Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie Bucharest Photofest va afea invitați din Franţa, Italia, Spania, Algeria, Germania și SUA

Publicat

in

Invitaţi speciali din Franţa, Italia, Spania, Maroc, Algeria, Germania, Statele Unite ale Americii vor fi prezenţi, între 1 şi 8 mai, la cea de-a şasea ediţie a Festivalului Internaţional de Fotografie Bucharest Photofest, informează un comunicat transmis AGERPRES.

În cadrul festivalului vor avea loc aproximativ 30 de evenimente, printre acestea numărându-se expoziţii, proiecţii de film, discuţii şi dezbateri şi concerte live în mai multe spaţii din Capitală – Goethe-Institut, Instituto Cervantes din Bucureşti, Muzeul Naţional al Ţăranului Român, Deschis Gastrobar, UNATC, Victoria Hub, Uzina Coffee, Cărtureşti Modul, Cărtureşti Carusel, Galeria 21, Photosetup.

Bucharest Photofest este un festival-platformă care şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională.

Evenimentul îşi propune să fie cel mai important festival de fotografie din România, ce transformă fotografia într-un instrument de educaţie vizuală, creând contextul pentru dezbaterea unor teme importante ale actualităţii socio-politice şi cultural-umane.

Rezistenţa este perspectiva prin care ediţia curentă a Bucharest Photofest vorbeşte despre oameni, valori, locuri şi, în mod special, despre fotografi şi munca acestora, despre maniera prin care ei rezistă din punct de vedere al creativităţii, al valorilor şi eticii sau chiar al abordării de business, precizează organizatorii.

„Rezistenţă este un concept; ne priveşte pe toţi. Este capacitatea noastră, a tuturor, de a ne manifesta conform setului de valori pe care l-am deprins. Este capacitatea de a depăşi provocările sociale, politice, culturale. Este dorinţa de a ne manifesta cultural. Este ceea ce am reuşit să facem după o perioadă de pandemie prin care a trebuit să trecem toţii. Este succesul oamenilor care aspiră să trăiască cu demnitate chiar dacă sunt discriminaţi sau modul în care aleg să nu renunţe la valorile lor universale. Fotografia este instrumentul cel mai potrivit prin care Bucharest Photofest vorbeşte despre toate aceste lucruri”, afirmă Ionuţ Trandafirescu, fondatorul Bucharest Photofest.

Deschiderea festivalului va avea loc pe data de 1 mai, ora 18,00, la Institutul Cervantes din Bucureşti. Cu această ocazie va avea loc proiecţia specială de film „Bergman: A year în a life”, regia Jane Magnusson, un film ce a făcut parte din selecţia oficială la Festivalul de la Cannes şi la BFI London Film Festival.

Intrarea este liberă.

La eveniment vor participa, din partea Ambasadei Suediei, ambasadorul Therese Hyden, din partea Institutului Cervantes din Bucureşti, Jorge Jimenez-Zumalacarregui, din partea UNHCR, Pablo Zapata, reprezentant a.i. UNHCR în România, iar din partea Bucharest Photofest, Ionuţ Trandafirescu.

Bucharest Photofest este un proiect care şi-a asumat misiunea de a intermedia accesul publicului larg la unele dintre cele mai importante, actuale şi relevante repere din fotografia autohtonă şi internaţională.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB

NATIONAL

O dronă s-a prăbușit pe un aerodrom militar rus la nord-est de Ucraina – guvernator regional rus

Publicat

in

De

O dronă s-a prăbușit pe un aerodrom militar din regiunea Kaluga din Rusia, la puțin peste 200 km nord-est de Ucraina, a anunțat vineri guvernatorul regiunii. „Astăzi a avut loc o explozie pe aerodromul militar Şaikovka din regiunea Kaluga”, a scris guvernatorul Vladislav Şapşa pe Telegram.

„O dronă, care venea probabil din direcția frontierei, s-a prăbușit”, a afirmat el, adăugând că „infrastructura aerodromului și echipamentele nu au fost deteriorate şi nu există nicio amenințare la adresa operațiunilor”, informează Rador.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

TikTok introduce noi instrumente de editare pentru a inspira creativitatea

Publicat

in

De

TikTok introduce o serie de instrumente creative de realizare şi editare a conţinutului. Disponibile acum în România şi în majoritatea regiunilor la nivel global, noile instrumente de editare încurajează oamenii să creeze, să distribuie poveşti mai complexe şi să dea viaţă ideilor de conţinut în diferite formate.

De la reţete editate cu atenţie şi până la tutoriale şi vloguri zilnice, o mulţime de videouri impresionante sunt realizate de oameni talentaţi care îşi exprimă creativitatea prin fiecare edit, clip sau tranziţie. Astfel, prin noile funcţii, TikTok îşi propune să ofere comunităţii şi mai multe oportunităţi creative pe platformă, informează News.ro.

Noile instrumente de editare TikTok le oferă utilizatorilor posibilitatea să ajusteze clipuri, sunete, imagini sau text mai uşor, într-un mediu de editare complet nou, toate în cadrul fluxului de creaţie TikTok, care include:

• Editarea clipurilor: Combinarea, scurtarea şi separarea clipurilor video.

• Editarea sunetelor: Decuparea, scurtarea şi setarea duratei sunetelor.

• Editarea şi poziţionarea textului: Editarea, poziţionarea şi setarea duratei textului mai uşor.

• Adăugarea conţinutul suprapus: Adăugarea imaginilor şi a clipurilor video suprapuse pentru conţinut picture-in-picture sau video-in-video.

• Ajustarea vitezei clipurilor video: Creşterea sau reducerea ritmului clipurilor video.

• Încadrarea conţinutului: Rotirea şi folosirea funcţiilor de zoom in sau zoom out a cadrului pentru fiecare video în parte.

• Adăugarea efectelor sonore.

Prin noile funcţii, TikTok îşi propune să le ofere creatorilor o experienţă de editare îmbunătăţită şi posibilitatea de a crea conţinut creativ mai simplu ca niciodată.

TikTok lansează funcţia Photo Mode

Photo Mode reprezintă un nou format tip carusel disponibil în varianta mobile a aplicaţiei şi este ideal celor care îşi doresc să distribuie imagini de înaltă calitate pe TikTok. Photo Mode a fost creat pentru utilizatorii care îşi doresc să îşi exprime creativitatea în diferite formate, pe lângă cel video. Astfel, prin funcţia Photo Mode, comunitatea TikTok are oportunitatea să distribuie conţinut tip carusel format din imagini statice afişate una după alta în mod automat. Mai mult, creatorii de conţinut pot să adauge sunete imaginilor, astfel încât utilizatorii să vizioneze conţinutul în propriul ritm.

Aceasta opţiune va fi disponibilă în curând pentru creatorii din România.

Descrieri mai lungi în Photo Mode

Comunitatea TikTok poate să adauge descrieri mai lungi, de până la 2200 de caractere, pentru fiecare postare realizată în Photo Mode. Prin spaţiul suplimentar, TikTok îşi propune să le ofere creatorilor încă o modalitate prin care se pot exprima şi pot crea conexiuni cu comunitatea TikTok, astfel încât să construiască poveşti în jurul conţinutului distribuit în noul format, Photo Mode.

Există o mulţime de formate prin care oamenii îşi pot exprima creativitatea pe platformă, iar TikTok îşi propune să construiască experienţe prin care aceştia să creeze conţinut în diverse forme – de la videouri, la LIVE-uri, imagini, text şi multe altele.

Ai ceva de spus? Comentează aici cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Câmpulung

În Trend