Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cele mai populare tipuri de pariuri

Publicat

in

Nu mai incape indoiala in legatura cu faptul ca industria pariurilor sportive este intr-o continua crestere, drept urmare si numarul celor care apeleaza la pariurile sportive pentru a castiga niste bani in plus sau doar de placere si amuzament este tot mai mare.

La fel de multi sunt si cei care abia acum descopera lumea pariurilor sportive, ceea ce face ca acestia sa aiba destul de multe neclaritati. Pentru ei am decis sa scriem acest articol in care vom prezenta care sunt cele mai populare tipuri de pariuri. Le poti descoperi si tu in randurile imediat urmatoare.

Pariurile tip 1×2

Cele mai populare tipuri de pariuri sunt cele de tip 1×2. Iar popularitatea este datorata mai ales faptului ca este cel mai simplu pariu de jucat. Totusi, sunt si persoane care nu stiu ce inseamna 12 la pariuri.

Ei bine, acest tip de pariu presupune intuirea rezultatului final al unui eveniment sportiv. Altfel spus, pariul 1 presupune ca echipa gazda sa castige, pariul X inseamna meci egal iar pariul 2 presupune victoria oaspetilor. In ceea ce priveste pariul tip 12, acesta este castigator daca meciul nu se incheie la egalitate, ci cu victoria a uneia dintre echipe.

Numar de goluri

Pariurile ce vizeaza numarul de goluri dintr-un meci de fotbal sunt, de asemenea, foarte populare. Sunt usor de inteles si totodata se dovedesc a fi adesea mult mai sigure decat pariurile tip 1×2.

Cum sa pariezi pe numarul de goluri dintr-un meci de fotbal? Ei bine, majoritatea agentiilor de pariuri ofera optiuni sub forma peste/sub 0.5, 1.5, 2.5, 3.5 samd. De asemenea, poti paria pe numarul de goluri doar dintr-o singura reprezinta.

Sunt si case de pariuri la care optiunile pentru acest tip de pariu sunt sub forma cifrelor fixe precum 1, 2, 3.

Acest tip de pariu implica sa intuiesti numarul de goluri dintr-un meci de fotbal. De exemplu, daca vei paria ca intr-un meci se vor marca peste 1.5 goluri, pariul va fi castigator daca se vor inscrie cel putin 2 goluri.

Numar de cartonase

Un alt pariu popular este legat de numarul de cartonase dintr-un meci de fotbal. Acesta se aseamana destul de mult cu pariurile ÔÇ×numar de goluriÔÇŁ.

Practic, daca stii ca o echipa are un stil de joc agresiv, poti paria pe numarul de cartonase galbene sau rosii. In functie de eveniment, vei avea anumite optiuni diferite in ceea ce priveste numarul de cartonase, iar tu o vei alege pe cea care ti se pare cea mai probabila.

Numar de cornere

La fel ca in cazul pariurilor in care mizezi pe numarul de goluri sau de cartonase, un alt pariu popular are in vedere numarul total de cornere dintr-un meci de fotbal. Drept urmare, l-ai putea incerca si tu.

Optiunile au aceeasi forma precum in cazul pariurilor mentionate mai sus.

Ambele marcheaza

Atunci cand are loc un meci de fotbal intre doua echipe cu aceeasi valoare, sansele ca meciul sa fie echilibrat sunt destul de mari. Drept urmare, ambele echipe ar putea inscrie, caz in care pariul ambele marcheaza se poate dovedi a fi cea mai buna alegere.

De asemenea, poti paria ca nu marcheaza ambele echipe, optiune ideala mai ales in cazul partidelor mai putin echilibrate.

Sunt cote bune, este un pariu simplu si totodata cu sanse destul de mari de reusita, asa explicandu-se si popularitatea sa.

Acest pariu mai este cunoscut si cu numele de GG.

