Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Celebrităţile care nu sunt prietene cu tehnologia. Christopher Walken nu are telefon mobil, iar Angelina Jolie cumpără produse din cataloage tipărite

Publicat

in

Mulţi pasionaţi de gadgeturi şi tehnologie ar da orice să aibă suficienţi bani pentru a-şi cumpăra toate dispozitivele pe care şi le doresc. Sunt, însă, persoane care au milioane de dolari, dar sunt dezinteresate de tehnologie. Printre acestea se numără vedete de la Hollywood, şefi de stat şi miliardari.

Vă prezentăm o listă cu persoane celebre care nu folosesc internetul, nu au un computer personal sau un telefon mobil:

Advertisements

 

Christopher Walken

 

 

Celebrul actor, care a făcut un rol de excepţie în filmul „The Deer Hunter”, nu are telefon mobil şi nici nu foloseşte un computer sau internetul. Atunci când apare într-un film, producătorii îi dau un telefon mobil pentru a ţine legătura cu el. Totuşi, imediat după ce filmările se încheie Walken îl returnează.

 

Sandra Bullok

 

 

La fel ca şi un alt actor celebru, George Clooney, Bullok detestă reţelele de socializare online şi în particular selfie-urile. Ea crede că acestea crează o proiecţie falsă a imaginii cuiva.

 

Angelina Jolie

 

 

În urmă cu câţiva ani, Jolie a intrat pentru prima dată pe Amazon şi s-a simţit „copleşită” de opţiunile oferite. „Aşa că mă rezum la cataloage tipărite”, a declarat ea. Jolie a declarat la un moment dat că nu ştie să pornească un computer.

 

Elton John

 

 

Supărat pe cei care descarcă ilegal muzică, cântăreţul a declarat că internetul ar trebui oprit pentru o perioadă de 5 ani. „Să mergem pe străzi şi să protestăm în loc să stăm în casă şi să scriem pe bloguri”, a declarat el pentru tabloidul The Sun. Celebrul artist nu are smartphone şi probabil nu a folosit unul niciodată.

 

Vince Vaughn

 

 

Actorul nu deţine telefon mobil, deoarece nu îi place ideea ca cineva să poată să îl sune oricând doreşte să vorbească cu el. Atunci când are nevoie să dea urgent un telefon, Vaughn împrumută un astfel de dispozitiv de la un apropiat.

 

Casey Affleck

 

 

Potrivit presei, actorul şi-a aruncat la un moment dat telefonul în mare deoarece îi era teamă că acesta îl putea îmbolnăvi de cancer. Între timp, Affleck şi-a luat alt telefon, dar încearcă să îl folosească cât mai puţin timp.

Donald Trump

 

 

Donald Trump este cunoscut pentru faptul că nu are încredere în tehnologie. El a criticat în nenumărate rânduri marii giganţi din sectorul tehnologic şi nu folosea, înainte de a deveni preşedinte al SUA, un serviciu de e-mail sau un laptop. Totuşi, mesajele publicate pe Twitter erau postate de pe un smartphone Samsung Galaxy. Acesta nu îi aparţinea lui Trump, ci unui membru al echipei sale.

 

Mikhail Prokhorov

 

 

Miliardarul rus nu deţine un telefon mobil personal. El comunică prin scrisori, nu foloseşte internetul şi nu are nici PC.

 

Warren Buffet

 

 

Unul dintre cei mai bogaţi oameni de pe planetă, Buffet nu aruncă lucrurile până nu au o vechime de 20-25 de ani. De aceea, miliardarul foloseşte un telefon Nokia flip „arhaic” şi a condus multă vreme o maşină veche.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Studiu de ultim moment: ‘Poluarea aerului conduce la creșterea cazurilor de coronavirus’

Publicat

in

De

Potrivitu unui studiu recent poluarea aerului favorizează creșterea semnificativă a cazurilor de infectare cu noul coronavirus, spitalizările și rata deceselor.

Potrivit studiului, expunerea pe termen lung a persoanelor la particule poluante generează creşterea cu 10% a infecţiilor şi spitalizărilor, iar rata mortalităţii are o creştere de 15%. Studiul a luat în calcul alţi peste 20 de factori, inclusiv densitatea medie a populaţiei, vârsta, spaţiul locativ, ocupaţiile şi obezitatea.

Mulţi oameni de ştiinţă sunt de acord că poluarea aerului probabil conduce la creşterea cazurilor de coronavirus şi a severităţii simptomelor, dat fiind că aerul poluat inflamează plămânii, cauzând boli respiratorii şi cardiace. Dar nu toţi sunt de acord că dovezile de până acum sunt suficient de puternice pentru a demonstra un impact puternic.

Advertisements

Dar echipa care a realizat studiul a concluzionat: „Prin utilizarea datelor detaliate, am descoperit dovezi puternice că există un raport pozitiv între poluarea aerului, mai ales a prezenţei particulelor fine, şi cazuri de Covid-19, internări şi decese. Acest raport se menţine şi după aducerea sub control a unei serii largi de factori explicativi”.

„Am fost frapat de raportul puternic de cauzalitate”, afirmă profesorul Matthew Cole, de la Universitatea din Birmingham, coordonatorul studiului. Concluziile cercetării au fost examinate de savanţi independenţi şi vor fi publicate în revista Environmental and Resource Economics.

Cel mai relevant studiu precedent fusese realizat de Universitatea Harvard şi depistase o creştere cu 8% a ratei mortalităţii din cauza poluării.

„Noi am folosit date mai exacte, mărimea medie a 355 de localităţi olandeze fiind de 95 de kilometri pătraţi, faţă de 3.130 de kilometri pătraţi în cazul districtelor din SUA. Acest lucru înseamnă că sunt analizate mai bine caracteristicile fiecărei regiuni, inclusiv expunerea la poluare”, argumentează profesorul Matthew Cole. Studiul a fost efectuat în Olanda deoarece poluarea este mai accentuată în zonele rurale decât în oraşe, în contextul fermelor de animale.

Citește și:

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Apare o nouă taxă! Toți românii vor fi obligați să o achite

Mega-veste! Cum puteți intra în posesia a mii de lei

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

DE MAXIM INTERES! UNDE poți face TESTUL REAL TIME PCR în ARGEȘ ca să poți pleca în vacanță – COSTĂ 285 lei

Publicat

in

De

Așa cum se știe, în acest moment, testele Real Time PCR sunt obligatorii pentru pacienții care au nevoie de internare, pentru călătoria în anumite țări sau pentru contacții cazurilor confirmate, personalul medical sau persoanele expuse frecvent, prin natura profesiei, la agenți infecțioși. Argeșenii pot face acest test la o clinica privată iar costul testării Real Time PCR este de 285 lei. Este vorba de Synevo România care recoltează probe pentru teste Real Time PCR în 50 de centre de recoltare, amplasate în 36 de orașe, inclusiv în Pitesti, pe strada Teiuleanu.

Argeșenii care au nevoie de aceste teste pentru a putea pleca in vacanta trebuie sa stie ca testele se pot realiza doar cu programare prealabila online, fiind prelucrate în Laboratorul Central din Chiajna, dotat cu unul dintre cele mai performante echipamente de analiză din țară. Rezultatele pot fi accesate online și sunt raportate către autorități, conform Metodologiei de supraveghere a sindromului respirator acut cu noul coronavirus (COVID-19), indiferent dacă sunt negative sau pozitive. Timpul de eliberare al rezultatelor este de maximum 72 de ore de la momentul recoltării. Costul unui test Real Time PCR în rețeaua Synevo este de 285 de lei.

Advertisements

CLICK AICI PENTRU A FACE PROGRAMARE LA TEST REAL TIME PCR

Prelevarea probelor se face prin exsudat nasofaringian. Rezultatele sunt disponibile online. Buletinul de analize poate fi eliberat în limba engleză, dacă se face o solicitare în recepție, în momentul recoltării. Pentru exsudatul faringian, pacientul trebuie să țină cont că prelevarea trebuie făcută fie înainte de toaleta cavităţii bucale sau ingestia de alimente sau lichide, fie la patru ore după acestea.

Synevo România, lider al pieței locale de servicii de diagnostic de laborator, recoltează probe pentru testele moleculare pentru depistarea infecțiilor cu virusul SARS-CoV2 în 50 de centre din 36 de orașe din țară, șapte din acesteafiind localizate în București. Buletinele de analiză pot fi eliberate acum, la cerere, și în limba engleză pentru persoanele care au nevoie de acest document în vederea efectuării unei călătorii.

Synevo România face parte din Medicover – unul dintre cei mai importanți furnizori internaționali de servicii medicale și de diagnostic, înființat în anul 1995 (www.medicover.com).

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend