Conecteaza-te cu noi

NATIONAL

Ce urmareste Putin prin actiunile militare din Siria?

Avatar

Publicat

in

Serghei Lavrov, ministrul de Externe al Rusiei a declarat ca de un an de zile, pozitiile ISIS si miscarile subunitatilor ISIS din Siria si Irak sunt cunoscute cu mare precizie, de coalitia condusa de SUA. Dar avioanele acesteia nu primesc aprobarea sa le loveasca. Lavrov vorbeste în cunostiinta de cauza, întrucît rusii au pozitionat deasupra Siriei si Irakului, înca din 2011, o pleiada de sateliti dotati cu senzori multispectrali. Tot rusii sunt cei care insista pe lînga americani din iunie ca sa accepte o actiune coordonata cu ei, pentru atacarea ISIS. Fara niciun rezultat.

Vezi și: Rusia își face decisiv simțită prezența în Siria. Aviația lui Bashar atacă dur pozițiile SI

Cine lupta cu adevarat împotriva ISIS ?

Nu mai e niciun secret ca Rusia a trimis pe aeroportul international  Bassel Al-Assad din Latakia (Siria ), un detasament înaintat format din 1-2 companii din brigada 810 Infanterie Marina,  sprijinite de 7 tancuri T-90MS si de 3 obuziere autopropulsate Nona-SVK ( 2S23 ). Transportul fiind asigurat de un convoi, format dintr-o nava de transport amfibiu din clasa Ropucha, escortata de doua distrugatoare purtatoare de rachete, toate apartinînd Flotei ruse a Marii Negre.

Misiunea infanteristilor marini rusi fiind paza aeroportului pe care rusii deja îl amenajeaza pentru o posibila dislocare de forte si mijloace. Pîna acum, în zona de operatiuni aeriene a aerodromului Latakia au fost aduse containere pentru cazarea militarilor rusi, s-au creat zone de siguranta în lateralele pistelor de decolare-aterizare prin nivelarea obstacolelor, au fost relocate platformele elicopterelor siriene si dezafectate vechi buncare de formare a munitiilor si rachetelor. Trebuie amintit faptul ca aeroportul este totodata si sediul escadrilei 618 elicoptere a armatei siriene, înzestrata cu aparate rusesti Mi-14, Ka-25, Ka-27. Folosind avioane cargo AN-124 ( capacitate 100 t ), pe acest aeroport, rusii au creat deja cap de pod peste Iran si Irak pentru aducerea munitiilor necesare infanteristilor marini.

http://www.cuvantul-ortodox.ro/

http://www.cuvantul-ortodox.ro/

Care ar putea fi scopul urmarit de rusi în Siria ?

Prima ipoteza reiese chiar din declaratiile rusilor, anume ca militarii rusi i-ar instrui pe cei sirieni pe noile tipuri de arme de care au nevoie în neutralizarea ISIS. Întrucît cea mai eficienta arma este aviatia, este posibil ca rusii sa livreze Siriei avioane extrem de performante pe care Damascul nu le are în dotare si cu care pilotii sirieni nu sunt familiarizati. Pentru Rusia existînd si oportunitatea de a testa în conditii de lupta, a acestor noi avioane. Ar putea fi vorba de Su-34 care poate zbura doua ore, fara alimentare în aer, ia la bord o încarcatura de lupta de 9.000 kg ( bombe sau rachete ) si care poate ataca într-o singura misiune 10-36 de obiective diferite. Dirijarea întregii game de armament inteligent (bombe si rachete cu cap de dirijare laser, infrarosu, TV, GPS), se realizeaza cu ajutorul turelei de senzori Sapsan (construita dupa licenta Thales-Damocles).

http://static.laodong.com.vn/

http://static.laodong.com.vn/

Sistemul de navigatie radar de pe Su-34 afiseaza pe ecran harta terenului survolat, similar lui AN/APQ-164, de pe bombardierul american B-1B, detectînd tinte terestre cu suprafata de reflectie mica, de la distanta de 75-150 km. Senzorii de la bord selecteza tintele terestre în functie de viteza sau de radiatia calorica, descoperind si atacînd cu armamentul de bord orice vehicul camuflat, numai pentru ca se afla în miscare sau pentru ca a avut motorul pornit în ultimele doua ore. Un alt tip de avion rusesc, netestat înca în lupta este Su-35.

http://superpowerpakistan.com/

http://superpowerpakistan.com/

Pentru a evita ca pilotii instructori rusi sa fie doborîti în aer, în spatiul aerian sirian sau atacati la sol de avioane israeliene sau ale coalitiei conduse de SUA, Rusia ar fi obligata sa disloce pe calea aerului, în Siria, sisteme de aparare AA cu raza lunga de actiune de tip S-300 PMU2 ( raza de actiune 200 km ) sau S-400 (raza de actiune 400 km ) si cu raza scurta de actiune Pantsir S2.

Pîna acum, avioanele coalitiei conduse de SUA au zburat în spatiul aerian sirian pentru a lovi tintele ISIS, fara sa anunte macar armata siriana. Odata cu amplasarea sistemelor S-300 PMU2 sau S-400 rusesti, avioanele respective vor trebui sa obtina autorizarea de survol, conform normelor internationale sau vor fi doborîte.

A doua ipoteza legata de prezenta rusilor în Siria este cea vehiculata de oficialii americani. Ea ar consta în utilizarea teritoriului si a spatiului aerian sirian de catre armata rusa, cu scopul neutralizarii din aer si de la sol a ISIS. Pentru aceasta, prima miscare ar consta în parasutarea sau debarcarea din elicoptere de transport a doua brigazi din fortele pentru operatiuni speciale rusesti, cu o mare mobilitate, la granita Siriei cu Irakul. Scopul acestei manevre fiind fragmentarea dispozitivul ISIS, securizarea granitei si a interzicerea transferului de trupe ISIS în Siria.

http://i.ytimg.com/

http://i.ytimg.com/

Al doilea pas, ar fi declansarea unei operatii ofensive aeriene de catre o forta aeriana ruseasca compusa din 20 de avioane de cercetare, cu sau fara echipaj, 200 de avioane de lupta si 400 de elicoptere de atac si de transport, avînd ca scop diminuarea drastica a capacitatii de manevra si a puterii de riposta a ISIS. Acest obiectiv fiind realizat de aviatia rusa prin neutralizarea mijloacelor de sprijin cu foc, a blindatelor, a depozitelor de carburanti si munitii, dezorganizarea conducerii gruparii ISIS din teritoriul sirian. Acest lucru este posibil, întrucît, odata cu amplasarea sistemelor de rachete S-300 PMU2 sau S-400 si dislocarea în serviciu de lupta în Siria a avioanelor MiG-31, aviatia rusa va detine si suprematia aeriana în spatiul aerian sirian.

Al treilea pas l-ar constitui o operatie combinata a aviatiei cu a unei forte expeditionare terestre ( compusa din 4 brigazi interarme ) cu mare mobilitate, precizie si putere de foc. În care rusii sa actioneze pe directii interioare si sa utilizeze, în premiera, noile lor blindate Bumerang, Kurganets-25, T-15 si T-14 Armata, dupa o conceptie inspirata din Operatiunea Furtuna Desertului din februarie 1991.

content-image

******

Tinînd cont ca în estul Siriei actioneaza cam 5.000 de luptatori ISIS, misiunea rusilor pare una de scurta durata, adica aproximativ4-6 zile si are o probabilitate garantata de reusita de 83-87 %.  Avantajul creat prin neutralizarea de catre Rusia a gruparii ISIS în Siria, ar putea genera o solicitare similara din partea guvernului irakian.

https://nghiencuulichsudotcom

https://nghiencuulichsudotcom

Ce ar urmari Rusia prin angajarea în neutralizarea ISIS ? O victorie fulgeratoare a Rusiei ar transforma-o peste noapte în putere eliberatoare a Siriei, Irakului, Iordaniei, Libanului si Egiptului. Tari care se vor alatura neconditionat  Iranului, aliatul cel mai puternic al Rusiei în regiune. Totodata, balanta de forte în Orientul Mijlociu se va modifica în detrimentul SUA, ceea ce ar face ca Israelul, Arabia Saudita si celelalte califate feudale din Golf, sa se teama pentru consecintele generate de ele în trecut si care au condus la destabilizarea Orientului Mijlociu.

Pe de alta parte, China se înarmeaza de zor si construieste facilitati militare pe banda rulanta în marea Chinei de Sud, dînd semne de nerabdare în ceea ce priveste acapararea de la americani a pietei Asiei de sud-est ( unde traieste 60 % din populatia globului ). Despre Ucraina si planurile SUA de întarire a flancului estic al NATO, s-a tot vorbit în ultimul an. În plus, UE este profund divizata de criza valului de refugiati, caruia nici pîna azi nu i-a gasit o solutie. Prin urmare, ar accepta si o varianta ruseasca de stabilizare a Siriei care ar opri fluxul de refugiati în Europa.

https://pbs.twimg.com

https://pbs.twimg.com

 

Teritoriul Rusiei spre deosebire de cel al SUA, este dispus pe continentul european si pe cel asiatic, ceea ce-i permite o mai mare viteza de manevra în dislocarea fortelor. Washingtonul e constient ca nu poat face fata simultan la trei fronturi : Europa, Orientul Mijlociu si Asia de sud-est. De aceea, americanii sunt extrem de precauti, încercînd sa evite un conflict cu Rusia în Orientul Mijlociu. Totusi, Rusia nu si-a propus sa scoata definitiv SUA din Orientul Mijlociu pentru ca n-o poate face. Obiectivul tactic al Rusiei, acela de a nimici gruparea ISIS în Siria si Irak, înainte ca luptatorii ei sa fie dirijati de patronii ei din califatele Golfului, în Caucaz fiind îndeplinit.

Scopul sau strategic putînd fi acela de a folosi ascendentul creat prin neutralizarea ISIS pentru a forta mâna SUA sa-si schimbe atitudinea fata de Rusia. Putin ar miza total pe acest aspect si ar avea pregatita si moneda de schimb. Subiectul trocului avut în vedere de Putin fiind : eliminarea sanctiunilor economice la care este supusa Rusia, revenirea Ucrainei în sfera de influenta rusa si mutarea scuturilor antibalistice americane din Polonia si România. Scuturi balistice care potrivit Rusiei, contin si rachete de croaziera Tomahawk îndreptate împotriva Moscovei.

Source Article from http://www.stiripesurse.ro/ce-urmareste-putin-prin-actiunile-militare-din-siria_967469.html

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate
Click si comenteaza

You must be logged in to post a comment Login

Lasa un comentariu

NATIONAL

Magistrații cer DEMITEREA lui Cătălin Predoiu și prezintă 10 motive: ‘Mandatul a fost dezastruos, la fel ca în timpul lui Tudorel Toader și Florin Iordache’

Avatar

Publicat

in

De

Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie cer demiterea ministrului Justiţiei, Cătălin Predoiu, prezentând o listă de zece motive considerate esenţiale. Magistraţi afirmă că mandatul lui Predoiu a fost ”dezastruos”, comparabil în efecte cu cele ale miniştrilor Florin Iordache şi Tudorel Toader.

”Asociaţia Forumul Judecătorilor din România şi Asociaţia Iniţiativa pentru Justiţie concluzionează că mandatul Ministrului Justiţiei a fost unul dezastruos, efectele nocive ale acestuia fiind comparabile cu cele produse în perioada în care miniştri erau domnii Florin Iordache şi Tudorel Toader. În interesul unei justiţii independente, pentru a nu fi afectat parcursul european al României şi în vederea înlăturării blocării accesului la fondurile europene, este absolut necesară demiterea imediată a dlui Cătălin Predoiu, pentru mai multe aspecte”, au transmis, miercuri, cele două organizaţii ale magistraţilor, într-un comunicat de presă.

Citește și: Gabriela Firea, atac la adresa lui Nicușor Dan și Ludovic Orban: Ceea ce au făcut se numește escrocarea cetățenilor

Potrivit magistraţilor, principalele zece motive pentru care ministrul Predoiu ar trebui demis sunt:

1. Încălcarea flagrantă a Mecanismului de cooperare şi de verificare prin tergiversarea şi blocarea modificărilor legilor justiţiei, vitale pentru funcţionarea autorităţii judecătoreşti în ansamblul său. Deşi actualul Ministru al Justiţiei este în funcţie de peste un an, ”legile justiţiei” în varianta Iordache-Toader sunt în continuare aplicabile, fără niciun fel de ajustare, în ciuda criticilor în cascadă ale entităţilor internaţionale relevante şi ale magistraţilor români.

2. Încălcarea flagrantă a Mecanismului de cooperare şi de verificare prin declanşarea, imediat după învestire, a procedurii de numire în funcţie a procurorilor de rang înalt şi propunerile de numire efectuate, cu nerespectarea avizelor negative ale Consiliului Superior al Magistraturii – Secţia pentru procurori.

3. Promovarea în spaţiul public a unor noi modificări ale ”legilor justiţiei” de natură a afecta grav independenţa justiţiei.

4. Refuzul sesizării Comisiei de la Veneţia cu privire la proiectele de modificare a ”legilor justiţiei” prezentate la 30 septembrie 2020, deşi prin Raportul MCV din 15 noiembrie 2017, Comisia Europeană a solicitat „punerea în practică a unui sistem robust şi independent de numire a procurorilor de rang înalt, pe baza unor criterii clare şi transparente, cu sprijinul Comisiei de la Veneţia

5. Neluarea măsurilor necesare prevenirii răspândirii COVID-19 la nivelul instituţiilor din cadrul autorităţii judecătoreşti.

6. Dezinformarea publică privind cazurile de Covid-19 din penitenciare.

7. Lipsa unor demersuri serioase pentru adoptarea unor modificări ale Codului de procedură penală, care să transpună dispoziţiile Deciziei nr. 55/2020 a Curţii Constituţionale a României.

8. Politica dezastruoasă de resurse umane. Lipsa unor demersuri serioase pentru modificări legislative imediate necesare desfăşurării concursurilor de admitere în magistratură, a examenelor de absolvire a Institutului Naţional al Magistraturii şi a examenelor de capacitate, precum şi a transferurilor magistraţilor.

9. Consecinţele devastatoare pentru imaginea Ministerului Public ale acţiunilor Ministrului Justiţiei. Folosirea Ministerului Justiţiei şi a activităţii autorităţilor judiciare în campania electorală.

10. Lipsa oricărei viziuni cu privire la poliţia judiciară.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult

NATIONAL

Adăpostul public de câini, din Constanța, este plin. Primăria anunţă că din 26 noiembrie nu se mai capturează niciun câine

Avatar

Publicat

in

De

Primăria Constanţa a anunţat miercuri seara, că din 26 noiembrie, nu se mai capturează niciun câine din municipiu pentru că adăpostul este plin, urmând să fie luate măsuri pentru ca acesta să fie extins şi modernizat.

Primăria Constanţa a transmis printr-un comunicat de presă, că Serviciul Gestionare Animale Abandonate va acţiona doar în situaţii de urgenţă, potrivit news.ro.

Citește și: Ionel Dancă lansează un nou atac la adresa PSD: A făcut tot posibilul să împiedice combaterea răspândirii epidemiei

“De mâine, în municipiul Constanţa nu se mai capturează niciun câine! Adăpostul public este plin, iar echipele Serviciului Gestionare Animale Abandonate vor acţiona doar în situaţii de urgenţă. În acelaşi timp, Primăria Municipiului Constanţa va lua măsuri pentru ca adăpostul public situat pe strada Vârful cu Dor nr.5 să fie extins şi modernizat. În cel mai scurt timp se vor construi padocuri noi pentru a oferi condiţii decente de cazare animalelor, în conformitate cu normele sanitar-veterinare impuse de legislaţia specifică”,se arată în comunicatul Primăriei.

Primăria Constanţa mai anunţă că încurajează adopţia responsabilă a câinilor comunitari. iar pentru a putea adopta un căţel, viitorii stăpâni vor avea parte de sprijinul angajaţilor serviciului de specialitate al municipalităţii care poate fi contactat la numărul de telefon 0733.045213.

Adopţia câinilor este gratuită, căţeii sunt încredinţaţi spre adopţie numai după ce au fost consultaţi de medicul veterinar, deparazitaţi, vaccinaţi antirabic, sterilizaţi şi identificaţi prin microcipare. Solicitările se pot introduce imediat ce câinele a fost cazat în adăpostul public, însă preluarea lui este posibilă începând cu a 8-a zi lucrătoare din momentul cazării.

În această perioadă programul cu publicul rămâne închis iar adopţiile şi revendicările se realizează cu respectarea unor condiţii stricte, a mai transmis Primăria Constanţa.

Comenteaza cu profilul de FB
Citeste mai mult
Publicitate

Curtea de Argeș

Publicitate

Mioveni

În Trend