Conecteaza-te cu noi

Curtea de Arges

CEREM ANCHETA POLIŢIEI ! FALS SI UZ DE FALS la Şcoala 4 din Curtea de Argeş – Părinţi angrenaţi în războaie politice

Avatar

Publicat

in

– Sute de părinţi au fost aproape obligaţi să semneze pentru a satisface orgoliile politice ale PSD
– S-a semnat sub presiune si au fost semnaturi false care vor fi folosite intr-un război politic
– Ziarul nostru sesizeaza oficial, pe aceasta cale, Poliţia pentru a demara o anchetă asupra faptelor penale petrecute in incinta unei şcoli

Ce se întamplă cand directorul unei scoli este politician de frunte si consilier local ? Fapte penale, politică si o serie de probleme legate de siguranţa si sănătatea elevilor.  Dar ceea ce s-a întâmplat zilele trecute întrece orice limită şi se impune intervenţia Poliţiei pentru că vorbim de fapte penale. Redactorii noştri au asistat zilele trecute la un episod incredibil care ar fi trebuit să se consume in cu totul altă parte şi, în niciun caz, in incinta unei instituţii de învăţământ.

Falsuri grosolane şi părinţi minţiţi prin omisiune

Ce s-a întamplat mai exact ? Pe scurt, pentru a evita o dezbatere coerentă,  politico-administrativa în incinta primăriei sau în plenul Consiliului Local, PSD-ul lui Panţurescu şi Jubleanu, au implicat în războiul lor cu PNL şcoala, acea instituţie unde, potrivit legii, nu se face politică. Pentru a câştiga un război politic, Panţurescu şi Jubleanu, prin intermediul directorului politic si aliat in consiliul local, pe modelul sefului lor, condamnatul Liviu Dragnea, au strans niste semnaturi ce vizau regimul de circulatie al unei strazi. Problema este ca lista de semnaturi este plina de falsuri iar parintii aproape au fost obligati sa semneze fiind mintiti prin omisiune de catre conducerea scolii si diriginti.

Art. 323 NCP. Uzul de fals “Folosirea unui înscris oficial ori sub semnătură privată, cunoscând că este fals, în vederea producerii unei consecinţe juridice, se pedepseşte cu închisoare de la 3 luni la 3 ani sau cu amendă, când înscrisul este oficial, şi cu închisoare de la 3 luni la 2 ani sau cu amendă, când înscrisul este sub semnătură privată.”

Sedintă cu părinţii de urgenţă la scoală ! 

Părinţii de la Şcoala nr. 4  “Mircea cel Bătrân” au fost chemaţi, zilele trecute, de urgenţă, la şedinţe cu părinţii. Cum in şscoala au avut loc o serie de evenimente grave – o elevă a fost găsită inconştientă într-o toaletă, alţii au leşinat în clase iar alţii au vomitat in clase intoxicaţi cu produse alimentare – s-a crezut ca asta ar fi urgenţa acestor şedinţe. Dar, surpriza ! Nici măcar nu s-a vorbit despre aşa ceva în clase, în şcoală. Urgenţa era ambiţia primarului Panţurescu de a tranşa războiul politic cu PNL. Aşa că părinţii au fost informaţi că trebuie să semneze nişte liste prin care îşi dădeau acordul cu privire la regimul de circulaţie rutieră pe  strada Banu Mărăcine.  Pe acelşi model al condamantului Liviu Dragnea, în majoritatea cazurilor, părinţilor nu li s-a spus la ce si cui folosesc aceste semnături si , măcar de bun simţ, nici cine este iniţiatorul acestui demers de strangere de semături. Abia cand unii părinţi au cerut asta li s-a explcat ca iniţiativa aparţine primarului care ar fi transmis acest ordin directorului, nimeni altul de cat politicianil si consilierul local ALDE, Gheorghe Molea. Tot diriginţii au explicat aproape forţaţi, că “listele de semnături ajung la domnul primar care le va folosi pentru a remedia o problema”.

Incredibil este faptul ca la presiunea cadrelor didactice, s-a semnat in fals pe acele liste, bieţii părinţi semnând si de cateva ori pe aceeasi lista in numele altora care fie nu erau prezenti, fie in dreptul celor care nu au vrut sa semneze. “Semnaţi, doamnă, semnaţi că e pedeapsa de la 3 la 5 ani!”, a avertizat un parinte o mamica care era rugată de diriginte sa semneze pentru alt părinte care nu era prezent.  După cateva ezitari, fiind constienta ca face un fals, o ilegalitate, mamica a semnat, la fel ca altele sau ca alti părinti care au dat circa 95 semnaturi false in total si care vor fi folosite intr-un război politic.

Contactat de redactorii PROFIT, directorul Molea a recunoscut că nu prea a fost in regula ce s-a intamplat dar ne-a certat ca am anunţat conducerea ISJ Argeş.

Ceea ce nu ştie domnul director, bun executant politic al primarului,  este ca un grup de 5 parinti vor depune o plangere penala la Poliţia Curtea de Arges  pentru ceea ce s-a intamplat zilele trecute. De asemenea vor sesiza si Ministerul Educaţiei pentru a afla de ce  şcoala a ajuns câmp de bătătlie politică, un cîmp presărat cu ilegalităţi.

Ziarul nostru sesizeaza pe aceasta cale organele de ancheta cu privire la faptele penale consumate zilele trecute in incinta şcolii nr. 4 Mircea cel Bătrân şi, dacă se va autosesiza, le putem pune la dispoziţie dovezile de care au nevoie.

In altă ordine de idei, in timp ce se cocea acest abuz politic al directorului si primarului, la Scoala 4 o fetita a fost gasita aproape inconstienta intr-o toaletă de către elevi, nu de către profesorii ocupati cu listele de semnaturi. A fost nevoie de ambulanta pentru a duce copila la spital. De asemenea, în timp ce dirigintii si directorul politic Molea  lucrau la listele de semnaturi necesare primarului, 3 copii s-au intoxicat cu produse alimentare si au avut nevoie de interventie medicala iar altora le-a venit rau pe holuri sau in salile de clasa.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Astăzi este Ziua Armatei Române. Cum va fi sărbătorită în Argeș

Avatar

Publicat

in

De

Ziua Armatei Române va fi sărbătorită, duminică, în județul Argeș prin ceremonii militare mai restrânse, având în vedere actualul context generat de starea de alertă. Ministerul Apărării Naţionale (MApN) anunţă că astăzi, 25 octombrie, Ziua Armatei Române va fi marcată printr-o serie de manifestări organizate în format restrâns, fără public. Potrivit unui comunicat al MApN, Ziua Armatei României va fi sărbătorită printr-o serie de manifestări organizate, în format restrâns, în principalele garnizoane din ţară, în statele în care România are acreditaţi ataşaţi ai apărării şi în bazele militare din teatrele de operaţii unde sunt dislocaţi militarii români. „Din cauza măsurilor impuse de pandemia de coronavirus, activităţile vor avea loc fără public”, a transmis MApN.

In Argeș, o ceremonie mai aparte va avea loc la Lerești. Astfel, cu ocazia Zilei Armatei Române începând cu orele 10.00, Primăria și Consiliul Local Lerești în colaborare cu Asociația Cultul Eroilor subfiliala Lerești, organizează festivitatea de depunere de coroane la cele șase monumente ale eroilor din comuna Lerești.

Ziua Armatei Române este ziua când în România se sărbătorește Armata Română, care la data de 25 octombrie 1944 a eliberat de sub ocupația horthystă Transilvania de Nord, în urma Bătăliei de la Carei. Sărbătorirea Zilei Armatei Române este stipulată de Decretul nr. 381 din 01.10.1959.

În campaniile celui de-Al Doilea Război Mondial, efortul de război a implicat dislocarea pe front a aproximativ 540.000 de militari, dintre care peste 90.000 și-au pierdut viața, aproape 60.000 au fost dați dispăruți, iar peste 330.000 au fost răniți în luptă. După eliberarea teritoriului naţional, la 25 octombrie 1944, Armata României a continuat să lupte pe teritoriile Ungariei, Cehoslovaciei şi Austriei, alături de trupele aliate, contribuind, prin noi jertfe şi sacrificii, la marea victorie obţinută la 9 Mai 1945, ce a marcat sfârşitul celui de-Al Doilea Război Mondial în Europa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Școlile, liceele și grădinițele din județ pot obține calculatoare accesând programul Dăm Click pe România 2020

Avatar

Publicat

in

De

Numărul instituțiilor de învățământ care intră sau sunt la un pas de a intra în scenariul roșu este în creștere, astfel că participarea zilnică la ore se realizează exclusiv online, implicit crescând și necesarul de echipamente IT pentru elevi și cadre didactice. Într-o perioadă extrem de dificilă pentru educaţie, în special pentru învăţământul rural, Ateliere Fără Frontiere vine în sprijinul școlilor, liceelor, grădinițelor și altor organizații care au nevoie de calculatoare, astfel încât lipsa echipamentelor IT să nu mai fie un impediment pentru participarea la orele de curs.

Asociația pune la dispoziție 2.000 de calculatoare în cadrul programului Dăm Click pe România pentru a sprijini implementarea proiectelor dedicate copiilor și tinerilor, derulate în beneficiul comunităților defavorizate.

Unitățile de învățământ mai au la dispoziție puțin peste o săptămâna pentru a aplica pentru o donație de calculatoare. Apelul de candidaturi este deschis până pe 1 noiembrie, iar înscrierea se face prin completarea formularului de aplicare de pe educlick.ro, platforma națională de donații de calculatoare a Ateliere Fără Frontiere. Apelul este deschis și organizațiilor non-profit și instituțiilor sociale care pot propune soluții remediale pentru tinerii și copiii din comunități defavorizate, cu ajutorul calculatoarelor.

Procesul de înscriere este simplu, prin completarea unui formular prin care unitățile de învățământ de stat și restul inițiatorilor de proiecte remediale căruia acest program li se adresează se pot înscrie. În acesta sunt cerute datele de contact ale persoanelor care se vor ocupa de implementarea proiectului și administrarea calculatoarelor solicitate dar și câteva informații despre tipul proiectului derulat, beneficiari și cum vor fi folosite computerele. Pe platforma educlick.ro sunt disponibile informații suplimentare, cât și regulamentul acestei ediții.

În plus, chiar dacă proiectul nu va primi destule puncte la jurizarea din această rundă pentru a primi o donație constând în calculatoare, el are șansa de a fi selectat pentru alte programe de donații derulate de Ateliere Fără Frontiere.

După 1 noiembrie (ora 23:59), formularul de aplicare va deveni inactiv iar toate proiectele înscrise vor intra în faza de jurizare, urmând ca pe 5 noiembrie să fie anunțați laureații programului – proiectele remediale care vor beneficia de cele 2.000 de calculatoare.  

Aflat la a cincea ediție, programul Dăm Click pe România, implementat cu sprijinul Kaufland România și OMV Petrom, continuă să contribuie la dotarea tehnică a instituțiilor de învățământ și a organizațiilor ce activează în comunități dezavantajate, demersul alăturându-se celor peste 17.000 de calculatoare donate deja prin platforma de donații pentru educație EduClick.

Calculatoare donate în acest program fac parte din echipamentele IT uzate pe care Ateliere Fără Frontiere le obține în calitate de colector autorizat de la companii și diverse organizații și care sunt recondiționate de persoanele vulnerabile și dezavantajate care lucrează într-unul dintre atelierele de inserție socio-profesională ale asociației.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PROMO CAMPANIE

Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend