Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cele mai comune 5 cauze ale durerilor dentare

Publicat

in

Unele dintre cele mai neplăcute dureri sunt cele dentare. Mai mult decât atât, acestea pot lua diferite forme, în funcție de ceea ce le cauzează. Cauzele durerilor de dinți pot fi numeroase, putând fi vorba de simple carii sau de probleme ale gingiilor, chiar și de leziuni la nivelul mucoasei bucale. Cele mai comune cinci cauze ale durerilor dentare le poți regăsi chiar în acest articol, precum și informații utile pentru prevenția sau tratarea acestora.

Durerile provocate de cariile dentare

Una dintre cele mai frecvente cauze ale durerilor dentare este prezentată de prezența cariilor dentare. Acestea duc la distrugerea progresivă a dintelui, respectiv la demineralizarea smalțului. Cavitatea poate ajunge la pulpa dentară, moment în care apar durerea și infectarea dintelui. 

Dacă la începutul dezvoltării cariilor durerea poate fi inconstantă, de intensitate variabilă, localizată de regulă pe dintele în cauză, cu timpul inflamarea pulpei duce la dureri puternice, continue, care apar brusc și care se pot extinde în zona feței. Inflamațiile puternice pot duce chiar la formarea abcesului dentar. 

Durerile cauzate de creșterea măselelor de minte

Sfârșitul adolescenței și începerea perioadei adulte aduce cu sine și posibilele dureri de dinți cauzate de creșterea molarilor de minte. Durerile pot apărea în special la nivelul maxilarului inferior. De multe ori, aceste măsele nu cresc corect, iar țesutul gingival care acoperă coroana dintelui se infectează, cauzând astfel inflamația la acest nivel. Gingiile se inflamează, iar durerea poate provoca un disconfort considerabil. 

De multe ori, durerea cauzată de măselele de minte poate radia către urechi, atunci când este vorba de măselele de minte inferioare, iar complicațiile care pot apărea din cauza lor pot fi numeroase. Tocmai de aceea este indicat ca la primele semne de durere să faci o programare la clinica stomatologica Bucuresti, pentru ca medicul specialist să îți ofere soluția potrivită în funcție de nevoile pe care le ai. 

Durerea provocată de afecțiunile gingivale

Inflamațiile nedureroase ale gingiilor cunoscute sub denumirea de gingivite pot duce cu timpul la apariția parodontitei. Aceasta se manifestă în mod progresiv prin sensibilitatea dintelui la atingere și prin sângerarea gingiilor, mai ales în timpul periajului. Parodontita se răspândește în mod treptat, ajungând către țesutul osos, acolo unde formează pungi de infecție între dinte și gingie. Durerea apare mai ales la nivelul gingiilor. 

Durerile cauzate de abcesul dentar

Abcesul dentar este o infecție purulentă care apare ca urmare a afectării pulpei dentare, dar și după o parodontoză netratată. Abcesul dentar este caracterizat de durere intensă în dinte sau în gingie. Senzația dureroasă apare brusc și se poate agrava chiar în câteva zile. Aceasta se poate extinde chiar și la nivelul urechii, maxilarului inferior sau gâtului. 

Durerile cauzate de traumatisme dentare

Există și diverse traumatisme dentare care pot duce la dureri dentare mai mari sau mai mici. Acestea provoacă, de regulă, dureri ascuțite mai ales la mestecat, dureri care apar intermitent și care provoacă sensibilitate la variații de temperatură. Durerile sunt mai intense atunci când fractura este aproape de pulpă. 

Traumatismele dentare pot deteriora și țesuturile din jur. Mai mult decât atât, gingiile pot prezenta răni mai mult sau mai puțin adânci, iar în cazul unor traumatisme severe poate apărea chiar și fractura de maxilar, caz în care durerile pot fi extrem de mari. 

Oricare ar fi cauza durerilor dentare, pentru identificarea tratamentului potrivit este nevoie de consultul de specialitate al unui medic stomatolog. 

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

ACTUAL

Cătălin Drulă îi vrea ‘capul’ lui Virgil Popescu: ‘Solicităm ca acest ministru să plece. PSD-ul, partenerul principal în această coaliție, reclamă lipsa de performanță a acestui ministru’

Publicat

in

De

”50 de bani pentru trei luni, în momentul în care soluția le-a fost pusă pe tavă de USR și se fac că nu o văd și anume reducerea TVA-ului la carburanți de la 19% la 5%, o propunere pe care n-o avem de azi, de ieri, ci cred că de aproape șase luni, depusă și sub formă legislativă, dar nu vor, pentru că de fapt, Guvernul se hrănește din aceste prețuri crescute, încasează mai multe taxe și așa cum au declarat chiar dumnealor, acești 50 de bani, care sunt o picătură în cât a crescut de mult prețul carburantului, acești 50 de bani îi dau înapoi tot din banii noștri (…). Gândirea acestei coaliții de guvernare nu are nimic de-a face cu economia reală și cu atât mai puțin cu protecția socială reală. Dumnealor sunt eficienți doar când trebuie să-și protejeze sinecurile, plagiatele și oameni din sistem”.

USR a depus în Parlament o moțiune simplă care-l vizează pe ministrul Energiei, Virgil Popescu. Documentul ar urma să fie dezbătut luni și votat miercuri. Președintele interimar al formațiunii speră că moțiunea va fi votată și de PSD:

”Solicităm ca acest ministru să plece. Este un ministru care este de trei ani în funcție. Or ce se întâmplă în energie este limpede pentru oricine, i-a luat aproape trei ani, de-abia de o lună a venit cu legea offshore și încă sunt semne de întrebare asupra formei cu care a venit (…). Pe partea de gaze, de electricitate, am văzut o bâlbâială incredibilă în tot acest timp. Este un ministru care pur și simplu a distrus acest domeniu (…). Am văzut că și unul dintre partenerii majori de guvernare, PSD-ul, deci partenerul principal în această coaliție, reclamă lipsa de performanță a acestui ministru. Or nu înțeleg ce mai așteaptă ca să-l schimbe”.

Cătălin Drulă observă că ”PSD și PNL se ceartă copilărește între ei pe Facebook, se pregătesc să dea tunuri și să fugă de la guvernare. În aceste momente se dau ultimele tunuri, ultimii oameni plasați prin companiile de stat, contracte cu firmele de partid semnate, de aia nu pleacă încă, dulăii sunt încă la măcelărie, dar vor pleca, consecințele economice vor fi foarte dure (…). Înțelegem că PSD este împotriva acestui ministru. Dacă facem un calcul în Parlament, cu voturile pe care ar trebui să le dea pentru moțiune, ar trebui să treacă această moțiune”, conform rfi.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ieșire a lui Marcel Ciolacu: ‘Până în data de 1 va fi o decizie în ceea ce privește măsurile fiscale propuse de către coaliție. Impozitarea progresivă înseamnă la toate nivelurile, dar să lăsăm întâi ANAF-ul să își facă treaba’

Publicat

in

De

Preşedintele Partidului Social Democrat, Marcel Ciolacu, a afirmat că, luni, vor fi prezentate măsurile fiscale colegilor din Biroul Permanent Naţional, de asemenea, liberalii vor face acelaşi lucru în interiorul partidului, iar apoi va avea loc o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală.

“Până în data de 1  va fi o decizie în ceea ce priveşte măsurile fiscale propuse de către coaliţie. Astăzi, o să le prezentăm şi colegilor din Biroul Permanent Naţional, acelaşi lucru în oglindă îl face şi Partidul Naţional Liberal şi pe urmă o să facem o şedinţă de coaliţie pentru a stabili forma finală. Ministrul de Finanţe vine şi prezintă viziunea în ceea ce priveşte măsurile fiscale. O să le discutăm atât noi, cât şi ei şi pe urmă într-o şedinţă de coaliţie o să ne decidem”, a declarat, luni, Marcel Ciolacu.

El a menţionat că supraimpozitarea pensiilor speciale, a salariilor mari, taxa pentru multinaţionale sunt măsuri discutate mai întâi în interiorul PSD. 

“Toate aceste lucruri le discutăm şi în interiorul partidului şi pe urmă în coaliţie, urmând să luăm o decizie finală. Legislativ, cred că singura soluţie corectă este impozitarea acestor pensii speciale, mai mult, a pensiilor speciale când ieşi din activitate, ai pensie mai mare decât ai avut veniturile când erai în activitate”, a transmis preşedintele PSD.
“Este o discuţie de fond impozitarea progresivă. Ştiu şi eu, ştiţi şi dumneavoastră că această impozitare nu poate fi implementată începând de la anu, dar eu îmi continui susţinerea impozitării progresive şi cred că este singura soluţie pentru România în acest moment. (…) Impozitarea progresivă înseamnă la toate nivelurile, dar să lăsăm întâi ANAF ul să îşi facă treaba, să-şi facă digitalizarea şi pe urmă să cerem de la la populaţie alt regim de impozite”, a mai explicat Ciolacu, conform news.ro

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend