Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cele mai bune consumabile de la un model de imprimanta la altul

Publicat

in

Ca si in cazul multor altor dispozitive, gasim in magazine, atat cele normale cat si cele de specialitate, si modele de imprimante de buget, ieftine si care ofera o performanta modesta, de nivel mediu, ceva mai bune, ce ofera printari mult mai bune dar si de nivel de top, care ofera cele mai bune rezultate dar au si preturi pe masure care pot depasii in banii nostri si 2000 de lei. Acestea se gasesc in special in cadrul companiilor in care echipamentele de printare sunt absolut necesare, indispensabile practic si este nevoie de o calitate cat mai buna a acestora dar si la cei ce pur si simplu isi doresc sa aiba la indemana un echipament de calitate superioara si dispun de un buget suficient pentru a achizitiona dar si pentru a intretine o astfel de imprimanta.

Pentru un birou personal, de acasa sau de la munca sau pentru un intreg departament al unei companii, cele mai comune sunt imprimantele cu jet de cerneala si cele cu toner dar si imprimantele multifunctionale, si acestea la randul lor cu cartuse din cele doua categorii. De asemenea, in afaceri precum agentii foto, de publicitate, publicatii, mai comune sunt imprimantele foto sau cele de tip plotte care sunt practic imprimante special create pentru formate A1, A0 si poate chiar mai mari.

Inca de la aparitia acestor doua tipuri de lichide, cerneala si tonerul, au existat discutii despre care ar fi cea mai buna alegere. In primul rand, sa stabilim pe larg ce sunt fiecare si cum functioneaza. Practic, artusele de cerneala contin lichid si sunt utilizate de imprimantele cu jet de cerneala si cartusele de toner contin pulbere si sunt utilizate de imprimantele cu laser. Astfel, cand cautam o imprimanta cu jet de cerneala cautam una cu aceste cartuse iar cand cautam una cu laser cautam una cu toner.

Cartusele de cerneala pot fi realizate, ca si continut, pe baza de coloranti sau de pigmenti. Acest lucru este specificat intr-un magazin online pentru fiecare model de cartus diferit. Cele mai comune, si in momentul de fata, sunt imprimantele si astfel cartusele ce contin cerneala pe baza de coloranti.

Cartusele cu pigmenti sunt mai comune in randul celor ce printeaza nu texte ci imagini, pentru afise, reviste, carti si asa mai departe. Comparativ cu colorantii, pigmentii de usuca mai rapid insa imaginile rezultate sunt mai plate, nu atat de vii ca cele realizate cu coloranti. De asemenea, cartusele cu pigmenti sunt si mai scumpe, atat cele de slaba calitata cat si cele de buna calitate, pentru ca da, exista si asa dar si asa si trebuie astfel de avem grija de unde le cumparam.

Colorantii nu prezinta mai deloc impermeabilitate iar culoarea aplicata are o durata de viata mai mica in timp ce pigmentii rezista la mai multi factori iar o data aplicati pe o suprafata, acolo ramn.

Pe de alta parte, avem la dispozitie cartuse imprimanta toner. Tonerul este la baza o substanta de tip pulbere uscata care nu se va patrunde asemeni unui cartus de cerneala, dar poate fi dezordonat daca este manipulat in mod necorespunzator. Imprimantele laser monocrom imprima doar un cartus de toner, de culoare neagra. Imprimantele laser color utilizeaza patru cartuse de toner separate: negru, cyan, magenta si galben. Acestea pot produce astfel o imprimare in culori. Pentru activitati de birou, cele mai comune si de altfel mai ieftine, sunt imprimantele monocro, un fapt adevarat si in cazul imprimantelor cu jet de cerneala.

Cea mai relevanta diferenta intre cartusele de cerneala si cele de toner este data de volumul pe care il pot prelucra intr-o anume perioada de timp, unde imprimantele laser ar castiga in mod detasat. Cu toate acestea, in materie de calitate, in ceea ce priveste documentele mai complexe, cu imagini, embleme, schite, grafice si asa mai departe, imprimantele cu cerneala raman inca alegerea evidenta. Si din nou, acest lucru este valabil si pentru imprimantele simpele cat si pentru cele multifunctionale, numite de unii si „all-in-one” care au acelasi principiu de printare practic.

Pentru un utilizator mediu, care nu pune atat de mult accent pe aspectul final al unui document, nu conteaza ce tip, brand si model de imprimanta alegeti. Este important ca aceasta sa functioneze bine si sa fie usor de intretinut. Iar pentru asta, este indicat sa folositi cel mai des cartuse originale sau cartuse compatibile dar de o calitate cat mai inalta.

In timp ce cartusele originale sunt realizate de acelasi producator ca si imprimanta, fapt pentru care nu vor putea functiona la nicio alta si au astfel si preturi mai mari dar si o calitate mai buna, vizibila in ochii unui profesionist, cartusele consumabile, ce pot fi de asemenea si reumplute dupa ce se golesc, comparativ cu celelalte, sunt realizate de poroducatori terti, atat specific pentru anumite modele dar si pentru mai multe. Ambele variante pot fi totodata utilizate la orice alt model, daca este posibil sau mai bine spus, daca imprimanta va permite asta.

Cartusele reincarcabile sunt mai ieftine, pentru ca sunt si mai comune si nu mai adauga la costurile productiei si valoarea brandului dar si prin faptul ca nu mai este nevoie de atat de multa cercetare, testare si investitii atat de mari in stabilirea compatibilitatii, asa cum se face cu fiecare nou model de cartus original, si pentru cele cu cerneala dar si pentru cele cu toner. Dar in final, alegerea este a utilizatorului.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

Eveniment

Agenti CIA in Ucraina, afirma ziarul american The New York Times

Publicat

in

Prestigiosul ziar american vine cu o dezvaluire bomba: in Ucraina actioneaza multi agenti CIA si comando-uri din tari aliate cu americanii, inclusiv din Franta, Lituania, Marea Britanie si Canada. Se pare ca oamenii occidentalilor care se afla in teren se ocupa de coordonarea livrarilor de armament si de strangerea de informatii. Actiunea acestora e ultra secreta si se concentreaza in capitala Ucrainei, Kiev. Operatiunile ar fi coordonate si centralizate de la baze militare din Germania. Este pentru prima oara cand presa americana apropiata actualei administratii de la Casa Alba scrie despre agentii CIA din Ucraina. Toata povestea aici https://ghimpele.ro/ucraina-e-intesata-de-agenti-cia/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Revine testul PCR, de data aceasta pentru variola maimutei

Publicat

in

OMS cere testare extinsa pentru variola maimutei. Directorul-general al forului ONU, Tedros Adhanom Ghebreyesus, afirma ca e ingrijorat de faptul ca virusul pare sa tinteasca grupurile vulnerabile: copii, gravide si persoane imunocompromise. O firma din Coreea de Sud a pus la punct un test PCR care depisteaza virusul variolei maimutei in 90 de minute. Testele folosite acum pe scara larga nu sunt pe baza tehnologiei PCR si dureaza mult mai mult. Biroul european al OMS atrage atentia ca Europa e epicentrul acestei epidemii ciudate, care era limitata pana acum la zone izolate din Africa centrala si de vest. Mai multe detalii despre testul PCR pentru variola maimutei cititi aici https://www.ucoz.ro/test-pcr-pentru-variola-maimutei/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend