Conecteaza-te cu noi

DIVERSE

Cea mai norocoasă tânără din România. Andreea Reman a avut o pasiune ieşită din comun încă de mică: căuta trifoi cu patru foi. Numărul incredibil la care a ajuns în prezent

Avatar

Publicat

in

O tânără din Bistriţa poate fi considerată ”cea mai norocoasă din ţară”, după ce a adunat nu mai puţin de 80.000 de trifoi cu patru, cinci şi chiar nouă foi. Ea visează să intre în Cartea Recordurilor cu impresionanta colecţie pe care o strânge de 30 ani.

Încă de mică, Andreea Reman a avut o pasiune ieşită din tiparele clasice: căuta trifoi cu patru foi oriunde ajungea.

Pasiunea pentru inedita plantă i-a insuflat-o bunica, care purta tot timpul la pălărie “norocul” – un trifoi cu patru foi.

“În copilăria mea, bunica mergea la muncile campului, ca tot omul de la ţară şi avea mereu în clop, seara când se întorcea, câte un trifoi cu patru foi. Întodeauna întrebam <buni, de unde ai trifoiul cu patru foi?>. Normal, răspunsul veşnic era: <pe toate şanţurile sunt trifoi cu patru foi, dar nu-i caută nimeni>. Din ambiţie m-am aşezat pe şanţ, în faţa porţii şi am căutat trifoi cu patru foi şi am căutat până am găsit. De atunci nu m-am oprit din căutat şi în doresc foarte mult să dobor recordul modial cu colecţia mea. Este un record foarte mare şi o să fie greu de doborât, dar speranţa moare ultima şi poate cândva voi reuşi să îl dobor”,a povestit, pentru MEDIAFAX, Andreea Reman.

De profesie hidrolog la Apele Române, Andreea Reman a reuşit la cei 36 de ani ai săi să adune o colecţie impresionantă de trifoi cu patru foi, mai ales că şi meseria o obligă să iasă pe teren, în zone pline de apă şi verdeaţă.

“Am aproximativ de 80.000 de trifoi. Mai am încă mult de aranjat în clasoare şi nu sunt încă toţi număraţi, ca să spunem aşa. Am foarte mulţi trifoi şi cu cinci, şase, şapte, opt şi două bucăţi cu nouă foi. Cei cu nouă foi sunt din România, pe unul l-am găsit chiar în Bistriţa şi pe unul la Nuşeni, la casa bunicii mele”, a spus tânăra.

În colecţia Andreei se regăsesc trifoi din întreaga lume. Toţi prietenii şi întreaga familie o susţin în a-şi realiza visul şi a doborî recordul mondial care este de peste 116.000 de astfel de plante.

”Absolut toată lumea din familie mă susţine şi mă încurajează. Şi copiii mei au învăţat să caute trifoi cu patru foi, şi soţul meu şi părinţii mei. Am o mătuşă la Miercurea Ciuc şi cum găseşte un trifoi cu patru foi îl pune deoparte şi un unchi la Arad care strânge toţi trifoii cu patru foi pe care îi găseşte când iese cu căţelul la plimbare. Este foarte entuziasmat de ideea mea de a doborî recordul şi mă susţine total. Am trifoi şi din România, dar şi de pe alte meleaguri de pe unde am umbat eu, şi am primit şi de pe unde nu am ajuns. Am primit de pe continentul american câteva bucăţi de care sunt foarte mândră, normal, am din ţările Europei şi am câteva bucăţi de pe continentul african, de lângă Cairo”, a afirmat Andreea.

 

”Norocul”, trifoiul cu patru foi, face parte din viaţa tinerei, indiferent dacă vrea sau nu acest lucru. Până şi pe rochia de mireasă şi-a făcut loc ”norocul”.

“Trifoiul cu patru foi a fost prezent în viaţa mea dintotdeauna, dar după ce m-am apucat efectiv să îi colecţionez, să îi păstrez şi să-i număr am realizat că peste tot sunt trifoi cu patru foi în viaţa mea: sunt pe draperie, pe perdea, pe faţa de masă, pe haine, în cercei, medalioane, peste tot există, doar că nu-i băgam în seamă. Inclusiv pe rochia mea de mireasa a fost un trifoi cu patru foi, fără să cer acest lucru la comandă când am făcut rochia. Croitoreasa a pus pe o bretea o floricică – a zis ea, dar nu era o floricică, era un trifoi cu patru foi”, a mai povestit bistriţeanca.

De colecţia Andreei au auzit şi alţi pasionaţi de trifoi cu patru foi, aşa că de-a lungul anilor a avut parte şi de experienţe ciudate: ”M-au contactat oamenii care mi-au cerut să le vând câteva <noroace> şi m-am simţit ciudat să mă despart de câţiva dintre trifoi, dar am făcut-o pentru că domnul mi-a spus că are nevoie de câţiva trifoi pentru a le face amintiri invitaţilor de la botezul copilului şi atunci i-am dat. Dar dacă va mai fi cazul, o să mă gândesc de două ori dacă îi dau sau nu. Toţi trifoii mei îmi sunt dragi. Am avut recent şi o solicitare de a-i închiria şi am închiriat o parte dintre ei pentru o reclamă”.

Pentru cei care vor să-i calce pe urme, Andreea a dezvăluit şi un secret: unde se găsesc trifoi cu patru foi: ”Trifoii nu sunt doar în lanurile de trifoi plantate sau cultivate, la trifoi le plac, după cum am văzut eu, zonele aglomerate, le plac zonele unde se joacă copii, pe cărări, acolo unde este spaţiu verde folosit, acolo apar cei mai mulţi trifoi cu patru flori”.

 

Comenteaza cu profilul de FB

Dezvaluiri

Marea păcăleală a USR-PLUS! Adevărul despre ‘Fără penali în funcții publice’ – Opinie

Avatar

Publicat

in

De

Inițiativa „Fără penali în funcții publice”, marea campanie în jurul căreia USR-PLUS și-a creionat imaginea, a fost semnată de peste un milion de români. Ce se așteptau oamenii de bună-credință care au semnat această inițiativă? Să nu mai vadă în funcții publice persoane condamnate definitiv pentru fapte de corupție. 

Totuși, lucrurile nu stau chiar așa, iar persoanele condamnate pentru fapte de corupție vor putea ajunge în funcții publice, după o anumită perioadă, când vor fi considerate reabilitate.

Dezvăluirea a fost făcută chiar de Stelian Ion, deputat USR și candidat la alegerile parlamentare din 6 decembrie, într-o emisiune electorală, în care s-a duelat cu George Simion, candidatul AUR la Camera Deputaților (Vezi AICI emisiunea!). 

Fără penali în funcții publice va fi literă în Constituție, la sfârșitul mandatului”, a spus Stelian Ion. 

Întrebat de moderatorul Ionuț Cristache „Ce-nseamnă penali în accepțiunea dumneavoastră?”, Ion a replicat:

Persoane condamnate penal, în mod definitiv, de către instanțele judecătorești, pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei cauze care înlătură aceste interdicții. Cum ar fi, spre exemplu, reabilitarea, pentru că nu poate fi pe viață o astfel de interdicție”, a afirmat Stelian Ion.

Adică cum e acum în Constituție, aproximativ”, a concluzionat Cristache.

Acum nu este, acum un judecător îți poate sau nu-ți poate (n.a. – suspenda drepturile cetățenești). Este la latitudinea judecătorului. S-au întâmplat cazuri în care nu le-au interzis. Ideea este, din start, să fie blocată orice posibilitate de a candida O PERIOADĂ A VIEȚII”, a afirmat Stelian Ion.

Practic, o persoană care a fost condamnată, să zicem, pentru o faptă de corupție nu va mai putea ocupa o funcție publică câțiva ani, până când aceasta va fi reabilitată de Justiție.

De-aici reiese că Alianța USR-PLUS nu a fost corectă cu electoratul său, iar inițiativa trebuia să se intituleze, de fapt, „Fără penali în funcții publice – DOAR O PERIOADĂ”.

Eugen DINU

Comentariul este asumat integral de autor. 

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

Dezvaluiri

Falsa revoluție a PNL-ului: Miniștrii lui Dragnea și Ponta, aruncați în luptă pentru alegerile parlamentare!

Avatar

Publicat

in

De

În perioada în care era în Opoziție, Ludovic Orban, președintele PNL și actualul premier al României, anunța că liberalii vor depune un proiect de lege pentru a interzice traseismul.

Acum, când are în mâini frâiele guvernării, Orban pare că și-a schimbat opinia. Trei miniștri din Guvernele Ponta, Grindeanu și Tudose candidează de pe listele PNL la alegerile parlamentare din 6 decembrie. Este vorba despre Daniel Constantin, Sorin Cîmpeanu și Toma Petcu.

Vezi și Pun stop traseismului? Un politician ajuns la al 6-lea partid, pe listele lui Ludovic Orban

Daniel Constantin, un personaj crescut de Dan Voiculescu, patronul Antenelor, este al doilea pe listele PNL Argeș pentru Camera Deputaților. El a fost ministru al Agriculturii în Guvernul Ponta, respectiv al Mediului în Guvernul Grindeanu.

Sorin Cîmpeanu, fost ministru al Educației în Guvernul Ponta, ocupă a doua poziție la Senat, pe listele pentru București.

Toma Petcu, fost ministru al Energiei în Guvernele Grindeanu și Tudose, o perioadă în care Liviu Dragnea dirija din umbră Executivul, deschide lista PNL pentru Senat, la Giurgiu.

Alți traseiști care candidează pe listele PNL la alegerile parlamentare

Eugen Gioancă, fost senator PSD Dolj

Ioan Chisăliță, fost senator PSD Caraș-Severin

Mircea Banias, fost deputat ALDE

Ică Florică Calotă, fost deputat ALDE

Mihăiță Găină, fost deputat PSD

Elena Hărătău, fost deputat PSD Bacău

Andrei Alexandru, fost deputat PSD Giurgiu

Cristina Burciu, fost deputat PSD de Cluj,

Liviu Ioan Balint, fost deputat PMP Sălaj

Adrian Mocanu, fiul fostului preşedinte PSD al Consiliului Judeţean Buzău, Victor Mocanu, candidează din partea PNL Dâmbovița la Camera Deputaților. În 2016, Victor Mocanu a fost condamnat definitiv la 3 ani și 6 luni de închisoare cu suspendare, pentru abuz în serviciu.

Vezi și Mare atenție! Începând de astăzi intră în vigoare o nouă lege pentru toți românii. Se vor aplica sancțiuni pentru cine nu respectă prevederile

Adio burselor de merit pentru elevii din Sectorul 2 al Capitalei. Rectificarea bugetară, cu minus pentru elevi, dar cu plus pentru anumite firme

Mega-veste! Vârsta de pensionare va fi redusă pentru mii de angajați

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend