Conecteaza-te cu noi

LIFESTYLE

Cea mai cunoscută reţetă de paste, reinterpretată modern

Publicat

in

Ediţia din acest an a Barilla Pasta World Championship aduce o premieră şi pentru România. Printre cei 20 de Chefi nominalizaţi de pe toate continentele se numără şi un român.

Adrian Şişiu, Chef la un hotel din Cluj-Napoca, va reprezenta pentru prima dată România la Campionatul Mondial de Paste Barilla, una dintre cele mai importante competiţii dedicate pastelor la nivel mondial. Românul se „va bate” cu alţi 19 Chefi din întreaga lume, sub privirile unui juriu ce reuneşte „crema” Chefi-lor cu stele Michelin. 

Advertisements

Pasta World Championship, eveniment cu tradiţie ajuns la a 6-a ediţie, va avea loc între 27 şi 29 septembrie la Milano şi Parma, iar marele câştigător va avea şansa să-şi pună ţara pe harta gastronomiei mondiale.

„Pastele nu sunt doar un icon al gastronomiei italiene, ci şi punctul de întâlnire între dieta mediteraneană şi un aliment sănătos,’’ sunt cuvintele lui Pietro Barilla, care însumează întreaga filozofie din spatele Pasta World Championship, concursul care a ridicat pastele la rang de haute cuisine, transformând Chefi din întreaga lume în ambasadori ai bucătăriei italiene.

Participanţii îşi vor demonstra măiestria în bucătărie în cadrul a două probe neconvenţionale. Acestea constau în dezvoltarea unor reţete de paste ale viitorului (Future of Pasta) şi a unei reţete reinterpretate de Spaghetti al pomodoro, probabil cea mai cunoscută şi simplă reţetă din lume. Toţi concurenţii nominalizaţi au fost „antrenaţi” înainte de Chefi italieni cu stele Michelin.

Adrian Şişiu (29 de ani) s-a stabilit în Italia, în 2003, împreună cu familia. Pasionat de gastronomie şi de gusturile italiene, Adrian a studiat în Italia la IAL Emilia Romagna, o şcoală de bucătari cu o programă de practică intensă, la finalul căruia a profesat, timp de 10 ani, în restaurante prestigioase din Italia – London Hotel, parte a lanţului Batani Select Hotel, şi în restaurantul Tipiko din Pinarella.

În 2014, Adrian Şişiu a decis să se întoarcă în România, devenind ambsador al bucătăriei italiene. În prezent, este Chef la un hotel din Cluj-Napoca, unde coordonează o echipă formată din 15 oameni. „ Reţetele de paste ale viitorului vor fi simple, gustoase, preparate cu atenţie pentru sănătate şi menite să ofere energie oamenilor din ce în ce mai activi.

În viitor, cred că pastele vor ajunge să fie consumate nu doar la prânz şi cină, ci şi în alte ocazii: spre exemplu, înainte sau după activitatea sportivă. Maratoniştilor deja le este cunoscut conceptul de Pasta Party.

Aceasta este şi filozofia din spatele reţetei mele, mai ales că ingredientele folosite fac parte din meniul unui sportiv profesionist, unui campion: antioxidanţi esenţiali, vitamine, fibre, acizi graşi esenţiali, proteine. Îmi doresc ca oamenii să asocieze tot mai mult pastele cu starea de bine şi asta am încercat să insuflu cu reţeta mea”, a declarat Adrian Şişiu, nominalizatul României în cadrul Pasta World Championship.

Cea mai cunoscută reţetă de paste, reinterpretată modern

Sub ochii unui juriu extrem de exigent, cei 20 de nominalizaţi vor avea de înfruntat două probe: „Signature dish. Cum înglobează conceptul The Future of Pasta” (27 septembrie – Milano) şi „Spaghetto al Pomodoro. Cum să reinterpretezi un preparat tradiţional iconic într-un mod inovativ şi modern” (28 septembrie – Milano).

În cadrul primei probe, juriul va nota abilităţile culinare ale Chef-ului, talentul, aspectul estetic al preparatului şi mesajul fiecărei reţete (viziunea personală asupra reţetei de paste a viitorului). La finalul primei probe vor fi desemnaţi 10 semifinalişti care vor merge mai departe în competiţie.

În cadrul celei de-a doua probe, concurenţii vor prepara, timp de 30 minute, o reţetă reinterpretată de „Spaghetti al pomodoro”. Marea finală va avea loc pe 29 septembrie, la Parma, la Academia Barilla, în faţa unui auditoriu format din Chefi cu stele Michelin şi un juriu VIP.

Italienii, cei mai mari consumatori de paste din lume

Italienii sunt, de departe, cei mai mari consumatori de paste din întreaga lume, cu un consum anual de 26 de kg de paste/ locuitor (potrivit IPO Annual Survey on World Pasta Industry, 2012), urmaţi de venezueleni, cu 12,3 kg/ locuitor, tunisieni – 11,9 kg/ locuitor, greci – 10,5 kg/ locuitor şi elveţieni – 9,3 kg/ locuitor. Un român consumă anual în jur de 3 kilograme de paste, iar tendinţa este în creştere.

Cum se pot prepara pastele Bio Spaghetti Champion

Ingrediente

  • 200 gr Spaghetti
  • 90 gr Roşii cherry
  • 20 gr Dovlecei
  • 2 gr Usturoi
  • 10 gr Muguri de pin
  • 25 gr Alune
  • 20 gr Ciuperci sălbatice uscate
  • 5 gr Baby spanac
  • 30 gr Avocado
  • 5 gr Fulgi de migdale
  • 20 ml Ulei de măsline extra-virgin
  • 1 gr Sare
  • 0,5 gr Piper

Timp de preparare : 25 minute | Timp de gătit: 10 minute

Prima dată se toacă usturoiul, apoi uşor se face o incizie a roşiilor cherry. Acestea se opăresc, iar apoi se îndepărtează pieliţa. Roşiile se taie mărunt.

Următoarea operaţiune este călirea usturoiului, amestecarea alunelor şi a mugurilor de pin, ce se vor tăia mărunt.

Apoi, ciupercile uscate sunt pregătite pentru sotare şi adăugate roşiilor. Avocado şi dovlecelul se perpelesc în tigaie, în timp ce se taie şi baby spanacul. Acesta se adaugă spre final, când pastele fierb.

În cele din urmă, punem peste spaghette şi fulgii de migdale.

Beneficiile ingredientelor

Roşiile cherry sunt o sursă naturală de potasiu, bogate în vitamina C, fibre, minerale şi alte vitamine esenţiale, usturoiul are un puternic beneficiu antiinflamator şi ajută la eliminarea toxinelor. Alunele oferă protecţie sistemului cardio-vascular, fiind o sursă bogată de acizi graşi şi proteine. De asemenea, avocado este o sursă excelentă de fibre, potasiu, luteină şi conţine nu mai puţin de 18 aminoacizi, necesari organismului pentru a forma complexul de proteine.

Mayaşii sunt de părere că “acolo unde este avocado, nu va exista foame şi malnutriţie”.

Baby spanacul este o sursă incredibilă de fier, bogat în vitamine şi anti-oxidanţi, vitamin K. Este esenţial pentru cei care practică activităţi sportive şi are acizi graşi de tip Omega 3.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Nelu Tătaru, despre legea carantinei și izolării: ‘Sunt măsuri prin care protejăm acel om posibil suspect’

Publicat

in

De

Ministrul Sănătății, Nelu Tătaru, a afirmat că este de acord cu tot ceea ce s-a hotărât până în prezent cu privire la proiectul de lege privind carantina și izolarea.

„Sunt total de acord cu cele ajunse la un consens până în acest moment. Intenţia Ministerului Sănătăţii este cea de-a găsi o cale prin care corpul medical să îşi desfăşoare activitatea fără a leza nici pacientul, dar fără a pune în pericol sănătatea publică sau activitatea profesională a corpului medical. De acord cu tot ce s-a convenit în acest moment şi sunt dispus la orice amendament sau noţiune care trebuie clarificată”, a spus Tătaru.

El a afirmat că orice cetăţean reîntors dintr-o anumită zonă care impune carantina va merge într-un spaţiu, de preferat domiciliul, iar în condiţiile în care nu vrea să stea cu familia pentru a nu o supune unui risc, poate solicita carantina instituţionalizată.

De asemenea, cei care sunt în izolare şi nu respectă acea măsură vor merge într-o carantină instituţionalizată.

Advertisements

„Sunt măsuri prin care protejăm acel om posibil suspect, protejăm şi familia, protejăm şi pe cei care fac parte din arealul acestei familii”, a mai spus ministrul.

El a susținut că personalul medical care ar urma să fie detașat trebuie să aibă beneficii.

„Avem în acest moment situaţii în care lipsa unor specialişti ne fac să detaşăm din altă parte voluntari. Nu avem pârghia pentru a face involuntar acest lucru şi atunci trebuie să găsim o cale de mijloc prin care acel profesionist care este detaşat, lăsându-i pârghia de voluntariat, să beneficieze de nişte avantaje.

În acest moment suntem şi în situaţia să transferăm pacienţi şi în ultimele două săptămâni au fost multe cazuri. Sunt de acord că trebuie să existe aceste detaşări, ne trebuie personal în anumite spitale care au deficit de personal şi sunt din ce în ce mai multe spitale, dar în acelaşi timp trebuie ca acest personal, când este detaşat, să aibă beneficiile lui în măsura eforturilor pe care le face şi expunerii pe care o are. Beneficiile trebuie să existe pentru cel care este detaşat”, a spus Tătaru.

Citește și:

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Un director de la Boli Infecțioase, mesaj disperat: Nu suntem torționari, nu suntem inchizitori! Munca noastră se duce pe apa sâmbetei

Publicat

in

De

Directorul de la Spitalul de Boli Infecțioase „Victor Babeș”, din Timișoara, a transmis un mesaj disperat în fața jurnaliștilor.

Medicul Cristian Oancea spune că oamenii încep să creadă tot mai mult în teoriile conspiraționiste și că toată munca depusă până acum de cadrele medicale este în pericol.

Advertisements

Nu suntem torționari, nu suntem inchizitori”, le-a transmis Oancea jurnaliștilor.

Toată muncă noastră se duce pe apa Sâmbetei”, a mai declarat Cristian Oancea.

Până astăzi, 14 iulie, pe teritoriul României, au fost confirmate 33.585 de cazuri de persoane infectate cu noul coronavirus (COVID – 19). Dintre persoanele confirmate pozitiv, 23.798 au fost externate, dintre care 21.803 de pacienți vindecați și 1.995 de pacienți asimptomatici, externați la 10 zile după depistare.

Totodată, până în prezent, 658 de pacienți cu test pozitiv au fost externați la cerere.

Numărul de cazuri confirmate, pe județe, potrivit raportării Institutului Național de Sănătate Publică:

Nr. crt. Județ Număr de cazuri confirmate
1. Alba 499
2. Arad 726
3. Argeș 1.483
4. Bacău 775
5. Bihor 715
6. Bistrița-Năsăud 642
7. Botoșani 1.081
8. Brașov 2.076
9. Brăila 317
10. Buzău 842
11. Caraș-Severin 130
12. Călărași 214
13. Cluj 790
14. Constanța 553
15. Covasna 331
16. Dâmbovița 987
17. Dolj 394
18. Galați 1.316
19. Giurgiu 293
20. Gorj 429
21. Harghita 389
22. Hunedoara 717
23. Ialomița 544
24. Iași 1.084
25. Ilfov 923
26. Maramureș 239
27. Mehedinți 283
28. Mureș 821
29. Neamț 1.006
30. Olt 394
31. Prahova 845
32. Satu Mare 82
33. Sălaj 123
34. Sibiu 707
35. Suceava 4.188
36. Teleorman 198
37. Timiș 616
38. Tulcea 206
39. Vaslui 236
40. Vâlcea 171
41. Vrancea 1.265
42. Mun. București 3.918
43. 37
                                      TOTAL 33.585

Până astăzi, 1.931 persoane diagnosticate cu infecție cu COVID-19 au decedat.

În intervalul 13.07.2020 (10:00) – 14.07.2020 (10:00) au fost înregistrate 30 decese (13 bărbați și 17 femei), ale unor pacienți infectați cu noul coronavirus, internați în spitalele din Argeș, Bacău, Bistrița-Năsăud, Brăila, Brașov, Covasna, Dâmbovița, Galați, Ialomița, Maramureș, București, Olt, Prahova, Sibiu, Suceava, Timiș și Vâlcea.

Dintre acestea, 1 deces a fost întregistrat la categoria de vârstă 40-49 ani, 3 decese la categoria de vârstă 50-59 ani, 11 decese la categoria de vârstă 60-69 ani, 10 decese la categoria de vârstă 70-79 ani și 5 decese la  persoane de peste 80 de ani.

Toate decesele sunt ale unor pacienți care au prezentat comorbidități.

De la ultima informare transmisă de Grupul de Comunicare Strategică, au fost înregistrate alte 637 noi cazuri de îmbolnăvire.

La ATI, în acest moment, sunt internați 234 de pacienți.

Până la această dată, la nivel național, au fost prelucrate 868.478 de teste.

În ultimele 24 de ore, au fost înregistrate 464 de apeluri la numărul unic de urgență 112 și 1.936 la linia TELVERDE (0800 800 358), deschisă special pentru informarea cetățenilor.

Vezi și

Nelu Tătaru a dat lovitura! Afacerea soției sale aduce familiei sume impresionante

EXCLUSIV Atenție, Marcel Vela! Brigada Specială de Intervenție a Jandarmeriei vinde halate de protecție, pe Olx

Marcel Vela vrea să scoată ‘Doi și-un sfert’ la vedere! Ordinul pe care îl pregătește

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Advertisements

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend