Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

„Cel mai căutat traficant de ființe umane din lume” a fost prins și arestat. Cine este Kidane Zekarias Habtemariam

Publicat

in

Emiratele Arabe Unite (EAU) au anunţat joi arestarea în Sudan a „celui mai căutat traficant de fiinţe umane” din lume, în cadrul unei operaţiuni internaţionale a Poliției împreună cu Interpol, potrivit AFP.

Interpol – imagine genericaFoto: Nicola Vigilanti / AP / Profimedia

Kidane Zekarias Habtemariam, vizat de două alerte roşii emise de Interpol, era şeful unei reţele infracţionale care a răpit şi escrocat sute de migranţi din Africa de Est ce voiau să ajungă în Europa, au transmis Ministerul de Interne al EAU şi Interpol.

Bărbatul, cetăţean al Eritreei, fusese arestat în Etiopia în 2020, dar a evadat în închisoare un an mai târziu şi a fost condamnat în lipsă la detenţie pe viaţă, precizează acelaşi comunicat comun, scrie Agerpres, citând AFP.

Cu sprijinul Interpol, Emiratele Arabe Unite au deschis ancheta cu privire la reţeaua lui Habtemariam şi la tranzacţiile financiare ilegale realizate de fratele acestuia.

„Am pus capăt uneia dintre cele mai importante axe de trafic de fiinţe umane spre Europa”

Anchetatorii au reuşit localizarea traficantului în Sudan, unde a fost reținut în 1 ianuarie de poliţiştii locali, în cooperare cu autorităţile din Emirate, a anunţat într-o conferinţă de presă Said Abdoullah Al-Souwaidi, înalt responsabil din Ministerul de Interne.

  • „Cel mai căutat traficant de fiinţe umane din lume nu va mai fi în stare să-şi comită faptele reprobabile.
  • Am pus capăt uneia dintre cele mai importante axe de trafic de fiinţe umane spre Europa, care afecta mii de migranţi veniţi din Eritreea, Somalia şi Sudan, via Libia până în Europa”, a spus oficialul citat.

Stephen Kavanagh, directorul serviciilor de poliţie din Interpol, a confirmat că traficantul era „cel mai căutat infractor” în Ţările de Jos, în Etiopia, dar şi în alte câteva state. Autorităţile din EAU, Etiopia, Ţările de Jos şi Sudan au jucat „un rol crucial” în anchetă, a transmis el într-un comunicat.

Arestarea lui Habtemariam „este dovada forţei reţelei Interpol şi a ceea ce poate fi realizat atunci când statele lucrează împreună”, a subliniat el.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

Sevilla câștigă trofeul Ligii Europa, într-un meci tensionat, decis la loviturile de departajare

Publicat

in

Formaţia FC Sevilla a câştigat Liga Europa, învingând în finala disputată pe Puskas Arena din Budapesta echipa AS Roma, scor 5-2 în urma loviturilor de departajare. Pentru Sevilla este al şaptelea triumf în a doua competiţie continentală intercluburi, scrie news.ro.

La finalul prelungirilor, scorul a fost 1-1. Au marcat Mancini ’55 (autogol) pentru Sevilla, respectiv Dybala ‘35 pentru Roma.

Citeste mai mult

NATIONAL

A fost lansată o Petiție publică pentru introducerea testării legumelor în piețe

Publicat

in

Apelul a fost lansat de senatorul Vlad Pufu. El a început o adevărată campanie publică pentru testarea legumelor în piețe după descoperirea unor adevărate bombe pentru sănătatea publică:

Felicitări consilierilor locali care au susținut astăzi, în ședința CLM Buzău, necesitatea introducerii testării legumelor în piețele agroalimentare din oraș!

Dar cel mai mult contează părerea buzoienilor. Ei sunt cei care trebuie să spună dacă vor sau nu ca legumele din piețe să fie testate împotriva pesticidelor.

Vom declanșa, în perioada următoare, și o campanie publică de strângere de semnături la nivelul municipiului Buzău, în vederea susținerii acestui demers.

Așadar, în curând vă veți întâlni cu reprezentanții noștri, care vă vor cere părerea și acordul cu privire la testarea în piețe a tuturor legumelor.

Avem dreptul să mâncăm sănătos, avem dreptul la sănătate!”, a scris el pe pagina sa de Facebook.

”Oamenii trebuie să știe ce mănâncă! Cerem introducerea de teste rapide în piețele din Buzău, pentru depistarea substanțelor neconforme din legume și fructe!

În ultimii ani, românii au înțeles că legumele și fructele autohtone sunt mai sănătoase. Tendințele de pe piață arată că numărul celor care aleg produse autohtone este în creștere. Sunt însă ele cu adevărat sănătoase?

Este o întrebare legitimă, care apare după ce, recent, poliția a descoperit doi legumicultori din Glodeanu Sărat, bazin de tradiție din județul Buzău, că foloseau substanțe toxice, interzise în România, pentru o dezvoltare mai rapidă a legumelor.

Sunt prea puține probe prelevate în piețe, iar pentru cele care ajung în laboratoare, rezultatele analizelor vin prea târziu, când produsele sunt consumate demult de cumpărători. Nu au existat, până acum, probe care să indice depășiri ale valorilor maxime admise. Dar de ce să nu prevenim și să testăm mai mult?

Este nevoie ca Primăria Buzău să introducă teste rapide pentru depistarea produselor neconforme din piețe! Este o măsură esențială pentru protejarea sănătății buzoienilor, care elimină, în același timp, și suspiciunile ce pot plana asupra producătorilor onești, care nu folosesc substanțe periculoase pentru creșterea producțiilor. În același timp, i-ar descuraja pe cei care folosesc asemenea substanțe să o mai facă.

Aceste teste pot depista în doar câteva minute dacă există suspiciuni privind depășirea nivelului maxim admis de substanțe nocive într-o legumă sau un fruct. Ulterior, probele vor fi trimise la laborator pentru o analiză amănunțită. Dar folosirea testelor rapide poate stopa vânzarea unui produs suspect către consumatori, până la confirmarea sau infirmarea prezenței unor factori toxici prin analize, protejându-le, astfel, sănătatea.

Semnează aici dacă vrei ca Primăria Buzău să introducă testele rapide pentru legume și fructe în piețe! Așa vom ști cu toții că produsele pe care le cumpărăm din piață sunt sigure și sănătoase!

Vlad Mircea Pufu, senator PNL – Semnați petiția aici/

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend