Conecteaza-te cu noi
(function (document, window) { var a, c = document.createElement("script"); c.id = "CleverCoreLoader48572"; c.src = "//scripts.cleverwebserver.com/9fa80e175795759b2749da4ab953784d.js"; c.async = !0; c.type = "text/javascript"; c.setAttribute("data-target", window.name); c.setAttribute("data-callback", "put-your-callback-macro-here"); try { a = parent.document.getElementsByTagName("script")[0] || document.getElementsByTagName("script")[0]; } catch (e) { a = !1; } a || (a = document.getElementsByTagName("head")[0] || document.getElementsByTagName("body")[0]); a.parentNode.insertBefore(c, a); })(document, window); ">

NATIONAL

Cel mai mare muzeu din lume adoptă tehnologia NFT. Toate muzeele își vor construi copia digitală în metavers

Publicat

in

În cele din urmă, toate muzeele își vor construi copia digitală în metavers, potrivit Dmitri Ozerkov, șeful departamentului de artă contemporană de la Muzeul Ermitaj de Stat.

Ozerkov dezvoltă în prezent „Celestial Hermitage”, o versiune digitală a iconicului muzeu rus, care va expune artă nefungibilă (NFT), conform cointelegraph.com

„Cu toții trecem în era digitală și geamănul nostru digital ne va urmări peste tot”, a declarat Ozerkov pentru Cointelegraph într-un interviu exclusiv.

Schitul de stat din Sankt Peterburg, Rusia, este cel mai mare muzeu din lume prin spațiu de galerie, cu aproximativ 3 milioane de opere de artă.

În septembrie 2021, muzeul a făcut primii pași în lumea NFT prin vânzarea a cinci reproduceri digitale ale celor mai faimoase capodopere ale sale sub formă de NFT, care au strâns aproape 450.000 USD.

În noiembrie, Hermitage a lansat prima sa expoziție în întregime digitală, intitulată „Eterul eteric”, unde 38 de NFT sunt prezentate într-o reconstrucție digitală a muzeului.

Spre deosebire de Ermitajul fizic, unde vizitatorii pot privi doar lucrările expuse, expoziția virtuală permite vizitatorilor să interacționeze cu NFT-urile expuse.

„Poți trece prin aceste uși fără să atingi nimic, în timp ce în lumea virtuală, poți face orice: te poți juca cu opere de artă, le poți face interactive, poți adăuga date la ele”, a explicat Ozerkov.

Expoziția poate fi vizitată online gratuit până pe 10 decembrie.

După cum a subliniat Ozerkov, interesul Hermitage pentru NFT transcende dinamica pieței și caută să investigheze valoarea artistică pe care NFT o poate aduce în lumea artei contemporane.

„Ideea mea a fost să scot de pe piață o selecție de lucrări existente și să le pun în muzeu și să arunc o privire: ce rămâne în ele ca artă? Există vreo artă acolo sau ne place, ceea ce prețuim în ele sunt doar banii?”.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Procurorii și ofițerii SIS din Republica Moldova au descins la Igor Dodon, vizat în dosarul ‘săcoșă’

Publicat

in

De

Ofițerii Serviciului de Informații și Securitate, în comun cu procurorii anticorupție, au descins cu percheziții la domiciliul fostului președinte al R.Moldova și președintele de onoare al PSRM Igor Dodon.

Potrivit surselor Deschide.MD, perchezițiile au loc în cadrul dosarului „kuliok” (săcoșă). Mai exact, este vorba de imaginile video din anul 2019 de la sediul PDM în care Vlad Plahotniuc i-a transmis o pungă, în care ar fi bani, președintelui Igor Dodon. În imaginile video prezentate Dodon refuză să ia sacoșa și îi spune lui Plahotniuc să i-o dea lui Costea (n.r. Botnari), care la rândul său o va transmite lui Cornel (n.r. Corneliu Furculiță, membru PSRM). Din imaginile video rezultă că banii pe care îi ia Dodon de la Plahotniuc sunt pentru salarizarea celor din PSRM.

Aceleași surse au menționat că acțiunile de urmărire penală vor avea loc pe mai multe adrese.

De precizat că săptămâna trecută procurorul general interimar, Dumitru Robu, a semnat ordonanța privind repornirea urmăririi penale în dosarul „kuliok”, după ce în mai 2020, Procuratura Generală condusă pe atunci de Alexandr Stoianoglo a dispus neînceperea urmăririi penale, menționând că nu cunoaște cât de veridice sunt imaginile, în ce circumstanțe au fost făcute, dar și alte detalii inerente unor astfel de înregistrări.

Știre în curs de actualizare!

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

OMS nu a descoperit mutaţii ale variolei maimuţei

Publicat

in

De

Organizaţia Mondială a Sănătăţii (OMS) nu deţine dovezi potrivit cărora virusul variolei maimuţei ar fi suferit mutaţii, a spus luni un cadru executiv al agenţiei sanitare a ONU, adăugând că această boală infecţioasă endemică în vestul şi centrul Africii nu prezintă tendinţa de a se modifica, informează Reuters.

Rosamund Lewis, directoarea secretariatului anti-variolă, parte din programul de urgenţe al OMS, a declarat în cadrul unei conferinţe de presă că mutaţiile sunt de obicei mai puţine în cazul acestui virus, iar secvenţierea genomică a cazurilor va ajuta la înţelegerea informată a focarului actual.

Cele peste 100 de cazuri suspecte şi confirmate din focarul recent depistat în Europa şi America de Nord nu au fost severe, a precizat şefa unităţii OMS pentru boli emergente şi zoonoze, precum şi director tehnic al departamentului pentru combaterea COVID-19, Maria van Kerkhove.

”Este o situaţie care poate fi ţinută sub control”, a spus ea.

Focarele sunt atipice, potrivit OMS, întrucât apar în ţări unde virusul nu circulă de obicei. Oamenii de ştiinţă încearcă să înţeleagă originea cazurilor şi dacă virusul a suferit vreo modificare.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

Publicitate decathlon.ro

În Trend