Conecteaza-te cu noi

AUTO

Cel mai mare producător european de automobile vrea să dea ‘lovitura’! Sunt în joc peste 9 miliarde de euro

Publicat

in

Grupul german Volkswagen dorește să strângă peste 9 miliarde de euro de pe urma ofertei publice iniţiale a diviziei sale de automobile sportive Porsche, preţul indicativ al ofertei fiind cuprins între 76,50 şi 82,50 euro pe acţiune, scrie agerpres.ro

Cel mai mare producător european de automobile vizează o evaluare cuprinsă între 70 şi 75 de miliarde de euro pentru Porsche, sub obiectivul anterior de 85 de miliarde de euro, iar listarea se va derula într-un moment în care pieţele financiare traversează o perioadă turbulentă. Bursele europene nu au derulat IPO-uri în acest an, în condiţiile în care companiile evită noi listări din cauza crizei energetice, creşterii dobânzilor şi inflaţiei record.

Pe fondul scăderilor de la bursă, planul Volkswagen vizând listarea Porsche a primit un sprijin sub forma unor angajamente ferme din partea investitorilor ancoră. Qatar Investment Authority, fondul suveran din Norvegia, T. Rowe Price şi ADQ ar urma să subscrie acţiuni preferenţiale de până la 3,7 miliarde de euro, a informat grupul auto german.

„Suntem acum pe ultima sută de metri cu planurile privind IPO-ul Porsche şi salutăm angajamentele din partea investitorilor ancoră”, a declarat directorul financiar de la VW, Arno Antlitz.

Preţul indicativ al ofertei va fi cuprins între 76,50 şi 82,50 euro pe acţiune. Oferta va demara pe 20 septembrie iar data la care ar urma să înceapă tranzacţionarea acţiunilor Porsche este 29 septembrie.

Pe lângă faptul că va oferi investitorilor o bucată din unul din cele mai importante nume din sectorul producţiei de automobile, IPO-ul de la Porsche va returna o mare parte din puterea de decizie familiei Porsche-Piech, care a pierdut controlul la producătorul de automobile sportive în urmă cu un deceniu, la finalul unei bătălii prelungire pentru preluare cu Volkswagen.

Investitorii vor putea să subscrie 25% din acţiunile preferenţiale la Porsche, care nu conferă drept de vot. Familia Porsche-Piech va cumpăra 25% plus una din acţiunile ordinare cu drepturi de vot, ceea ce înseamnă că vor primi o participaţie minoritară de blocaj şi un cuvânt de spus asupra viitoarelor decizii. Familia Porsche-Piech a acceptat să plătească o primă de 7,5% peste intervalul de preţ pentru acţiunile preferenţiale şi intenţionează să finanţeze achiziţia printr-un mix de datorii de până la 7,9 miliarde euro şi un dividend special plătit de VW.

Sumele rezultate în urma acestei listări vor ajuta Volkswagen să îşi finanţeze tranziţia la vehiculele electrice şi investiţiile în software, a informat grupul auto german, transmite AGERPRES

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

A FOST EXAMEN PENTRU PERMIS LA CURTEA DE ARGEȘ – CE SURPRIZE AU FOST?

Publicat

in

De

La sfârșitul săptămânii trecute, sâmbătă 17 septembrie, a avut loc la Curtea de Argeș proba practică pentru obținerea permisului de conducere auto. Vestea bună este că jumătate dintre candidații de la Curtea de Argeș înscriși au promovat! Vestea la fel de bună este că timpul de asteptare între proba teoretică ( sala) si cea practică – traseul – s-a redus de la 2 luni la o lună. Toți examinatorii Serviciului Permise Argeș au participat în cursul zilei de sâmbătă, unde 59 de candidați au participat la examinarea, iar 50% dintre aceștia au devenit șoferi. Prefectura Argeș a luat decizia de a trimite în teren toți examinatorii pentru a reduce timpul de așteptare dintre proba teoretică și proba practică. Mai exact, potrivit prefectului Radu Perianu, de la ora 09:00, a început examinarea, iar în cursul zilei 59 de doritori au fost examinați, dintre care 30 au obținut permisul.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

AUTO

Tot ce trebuie să știi despre amanetul auto

Publicat

in

Tot ce trebuie să știi despre amanetul auto

Dacă ai nevoie de o sumă mai mare de bani și te-ai gândit că singura soluție pe care o ai la îndemână este să apelezi la un împrumut, trebuie să știi că există și alte soluții, iar una dintre acestea este reprezentată de amanetul auto. Ce implică acesta și care sunt avantajele pe care ți le oferă, cum îți poți amaneta mașina și ce sumă poți primi pentru ea vei afla din acest articol.

Cine își poate amaneta mașina?

Serviciul de amanet auto este disponibil oricărei persoane fizice sau juridice care are o mașină la care poate renunța pentru o sumă de bani de care are nevoie. Poate că ai o mașină pe care nu o folosești prea des sau poate că te poți lipsi de mașina pe care o folosești zilnic pentru o scurtă perioadă, până îți rezolvi problemele urgente care necesită finanțare.

Important este faptul că nu vei fi nevoit să îți vinzi mașina, ci vei avea șansa de a o recupera imediat ce vei avea din nou suma necesară în acest sens. Mai mult decât atât, nu vei avea nevoie de o dovadă a veniturilor pe care le ai, ci doar de mașină și de actele necesare identificării proprietarului și mașinii. În acest fel, serviciul de amanet auto se află la dispoziția oricărui proprietar de mașină.

Care sunt actele necesare pentru amanet auto?

Nimic mai simplu decât să beneficiezi de un împrumut tip amanet auto. Nu este nevoie nici să alergi după acte, nici să faci dovada că ai un contract de muncă valabil, ci doar să pregătești câteva acte, iar treaba este ca și rezolvată. Doar actele proprietarului și actele mașinii sunt singurele documente de care ai nevoie pentru a beneficia de un astfel de împrumut.

Astfel, vei avea nevoie de CIV, respectiv cartea de identitate a autoturismului și de talonul mașinii, de cartea de identitate a proprietarului mașinii în cazul în care este vorba despre o persoană fizică sau de CUI/ actul constitutiv sau ștampilă în cazul persoanelor juridice. Și nu uita de cheile mașinii.

Care sunt pașii de urmat pentru amanet auto?

Practic, tot ceea ce trebuie să faci pentru a-ți amaneta mașina și a obține banii care îți sunt necesari este să faci o programare accesând https://www.creditamanetauto.ro/, iar de aici lucrurile vor decurge în mod simplu, de la sine. Odată ce ai făcut programarea, iar cererea ta va fi evaluată de experții in împrumuturi de tip amanet auto, ai șansa de a primi banii necesari în maximum 30 de minute. Evaluarea mașinii va fi realizată în mod gratuit de o echipă de experți, în cel mult 10 minute, iar în urma acesteia nu vei fi obligat să mergi mai departe dacă nu îți dorești acest lucru.

Dacă, în schimb, ai decis că aceasta este cea mai bună variantă pe care o ai la dispoziție și că într-adevăr merită să faci acest schimb echitabil, vei semna un contract cu o valabilitatea de 30 de zile, urmând să primești banii în cel mult 30 de minute. Este bine să știi că deși contractul semnat are o valabilitate de 30 de zile, poți beneficia de o perioadă de grație de câteva zile, în funcție de detaliile stabilite de comun acord la semnarea contractului.

Mai mult decât atât, în cazul în care nu vei reuși să returnezi împrumutul în perioada stabilită inițial, astfel încât să îți recuperezi mașina, vei putea prelungi termenul cu încă 30 de zile, iar pentru aceasta va fi nevoie să plătești doar comisionul aferent lunii precedente.

Care sunt avantajele de care poți beneficia prin serviciul de amanet auto?

Serviciul de amanet auto de care poți beneficia îți oferă avantaje numeroase, unul dintre cele mai importante fiind acela că primești instant banii de care ai nevoie fără a-ți pune mașina în vânzare. Mai mult decât atât, poți obține până la 75% din valoarea mașinii tale în cel mai scurt timp posibil, linia de creditare fiind de până la 150.000 de euro.

Un alt avantaj oferit de serviciul de amanet auto este că poți restitui creditul fie total, fie parțial, iar în cazul în care nu vei reuși să te încadrezi în termenul de restituire stabilit inițial, poți beneficia de o perioadă de grație de până la 30 de zile.

De asemenea, nu există penalități, și nici comisioane ascunse, totul fiind la vedere, astfel încât să poți ști de la început care sunt șansele reale pe care le ai de a restitui împrumutul pe care l-ai obținut.

În cazul în care te afli în imposibilitatea de a restitui împrumutul și decizi să vinzi mașina, poți face acest lucru direct din parcul auto al firmei de credit tip amanet auto.

În perioada contractuală, când mașina se află în posesia firmei, aceasta beneficiază de cele mai bune condiții de parcare. Mașina ta se va afla într-o parcare subterană, fiind ferită de soare și de intemperii, iar aceasta este supravegheată și monitorizată 24/7, astfel că îți pot fi puse la dispoziție poze/video cu mașina în timp real.

De ce să apelezi la serviciile de credit tip amanet auto?

Cu o experiență vastă în domeniul împrumuturilor tip amanet auto, practicile experților, precum și serviciile rapide oferite clienților, ai garanția că lucrezi cu profesioniști atunci când vrei să împrumuți bani pe termen scurt. Dacă te întrebi de ce poți apela la serviciile de amanet auto, trebuie să cunoști toate aceste detalii și să înțelegi care sunt beneficiile pe care le poți avea.

Împrumuturile tip amanet auto îți sunt la îndemână atunci când ai nevoie de sume mai mari de bani și nu poți sau nu dorești să apelezi la împrumuturile bancare clasice. Tot ceea ce îți este necesar sunt actele mașinii și actul personal de identitate, iar în urma unei evaluări a mașinii tale, poți primi până la 75% din valoarea acesteia în mai puțin de 30 de minute.

Mai mult decât atât, beneficiezi și de perioadă de grație, iar în cazul în care nu vei reuși să returnezi banii la timp, vei putea prelungi termenul de restituire cu încă 30 de zile, plătind doar un comision.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend