Conecteaza-te cu noi

ACTUAL

Cea mai bună firmă de colectare datorii din România

Avatar

Publicat

in

Ai căutat și tu pe net în legătură cu KRUK România: Păreri despre plata datoriei fără executare silită?

Atunci probabil că deja te-ai edificat asupra faptului că la compania de recuperare a datoriilor Kruk România drepturile debitorilor sunt în totalitate respectate, deoarece aici lucrează profesioniști în adevăratul sens al cuvântului.

Publicitate

Când te poate contacta o firmă de colectare credite?

Sun influența filmelor și a zvonurilor multe persoane care au ajuns într-un impas financiar și nu își mai pot achita facturile sau împrumuturile contractate probabil că sunt terifiante când aud de societăți de colectare credite.

Trebuie precizat că în România acestea funcționează în conformitate cu legea și respectând un cod deontologic bine stabilit.

Conform prevederilor amintite, un reprezentant al unei companii de recuperare datorii trebuie să procedeze conform unor proceduri clare, fără a hărțui persoanele ce au de restituit diferite sume de bani.

La început se efectuează acțiunea de contactare a persoanei cu respectarea legislației în vigoare. În concret, se va putea face acest lucru prin telefon, scrisoare recomandată, email, în anumite condiții și prin rețelele de socializare sau în cazurile extreme, printr-o vizită personală la domiciliu, dacă nu te poate lua legătura în alt fel cu datornicul.

O mențiune specială ce trebuie făcută este aceea că atunci când un colector de datorii contactează un debitor prin email sau prin intermediul unei rețele sociale (de regulă Facebook), acesta trebuie să își ia toate măsurile de siguranță pentru ca acel mesaj să fie confidențial, să nu poată ca să fie vizualizat de către nimeni în afară de acela căruia îi este adresat.

În acest sens, având în vedere reglementările în vigoare în materie de Facebook, care de ceva vreme este considerat domeniu public, un reprezentant al unei societăți de colectare datorii nu va putea să lase datornicului un mesaj vizibil, pe care să poată citi și cei aflați în lista de prieteni sau alți useri cu privire la achitarea unei datorii, ci doar printr-un mesaj privat.

Colectorul de datorii are voie să contacteze datornicul pentru informații despre datoria pe care o are și urmează a fi achitată, deoarece în cursul unei discuții amiabile ce va avea loc se vor putea găsi și cele mai bune variante de stingere a debitului restant.

Dacă nu se poate plăti integral datoria, se poate elabora de comun acord un plan de rambursare. Acesta poate chiar să fie modificat (revizuit) dacă apar elemente noi pe parcursul desfășurării colaborării (dacă anumite elemente din situația financiară a debitorului s-au schimbat în sens pozitiv sau negativ).

La Kruk România se respectă legislația în litera și spiritul ei!

Reprezentanții Kruk România au mare experiență în domeniu, de aceea pot ca să fie în măsură a găsi cele mai bune căi de a se plia pe noile stări de fapt.

Revenind la problema contactării unui debitor, de care se leagă mulți datornici care se tem de societățile de colectare împrumuturi, trebuie subliniat că în afară de cazurile urgente, în mod normal nu trebuie ca acesta să fie apelat mai mult de trei ori pe săptămână sau de maxim 9 – 10 ori pe lună și întotdeauna la niște ore rezonabile (nu noaptea sau dimineața foarte devreme, nici în perioada timpul sărbătorilor legale). În caz contrar aceasta ar intra în categoria hărțuirilor, care sunt sancționate legal. Din fericire la Kruk România asemenea lucruri nu se petrec.

Cu privire la vizitele la domiciliu, trebuie spus că reprezentantul unei societăți de colectare datorii poate să le facă doar dacă nu se poate lua legătura în niciun alt mod cu  debitorul (inclusiv dacă există anumite dubii referitoare la identitatea sau locația în care se găsește acesta).

La Kruk România un debitor va beneficia atât de eșalonarea datoriilor (dacă este cazul), cât și la sfaturi de natură juridică și financiară, care să îl ajute ca pe viitor să nu mai ajungă în situații neplăcute în care să nu își poată achita datoriile.

La Kruk România orice debitor este tratat cu demnitate și respect nu, se va țipa la el, nu va fi insultat sau agresat fizic. Toată activitatea de aici se desfășoară doar în conformitate cu legislația în vigoare.

Există mare diferență între empatia de care angajații Kruk dau dovadă și comportamentul existent la acele firme care funcționează la limita gri a legii și care amenință cu procese și cu alte prejudicii în cazul neplății unor datorii. Aceia ce au colaborat cu această companie de recuperare datorii pot depune oricând mărturie în acest sens.

Comenteaza cu profilul de FB

ACTUAL

Lovitură pentru Șeful DSU, Raed Arafat: Judecătorii de la Curtea de Apel București ridică măsura carantinării în comuna Gornet

Avatar

Publicat

in

De

Judecătorii de la Curtea de Apel București au admis, marți, cererea autorităților locale din comuna Gornet, județul Prahova, de anulare a ordinului șefului Departamentului pentru Situații de Urgență (DSU) privind intrarea în carantină a localității.

Pe de altă parte, judecătorii au respins cererea autorităţilor locale ca DSU să plătească daune de 4 milioane euro.

„Admite în parte cererea. Respinge acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamantul Bogdan Dumitru, în contradictoriu cu pârâtul Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă, ca neîntemeiată. Admite, în parte, acţiunea restrânsă şi modificată formulată de reclamanta UAT Comuna Gornet, prin reprezentant legal primar, în contradictoriu cu acelaşi pârât.

Publicitate

Anulează Ordinul şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă nr. 4659202/22.07.2020 privind instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet, comuna Gornet, judeţul Prahova. Respinge capătul de cerere în pretenţii din acţiunea reclamantei UAT Comuna Gornet, ca neîntemeiat. Cu recurs în termen de maximum 2 zile de la comunicare. Recursul se depune la Curtea de Apel Bucureşti – Secţia a VIII – a Contencios Administrativ şi Fiscal”, se arată în hotărârea CAB.

Decizia instanţei nu este definitivă, însă este executorie.

Comitetul Judeţean pentru Situaţii de Urgenţă (CJSU) Prahova a votat, în data de 22 iulie, instituirea carantinei zonale în comuna Gornet, după ce în decurs de două săptămâni în localitate au fost depistate 15 cazuri de COVID-19. Ulterior, şeful DSU a emis un ordin în acest sens.

Pe 29 iulie, autorităţile locale din Gornet au atacat ordinul DSU în instanţă.

Iniţial, avocatul care reprezintă comuna Gornet, Bogdan Dumitru, a declarat că autorităţile locale cer despăgubiri în valoare de 500.000 euro de la DSU cu titlul de daune morale/daune interese, în condiţiile în care peste 450 de persoane au rămas fără locuri de muncă pentru că nu au mai fost primite de către angajatori din alte localităţi, iar cetăţenii comunei nu sunt acceptaţi în magazine, farmacii şi alte locuri publice din comunele limitrofe, fiind total izolaţi şi chiar „apostrofaţi”.

Avocatul a anunţat că majorează la 4 milioane euro despăgubirile cerute DSU.

Bogdan Dumitru le-a solicitat judecătorilor de la Curtea de Apel Bucureşti să constate nelegalitatea hotărârii prin care s-a impus carantina în comună, el spunând că DSU a invocat, la emiterea ordinului, o hotărâre a autorităţilor judeţene care nu are legătură cu instituirea stării de carantină, ci cu „măsuri pentru eliminarea răspândirii pestei porcine”.

El a reclamat faptul că DSP Prahova nu a efectuat niciodată o anchetă epidemiologică şi nu a existat niciun fel de colaborare între prefect şi autorităţile locale.

Pe 22 iulie, Departamentul pentru Situaţii de Urgenţă a anunţat instituirea carantinei zonale în localitatea Gornet din judeţul Prahova.

Potrivit datelor transmise de Prefectura Prahova, măsura carantinei a fost instituită pentru 14 zile, cu posibilitate de prelungire în funcţie de evoluţia răspândirii comunitare a noului coronavirus.

„În comuna Gornet există un trend crescător al cazurilor în ultimele 14 zile – au fost înregistrate 15 cazuri noi în perioada 8 – 20.07.2020; rata de infectare depăşeşte nivelul de 3 cazuri /1.000 de locuitori; cazurile sunt înregistrate în comunitate (nu există comunităţi închise); ponderea populaţiei cu vârsta de 65 de ani şi peste este similară în comună cu cea din restul judeţului; personalul de specialitate din cadrul Direcţiei de Sănătate Publică Prahova, care efectuează anchetele epidemiologice, este depăşit de numărul de cazuri noi zilnice”, susţinea atunci Prefectura Prahova.

Citește și:

SURSE Cine l-ar fi ucis pe Emi Pian – Este membru al unui clan care acționează în Colentina

E oficial! Vârsta de pensionare are parte de modificări

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

ACTUAL

Ministrul Transporturilor a făcut noi promisiuni! Ce se întâmplă cu autostrada Comarnic-Braşov

Avatar

Publicat

in

De

Ministrul Transporturilor, Lucian Bode, dă asigurări că autostrada Comarnic-Braşov va fi construită, fie pe fonduri europene, fie în baza unui parteneriat între autorităţile române şi Banca Europeană de Reconstrucţie şi Dezvoltare (BERD).

Bode acuză că autorităţi locale din staţiuni de pe Valea Prahovei au emis autorizaţii pentru construirea de locuinţe pe traseul autostrăzii, deşi exista un studiu de fezabilitate în ceea ce priveşte drumul de mare viteză, iar în acest context studiul de fezabilitate va f revizuit, urmând a fi aleasă varianta cu tuneluri, potrivit news.ro.

Publicitate

Lucian Bode consideră autostrada Comarnic-Braşov ca fiind ”de departe un obiectiv strategic pentru România şi pentru Guvern” şi dă asigurări că aceasta va fi realizată.

Bode a afirmat, luni seară, la Realitatea PLUS, că autorităţile române au încheiat un memorandum de înţelegere cu BERD ”care va sprijini implementarea acestui proiect”.

”Astăzi, când vorbim, am demarat procedura de licitare a unui tronson din autostrada Comarnic – Braşov, mă refer la varianta ocolitoare Comarnic, cei 5,2 kilometri, proiectare şi execuţie – depunerea ofertelor în septembrie, până la sfârşitul anului încheiem contractul de execuţie a acestui tronson, Până la sfârşitul anului încheiem contractul pentru revizuire studiu de fezabilitate şi întocmire proiect tehnic pentru toate celelalte tronsoane dintre Ploieşti şi Comarnic. Autostrada Comarnic – Braşov intră în linie dreaptă şi va avea finanţare, fie că vorbim de finanţare europeană – documentaţia o finanţăm din fonduri europene – fie că vorbim de un parteneriat cu BERD” a afirmat Lucian Bode.

În acest context, ministrul Transporturilor a acuzat că autorităţi locale din staţiuni de pe Valea Prahovei au emis autorizaţii pentru construirea de locuinţe pe traseul autostrăzii, deşi exista un studiu de fezabilitate în ceea ce priveşte drumul de mare viteză.

”Între timp, din păcate, autorităţile locale au acordat autorizaţie de construire pe traseul autostrăzii. În Buşteni trecea printre imobile, iar, la un moment dat, pe un colţ din curtea Castelului Cantacuzino trece autostrada. În consecinţă, noi am luat decizia să revizuim. Este vina autorităţilor locale, pentru că este inadmisibil ca tu să dai autorizaţie de construire când ştii că există un studiu de fezabilitate şi pe traseul respectiv urmează să se construiască autostrada”, a spus Bode.

Bode a precizat că studiul de fezabilitate va fi revizuit şi că autostrada va fi construită cu tuneluri, urmând a fi ”cu foarte puţin mai costisitoare” decât dacă ar fi fost construită prin staţiuni, fără a fora în munte.

Vezi și:E oficial! Vârsta de pensionare are parte de modificări

Șeful DSU a semnat Ordinul! Ludovic Orban și Raed Arafat iau medicii cu arcanul și îi duc în spitalele Covid

A dat lovitura! Directorul unei importante instituții de stat a încasat un salariu cu 80% mai mare decât anul anterior

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend