ar trebui să fie gratuite, deoarece acest lucru reduce atractivitatea vaccinării.

Compania care conduce portul Palermo a declarat că nu va plăti pentru ca lucrătorii săi să fie testați pentru coronavirus. Cu toate acestea, unele companii portuare din Genova sunt pregătite să plătească factura pentru teste.

În weekend, proteste de amploare au avut loc la Roma împotriva obligativității certificatului verde la locul de muncă.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Mesaj pro-vaccinare de la Mitică Dragomir: ‘Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali?’

Publicat

in

De

Fostul președinte LPF, Dumitru Dragomir, a declarat pentru GSP.ro că Liga 1 trebuie să accelereze vaccinarea, care este singura soluție pentru salvarea vieților și a sportului.

„Vaccinarea mi se pare extraordinar de bună, nu bună, dar e târzie. Totuși, e OK și acum. Toată lumea trebuie să se vaccineze, de la copil până la bătrân. Trebuie să luăm exemplul Americii, Israelului, Franței, Angliei, Italiei, tuturor celor care s-au vaccinat le-a scăzut foarte mult numărul îmbolnăviților.

Eu m-am vaccinat și am trecut și prin boală. Am făcut ambele doze și o fac și pe a treia acum, dar să mai treacă puțin timpul că am numai o lună și jumătate de la a doua doză.

Am făcut o formă destul de nasoală în 2019, când nici nu știau aștia ce boală e. Am venit din Spania, de la meciul Barcelona – Manchester United, și atunci m-am internat și în spital, am stat două zile internat.

Tot aud că unii nu se vaccinează că nu știu ce conține vaccinul. Dar ăia care beau cola și mănâncă parizer știu ce conțin aceste produse? Ei spun că nu știu ce conține vaccinul … Păi, când beau cola, știu ce conține?

Cei care dau declarații antivaccinare sunt niște oameni iresponsabili. Poporul israelian, poporul englez, poporul francez, poporul american, toate astea vor să-și extermine semenii? Despre ce vorbim? Aici e știință, nu mai sunt leacuri băbești.

Știu și ce a declarat Gigi Becali. Suntem o țară liberă. Așa gândește el, ce să-i faci lui Becali? Ca el sunt puțini, să știți.

Bineînțeles că antivaccinarea poată să pună sportul în pericol. Cine nu se vaccinează nu are ce să caute nici pe teren, nici în afara lui”, a declarat Dumitru Dragomir.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

NATIONAL

BNR vrea să spargă bula imobiliară: Românii vor plăti un avans mai mare pentru creditele imobiliare

Publicat

in

De

BNR a publicat un proiect de regulament pentru schimbarea condiţiilor de creditare pentru unele credite de investiţii imobiliare, prin care avansul ar urma să fie modificat, precum şi criteriile de calcul pentru gradul maxim de îndatorare al persoanelor fizice.

„În cazul creditelor acordate pentru achiziţia unui imobil care nu este destinat a fi utilizat ca locuinţă pentru folosinţă proprie şi permanentă/continuă a debitorului, limitele prevăzute la alin. (1)-(3) se reduc cu 10 puncte procentuale”, potrivit documnetului BNR citat de zf.ro.

Astfel, valoarea unui credit pentru investiţii imobiliare nu poate depăşi 75% din valoarea garanţiei ipotecare în cazul creditelor acordate în lei, faţă de 85% cât era în trecut, 65% pentru creditele în euro, şi 50% pentru creditele în alte valute.

Potrivit noilor calcule, românii vor avea de plătit un avans de 25% pentru creditele de investiţii imobiliare în lei, de 35% pentru cele în euro şi 50% pentru cele în alte valute.

De asemenea, BNR propune ca pentru acordarea creditelor, împrumutătorii stabilesc prin normele proprii de creditare nivelurile maxime admise pentru gradul de îndatorare.

Noile condiţii întră în vigoare de la 1 ianuarie 2022.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend