Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cele mai tari perle de la BAC: „Viața ar fi magică fără BAC” și ”Otilia arăta bine, dar era fițoasă”

Publicat

in

Nu trece an fără ca absolvenții de liceu să scrie la examenul de balacaureat cele mai amuzante perle inspirate din mondenități, chiar și din viața politică. Iată câteva perle de anul acesta:

„Viața e de 2 parale. Viața ar fi magică fără Bac.”

„După descrierea autorului Otilia arăta bine, dar era fițoasă.”

„Harap Alb este cel mai șmecher fiu al împăratului.”

„Arghezi…cine să-l înțeleagă? Viața lui era tristă pentru că nu avea prieteni cu care să iasă la o bere.”

Unul dintre elevi s-a orientat spre chirurgia plastică, în sensul că sinonimul dat pentru „trecută” a fost „reparată cu botox”.

„<Care-i> e cu cratimă ca să nu se confunde cu orașul Carei, de unde am și eu o rudă care se scrie cu literă mare.”

La cerinţa a treia de la primul subiect, elevii aveau de construit o locuţiune/expresie care să conţină cuvântul „viaţă“. Un licean s-a inspirat din viaţa politică a României. „Politic, Ponta şi-a luat viaţa cu operaţia în Turcia“.

„Fără scriitori viaţa noastră ar fi mai pustie. Când citim ce scriu ei oamenii mai uită de griji”

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Gabriela Firea, amenințări dure la adresa Violetei Alexandru: ‘O anunț pe doamna ministru că facem o plângere’

Publicat

in

De

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, a amenințat că va depune o plângere împotriva ministrului Muncii, Violeta Alexandru, pe care o acuză că a chemat funcționari din Primărie la sediul PNL, din Aleea Modrogan, pentru a le spune ce probleme au la serviciu, „și secrete de serviciu”.

„Iată cu ce se ocupă ministrul Muncii, doamna Violeta Alexandru. Iată cu ce se ocupă președinta PNL București, ministrul Muncii. E clar că nu se ocupă de pensii și alocații. (…) Astăzi, toți directorii generali și executivi din Primăria Generală, funcționari publici, unii înalți funcționari publici, și directorii de la companiile municipale, directorii de la subordonatele Primăriei au fost sunați în numele ministrului Muncii de domnul Mihai Ionescu, consilier la Ministerul Agriculturii și în colaborare cu doamna ministru al Muncii, a sunat directorii, funcționari publici, care nu ai voie să facă politică, să fie invitați în Aleea Modrogan, la sediul PNL, la o discuție cu doamna Violeta Alexandru. Să le spună ce probleme au ei la serviciu. Adică i-a îndemnat să spună și secrete de serviciu”, a declarat Gabriela Firea.

Aceasta a precizat că au fost chemați inclusiv arhitectul șef, directorul juridic și directorul economic, iar pentru ceea ce s-a întâmplat, primarul general amenință că va depune o plângere.

„În timpul serviciului, fiind plătită din banii statului, probabil pe telefonul primit de la stat, a sunat toți directorii din Primăria Capitalei. Noi vom depune o plângere. Funcționarii publici nu trebuie să fie invitați la partide. Vreau să o anunț pe doamna ministru că facem o plângere și-i spun că nu trebuie să îndemne funcționarii publici să încalce legea și să facă politică în timpul serviciului”, a mai spus Firea.

Acesta a avertizat că unii dintre directori au înregistrat apelul.

„Înțeleg că sunt foarte disperați cu propriul lor candidat și, dacă nu se poate să câștige democratic aceste alegeri, cu valoarea candidatului, trec la alte metode”, a mai spus Firea.

Citește și:

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SURSE Dispoziție dată de Marcel Vela, după ancheta Bugetul.ro! Mașinile de Poliție vechi vor fi scoase din folosință

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Florin Cîțu, lovitură de proporții pentru pensionari: ‘Economiile sunt la pământ și totuși facem acest efort de a majora cu 10% pensiile’

Publicat

in

De

Ministrul de Finanțe, Florin Cîțu, a afirmat,  că o creștere cu 10% a pensiilor ar putea fi sustenabilă dacă vor crește investițiile.

„În primul rând, creșterea pensiilor, așa cum a fost ea trecută prin Parlament, nu avea nici o sursă de finanțare. (…) Nu are nicio legătură cu creșterea economică. Chiar și dacă am fi avut creștere economică de 4%, tot ar fi fost o bombă pentru stabilitatea economică. (…) Astăzi, în România, avem problema cu această criză care continuă.

Poate mâine oamenii iar trebuie să intre în șomaj tehnic. Am plătit anul acesta 4 miliarde de lei doar pentru șomaj tehnic. Nu putem să separăm, să spunem că avem aici o categorie spre care trebuie să ne uităm toți pentru că există această lege, dar să scoatem din discuție faptul că trecem prin cea mai mare criză economică din ultima sută de ani. (…) Sunt oameni care poate nu își găsesc locuri de muncă, șomajul explodează în Europa, economiile sunt la pământ și totuși facem acest efort (de a majora cu 10% pensiile – n.r.)”, a spus Florin Cîțu.

Ministrul Finanțelor a afirmat că decizia majorării nu o va lua el, ci Guvernul din care face parte, însă el va fi cel chemat pentru a prezenta situația.

În cazul în care ar exista o decizie politică de majorare a pensiilor cu 40% Cîțu a spus că va susține că „din acel moment, România o să fie închisă pe piețele internaționale, nu o să mai putem finanța nimic (…), bugetul va exploda”.

„Acest 10% este ceea ce eu spun că putem face în contextul în care creștem investițiile (…) O să mai dau o cifră: acest 10% anul viitor înseamnă un punct procentual la cheltuieli. Doar acest 10% la cheltuieli publice e un punct procentual. Este enorm pentru un an care va fi unul dificil”, a mai spus Cîțu.

Citește și:

Dosare cu nume grele de procurori din ‘elita lui Kovesi’, date uitării în sertarele birourilor de la SIIJ și CSM

Celebrul afacerist român care intermediază debarcarea lui Ludovic Orban – Pe cine ar vrea premier în locul șefului PNL

SURSE Dispoziție dată de Marcel Vela, după ancheta Bugetul.ro! Mașinile de Poliție vechi vor fi scoase din folosință

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend