Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Certificatul de vaccinare împotriva coronavirusului al preşedintelui indonezian a fost distribuit pe internet

Publicat

in

Certificatul de vaccinare împotriva coronavirusului al preşedintelui indonezian s-a scurs pe internet, provocând îngrijorare în rândul indonezienilor cu privire la securitatea datelor lor medicale, transmite sâmbătă AFP.

Indonezia s-a confruntat deja cu numeroase cazuri de piratare a datelor personale, unele cazuri fiind de mare amploare.

Certificatul de vaccinare al preşedintelui Joko Widodo, vizibil online, a fost difuzat de mai mulţi internauţi care l-au putut accesa folosind o aplicaţie oficială de monitorizare a vaccinării şi de urmărire a contacţilor, PeduliLindungi, conform autorităţilor indoneziene.

“Anumite persoane au accesat certificatul de vaccinare al preşedintelui Joko Widodo folosind o funcţie de verificare a vaccinurilor disponibile pe (aplicaţia) PeduliLindungi”, se arată în comunicatul oficial difuzat vineri.

Ageng Wibowo, un locuitor din Jakarta în vârstă de 39 de ani, a declarat pentru AFP că această situaţie în îngrijorează şi a solicitat înăsprirea legislaţiei pentru protecţia datelor online, pentru că, susţine el, “dacă datele personale ale preşedintelui pot fi sustrase, atunci ce mi se poată întâmpla mie, un om obişnuit?”.

Ministrul sănătăţii, Budi Gunadi Sadikin, a precizat că datele responsabililor guvernamentali au fost blocate după descoperirea scurgerii. De asemenea, guvernul a asigurat că va lua măsuri pentru a întări securitatea datelor utilizatorilor aplicaţiei de contact tracing PeduliLindungi, potrivit Agerpres.ro.

Această scurgere s-a produs la doar câteva zile după ce experţi în informatică din Indonezia au avut revelaţia că datele a peste 1,3 milioane de utilizatori ai unei alte aplicaţii guvernamentale de testare şi urmărire a bolnavilor de COVID-19 s-au scurs în mediul online.

“Scurgerile şi furturile de date personale se produc mai frecvent în Indonezia din cauza unui ridicat nivel de digitalizare a ţării, care însă, din păcate, nu este însoţit şi de o alfabetizare digitală reală a persoanelor care manipulează aceste date”, a declarat Alfons Tanujaya, expert în cybersecuritate de la Jakarta.

Indonezienii şi-au exprimat nemulţumirile tot online. “Câte cazuri grave mai sunt necesare pentru a demonstra că gestiunea sistemelor informatice de date din ţara noastră este un eşec?”, se întreba un utilizator pe Twitter.

În luna mai, datele personale a peste 200 de milioane de persoane înregistrate în sistemele de asigurări sociale şi de sănătate au fost piratate de hackeri, mai notează AFP.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame

NATIONAL

WTA dă șah autorităților de la Beijing în cazul Shuai Peng – Mutarea făcută de Nicolas Mahut

Publicat

in

De

Tenismanul Nicolas Mahut, directorul turneului WTA 125 de la Angers, a invitat-o pe Shuai Peng să înmâneze, duminică, trofeul câştigătoarei, pentru a simboliza susţinerea sa faţă de jucătoarea din China, informează AFP, potrivit Agerpres.

Într-o înregistrare video, Nicolas Mahut, directorul turneului de la Angers şi jucător încă în activitate, a lansat invitaţia chinezoaicei Shuai Peng de a veni să înmâneze trofeul câştigătoarei turneului ce se desfăşoară în această săptămână.
“Toată lumea este încântată pentru această primă ediţie, dar o singură persoană nu este aici: Shuai Peng. Pentru că tu nu eşti pe teren în această săptămână, eu te invit să înmânezi trofeul câştigătoarei de duminică, în oraşul meu. Shuai Peng, te aşteptăm”, se arată în mesajul de susţinere al lui Mahut.

Shuai Peng, 35 de ani, a dispărut timp de mai multe zile în noiembrie, după ce l-a acuzat de abuzuri sexuale pe un fost vicepremier chinez. Jucătoarea a reapărut pe 21 noiembrie, într-un restaurant din Beijing, iar apoi la un turneu organizat în capitala Chinei, potrivit mai multor videoclipuri publicate de presa oficială. Ea a avut ulterior două videoconferinţe cu reprezentanţii Comitetului Internaţional Olimpic.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult

NATIONAL

Ana-Maria Popescu a primit propunerea de a face parte din staff-ul COSR

Publicat

in

De

Ana Maria Popescu, care şi-a anunţat de curând retragerea din activitatea competiţională, a primit propunerea de a face parte din echipa Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, informează News.ro.

Preşedintele Comitetului Olimpic şi Sportiv Român, Mihai Covaliu, şi secretarul general George Boroi, au participat, joi, la festivitatea de premiere a celor mai buni scrimeri în 2021, care a avut loc la Casa Olimpică

“Un capitol din cartea ta se închide, dar noi credem că povestea trebuie să continue. Te aşteptăm alături de noi în Echipa Team Romania, de partea cealaltă, să ajutăm sportivii să obţină performanţe”, a lansat propunerea Mihai Covaliu, potrivit COSR.

“Ana este un sportiv imens, sunt mândru şi onorat că i-am fost alături de la prima legitimare la CSA Steaua şi până la ultima medalie câştigată la Tokyo 2020. Întăresc propunerea de a intra în echipa COSR şi vom negocia pentru acesta”, a spus George Boroi.

Ana-Maria Popescu a declarat se simte onorată şi a promis că până la finalul anului va oferi un răspuns conducerii COSR.

Alături de Ana-Maria Popescu, vicecampioană olimpică în 2021, au fost premiaţi sabrerul Iulian Teodosiu – locul 15 la Jocurile Olimpice Tokyo 2020, Marco Şovar – campion mondial la sabie cadeţi, echipa de sabie junioare – medaliată cu bronz la Campionatul Mondial, echipa de floretă junioare – medaliată tot cu bronz la echipe, precum şi antrenorii lor.

Comenteaza cu profilul de FB
Reclame
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend