Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Celebra statuie Iisus Mântuitorul din Rio de Janeiro va putea fi vizitată din nou, începând de sâmbătă

Avatar

Publicat

in

Principalele obiective turistice din Rio de Janeiro, între care şi celebra statuie Iisus Mântuitorul, vor putea fi vizitate din nou, începând de sâmbătă, după cinci luni în care accesul a fost interzis din cauza pandemiei de coronavirus, anunță news.ro.

“Deschiderea aceasta reprezintă redeschiderea turismului în Brazilia”, a declarat ministrul Mediului, Ricardo Salles.

Publicitate

Citește și: CURAJ NEBUN Un polițist DEMASCĂ șirul complicităților dintre șeful Poliției, șeful Poliției Capitalei și Duduieni: DE CE au ‘greșit’ mascații adresa

Vizitatorii vor trebui să poarte măşti, să păstreze distanţa de doi metri şi nu vor putea să se aşeze pentru a încerca să găsească cel mai bun unghi pentru o fotografie.

Vizitele la statuie au fost suspendate în martie.

Statul Rio, care numără 17 milioane de locuitori, a înregistrat 14.500 de decese şi aproape 190.000 de infecţii.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Comisia Europeană: ‘Uniunea Europeană rămâne angajată în obţinerea unui acord post-Brexit’

Avatar

Publicat

in

De

Comisia Europeană a anunţat luni că Uniunea Europeană nu va părăsi masa negocierilor şi rămâne angajată în obţinerea unui acord post-Brexit, în ceea ce pare o tentativă de a arunca vina preventiv în caz că discuţiile vor eşua, relatează DPA, potrivit Agerpres.

După o întâlnire cu ministrul britanic Michael Gove de luni, vicepreşedintele Comisiei Europene Maros Sefkovic a declarat că Uniunea Europeană rămâne angajată să ajungă la un acord, în pofida ameninţărilor britanice de a încălca parţial acordul de retragere.

Publicitate

“UE nu va fi niciodată cea care va provoca sfârşitul negocierilor privind viitorul parteneriat între UE şi Regatul Unit”, a spus el.

Premierul britanic Boris Johnson vrea să creeze o “plasă de siguranţă” legală care să-i dea puterea de a trece peste o prevedere din acordul de retragere care ar impune reguli vamale post-Brexit diferite Irlandei de Nord faţă de restul Regatului Unit.

Citește și: Ciolacu: ‘Nu am avut discuţii politice cu domnul Robert Negoiţă, suntem prieteni’

Drept răspuns, blocul comunitar “nu va ezita” să recurgă la o acţiune în instanţă dacă Regatul Unit va merge mai departe cu controversata lege a pieţei interne, a avertizat Sefcovic.

Legea a fost criticată pentru că încalcă atât legea internaţională, cât şi acordul de retragere pe care Londra şi Bruxellesul l-au semnat după ce au negociat termenii ieşirii Regatului Unit din UE.

Ambele părţi au subliniat că timpul este tot mai scurt pentru a ajunge la un acord. Potrivit negociatorului şef al UE, Michel Barnier, un acord trebuie obţinut cel mai târziu până la sfârşitul lui octombrie.

O nouă rundă de negocieri urmează să înceapă marţi, iar în cadrul ei vor fi abordate problema spinoasă a pescuitului şi cea a regulilor de concurenţă egale.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan: ‘Am sufletul împăcat, pentru că mi-am dedicat întreaga viaţă şi carieră judeţului’

Avatar

Publicat

in

De

Liderul PSD Vrancea, Marian Oprişan, candidat la un nou mandat pentru preşedinţia Consiliului Judeţean, şi-a recunoscut, luni, înfrângerea la alegerile locale de duminică şi a transmis, într-un mesaj pe reţelele de socializare, că “are sufletul împăcat, pentru că şi-a dedicat întreaga viaţă şi carieră judeţului Vrancea”.

“Vă mulţumesc din suflet, tuturor! Mulţumesc şi mă înclin cu recunoştinţă în faţa celor care aţi avut încredere în mine şi în proiectele mele şi m-aţi votat. Mulţumesc şi celor care aţi avut o altă opţiune şi nu m-aţi votat. Am sufletul împăcat, pentru că mi-am dedicat întreaga viaţă şi carieră judeţului Vrancea, care este casa noastră. Am luptat şi am muncit cu toată forţa şi determinarea pentru un trai mai bun pentru vrânceni şi sunt mândru de tot ce am reuşit să construiesc în Vrancea în ultimii ani”, a scris Marian Oprişan, într-un mesaj pe reţelele de socializare, potrivit agerpres.ro.

Publicitate

Citește și: Mesaj devastator al tatălui unui tânăr ucis la Colectiv, după ce Cristian Piedone a ieșit primar: Fă acest lucru și eu te voi ierta .

Acesta şi-a exprimat speranţa că proiectele sale de dezvoltare vor fi duse la bun sfârşit şi le-a transmis vrâncenilor că va continua să rămână alături de ei şi să le reprezinte interesele.

Potrivit datelor provizorii comunicate de Autoritatea Electorală Permanentă, Cătălin Toma a obţinut 65.025 voturi, în timp ce Marian Oprişan a fost votat de 59.196 de vrânceni.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend