Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cercetător piteştean, invitat de americani la Summitul de Securitate Nucleară

Publicat

in

 

Conform Ziarului Argesul,un om de ştiinţă argeşean, dr. ing. Gheorghe Vieru, a fost invitat la Summitul de Securitate Nucleară (NSS) 2016 ce va avea loc la Washington, la sfârşitul lunii martie. Invitaţia a venit din partea Guvernului Satelor Unite ale Americii, la recomandarea Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA) Viena. Este o mare onoare pentru România şi pentru domeniul nuclear din judeţul Argeş, dar şi pentru cercetătorul ştiinţific principal gradul I din domeniul Securităţii Nucleare, Gheorghe Vieru, să ia parte la un asemenea eveniment de importanţă mondială, avându-se în vedere subiectul ce urmează a fi dezbătut – îmbunătăţirea securităţii nucleare globale. Menţionăm că Gheorghe Vieru este singurul român care a mai participat la astfel de întâlniri, adică la Summitul de Securitate Nucleară – NSS 2012 (Seul -Coreea de Sud), precum şi la NSS 2014 Haga, din Olanda. Subliniem că evenimentele de acest tip au fost iniţiate de Administraţia SUA, de preşedintele Barack Obama însuşi, iar acesta este ultimul dintre ele.
Primul eveniment de acest fel a avut loc la Washington în anul 2010.

Gheorghe Vieru, un nume greu în energia nucleară

Argeşeanul Gheorghe Vieru, cercetător ştiinţific principal gradul 1 în domeniul securităţii nucleare, a fost acceptat, la recomandarea Agenţiei Internaţionale pentru Energia Atomică (AIEA), ca membru al Institutului Mondial de Securitate Nucleară, cu sediul la Viena. În acest fel, Gheorghe Vieru va avea acces la datele şi informaţiile actuale în domeniul acesta atât de important, precum cel al securităţii nucleare. Va fi, totodată, la curent cu toate evenimentele şi manifestările ştiinţifice organizate în lume având ca subiect securitatea nucleară.

 

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements

ACTUAL

Situație dură pentru Klaus Iohannis: AUR anunță că va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii președintelui

Publicat

in

De

Deputatul Dan Tanasă a anunțat că AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru controlul averii Președintelui Klaus Iohannis 

În urmă cu aproape șase ani, opinia publică era șocată de informația potrivit căreia Președintele României, Klaus Iohannis, pierduse definitiv în instanță una dintre casele pe care le avea în proprietate. În 2015, familia preşedintelui Klaus Iohannis a pierdut definitiv, la Curtea de Apel Braşov, un proces privind un imobil din centrul Sibiului. Curtea de Apel Braşov a respins recursul declarat de Klaus şi Carmen Iohannis şi a menţinut decizia Tribunalului Braşov din mai 2014, prin care a fost anulat un contract de vânzare-cumpărare a unui imobil din Sibiu.

Klaus Iohannis nu a explicat niciodată public modul de proveniență al averii sale, în ciuda acestei sentințe definitive care ridică mari semne de întrebare.

„Această soluţie, după părerea mea, nu este bună, mă nemulţumeşte şi împreună cu avocaţii mei căutăm cele mai bune căi pentru a contesta această soluţie”, a declarat Klaus Iohannis după finalizarea procesului.

Românii sunt nemulțumiți de faptul că nici până astăzi, cel care ocupă cea mai înaltă demnitate în statul român, nu a explicat clar cum anume a dobândit cele șase case dintr-un salariu de profesor, ulterior de primar.

Baza legală a inițiativei AUR este dată de art. 25 din Legea nr. 115/1996 pentru declararea şi controlul averii demnitarilor, magistratilor, a unor persoane cu functii de conducere şi de control şi a functionarilor publici, care prevede că „Averea Presedintelui României va putea fi cercetata numai după încetarea exercitarii mandatului, iar pe durata acestuia, numai la solicitarea sa sau pe baza hotărârii Parlamentului României, adoptata cu votul majorităţii deputatilor şi senatorilor. În acest ultim caz, Preşedintele României poate da Parlamentului explicatii cu privire la faptele ce i se imputa”.

AUR va iniția procedurile parlamentare pentru ca organele abilitate să demareze controlul averii Președintelui României, Klaus Iohannis”,  a scris Dan Tanasă pe Facebook.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult

ACTUAL

Dragoș Pătraru, ținta unor ironii pe internet, după ce s-a infectat cu Covid-19: ‘Păi cum rămâne cu imunizarea?’

Publicat

in

De

Jurnalistul Dragoș Pătraru a fost ținta unor ironii, pe grupurile de Facebook, unde circulă o fotografie cu acesta alături de textul ”Dragoș Pătraru, dublu vaccinat, iar acum bolnav de COVID. Păi cum rămâne cu imunizarea?”. 

Cam asta circulă pe net. Nu oamenii care n-au înțeles nimic, ci mizeriile care și-au făcut un scop din a omorî cât mai mulți cetățeni, ținându-i departe de vaccin. Asta nu e opinie, nu e libertate de exprimare, este crimă. Pur și simplu. Să induci ideea că nu trebuie să te vaccinezi pentru că și vaccinații fac boala, ei bine, asta nu mai ține de prostie, e ticăloșie calificată, făcută cu intenție. Iar rețelele sociale nu au nicio problemă să distribuie mizeriile astea, în timp ce autoritățile dorm. Somn bun!„, a scris Dragoș Pătraru pe Instagram.

Comenteaza cu profilul de FB
Advertisements
Citeste mai mult
Publicitate
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend