Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cel puțin 18 morți în urma unei alunecări de teren în Etiopia

Publicat

in

CNAS, după protestul pacienţilor cu amiotrofie musculară spinală: ‘Până la finalul lunii, se vor elabora criteriile de prioritizare a bolnavilor’

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Spania instituie venitul minim vital / Un adult singur va primi lunar 462 euro

Publicat

in

De

Guvernul spaniol a aprobat vineri instaurarea unui venit minim vital pentru a lupta împotriva unei sărăcii care a fost și mai mult agravată de criza coronavirusului, ce a determinat o explozie a cererilor de ajutoare alimentare, scrie AFP.

„Un nou drept social s-a născut azi în Spania”, a afirmat Pablo Iglesias, vicepremier al guvernului și liderul partidului stângii radicale Podemos, la capătul unui consiliu de miniștri.

Acest venit minim vital a fost fixat la 462 euro pe lună pentru un adult care trăiește singur. Familiile vor încasa lunar 139 de euro pentru fiecare persoană suplimentară, adult sau copil, cu un plafon fixat la 1.015 euro pe gospodărie.

Potrivit guvernului, 850.000 de familii vor beneficia de acest nou ajutor, respectiv 2,3 milione de persoane, dintre care 30% minori, care vor încasa în medie 10.070 euro pe an.

Acest venit va fi compatibil cu altele. Dacă o persoană are un salariu mic, statul îi va acorda un supliment care îi va permite să atingă nivelul venitului minim vital.

În iunie, prima lună în care va intra în vigoare dispozitivul, ar urma să beneficieze 100.000 de familii.

Venitul minim vital este o promisiune a guvernului de coaliție format din socialiștii lui Pedro Sanchez și Podemos.

Oprirea brutală a economiei provocată de măsurile de carantină a aruncat sute de mii de persoane în șomaj și, pentru prima oară în viața lor, numeroase familii au trebuit să se așeze la coadă pentru a primi hrană gratuit de la biserici sau de la asociațiile locale, în special în Madrid.

Venitul minim vital, care va costa trei miliarde de euro pe an, vizează lupta împotriva sărăciei extreme care afectează 600.000 de familii, respectiv 1,6 milioane de oameni în țară, potrivit guvernului.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

VIDEO Ludovic Orban și-a trimis Corpul de Control la CNAIR, după AMENINȚĂRILE din ședința de Guvern

Publicat

in

De

Premierul Ludovic Orban a afirmat vineri că a trimis Corpul de control la Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) pentru a ancheta derularea contractului pentru lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva şi motivele rezilierii acestuia în august 2019.

„L-am trimis deja”, le-a răspuns Ludovic Orban jurnaliştilor la finalul vizitei efectuate la fabrica Techtex din Târgu Lăpuş, judeţul Maramureş.

Citește și: Anunț oficial! Ce se întâmplă cu cardurile de sănătate

În şedinţa de guvern de miercuri, şeful Executivului i-a solicitat ministrului Transporturilor să sesizeze Parchetul cu privire la „măgăriile” făcute de cei responsabili de lucrările efectuate în trecut pe lotul 3 al Autostrăzii Lugoj-Deva.

„Pentru măgăriile pe care le-au făcut ăştia pe Lotul 3 nu plăteşte nimeni? Sper că aţi făcut sesizare. (…) Acolo a fost, cu siguranţă, un aranjament între managementul companiei şi constructor, ca să rezilieze contractul fără temei legal, tocmai pentru ca să creeze posibilitatea companiei să câştige, pentru că acolo lucrurile sunt… sar în ochi. Lipsa de apărare… astea toate trebuie sancţionate, adică trebuie trimis către Parchet, după părerea mea. Ce s-a întâmplat acolo e de Parchet, acolo, după cum arată lucrurile, vă spun clar că totul e cusut cu aţă albă”, a spus Ludovic Orban, miercuri, după ce ministrul Transporturilor, Lucian Bode, a făcut o prezentare a situaţiei privind Autostrada Lugoj-Deva.

Citește și: Klaus Iohannis a semnat! Pensiile au parte de noi modificări .

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

PITEȘTI

Publicitate
Publicitate

Mioveni

În Trend