Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Ceaiul de scorţişoară scade glicemia şi ameliorează crampele menstruale

Publicat

in

Sportul şi dieta nu sunt singurii aliaţi ai slăbirii. Anumite ceaiuri pot ajuta, de asemenea, la eliminarea kilogramelor în plus. Ceaiul de ghimbir şi cel verde, de exemplu, combat retenţia de apă, accelerează metabolismul şi contribuie astfel la arderea mai eficientă a grăsimilor. Însă astăzi ne vom îndrepta atenţia spre ceaiul de scorţişoară, o băutură mai puţin consumată, dar extrem de benefică pentru sănătate şi siluetă.

Datorită gustului dulce al acestui condiment, nici măcar nu mai e nevoie să foloseşti zahăr, iar pofta de dulce este instant înlăturată. Mai mult decât atât, compuşii benefici din scorţişoară susţin sănătatea inimii, ameliorează crampele musculare, reduc inflamaţiile din corp şi reglează nivelul zahărului din sânge.

Descoperă cele mai importante beneficii ale ceaiului de scorţişoară!

7 beneficii ale ceaiului de scorţişoară

1. Ceaiul de scorţişoară e bogat în antioxidanţi

Scorţişoara este bogată în polifenoli, antioxidanţi care previn efectele nocive ale radicalilor liberi. Boli precum diabetul, cancerul şi afecţiunile inimii sunt cauzate şi de degradarea celulară ce are loc ca urmare a acţiunii radicalilor liberi.

2. Ceaiul de scorţişoară ţine sub control nivelul colesterolului

Studiile arată că anumiţi compuşi din scorţişoară au capacitatea de a reduce markerii inflamatori din organism. Având în vedere că inflamaţiile stau la baza multor boli cronice, inclusiv bolile cardiovasculare, e lesne de înţeles de ce ar trebui să consumi mai des scorţişoară, sub orice formă.

Însă beneficiile nu se opresc aici: scorţişoara poate reduce tensiunea arterială, precum şi nivelul colesterolului „rău” (LDL) şi al trigliceridelor. Mai mult decât atât, scorţişoara creşte nivelul de colesterol „bun” (HDL), ceea ce sprijină buna funcţionare a inimii.

Scorţişoara cassia este bogată în cumarine, substanţe care previn îngustarea arterelor şi formarea cheagurilor de sânge, una dintre principalele cauze ale accidentului vascular cerebral.

3. Ceaiul de scorţişoară, benefic pentru diabetici

Scorţişoara are un efect similar cu al insulinei, hormonul care ţine sub control nivelul glicemiei. Compuşii din acest condiment ajută la reducerea nivelului de zahăr din sânge prin încetinirea ritmului în care sunt descompuşi carbohidraţii din alimente. Astfel, fluctuaţiile de glicemie sunt evitate şi riscul de diabet este diminuat.

4. Ceaiul de scorţişoară, bun pentru slăbire?

Deşi scorţişoarei îi sunt atribuite beneficii în ceea ce priveşte procesul de slăbire şi reducerea depozitelor de grăsime, studii realizate până acum nu au descoperit o legătură de cauzalitate sau vreun compus care să acţioneze asupra procesului metabolic. Un singur studiu a arătat că 10 mg de scorţişoară, administrate zilnic, timp de 12 săptămâni, poate reduce depozitele de grăsime cu 0,7%, crescând totodată masa musculară cu 1,1%.

Trebuie ţinut cont însă că o cantitate mare de scorţişoară poate avea efecte negative asupra sănătăţii, din cauza unui compus numit cumarină, care creşte riscul de hemoragii şi boli de ficat. Prin urmare, cercetările sunt insuficiente şi nu se poate afirma fără echivoc că scorţişoara este bună pentru slăbit.

Totuşi, ceaiul de scorţişoară ar putea fi un adjuvant pentru cei care doresc să slăbească, deoarece reduce semnificativ pofta de dulciuri, adică exact alimentele cu cele mai multe calorii. În loc de o prăjitură, câteva napolitane sau nişte biscuiţi cu cremă, consumă o ceaşcă de ceai de scorţişoară şi vei vedea că pofta de dulce este stăvilită instant.

5. Ceaiul de scorţişoară are efecte antibacteriene şi antifungice

Scorţişoara are proprietăţi dovedite împotriva bacteriilor, virusurilor şi ciupercilor. Cel puţin asta arată rezultatele unor studii de laborator realizate pe şoareci. Un compus numit cinamaldehidă din scorţişoară este responsabil de aceste efecte terapeutice. În plus, această substanţă ar putea preveni apariţia cariilor dentare, ameliorând totodată respiraţia urât mirositoare. Infecţiile cu stafilococul auriu, cu Salmonella, E. coli sau Propiunibacterium acnes (bacteria care duce la apariţia acneei) ar putea fi astfel prevenite sau ameliorate cu ajutorul scorţişoarei.

6. Ceaiul de scorţişoară ameliorează crampele menstruale

Simptomele sindromului prementrual, cum sunt durerile de burtă, de spate, greaţa, vărsăturile şi sensibilitatea sânilor, pot fi ameliorate cu ajutorul ceaiului de scorţişoară. De asemenea, scorţişoara poate reduce cantitatea de sânge menstrual şi durata menstruaţiei. Într-un studiu realizat pe un eşantion reprezentativ de femei, s-a constatat că administrarea zilnică a 3 grame de scorţişoară în perioada menstruală a redus intensitatea crampelor menstruale şi a ameliorat celelalte simptome specifice menstruaţiei.

7. Ceaiul de scorţişoară menţine tinereţea creierului şi a pielii

În urma unor studii de laborator s-a demonstrat că scorţişoara poate proteja celulele creierului de acţiunea radicalilor liberi cauzatori ai stresului oxidativ, ceea ce însemnă că poate reduce riscul de Alzheimer. În plus, scorţişoara poate ameliora simptomele motorii prezente în cazul bolii Parkinson, arată acelaşi studiu.

Mai mult decât atât, datorită antioxidanţilor conţinuţi, scorţişoara sporeşte producţia de colagen şi elastină, substanţe care ajută la menţinerea elasticităţii şi hidratării pielii, prevenind astfel îmbătrânirea prematură şi apariţia ridurilor.

Cum se prepară ceaiul de scorţişoară

Cea mai simplă metodă de preparare a ceaiului de scorţişoară constă în adăugarea unei linguriţe de pudră de scorţişoară în 235 ml de apă fiartă. Se lasă amestecul la infuzat aproximativ 10 minute, apoi se consumă neîndulcit. Ceaiul poate fi consumat şi rece, este la fel de delicios şi nu necesită zahăr, miere sau alţi îndulcitori.

Dacă te confrunţi cu insomnia, o soluţie este ceaiul de scorţişoară cu lapte, consumat cald, înainte de culcare.

O altă metodă de preparare a ceaiului de scorţişoară constă în fierberea unui beţişor cu scorţişoară într-un ibric cu 250 ml de apă, timp de 10-15 minute.

Desigur, poţi folosi şi pliculeţe cu ceai de scorţişoară, dar ai grijă să alegi unele de calitate, din surse sigure.

Ceaiul de scorţişoară nu conţine cafeină şi poate fi consumat în orice moment al zilei. Totuşi, dacă îl consumi în scopul reducerii glicemiei, este indicat să îl bei în timpul mesei, pentru că aşa este cel mai eficient. Dacă iei deja medicamente pentru reducerea glicemiei, cere sfatul medicului înainte de a consuma ceai de scorţişoară.

Comenteaza cu profilul de FB

NATIONAL

Informare-șoc: 10 nou-născuți confirmați cu COVID-19

Publicat

in

De

Informare de presă șocantă făcută de Grupul de Comunicare Strategică!

Zece nou-născuți au fost confirmați cu COVID-19.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății a solicitat Direcției de Sănătate Publică Timișoara să demareze de urgență o verificare la Spitalul Municipal cu privire la cazurile de nou născuți depistați pozitiv la COVID 19.

Din primele informații , la spitalul municipal au fost recoltate probe de la 49 de mame și tot atâția nou născuți în data de 01 aprilie 2020.

Testele au fost lucrate în 5 și 6 aprilie 2020.

Rezultatele testelor arată un număr de 10 nou născuți pozitiv la COVID-19. Menționăm că testele mamelor acestor nou născuți sunt negative.

Un număr de 9 mame împreună cu nou născuții lor au fost externate deja, in perioada 2- 4 aprilie 2020, în unitatea sanitară fiind în continuare internată o singură mamă.

Ministrul Tătaru a solicitat demararea de urgență a anchetelor epidemiologice, izolarea la domiciliu a persoanelor externate și retestarea tuturor persoanelor.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Alexandru Rafila: ‘Noi nu avem o mortalitate foarte mare în momentul de față’

Publicat

in

De

Președintele Societății Române de Microbiologie, Alexandru Rafila, a declarat luni, la Antena 3, că România nu are deocamdată un număr mare de morți din cauza COVID-19.

„Noi nu avem o mortalitate foarte mare în momentul de față. Dacă vă uitați la numărul de decese raportat la numărul de cazuri suntem undeva în jur de 2%, ceea ce nu este neașteptat și este similar cu ceea ce se înregistrase în China la un moment dat și foarte apropiat de ceea ce se înregistrează în Germania.

Noi avem 10-11% persoane vârstnice care sunt infectate. Dacă reușim să menținem acest lucru cred că vom putea să traversăm această perioadă fără pierderi foarte mari și fără supraaglomerarea secțiilor din terapie intensivă”, a spus Alexandru Rafila.

„Câștigul acestei epidemii, dacă se poate numi așa, este faptul că multă lume devine conștientă de necesitatea unor măsuri igienice și încercăm să ne respectăm mai mult unii pe alții. Cred că lucrul ăsta se va întâmpla în momentul în care se întrerupe lanțul transmiterii, adică atunci când vom avea un vaccin”, a mai spus el.

Încă 193 de persoane au fost diagnosticate cu coronavirus, bilanţul îmbolnăvirilor ridicându-se la 4.057, conform datelor anunţate luni de autorităţi.

Cele mai multe cazuri sunt în Suceava – 1.228, urmată de Bucureşti – 566, conform Antena3.ro

Vezi și:

Vești pentru pensionari în plină criză de coronavirus! Pensiile, în pericol?

EXCLUSIV E loc de combinații! Poliția de Frontieră cumpără măști de protecție cu negociere ‘la secret’

Aplauze pentru Marcel Vela! Șeful MAI a rezolvat problema în timp-record

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

SUSȚINE PRESA LIBERĂ

Dacă ești mulțumit de activitatea noastră și crezi că facem o presă liberă, ne poți sprijini să contiumăm în slujba ta, fără a fi nevoiți să încheiem contracte cu statul. Pentru fiecare donație, îți publicăm pe site si print 3 anunturi la loc vizibil.

Publicitate

PITEȘTI

Câmpulung

Mioveni

În Trend