Pauza sau final

Daca vrei sa pariezi pe victoria uneia dintre echipe sau ca meciul se va termina egal, insa iti doresti mai multe sanse de reusita, poti alege pariul Pauza sau final. Practic, daca vei alege ca echipa gazda va castiga la pauza sau la final, pariul va fi castigator chiar si in cazul in care scorul la pauza era 2 ÔÇô 0, insa pe final oaspetii au intors scorul, incheindu-se 2-3.

Altfel spus, poate fi o alternativa mai sigura la pariul 1×2.

Scor corect

In final, daca te simti inspirat si crezi ca vei ghici scorul corect al unui meci de fotbal, atunci ai putea opta pentru un alt pariu popular: scor corect. Agentiile iti vor oferi diferite variante de scor iar tu va trebui sa o alegi pe care pe care o consideri cea mai probabila.

Cotele sunt destul de mari, asa ca in cazul in care vei ghici, castigul poate fi destul de frumos.

Ai ceva de spus? Comenteaz─â aici cu profilul de FB

ACTUAL

Nebunie ├«n Arge╚Ö: femei drogate si bete mang─â, la volan – S-a l─âsat cu dosare penale

Publicat

in

De

├Än acest sf├ór╚Öit de s─âpt─âm├ón─â, poli╚Ťi╚Ötii rutieri au continuat activit─â╚Ťile av├ónd ca obiectiv cel al depist─ârii, at├ót a conduc─âtorilor auto, care conduc vehicule sub influen╚Ťa alcoolului sau a substan╚Ťelor cu efect psihoactiv, c├ót ╚Öi a persoanelor care de╚Ťin sau consum─â substan╚Ťe interzise.
Zilnic, poli╚Ťi╚Ötii rutieri au fost la datorie, pe drumurile publice din jude╚Ť, efectu├ónd verific─âri ├«n trafic, ├«n vederea identific─ârii conduc─âtorilor auto care nu respect─â regulile de circula╚Ťie pe drumurile publice, folosind ├«n acest sens aparatele RADAR, DrugTest ╚Öi etilotest.
Ca urmare a abaterilor constatate, poli╚Ťi╚Ötii rutieri arge╚Öeni au aplicat peste 200 de sanc╚Ťiuni contraven╚Ťionale, ├«n valoare total─â de aproximativ 65.000 de lei. Totodat─â au fost re╚Ťinute, ├«n vederea suspend─ârii dreptului de circula╚Ťie, 35 de permise de conducere ╚Öi au fost retrase 15 certificate de ├«nmatriculare.
De asemenea, ├«n perioada 05-07 august a.c., poli╚Ťi╚Ötii arge╚Öeni au efectuat 11 test─âri cu aparatele Drugtest, context ├«n care nu au fost depistate persoane conduc├ónd sub influen╚Ťa substan╚Ťelor cu efect psihoactiv.

ÔÇó
├Än ziua de 07 august a.c., poli╚Ťi╚Ötii Biroului Rutier Pite╚Öti au desf─â╚Öurat o ac╚Ťiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, ├«n special a celor produse pe fondul vitezei excesive, ╚Öi pentru depistarea conduc─âtorilor auto afla╚Ťi sub influen╚Ťa alcoolului sau a substan╚Ťelor cu efect psihoactiv.
├Än urma abaterilor la regimul rutier constatate, au fost aplicate 41 de sanc╚Ťiuni contraven╚Ťionale, ├«n valoare total─â de 8.105 lei, totodat─â fiind re╚Ťinute 11 permise de conducere ╚Öi cinci certificate de ├«nmatriculare.
Dintre sanc╚Ťiunile aplicate, nou─â au fost pentru dep─â╚Öirea limitei de vitez─â de pe sectorul de drum pe care a fost constatat─â abaterea, una dintre situa╚Ťii impun├ónd ╚Öi suspendarea dreptului de a conduce pentru o perioad─â de 120 de zile, sanc╚Ťiune ce se aplic─â ├«ncep├ónd cu momentul constat─ârii, ca urmare a dep─â╚Öirii regimului legal de vitrez─â cu mai mult de 70 km/h.
Tot poli╚Ťi╚Ötii pite╚Öteni au constatat ╚Öi ╚Öase infrac╚Ťiuni la regimul rutier, dintre care trei referitoare la conducerea sub influen╚Ťa alcoolului.

Exemple:

Conducea cu vitez─â excesiv─â

Poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier Pite╚Öti au depistat un b─ârbat de 29 de ani, din Pite╚Öti, care conducea un autoturism, pe DN 65B, fiind ├«nregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 122 km/h.
Cel ├«n cauz─â a fost sanc╚Ťionat contraven╚Ťional cu amend─â ├«n valoare de 1.305 lei, iar permisul de conducere a fost re╚Ťinut ├«n vederea suspend─ârii dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberat─â dovad─â ├«nlocuitoare f─âr─â drept de a conduce.

ÔÇó

Conduceau sub influen╚Ťa alcoolului

├Än ziua de 07 august a.c., poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier Pite╚Öti au depistat o femeie de 42 de ani, din Pite╚Öti, care conducea un autoturism pe str. Nicolae Labi╚Ö din Pite╚Öti, ├«n timp ce se afla sub influen╚Ťa alcoolului.
Având în vedere că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, femeia a fost condusă la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
├Än cauz─â a fost ├«ntocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost re╚Ťinut, fiind eliberat─â dovad─â ├«nlocuitoare f─âr─â drept de circula╚Ťie.

ÔÇó

├Än ziua de 07 august a.c., poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier Pite╚Öti au depistat un b─ârbat de 46 de ani, din Bradu, care conducea un autoturism, pe DJ 659, ├«n timp ce se afla sub influen╚Ťa alcoolului.
Având în vedere că în urma testării cu aparatul etilotest a rezultat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, bărbatul a fost condus la o unitate medicală, în vederea recoltării de probe biologice de sânge, pentru stabilirea alcoolemiei.
├Än cauz─â a fost ├«ntocmit dosar penal conform art. 336 din Codul Penal, iar permisul de conducere a fost re╚Ťinut, fiind eliberat─â dovad─â ├«nlocuitoare f─âr─â drept de circula╚Ťie.

ÔÇó

Conducea f─âr─â drept

├Än ziua de 07 august a.c., poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier Pite╚Öti au depistat un t├ón─âr de 21 de ani, din Pite╚Öti, care conducea un autoturism, pe strada Nicolae Labi╚Ö din Pite╚Öti, av├ónd dreptul de a conduce suspendat.
În cauză, a fost întocmit dosar penal conform art. 335 din Codul Penal, iar verificările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

ÔÇó

├Än ziua de 07 august a.c., poli╚Ťi╚Ötii Biroului Rutier C├ómpulung au desf─â╚Öurat o ac╚Ťiune pentru prevenirea principalelor cauze generatoare de evenimente rutiere, ├«n special a celor produse pe fondul vitezei excesive, ╚Öi pentru depistarea conduc─âtorilor auto afla╚Ťi sub influen╚Ťa alcoolului sau a substan╚Ťelor cu efect psihoactiv.
├Än urma abaterilor la regimul rutier, au fost constatate 6 infrac╚Ťiuni ╚Öi au fost aplicate 22 de sanc╚Ťiuni contraven╚Ťionale, ├«n valoare total─â de 21.560 de lei, totodat─â fiind re╚Ťinute 7 permise de conducere, pentru nerespectarea regimului legal de vitez─â ╚Öi au fost retrase 2 certificate de ├«nmatriculare.

Exemple:

Conduceau cu vitez─â excesiv─â

Poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier C├ómpulung au depistat un b─ârbat de 39 de ani, din Davide╚Öti, care conducea un autoturism, pe DN 73D, fiind ├«nregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 143 km/h.
Cel ├«n cauz─â a fost sanc╚Ťionat contraven╚Ťional cu amend─â ├«n valoare de 2.900 de lei, iar permisul de conducere a fost re╚Ťinut ├«n vederea suspend─ârii dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberat─â dovad─â ├«nlocuitoare f─âr─â drept de a conduce.

ÔÇó

Poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier C├ómpulung au depistat un b─ârbat de 26 de ani, din Vulture╚Öti, care conducea un autoturism, pe DN 73D, fiind ├«nregistrat de aparatul RADAR cu viteza de 136 km/h.
Cel ├«n cauz─â a fost sanc╚Ťionat contraven╚Ťional cu amend─â ├«n valoare de 2.900 de lei, iar permisul de conducere a fost re╚Ťinut ├«n vederea suspend─ârii dreptului de a conduce pentru 120 de zile, fiind eliberat─â dovad─â ├«nlocuitoare f─âr─â drept de a conduce.

ÔÇó

Conduceau f─âr─â drept ╚Öi sub influen╚Ťa alcoolului, un vehicul ne├«nmatriculat

Poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier C├ómpulung au depistat un b─ârbat de 54 de ani, din Boteni, care conducea un moped, pe raza localit─â╚Ťii de domiciliu, fiind sub influen╚Ťa alcoolului.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mare decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat, însă bărbatul a refuzat transportul la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, în vederea stabilirii alcoolemiei.
De asemenea, ├«n urma verific─ârilor efectuate de poli╚Ťi╚Öti, a reie╚Öit faptul c─â cel ├«n cauz─â nu de╚Ťine permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule, iar mopedul nu era ├«nregistrat sau ├«nmatriculat.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334, 335 și 337 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

ÔÇó

Poli╚Ťi╚Ötii din cadrul Biroului Rutier C├ómpulung au depistat un b─ârbat de 36 de ani, din V─âleni, jude╚Ťul D├ómbovi╚Ťa, care conducea un motociclu, pe DN 73 D, pe raza localit─â╚Ťii Boteni, f─âr─â a poseda permis de conducere.
În urma testării cu aparatul etilotest, acesta a indicat o valoare mai mică decât limita de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat.
De asemenea, ├«n urma verific─ârilor efectuate de poli╚Ťi╚Öti, a reie╚Öit faptul c─â motociclul nu era ├«nmatriculat sau ├«nregistrat, iar pl─âcu╚Ťa de ├«nmatriculare era atribuit─â altui vehicul.
În cauză a fost întocmit dosar penal conform art. 334 și 335 din Codul Penal, iar cercetările continuă, pentru stabilirea tuturor împrejurărilor în care fapta a fost săvârșită.

Ai ceva de spus? Comenteaz─â aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Comisia European─â ╚Öi-a dat acceptul: Rom├ónia va primi 149 de milioane de euro pentru pentru a sprijini produc╚Ťia de hidrogen din surse regenerabile

Publicat

in

De

România va primi în valoare de 149 de milioane de euro Comisia Europeană pentru a sprijini producţia de hidrogen din surse regenerabile, scrie news.ro

Scopul m─âsurii este s─â contribuie la dezvoltarea hidrogenului din surse regenerabile, ├«n conformitate cu obiectivele Strategiei UE pentru hidrogen ┼či cu Pactul verde al UE.

Schema va contribui, de asemenea, la obiectivele planului REPowerEU de a reduce dependen┼úa de combustibilii fosili din Rusia ┼či de a accelera tranzi┼úia verde.

Vicepre┼čedinta executiv─â Margrethe Vestager, responsabil─â cu politica ├«n domeniul concuren┼úei, a declarat: ÔÇ×Aceast─â schem─â ├«n valoare de 149 de milioane EUR permite Rom├óniei s─â ├«┼či consolideze capacit─â┼úile de produc┼úie de hidrogen din surse regenerabile, limit├ónd ├«n acela┼či timp posibile denatur─âri ale concuren┼úei. M─âsura adoptat─â ast─âzi va contribui la realizarea Strategiei UE pentru hidrogen ┼či a ambi┼úiilor Pactului verde european. Mai mult dec├ót at├ót, m─âsura va ajuta Rom├ónia s─â ├«nlocuiasc─â gazele naturale, c─ârbunele ┼či petrolul din industriile greu de decarbonizat ┼či din transporturi ┼či s─â ├«┼či reduc─â dependen┼úa de combustibilii fosili importa┼úi, ├«n conformitate cu planul REPowerEUÔÇŁ

Schema notificat─â de Rom├ónia, care se va desf─â┼čura p├ón─â la 31 decembrie 2023, va fi finan┼úat─â par┼úial prin Mecanismul de redresare ┼či rezilien┼ú─â, ├«n urma evalu─ârii pozitive de c─âtre Comisie a Planului de redresare ┼či rezilien┼ú─â al Rom├óniei ┼či a adopt─ârii acestuia de c─âtre Consiliu.

Schema va sprijini construcţia de noi instalaţii pentru producţia de hidrogen din surse regenerabile, cu scopul de a realiza, până la 31 decembrie 2025, capacităţi de producţie a hidrogenului din surse regenerabile de cel puţin 100 MW în instalaţii de electroliză care să producă cel puţin 10 000 de tone de hidrogen pe an.

Schema este deschis─â (i) ├«ntreprinderilor de toate dimensiunile care ├«┼či desf─â┼čoar─â activitatea ├«n domeniul produc┼úiei de hidrogen sau de energie electric─â, (ii) unit─â┼úilor administrativ-teritoriale sau (iii) institutelor na┼úionale de cercetare ┼či dezvoltare din domeniul energiei, inclusiv asocia┼úiilor sau parteneriatelor formate de actorii respectivi. ├Än cadrul schemei, sprijinul va fi acordat sub form─â de granturi directe. Valoarea maxim─â a ajutorului care poate fi acordat fiec─ârui proiect nu va dep─â┼či 50 de milioane EUR.

Proiectele vor fi selectate printr-o procedur─â de ofertare transparent─â ┼či nediscriminatorie, ├«n cadrul c─âreia beneficiarii vor concura pentru cea mai mic─â valoare a ajutorului pe MW de capacitate de electroliz─â instalat─â. Prima cerere de proiecte a fost lansat─â ├«n luna iunie 2022.

Comisia a evaluat m─âsura ├«n temeiul normelor UE privind ajutoarele de stat ┼či a constatat c─â aceasta faciliteaz─â dezvoltarea anumitor activit─â┼úi economice, ├«n special produc┼úia de hidrogen din surse regenerabile; are un ÔÇ×efect stimulativÔÇŁ, deoarece beneficiarii nu ar efectua investi┼úiile ├«n hidrogenul din surse regenerabile ├«n aceea┼či m─âsur─â ├«n absen┼úa sprijinului public; are un impact limitat asupra concuren┼úei ┼či a schimburilor comerciale ├«n cadrul UE.

├Än special, schema este necesar─â ┼či adecvat─â pentru a asigura produc┼úia de hidrogen din surse regenerabile.

De asemenea, schema este propor┼úional─â, ├«ntruc├ót nivelul ajutorului corespunde nevoilor de finan┼úare efective. ├Än plus, vor fi instituite garan┼úiile necesare care s─â limiteze ajutorul la minimum, inclusiv o procedur─â de ofertare concuren┼úial─â pentru acordarea ajutorului; genereaz─â efecte pozitive care compenseaz─â orice eventual─â denaturare a concuren┼úei ┼či a schimburilor comerciale ├«n UE, scrie news.ro

Ai ceva de spus? Comenteaz─â aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend